تاریخ انتشار : 1 مهر 1393 14:54

رئیس دانشگاه علوم قضایی در گفت و گو با میزان:

تربیت قاضی به عهده دانشگاه علوم قضایی است

رئیس دانشگاه علوم قضایی گفت: این دانشگاه تنها دانشگاه حقوق کشور است و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، دانشجو می پذیرد.

محمد جواد شریعت باقری در گفت و گو با میزان افزود: در وضعیت فعلی دیپلمه هایی که رتبه های بالای کنکور دارند می توانند در این دانشگاه در رشته کارشناسی علوم قضایی یا کارشناسی ارشد پیوسته علوم قضایی پذیرفته و بورسیه شوند تا در آینده و پس از فراغت از تحصیل به عنوان قاضی در قوه قضاییه مشغول به کار شوند.

وی ادامه داد: دانشجویان بورسیه از مزایایی برخوردارند. دوران تحصیل جزو سوابق خدمت آنها محسوب میشود، از خدمت سربازی معاف میشوند، از قوه قضاییه به عنوان کارآموز قضایی حقوق ماهانه میگیرند، از خوابگاه استفاده میکنند و مزایای دیگر. البته تعهد میدهند که دو برابر مدت تحصیل در قوه قضاییه به عنوان قاضی مشغول به کار باشند.
    رئیس دانشگاه علوم قضایی از جذب دانشجویان جدید در دانشگاه خبرداد و بیان کرد: تعداد کل دانشجویان این دانشگاه هزار و400 نفراست که درسال جاری حدود 180 نفر دانشجوی بورسیه جذب شده اند. دانشجویان این دانشگاه از بین دانش آموزان رشته های علوم انسانی، ریاضی فیزیک و علوم تجربی انتخاب شده اند که اکثر آنها حائز رتبه های دو رقمی و سه رقمی در کنکور سراسری شده اند.
    غیر از این دانشجویان بورسیه، ما 16 رشته کارشناسی ارشد داریم که نوعا رشته های تخصصی مورد نیاز قوه قضاییه است مثل بازرسی، ثبت، زندانها و غیره.
    نیمی از دانشجویان کارشناسی ارشد از میان شاغلان در قوه قضاییه و نیم دیگر به طور آزاد برگزیده می شوند که آنها در قبال تحصیل در این دانشگاه تعهدی به قوه قضاییه ندارند. در سال جاری نزدیک به 110 نفر دانشجو در سال جاری در این رشته ها گرفته ایم. در مقطع دکتری نیز 14 نفر پذیرفته شدند.
    وی افزود: ما در تلاش هستیم تا در آینده دانشجویان ارشد بورسیه قضاوت داشته باشیم یعنی از میان فارغ التحصیلان حقوق دانشگاههای مختلف کشور، بهترین ها را برای کارشناسی ارشد بپذیریم و بورسیه کنیم تا به عنوان قاضی مشغول به کار شوند. البته جذب فارغ التحصیلان حقوق سایر دانشگاهها اکنون نیز در قوه قضاییه در حال انجام است ولی در حد قانون برنامه پنجم توسعه انجام میشود ولی ضروری است که از وضعیت موقت بودن خارج شود و انسجام بیشتری پیدا کند.
    در مورد دوره های دکتری نیز فکر میکنیم که این دوره ها باید به مدیریت های قضایی اختصاص داشته باشد یعنی ویژه تربیت مدیران قضایی باشد. مثلا دکترای مدیریت کیفری، دکترای مدیریت حقوق خصوصی، دکترای مدیریت بازرسی، دکترای مدیریت زندانها، دکترای مدیریت قضایی ثبت و ... این پیشنهاد برای کادر سازی قوه قضاییه است.

شریعت باقری در پاسخ به این سوال که درخصوص ایجاد رشته حقوق عمومی در این دانشگاه که رییس دیوان عدالت اداری مطرح نموده بیان کرد: برای دیوان عدالت اداری دو رشته کارشناسی ارشد ایجاد شده که یک رشته آن دادرسی اداری و دیگری حقوق عمومی است که برای آن از مهرماه دانشجو پذیرفته ایم و انشا لله پاسخگوی نیازهای دیوان عدالت اداری میتواند باشد.