کارگاه آموزشی آشنایی با اصول و شیوههای جدید امهال مطالبات بانکی
(با تأکید بر دستورالعمل اجرایی اخیر شورای پول و اعتبار)
يکي از دلايل افزايش بيرويه مطالبات غيرجاري شبکه بانکي کشور در يک دهه اخير، الزام بانکها به امهال مطالبات در قالبهای مختلف بوده است. عدم وجود سازوکاري مدون و دقيق که ابعاد شرعي، قانوني و حسابداري امهال مطالبات مؤسسات اعتباري را به نحو مطلوب و مناسبي مدنظر قرار دهد، موجب تخطي مؤسسات اعتباري از برخي از ضوابط و مقررات شده که نهایتاً ريسکهاي حقوقي را به شبکه بانکي کشور تحمیل نموده است.
علاوه بر اين شبهاتي همچون ربح مرکب و عدم رعايت شرايط و ضوابط عقود اسلامي و ربوي بودن آن و مسايلي نظير طبقهبندي و شناسايي درآمد ناصحيح و نبود تصويري صحيح از مطالبات غيرجاري که به دليل فقدان وحدت رويه و دستورالعمل مدون در خصوص امهال مطالبات مؤسسات اعتباري به وجود آمده و بعضاً از آن به عنوان ربح مرکب نام برده ميشود، از يک سو منجر به تضييع حقوق تسهيلاتگيرندگان و اجحاف به آنها شده و از سوي ديگر مسايلي را نيز براي تسهيلاتگيرندگان و شبکه بانکي کشور بوجود آورده است. بر همين اساس دستورالعمل اجرایی نحوه امهال مطالبات مؤسسات اعتباری در شورای فقهی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار تصویب و در نهایت طی بخشنامه 212681/98 مورخ 26/6/1398 توسط بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ گردید.
با توجه به جدید بودن موضوع یاد شده و پیچیدگیهای عملیاتی شیوههای جدید امهال برای شبکه بانکی و جامعه حقوقی کشور، پژوهشکده حقوق شهر دانش با دعوت از اساتید برجسته پیشنهاددهنده و طراح شیوههای جدید امهال از جمله دکترسیدعباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی و دکتر یاسر مرادی استاد دانشگاه (که هر دو استاد از حاضرین در جلسات کمیته فرعی شورای پول و اعتبار در جریان تصویب این دستورالعمل بودهاند)، دوره آموزشی را با عنوان «آشنایی با اصول و شیوههای جدید امهال مطالبات بانکی» با هدف آموزش نحوه اجرای دستورالعمل نحوه امهال مطالبات مؤسسات اعتباری برگزار مینماید.
مدرسان کارگاه:
- حجهالاسلام دکترسیدعباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی و استاد دانشگاه
- دکتر یاسر مرادی مسئول شبکه اطلاع رسانی و مشاوره حقوق بانکی و استاد دانشگاه
- دکتر نعیم عبدالهپور مدرس حقوق بانکی و مشاور حقوقی بانکها
مخاطبان کارگاه:
- قضات
- وکلا و کارآموزان وکالت
- کارکنان حوزههای وصول مطالبات، حقوقی، اعتبارات، بازرسی و حسابرسی داخلی بانکها
- مشاوران حقوقی
زمان برگزاری:
سه شنبه 03 / دی / 98 ساعت 13 تا 18
محل برگزاری:
تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، خیابان نهم، نبش خیابان گیلان، پلاک 5.
اهم سرفصلهای کارگاه:
آشنايي با
- جزئیات دستورالعمل اجرایی نحوه امهال مطالبات مؤسسات اعتباری (موضوع بخشنامه 212681/98 مورخ 26/6/1398 بانک مرکزی)
- مبانی فقهی و شرعی شیوههای جدید امهال مطالبات
- انواع ابزارهای امهالی از جمله تمدید، تجدید، تقسیط و تبدیل مطالبات بر اساس اخرین دستورالعمل بانک مرکزی
- اجرای شیوه جدید امهال مطالبات اعم از روشهاي امهال، مبناي امهال، طبقهبندي تسهيلات امهالي، نحوه محاسبه ذخيره مطالبات امهالي و شناسايي درآمد تسهيلات امهالي
- عقود اسلامي و شیوه امهال مطالبات به تفکيک عقود
- نحوه طرح و پاسخگویی به دعاوی احتمالی با توجه به ایرادات احتمالی شیوه امهال در بانکها
* شهریه شرکت در این کارگاه یک میلیون و نهصد هزار ریال (1.900.000 ریال) است.
* در صورت ثبتنام قطعی تا تاریخ 26/09/98 شهریه شرکت در کارگاه یک میلیون و هفتصد و ده هزار ریال (1.710.000 ریال) خواهد بود.
* در صورت ثبتنام گروهی به تعداد 4 نفر، شهریه شرکت در کارگاه یک میلیون و ششصدو بیست هزار ریال (1.620.000 ریال) خواهد بود.
(جهت ثبت نام گروهی با واحد آموزش پژوهشکده حقوق شهر دانش تماس حاصل نمایید.)
داوطلبان گرامی میتوانند به دو صورت حضوری و اینترنتی ثبتنام نمایند.
شماره حساب: 1-1149541-810-810 بانک سامان
شماره کارت: 6219861001859122 بانک سامان
به نام: مؤسسه مطالعات و پژوهشهای حقوقی شهردانش
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن 88811581 داخلی 115 تماس حاصل نمائید و یا از طریق پست الکترونیکی legalcourses@sdil.ac.ir با واحد آموزش مؤسسه در ارتباط باشید.
دریافت گواهینامه در روز برگزاری کارگاه منوط به ثبتنام کامل تا سه روز قبل از تاریخ برگزاری کارگاه و به همراه عکس 4 *3 خود با فرمت jpg خود به ایمیل Legalcourses@sdil.ac.ir میباشد.