مصوبات شوراها
منتشره از تاریخ
1403/02/21 لغایت 1403/02/31
در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
الف ـ شورایعالی شهرسازی و معماری
ب ـ شورایعالی انقلاب فرهنگی
مصوبه آییننامه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی
مصوبه اصلاح ماده ۴ آییننامه شورای تخصصی حوزوی
مصوبه تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان
الف ـ شورایعالی شهرسازی و معماری
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص بازنگری دستورالعمل ترویج شهرکسازی در کشور و نحوه صدور پروانه تأسیس شهرک و پروانه بهرهبرداری از آن
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23047-1403/02/22
شماره 226815/300 – ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
معاون محترم وزیر و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن
سرپرست محترم شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید
استانداران محترم کلیه استانهای کشور
پیرو نامه شماره 194526/300 مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶ موضوع اعلام مصوبه مورخ 1402/09/20 شورایعالی در خصوص مصوبه” بازنگری دستورالعمل ترویج شهرکسازی در کشور و نحوه صدور پروانه تأسیس شهرک و پروانه بهرهبرداری از آن” به استحضار میرساند در بند ۹ اعلام مصوبه یادشده، مصوبه مورخ ۱۴۰۰/۱/۱۵ هیأت محترم وزیران مورد اشاره قرار گرفته که شماره آن ۳۳۵۰ و تاریخ صدور آن ۱۴۰۰/۱/۱۷ میباشد که بدینوسیله به شرح زیر تصحیح میشود:
۹ ـ مقرر شد جهت ثبت درخواست ابتدا موافقت اولیه از کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، مطابق مقررات مربوطه از سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص اراضی غیردولتی اخذ شود، مجوز کمیسیون مذکور با توجه به تصویبنامه شماره ۳۳۵۰ مورخ ۱۴۰۰/۱/۱۷ هیأتوزیران پس از تصویب طرح توجیهی شهرک در شورایعالی و تا قبل از صدور پروانه تأسیس، توسط جهاد کشاورزی صادر خواهد شد.
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام میشود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ خسرو دانشجو
ب ـ شورایعالی انقلاب فرهنگی
مصوبه آییننامه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23049-1403/02/24
شماره 1403/1203 / دش ـ ۱۴۰۳/۱/۲۹
(مصوب جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی)
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
سازمان برنامه و بودجه کشور
فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران
«آییننامه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱ شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است؛ برای اجراء ابلاغ میگردد:
مقدمه
هنرهای سنتی و صنایعدستی و مواریث هویتی و تمدنی به مثابه تجربه زیسته و دانش و توانمندی تاریخی انسان، توانسته است در طول زمان به استمرار و بقاء تمدن؛ یاری رساند. بیشک؛ تداوم این مؤلفه مهم فرهنگی میتواند نقش مؤثری را در بالندگی و پویایی فرهنگ و هنر هر سرزمینی ایفاء نماید. در این میان؛ هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و نیز میراثداران تمدنی این مرز و بوم به عنوان وامداران این دانش و توانمندی، حلقه اتصال دیروز و امروز برای آینده درخشان کشور به شمار میآیند. بهیقین؛ ارج نهادن به جایگاه برجسته و مهم این هنرمندان و میراثداران تمدنی میتواند تداومبخش اقتدار تاریخی ایران و ضامن تداوم هویت پایدار آن باشد. در این راستا و به استناد تبصره یک مصوبه جلسه ۸۷۶ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۷ شورایعالی انقلاب فرهنگی؛ «آییننامه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی» به شرح مواد آتی، تصویب میگردد.
ماده ۱ ـ مفاهیم و تعاریف
۱ ـ ۱ ـ شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی: عالیترین نهاد ارزشیابی میزان مهارت، دانش، فنون، نوآوری و خلاقیت هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی و صدور گواهی درجه هنری برای آنها که در راستای تکریم، تداوم و تقویت جایگاه و نقش آنان؛ تشکیل و فعالیت میکند و از این پس در این آییننامه به اختصار از آن به «شورای ارزشیابی» یاد میشود.
۲ ـ ۱ ـ هنرمند: فردی است که در یکی از رشتههای موضوع این شورا به طور خلاقانه، نوآورانه، مستمر و هنرمندانه به خلق اثر پرداخته و در حوزه تخصصی خود؛ دارای اطلاعات، دانش، فن، مهارت و توانمندی است.
۳ ـ ۱ ـ صنایعدستی: صنایعدستی مجموعهای از اشیاء کاربردی ـ تزئینی هنرمندانه ساختهشده از مواد اولیه در دسترس هستند که با تکیه بر فنون عملی و علوم نظری خاص مبتنی بر هویت بومی و تحت تأثیر نیازهای مادی، عقاید مذهبی، فرهنگی و آیینی خلق، تکوین و تکامل یافتهاند.
۴ ـ ۱ ـ هنرهای سنتی: هنرها و صنایع بدیعی که جوهره آنها برگرفته از یک سنت و باور تاریخی و تجلیگاه ارزش جمعی و باورهای مادی و معنوی است و نسل به نسل طی قرون متمادی منتقل و به مثابه میراثی گرانقدر پنداشته میشود و افزون بر اصول ثابت، فروع متغیری دارد که منطبق بر دوران؛ تغییر میکند.
۵ ـ ۱ ـ میراث فرهنگی ـ تمدنی: مجموعهای از آثار ملموس و ناملموس تمدنی و فرهنگی، دانشها و فنون و فناوریها ـ غیر از هنرهای سنتی و صنایعدستی ـ که نقش بسزا و شناختهشدهای در شکلگیری زیست فردی و اجتماعی و هویت تاریخی، تمدنی و فرهنگی ایرانیان داشتهاند.
۶ ـ ۱ ـ میراثداران تمدنی: نخبگان و استادان در قید حیات که دارای شاخصها و معیارهای ذیل هستند و دانش، مهارت و فنون تاریخی این مرز و بوم را به صورت استاد ـ شاگردی و سینهبهسینه (غیرآکادمیک) فرا گرفته و در طول زندگی کاری خود در خلق، بازآفرینی، حفاظت و مرمت از مواریث تمدنی و فرهنگی کشور مثل معماری و شهرسازی سنتی، آبخیزداری، صنایع دریاپایه، فناوریهای نرم و سخت مرتبط با زیست فردی و اجتماعی روزمره و… به کار گرفتهاند و در حال تداومبخشی به این ارزشها از طریق انتقال دانش و فنون به نسلهای بعدی میباشند. این هنرمندان درجاتی از چیرهدستی و تسلط به رشته تخصصی خود را دارند که شایسته صفت استادی هستند. تجربیات و مهارت این اساتید در شناخت، رمزگشایی و امتداد حیات مواریث تمدنی و فرهنگی؛ ضروری و غیرقابل جایگزین است.
شاخصهها و معیارهای میراثداران تمدنی:
۱ ـ چیرهدستی و تسلط ویژه در شناخت و بازآفرینی ارزشهای ملموس و ناملموس تمدنی و فرهنگی
۲ ـ برخورداری از فن، دانش بومی و هنر در بازآفرینی و خلق آثار تمدنی و فرهنگی
۳ ـ برخوداری از فن، دانش بومی و هنر در حفاظت و مرمت آثار و اشیاء فرهنگی، تاریخی و هنری، میراث معماری شهری و روستایی و صنایع هنرهای وابسته
۴ ـ نادرهکاری در حوزه میراث فرهنگی ملموس و ناملموس
۵ ـ تداومبخشی به ارزشهای فرهنگی و تمدنی از طریق آموزش و پرورش به شیوه استاد ـ شاگری و انتقال سینهبهسینه دانش، فن و هنر
۶ ـ ۱ ـ مراتب و درجات ارزشیابی: بر حسب میزان مهارت و دانش مرتبط با رشته موردنظر شامل سه رتبه: خوب «درجات ۳، ۴ و ۵»، بسیار خوب «درجه ۲» و عالی «درجه ۱»
ماده ۲ ـ اعضای شورای ارزشیابی
۱ ـ ۲ ـ اعضای حقوقی
۱ ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یا نماینده تامالاختیار وی (رئیس شورا)
۲ ـ نماینده تامالاختیار وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
۳ ـ نماینده تامالاختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
۴ ـ نماینده تامالاختیار سازمان برنامه و بودجه
۵ ـ معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و یا نماینده تامالاختیار وی
۶ ـ معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یا نماینده تامالاختیار وی
۷ ـ نماینده تامالاختیار فرهنگستان هنر
۸ ـ دبیر شورای ارزشیابی
۹ ـ مسئول کمیتههای تخصصی
۲ ـ ۲ ـ اعضای حقیقی: شامل ۳ نفر ـ یک نفر عضو هیأتعلمی مراکز دانشگاهی و دو نفر کارشناس خبره دارای گواهینامه درجه یک هنری در یکی از رشتههای مرتبط ـ با انتخاب رئیس شورا در دو حوزه تخصصی میراث فرهنگی و صنایعدستی و هنرهای سنتی میباشد.
تبصره ـ رئیس شورای ارزشیابی میتواند افزون بر سه نفر عضو حقیقی در هر حوزه تخصصی؛ دو نفر هنرمند دیگر را با همان شرایط به عنوان عضو علیالبدل انتخاب و منصوب کند تا در صورت غیبت موجه اعضای حقیقی به عنوان جایگزین موقت یا دائم در جلسات شورای ارزشیابی حضور یابند.
۳ ـ ۲ ـ اعضای مدعو: با توجه به تنوع و تکثر رشتههای هنری و موضوعات مورد ارزشیابی؛ رئیس شورای ارزشیابی میتواند برای مشورت و کسب رأی و نظر خبرگان هنر از استادان مبرز و تراز اول در شاخههای تخصصی برای شرکت در یک یا چند جلسه دعوت کند. اعضای مدعو در هر دستور حداکثر دو نفر خواهند بود که بدون حق رأی و به عنوان مشاور شورا برای همیاری در اخذ بهترین تصمیم در جلسه حضور مییابند.
تبصره ـ ترکیب شورای ارزشیابی با حضور اعضای حقیقی و حقوقی، قانونی است و الزامی به دعوت از اعضای مدعو نیست. دعوت از سایر کارشناسان تحت عنوان عضو مدعو منوط به تشخیص رئیس شوراست و تمهید آن الزامآور نیست.
ماده ۳ ـ معرفی رشتههای قابل بررسی در شورای ارزشیابی
رشتههای موضوع این آییننامه در دو حوزه اصلی «صنایعدستی و هنرهای سنتی» و «میراث فرهنگی ـ تمدنی» ردهبندی و شناسایی میشوند.
ماده ۴ ـ کمیتههای تخصصی شورای ارزشیابی
شورای ارزشیابی به منظور ارتقاء کیفیت داوری و بررسی دقیق تقاضاها، در دو حوزه کلی صنایعدستی و هنرهای سنتی و میراث فرهنگی ـ تمدنی، کمیتههای تخصصی خود را تشکیل میدهد تا مرحله اول ارزشیابی آثار را طبق ضوابط مندرج در این آییننامه بر عهده گیرند.
تبصره ـ رأی و نظر کمیتههای تخصصی، رأی مشورتی تلقی میشود و برای شورای ارزشیابی الزامآور نیست.
ماده ۵ ـ دبیرخانه شورای ارزشیابی
۱ ـ ۵ ـ دبیر شورا توسط رئیس شورا انتخاب میشود و مسئولیت دبیرخانه را عهدهدار است.
۲ ـ ۵ ـ محل استقرار دبیرخانه؛ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میباشد و تحتنظر حوزه وزارتی در سقف واحدها و پستهای مصوب سازمان قرار دارد.
۳ ـ ۵ ـ انتخاب کارکنان دبیرخانه شورا با پیشنهاد دبیر و تأیید رئیس شورا خواهد بود.
ماده ۶ ـ وظایف دبیر شورای ارزشیابی
۱ ـ ۶ ـ هماهنگی به منظور برگزاری جلسات شورا
۲ ـ ۶ ـ هماهنگی با کمیتههای تخصصی به منظور تعیین دستور جلسات شورا
۳ ـ ۶ ـ تنظیم صورتجلسات و مصوبات شورا
۴ ـ ۶ ـ مکاتبات و پاسخگویی به متقاضیان، نهادها، ادارات و…
۵ ـ ۶ ـ آمادهسازی گواهینامه موقت و دائم مشمولانی که درجه آنها به تصویب شورا رسیده و نظارت بر اجرای مصوبات
۶ ـ ۶ ـ تشکیل بانک اطلاعاتی و مدیریت دانش
۷ ـ ۶ ـ تدوین فرآیند، شناسایی، بررسی و معرفی واجدان شرایط
۸ ـ ۶ ـ ارسال پروندهها برای اعضای شورا یک هفته قبل از تشکیل جلسه مرتبط با پروندههای موردنظر
۹ ـ ۶ ـ ارائه گزارش سالانه به دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی
ماده ۷ ـ کمیتههای تخصصی و ارکان آن:
۱ ـ ۷ ـ وظایف کمیتههای تخصصی به وظایف معاونتهای صنایعدستی و میراث فرهنگی اضافه میشوند.
۲ ـ ۷ ـ صاحبنظران شاغل در حوزههای تخصصی مربوطه حسب موضوع با ابلاغ انشایی رئیس شورا، به عنوان رؤسای کمیتههای تخصصی تعیین میشوند. یک کمیته مشترک با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعیین سرفصلها تشکیل میشود.
۳ ـ ۷ انتخاب دو نفر عضو حقیقی کمیته تخصصی بر اساس شرایط مندرج در این آییننامه و با پیشنهاد رئیس کمیته تخصصی و تصویب رئیس شورای ارزشیابی خواهد بود.
۴ ـ ۷ ـ رئیس هر کمیته موظف است شیوهنامه اجرایی کمیته تخصصی خود مشتمل بر: شرایط، شیوه و نمرهبندی فعالیت برای ارائه معیارهای تشخیصی و تعیین شاخصهای مرتبط را ظرف سه ماه پس از ابلاغ آییننامه ارزشیابی تهیه و به تصویب شورای ارزشیابی برساند.
تبصره ۱ ـ صدور ابلاغ عضویت اعضای حقیقی کمیتههای تخصصی توسط رئیس شورای ارزشیابی انجام میشود.
تبصره ۲ ـ مدت زمان عضویت اعضای حقیقی در کمیتههای تخصصی سه سال است که قابل تمدید خواهد بود. در صورت نیاز به ترمیم کمیتههای تخصصی پیش از انقضاء مدت خدمت اعضا، تغییر اعضا با تصویب رئیس شورای ارزشیابی بلامانع است.
ماده ۸ ـ جلسات شورای ارزشیابی
۱ ـ ۸ ـ برای رسمیت جلسه شورای ارزشیابی؛ حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یا نماینده تامالاختیار وی الزامی است. جلسات شورای ارزشیابی با حضور دو سوم از مجموع اعضای حقیقی و حقوقی رسمیت مییابد.
۲ ـ ۸ ـ دبیرخانه؛ مسئولیت برگزاری جلسات شورای ارزشیابی را بر عهده دارد.
۳ ـ ۸ ـ رأی موافق اکثریت حاضر برای اعطاء درجات هنری ضروری است.
تبصره ۱ ـ در صورت عدم موافقت اعضا و عدم احراز رأی اکثریت برای اعطاء درجه هنری به متقاضی، پرونده مجدداً به کمیتههای تخصصی ارجاع داده خواهد شد.
تبصره ۲ ـ در صورتی که اعضاء ثابت حقیقی به عذر موجه امکان حضور در جلسهای را نداشته باشند؛ جلسه شورای ارزشیابی با حضور اعضاء علیالبدل حقیقی؛ قانونی است.
تبصره ۳ ـ حضور متقاضی یا اعضای مدعو یا هر شخص دیگری در جلسه شورای ارزشیابی منوط به تأیید رئیس شورا است.
ماده ۹ ـ رسیدگی به درخواستها
۱ ـ ۹ ـ متقاضیان ارزشیابی میتوانند با مراجعه به درگاه الکترونیکی یا محل دبیرخانه در دو حوزه: الف: صنایعدستی و هنرهای سنتی و ب: میراث فرهنگی ـ تمدنی موضوع این آییننامه تشکیل پرونده داده و کد اختصاصی دریافت کنند. دبیرخانه پس از بررسی دقیق پرونده و تکمیل نمونبرگها، پرونده را در کمیته تخصصی مربوطه مطرح و پس از آن، پرونده همراه صورتجلسه بررسی آثار متقاضی به امضای کامل اعضای کمیته میرسد و منتخب آثار یا مستندات مربوطه در اختیار دبیرخانه شورای ارزشیابی قرار میگیرد. دبیرخانه، خلاصه پروندههایی که یک هفته قبل از تشکیل جلسه در اختیار اعضا قرار داده است را در جلسات مربوطه مطرح میکند و پس از بررسی آثار، کاربرگها و صورتجلسه کمیته، صورتجلسه نهایی را تکمیل و در همان جلسه به امضای اعضاء میرساند. رأی شورای ارزشیابی از طریق دبیرخانه شورا به کمیتههای تخصصی و هنرمند متقاضی اعلام میشود. دبیرخانه شورا، هر ماه یکبار؛ ادارات کل استانی مرتبط را به صورت کتبی از نتیجه ارزشیابی آگاه میسازد.
۲ ـ ۹ ـ دبیرخانه شورای ارزشیابی موظف است غیر از صورتجلسات مجزا برای هر متقاضی؛ یک صورتجلسه جامع برای هر جلسه شورا تهیه کند و به امضاء رئیس شورا برساند.
۳ ـ ۹ ـ در صورت عدم اخذ تصمیم درباره پروندههای شورا، پروندهها برای بررسی مجدد به کمیتههای تخصصی مربوطه ارجاع داده خواهد شد.
۴ ـ ۹ ـ در صورتی که شورا، ویژگیهای هنری ـ میراثی اثری را برای احراز درجات پنجگانه مندرج در این آییننامه؛ کامل و کافی نداند، الزامی به اعطاء درجه هنری ندارد و مراتب جهت اطلاع به متقاضی و کمیته مربوطه اعلام میشود. بررسی مجدد تقاضا حداقل ۲ سال بعد از اولین درخواست متقاضی ممکن است.
۵ ـ ۹ ـ دبیرخانه شورا مکلف است بر اساس صورتجلسات هر جلسه، گواهینامه دائمی متقاضیان را برای پنج درجه مطابق این آییننامه تنظیم و صادر کند. لیکن در صورتی که صدور گواهینامه دائمی به دلایل موجه، بیش از دو ماه زمان ببرد، ضرورت دارد جهت تکریم اربابرجوع، تأییدیه موقت با درخواست کتبی متقاضی و امضاء رئیس شورا یا نماینده تامالاختیار وی صادر شود.
ماده ۱۰ ـ شرایط متقاضیان و مدت زمان رسیدگی به درخواستها
۱ ـ ۱۰ ـ شرایط متقاضیان
۱ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ داشتن معرفینامه از سه استاد معتبر (دارندگان درجه ۱ هنری یا اعضای هیأتعلمی دانشگاهها در رشته مرتبط)
۲ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ داشتن حداقل دو سال سابقه کار هنری ـ میراثی در رشته مرتبط برای درجه ۵
۳ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ داشتن حداقل سه سال سابقه کار هنری ـ میراثی در رشته مرتبط برای درجه ۴
۴ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ داشتن حداقل پنج سال سابقه کار هنری ـ میراثی در رشته مرتبط برای درجه ۳
۵ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ داشتن حداقل ده سال سابقه کار هنری ـ میراثی در رشته مرتبط برای درجه ۲
۶ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ داشتن حداقل پانزده سال سابقه کار هنری ـ میراثی در رشته مرتبط و توانایی انتقال دانش و شاگردپروری برای درجه ۱
۷ ـ ۱ ـ ۱۰ ـ دارا بودن صلاحیت عمومی و اخلاق حرفهای
۲ ـ ۱۰ ـ مدت زمان
۱ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ فاصله رسیدگی به درخواست ارتقاء درجه هنری، دو سال است.
۲ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ هنرمندان متقاضی ارتقاء درجه هنری برای احراز درجات بالاتر ضرورت دارد آثار جدید خود را که در فاصله دریافت درجه قبلی و ارائه تقاضای مجدد، پدید آوردهاند، ارائه کنند.
۳ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ گذشت زمان، پیشکسوت بودن و یا دریافت امتیازات اجتماعی نظیر بازنشستگی و… دلیلی برای اعاده رسیدگی و ارتقاء درجه هنری هیچیک از متقاضیان نخواهد بود.
۴ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ درخواست خارج از نوبت رسیدگی پرونده هنرمندان متقاضی منوط به تحقق یکی از بندهای زیر است:
۱ ـ ۴ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ تقاضای مکتوب رئیس شورا یا نماینده تامالاختیار وی
۲ ـ ۴ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ تقاضای مکتوب سه نفر از اعضای شورای ارزشیابی
۳ ـ ۴ ـ ۲ ـ ۱۰ ـ مصوبه اکثریت شورا در موارد خاص
تبصره ۱ ـ کاهش فاصله زمانی میان درجات به کمتر از یک سال امکانپذیر نیست.
تبصره ۲ ـ بررسی و تشخیص شرایط متقاضیان بر عهده کمیتههای تخصصی مربوطه است.
ماده ۱۱ ـ بازنگری پروندهها
با توجه به داوری دو مرحلهای تمام پروندهها در کمیتههای تخصصی و شورای ارزشیابی؛ تقاضای تجدیدنظر امری غیرضروری است، لیکن برای مراعات حقوق متقاضی، تجدیدنظر و بررسی دوباره پرونده منوط به ارائه تقاضای مکتوب از سوی دستکم دو نفر از اعضای شورای ارزشیابی است.
تبصره ـ در صورت درخواست مکتوب متقاضی برای صدور مجدد گواهینامه به علت مخدوش یا مفقود شدن، شورا میتواند حداکثر یکبار نسبت به صدور گواهینامه المثنی ـ با ذکر کلمه «المثنی» بالای گواهینامه، نسبت به این کار مبادرت ورزد.
ماده ۱۲ ـ بازنگری و تمدید آییننامه شورای ارزشیابی
۱ ـ ۱۲ ـ شورای ارزشیابی میتواند در صورت تشخیص ضرورت، هر دو سال یکبار آییننامه داخلی را بر اساس مقررات موضوعه کشوری و این آییننامه موردبازنگری قرار دهد، مشروط بر آنکه آییننامه داخلی مفسر و روشنکننده آییننامه مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی (آییننامه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی) باشد و از حدود مندرج در آن تبعیت نماید. کاهش زمان تجدیدنظر در آییننامه داخلی منوط به تغییر آییننامه مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
۲ ـ ۱۲ ـ آییننامه داخلی با امضای اعضای حقوقی (اعضای ثابت) شورای ارزشیابی و تصویب رئیس شورای ارزشیابی به اجرا گذاشته خواهد شد.
ماده ۱۳ ـ این آییننامه در یک مقدمه، ۱۳ ماده و ۱۱ تبصره در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ؛ لازمالاجرا میباشد.
رئیسجمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی
مصوبه الزام وزارت آموزش و پرورش به تدوین نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و الگوی ارزیابی اجرای سند و شاخصهای متناظر آن
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23049-1403/02/24
شماره 1403/1205 / دش ـ ۱۴۰۳/۱/۲۹
(مصوب جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی)
وزارت آموزش و پرورش
ستاد راهبری و نظارت تعلیم و تربیت شورایعالی انقلاب فرهنگی
ماده واحده «الزام وزارت آموزش و پرورش به تدوین نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و الگوی ارزیابی اجرای سند و شاخصهای متناظر آن» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است؛ برای اجراء ابلاغ میگردد:
«ماده واحده ـ در راستای ارزیابی جامع وضعیت اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و وفق بخش دوم فصل هشتم سند مذکور، وزارت آموزش و پرورش موظف است حداکثر ظرف مدت دو ماه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را تدوین و پس از تأیید ستاد راهبری و نظارت تعلیم و تربیت، جهت تصویب به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید.»
رئیسجمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی
مصوبه اصلاح ماده ۴ آییننامه شورای تخصصی حوزوی
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23051-1403/02/26
(مصوب جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی)
شمار 1403/2368 / دش ـ ۱۴۰۳/۲/۱۱
شورایعالی حوزههای علمیه
شورای تخصصی حوزوی
دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی
ماده واحده “اصلاح ماده ۴ آییننامه شورای تخصصی حوزوی” که در جلسه ۸۹۷ مورخ 1402/12/08 شورایعالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۵ مورخ 1402/12/01 شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد شورایعالی حوزههای علمیه) به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ میگردد:
“ماده واحده ـ ماده ۴ اصلاحی آییننامه شورای تخصصی حوزوی (مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ 1402/04/13 شورایعالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل اصلاح میگردد:
ماده ۴ ـ اعضای شورا:
۱ ـ سه نماینده از شورایعالی حوزههای علمیه
۲ ـ سه نماینده از شورایعالی انقلاب فرهنگی
۳ ـ مدیر حوزههای علمیه یا نماینده وی
۴ ـ رئیس جامعه المصطفی العالمیه یا نماینده وی
۵ ـ مدیر حوزه علمیه خراسان
۶ ـ مدیر حوزه علمیه اصفهان
۷ ـ مدیر حوزههای علمیه خواهران
۸ ـ مدیر جامعه الزهرا (س)
۹ ـرئیس دفتر تبلیغات اسلامی
۱۰ ـ هفت نفر از فضلای صاحبنظر حوزوی
تبصره ـ اعضای حقیقی موضوع بند ۱۰ بنا به پیشنهاد شورایعالی حوزههای علمیه و تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی و با حکم رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی، برای یک دوره ۳ ساله منصوب میشوند”.
رئیسجمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی
مصوبه انتخاب نمایندگان شورایعالی انقلاب فرهنگی در هیأتهای عالی تجدیدنظر وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23051-1403/02/26
(مصوب جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی)
شماره 1403/2364 / دش ـ ۱۴۰۳/۲/۱۱
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
ماده واحده “انتخاب نمایندگان شورایعالی انقلاب فرهنگی در هیأتهای عالی تجدیدنظر وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی” که در جلسه ۸۹۷ مورخ 1402/12/08 شورایعالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ میگردد:
“ماده واحده ـ در اجرای بند ۵ ماده ۲ مصوبه تجمیعی ـ تکمیلی “خروج تصمیمات و آرای صادره از هیأتها و کمیتههای تخصصی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان سنجش آموزش کشور و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی در خصوص امور و شئون علمی، آموزشی و پژوهشی از شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضائی و تشکیل هیأتهای عالی تجدیدنظر” (مصوب جلسه ۸۹۵ مورخ ۱۰/۱۱/۱۴۰۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی) و با استناد به تبصره ۲ این مصوبه؛ آقای محمدرضا مخبر دزفولی بهعنوان نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی در هیأتهای عالی تجدیدنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی، ابقاء و آقای سید سعیدرضا عاملی به عنوان نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی در هیأتعالی تجدیدنظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتخاب میشوند”.
رئیسجمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی
مصوبه تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23051-1403/02/26
(مصوب جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۸ شورایعالی انقلاب فرهنگی)
شماره 1403/2366 / دش ـ ۱۴۰۳/۲/۱۱
وزارت آموزش و پرورش ـ دانشگاه فرهنگیان
هیأتعالی جذب اعضای هیأتعلمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی
ماده واحده “تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان” که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۰۸/۱۲/۱۴۰۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ میگردد:
“ماده واحده ـ با استناد به بند “ج” ماده ۲ مصوبه سیاستها و ضوابط کیفیتبخشی دانشگاه فرهنگیان (مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۲۲/۰۱/۱۴۰۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی)، ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان به شرح بندهای ذیل تعیین میشود:
الف ـ اعضای حقوقی:
۱ ـ وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیأت مرکزی جذب اعضای هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان)
۲ ـ رئیس دانشگاه فرهنگیان (نائب رئیس و دبیر هیأت مرکزی جذب دانشگاه فرهنگیان)
۳ ـ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یا نماینده تامالاختیار وی
۴ ـ دبیر ستاد نظارت و راهبری تعلیم و تربیت شورایعالی انقلاب فرهنگی
۵ ـ دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأتعلمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
۶ ـ رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
ب ـ اعضای حقیقی:
۱ ـ اسدالله اسدی گرمارودی
۲ ـ سعید غیاثی ندوشن
۳ ـ سیدنقی موسوی
۴ ـ فهیمه فرهمندپور
۵ ـ فخرالسادات نصیری
تبصره ـ مدت زمان عضویت اعضای حقیقی ۴ سال است”.
رئیسجمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی