سایر مصوبات
منتشره از تاریخ
1403/05/11 لغایت 1403/05/20
در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
دستورالعمل اجرایی بند (ث) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
دستورالعمل اجرایی بند (ث) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23119-1403/05/20
شماره ۰۲۰-/۱۰۷۶۵۷ ۱۴۰۳/۵/۱۵
وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبانماه یکهزار و سیصد و نود و نه به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ مورخ ۱۳۹۹/۹/۱۲ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۴/۳۰ و با عنایت به تصمیمات متخذه جلسه مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ و با عنایت به ابلاغیه شماره ۷۴۳۰۲/م/ص مورخ ۱۴۰۳/۵/۶ ستاد تنظیم بازار کشور در اجرای نامه شماره ۰۲۰/۹۶۳۴۵ مورخ ۱۴۰۳/۴/۳۱، دستورالعمل اجرایی بند (ث) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را تصویب نمود:
۱ ) شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران به عنوان مباشر خرید گندم تعیین میشود.
۲ ) معاونت امور زراعت مکلف است با همکاری شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران نسبت به ایجاد بستر مناسب جهت خرید گندم توسط صنف و صنعت با اولویت سازوکار کشت قراردادی از کشاورزان اقدام نمایند.
۳ ) خرید گندم توسط صنف و صنعت (اعم کشت قراردادی و یا خرید مستقیم) مستلزم ثبت اطلاعات گندم خریداریشده در سامانه سیفا بر اساس سازوکار ابلاغ شده از سوی شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران به ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استانها خواهد بود.
۴) نرخ خرید گندم از کشاورزان توسط صنف و صنعت به صورت توافقی خواهد بود.
۵) شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران مجاز است در صورت کسری گندم مورد نیاز صنف و صنعت، نسبت به ثبت سفارش مابقی گندم این دسته از متقاضیان در سامانه سیفا اقدام نماید.
۶) در صورت کسری تأمین گندم مورد نیاز صنف و صنعت بر اساس تصمیمات مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ ستاد تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم گندم تحویلی به صنف و صنعت معادل قیمت سال گذشته (۱۲۰۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم) خواهد بود.
تبصره ۱: میزان گندم تخصیصی از سوی شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران به صنف و صنعت در سقف حداکثر سهمیه استفادهشده در سنوات گذشته خواهد بود.
۷ ) در صورت لزوم قیمت محصولات نهایی حاصل از گندم خریداریشده به نرخ توافقی از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در چهارچوب ضوابط قیمتگذاری محاسبه خواهد شد.
۸) صنف و صنعت مجاز است گندم مورد نیاز خود (تا سقف ظرفیت مورد استفاده در سنوات گذشته) را از محل واردات تأمین نماید.
تبصره: معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مکلف است سازوکار و فرایند اجرایی این بند را تدوین و ابلاغ نماید.
۹ ) ارز مورد نیاز برای واردات گندم مصارف صنف و صنعت مشمول نرخ ارز ترجیحی نبوده و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در سقف بودجه ارزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تأمین ارز مورد نیاز برای واردات گندم اقدام نماید.
۱۰) شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران مکلف است گزارش تحلیل عملکرد موضوع این دستورالعمل را به صورت ماهانه و در پایان سال ۱۴۰۳ به صورت سالانه به سازمان برنامه و بودجه کشور و دبیرخانه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی ارسال نماید.
وزیر جهاد کشاورزی و رئیس شورا ـ محمدعلی نیکبخت
مصوبه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در خصوص پرداخت مبلغ چهلهزار میلیارد (۴۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال تسهیلات برای سال ۱۴۰۳ به شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور بابت اجرای سیاستهای تنظیم بازار و قیمت تضمینی محصولات کشاورزی
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23119-1403/05/20
شماره ۰۲۰/۱۰۷۶۵۸ – ۱۴۰۳/۵/۱۵
وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی
سازمان برنامه و بودجه کشور ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبانماه یکهزار و سیصد و نود و نه به شماره ۶۷۸۲۶/۱۸۰ مورخ ۱۳۹۹/۹/۱۲ مجلس شورای اسلامی و ماده (۳۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ ـ شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در جلسه مورخ ۸/۵/۱۴۰۳ تصویب نمود:
۱) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از طریق بانکهای عامل معادل مبلغ چهلهزار میلیارد (۴۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال تسهیلات برای سال ۱۴۰۳ بابت اجرای سیاستهای تنظیم بازار و قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در اختیار شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور قرار دهد. شرکت مذکور مجاز است با تائید سازمان برنامه و بودجه کشور، مابهالتفاوت قیمت تضمینی با قیمت معاملهشده در بورس کالا را از محل اعتبار این تصویبنامه پرداخت نماید.
۲) سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است اصل و سود تسهیلات را از محل اعتبارات مصوب مربوط تعهد و تضمین نماید. این تضمین نافی وظایف بانکها برای وصول مطالبات ناشی از اعطای تسهیلات نیست.
۳ ) شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور موظف است تسهیلات دریافتی را در سررسید مقرر از محل فروش محصولات خریداریشده و ضرر و زیان دریافتی بازپرداخت نماید.
۴ ) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ضمن هماهنگی با بانکهای عامل به نحوی اقدام نماید که در پرداخت تسهیلات به شرکت مذکور تسریع به عمل آید.
وزیر جهاد کشاورزی و رئیس شورا ـ محمدعلی نیکبخت