قوانین منتشره از
1402/06/11 لغايت 1402/06/20
در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور
قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22855-1402/06/18
شماره 11/47038 ـ ۱۵۸ -۱۴۰۲/۶/۱۱
حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای دکتر سیدابراهیم رئیسی
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
مطابق اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران “قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور” مصوب ۱۴۰۲/۵/۲۹ مجلس شورای اسلامی به شرح پیوست ابلاغ میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ محمدباقر قالیباف
شماره ۱۰۳۵۱۹ -۱۴۰۲/۶/۱۲
وزارت کشور
وزارت اطلاعات
سازمان برنامه و بودجه کشور
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست “قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور” که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و نهم مردادماه یکهزار و چهارصد و دو مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۴۰۲/۶/۱ به تأیید شوراینگهبان رسیده و طی نامه شماره 11/47038 ـ ۱۵۸ مورخ ۱۴۰۲/۶/۱۱ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ میگردد.
رئیسجمهور ـ سیدابراهیم رئیسی
قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور
مادهواحده ـ در راستای تحقق تدابیر فرماندهی معظم کل قوا و اجرای سیاستهای کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری و بهمنظور سیاستگذاری، افزایش بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقای آموزش و پایداری ملی، مقاومسازی زیرساختهای حیاتی، حساس و مهم کشور، تسهیل مدیریت بحران در برابر انواع تهدیدات دشمن و سلاحهای نامتعارف نظیر هستهای، الکترونیکی، زیستی، شیمیایی و رایانیکی (سایبری) و مدیریت پیشگیرانه در مقابل تهدیدات جدید و حصول اطمینان از آمادگی دستگاههای موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴، “سازمان پدافند غیرعامل کشور” با ساختار موجود و مطابق اساسنامه مصوب، با شخصیت حقوقی مستقل در تابعیت ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل میشود.
تبصره ۱ ـ کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، بالاترین مرجع تصمیمگیری در حوزه پدافند غیرعامل کشور است که تصمیمات آن با ابلاغ رئیس کارگروه مزبور برای همه دستگاههای لشکری، کشوری، بخش دولتی و عمومی غیردولتی لازمالاجراست و مستنکفان علاوهبر جبران خسارت واردشده، به مجازات موضوع ماده (۵۷۶) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ محکوم میشوند و چنانچه خسارتی وارد نشده باشد، برابر قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۱۳۷۲/۹/۷ با مستنکف رفتار خواهد شد. تصویب و اجرای این قانون نافی وظایف و اختیارات قانونی دستگاههای دیگر از جمله وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نمیباشد و در صورت بروز تزاحم، تصمیم کارگروه دائمی پدافند غیرعامل ملاک عمل خواهد بود.
تبصره ۲ ـ اساسنامه سازمان، مشتمل بر اعضا، وظایف و اختیارات کارگروه دائمی، نحوه پشتیبانی و تأمین منابع سازمان و طرحهای پدافند غیرعامل کشور، توسط ستاد کل
نیروهای مسلح با همکاری وزارتخانههای کشور، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و اطلاعات و سازمان برنامه و بودجه کشور حداکثر ظرف شش ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون، تهیه و برای تصویب به مقام معظم رهبری تقدیم میشود.
تبصره ۳ ـ کلیه دستگاههای موضوع این قانون مکلفند در طرحهای تملک داراییهای سرمایهای خود بهمنظور پیشگیری و مقابله با تهدیدات زیرساختهای حیاتی، حساس و مهم خود و در اجرای این قانون، اعتبارات لازم را پیشبینی کرده و در قالب توافقنامهای که بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و دستگاه مربوط تنظیم میشود، هزینه نمایند. سازمان پدافند غیرعامل کشور بر اجرائی شدن مفاد توافقنامه فیمابین، نظارت نموده و گزارش عملکرد آن را باید هر سه ماه یکبار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
تبصره ۴ ـ مسؤولیت اجرای پدافند غیرعامل در سطح ملی با رؤسای دستگاههای ذیربط و در سطح استانها با استانداران است. سازمان پدافند غیرعامل کشور “نظارت عالی، هدایت و راهبری سیاستها، برنامهها و مصوبات کارگروه دائمی پدافند غیرعامل” را در دستگاههای موضوع این قانون بر عهده دارد.
قانون فوق مشتمل بر مادهواحده و چهار تبصره که گزارش آن توسط کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به صحن علنی تقدیم شده بود، پس از تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و نهم مردادماه یکهزار و چهارصد و دو مجلس در تاریخ ۱۴۰۲/۶/۱ به تأیید شوراینگهبان رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ محمدباقر قالیباف