تملک اراضی و املاک برای اجرای طرح های دولت و شهرداری ها

کارگاه تملک اراضی و املاک برای اجرای طرح های دولت و شهرداری ها

(آنلاین)

واحد آموزش پژوهشکده حقوق شهر دانش، کارگاه آموزشی تملک اراضی و املاک برای اجرای طرح های دولت و شهرداری ها را برگزار می‌کند:

قانون ابزار دست یابی به توسعه و وسیله تحقق برنامه های عمرانی در سطح ملی و محلی است. دولت و شهرداری ها برای اجرای طرح های مصوب نیازمند املاک و اراضی  مردم هستند.  حقوق مالکانه شهروندان محترم و مورد حمایت قانون اساسی و قوانین عادی است . افزون بر آن ، هدف از تشکیل حکومت دفاع از حقوق بنیادین از جمله آزادی ، مالکیت و دارایی مشروع افراد است. با این توصیف ، آیا می توان ضمن احترام به حقوق مالکانه اشخاص به توسعه یافتگی دست یافت و برای اجرای طرح های مصوب از قبیل معابر ، فرودگاه ها ، میادین ، بوستان ها ، سایت های اتمی و …بر املاک خصوصی مسلط شد؟ چگونه می توان از مهار قدرت و انحراف آن پیشگیری کرد؟ قوانین حاکم بر تملک اراضی و املاک مورد نیاز دولت  کارکرد دوگانه دارد: از یک سوی قدرت مقامات اداری،  بر اساس قوانین تملک  ، ضابطه مند و محدود می شود و از سوی دیگر مالکان ملزم به فروش  و انتقال اجباری املاک خود می شوند. انتقال اجباری املاک بر مبنای قاعده برتری حق عمومی بر خصوصی توجیه می شود و از دیدگاه فقهی قاعده ” ضرورت” ، ” ولایت” و مصلحت عمومی” برای توجیه آن بکار گرفته می شود. تملک اراضی  مترادف  ” مصادره” نیست ؛ اولی یک عمل حقوقی معوض و دومی کیفر مالی غیر معوض به شمار می آید. علاوه بر آن ، ” تملک” با ” ملی کردن” که به منظور انتقال دارایی بخش خصوصی به دولتی و با هدف گسترش اختیارات دولت انجام می شود تفاوت دارد. عدالت معاوضی غالبا در فرایند مصادره رعایت نمی شود  و این در حالی است که در خصوص تملک اراضی و املاک مورد نیاز دولت ، سخن از پرداخت یک غرامت عادلانه و پیش از تصرف است.

مدرس کارگاه

جناب آقای دکتر غلامرضا کامیار (مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری)

مخاطبان کارگاه

• وکلا و کارآموزان وکالت
  • مشاوران حقوقی
  • مدیران امور حقوقی شهرداری ها
  • مهندسان معماری و شهرسازی
  • سردفتران
  • مشاوران املاک و مستغلات
  • دانشجویان و دانش‎آموختگان رشته حقوق

زمان برگزاری

دوشنبه ها  15  الی 17

04  / 11  / 1400

11  /11  / 1400

18  / 11  / 1400

25  /11  / 1400

02  / 12/ 1400

اهم سرفصلهای کارگاه

• تعاریف ، مبانی و اسباب تملکات  ( اسباب عمومی و اختصاصی) ؛
  • شرایط ،  تشریفات تملک ، تحلیل قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری ها ، و  انواع تملکات  ( تملک عادی و  فوری)؛
  • ارزیابی املاک واقع در طرح با رویکردی به قانون کارشناسان رسمی دادگستری ، شناسایی مالکان و سایر ذینفعان و  شیوه پرداخت ( معوض ملکی و پرداخت نقدی) ؛
  • دعاوی تملکات در دیوان عدالت اداری  :  مرجع دادخواهی و تحلیل آرا مرتبط با  ضرورت تملک ، ابطال تملکات قهری ، صلاحیت دستگاه اجرایی ، منع حق استرداد اراضی تملک شده ؛
  • دعاوی تملکات در دادگاه های عمومی :  تحلیل دیدگاه دیوان عالی کشور در باب صلاحیت ،  دعوای خلع ید و نظریه بقا یا زوال اموال عمومی ، دعاوی تملک و تفکیک ، شیوه ارزیابی املاک واقع در طرح ( بیان نظریه وحدت و یا کثرت کارشناسی) ، اجرای آرا تملک و قانون منع توقفیف اموال شهرداری.

* شهریه‌ی شرکت در این کارگاه چهار میلیون ریال(4.000.000)

داوطلبان گرامی می‌توانند به دو صورت حضوری و اینترنتی ثبت‎نام نمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن 88811581 داخلی 115 تماس حاصل نمائید و یا از طریق پست الکترونیکی legalcourses@sdil.ac.ir با واحد آموزش مؤسسه در ارتباط باشید.

شرکت در نظرسنجی