درباره کرسیها
پژوهشکده حقوقی شهردانش در تکمیل طرحها و فعالیتهای پژوهشی خود و به جهت مشارکت حقوقدانان صاحبنظر در ارائه نظریات علمی برای جنبههای حقوقی حل بخشی از مشکلات کشور، پرداختن به مهمترین معضلات جامعه حقوقی، تبادل اندیشهها و نظریات، طرح دیدگاههای گوناگون علمی و در نهایت اصلاح وضعیت موجود، اقدام به برگزاری اجلاسیههایی با شرکت حقوقدانان برجسته کشور مینماید. این جلسات که در قالب اجلاسیه کرسیهای نظریهپردازی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار میگردد این امکان را میدهد که ارائهکننده نظریات به بیان دیدگاه و نقد و راهحلهای خود بپردازند و به معرض داوری و نقد حداقل دو نفر از حقوقدانانی که نقش داوری را به عهده میگیرند بگذارند هرچند حقوقدانان دیگر شرکتکننده نیز اغلب فرصت طرح دیدگاههای خود را مییابند و مباحثات مفید و سازندهای درمیگیرد که به پرورش و غنای نظریات میانجامد. این اجلاسیهها حسب موضوع توسط کارگروههایی برنامهریزی و اداره میشوند که از گروهی از صاحبنظران و فعالان هر رشته تشکیل یافتهاند. در حال حاضر کارگروههای مرتبط با پژوهشکده در رشتههای ذیل تشکیل گردیده و فعالیت دارند و مشکلات هر حوزه و نظریات مبتنی بر تحقیقات علمی در هر رشته را رصد کرده و با رعایت اولویتها سیاستهای خود انتخاب مینمایند. در حال حاضر این کارگروههای ذیل تشکیل گردیده اند:
- 1. کارگروه حقوق شهری
- 2. کارگروه حقوق پولی و بانکی
- 3. کارگروه حقوق بازار سرمایه
- 4. کارگروه حقوق فضای مجازی
- 5. کارگروه حقوق مالیاتی
- 6. کارگروه نظارت قضایی بر مصوبات دولتی
- 7. کارگروه سیاست جنایی و جرمشناسی
- 8. کارگروه حقوق اساسی
- 9. کارگروه حقوق ثبت
و تشکیل کارگروههای بیشتری در دست برنامهریزی است. پژوهشکده حقوقی شهردانش از همه حقوقدانان و صاحبنظران دغدغهمند نسبت به مشکلات کشور که عقیده به نظریهپردازی پژوهشمحور برای یافتن راهحلها دارند دعوت به همکاری مینماید.
گفتنی است کرسیهای نظریهپردازی بر اساس ماده 1 آییننامه کرسیهای نظریهپردازی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشکیل میگردد. بنا به آییننامه مذکور، کرسی علمی مسندی است علمی، متشکل از صاحبنظران و متخصصان که در یک حوزه تخصصی و پیشنهاد رئیس کرسی که با تأیید شورای علمی فعالیت میکنند. کرسیهای نظریهپردازی به انواع مختلفی تقسیم میگردند. یکی از انواع این کرسیها، کرسی عرضه و نقد دیدگاه علمی است که به نشستی نوآورانه، روشمند و علمی اطلاق میگردد که هدف تبیین و معرفی نظریه یا مکتب یا ایده یا بینش یا جریان، ارزیابی و سنجش نقاط ضعف و قوت و اصلاح آن است.
پژوهشکده حقوقی شهردانش در سال 1399 با دریافت مجوز از شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزاری کرسیهای نظریهپردازی را آغاز کرده و تاکنون دو کرسی موفق را به مرحله اجرا درآورده است و مقدمات اجلاسیههای متعدد دیگری فراهم گردیده است که البته برگزاری آنها به دلیل شرایط بهداشتی کشور در دوران کرونا با کندی مواجه شده است.
حاصل اجلاسیه این کرسیها برای استفاده پژوهشگران، اساتید و دانشجویان، قضات و وکلا، افراد مؤثر در نظام تقنینی و قضایی و اجرایی کشور به صورتهای گوناگون منتشر خواهد شد.
از صاحبنظران و دستاندرکاران رشتههای مختلف که علاقمند به طرح مشکلات خود با حقوقدانان و بررسی مشترک مشکلات و راهحلها از منظر حقوقدانان برجسته کشور هستند دعوت میگردد تا نظرات و پیشنهادات خود را از طریق ایمیل proposals@sdil.ac.ir با پژوهشکده درمیان بگذارند:
همچنین این پژوهشکده از اشخاص حقیقی و حقوقی که تمایل به حمایت معنوی یا پشتیبانی مالی از برگزاری این کرسیها دارند استقبال کرده و آمادگی خود را برای دریافت کمکهای مادی و معنوی اعلام میدارد.