مصوبات هیأت دولت منتشره از
1403/04/01 لغايت 1403/04/10
در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ايران
آییننامه حمایت از ایمنسازی تأسیسات گردشگری
تصویبنامه در خصوص دلیل عدم واگذاری شرکت ملی حفاری ایران
دستورالعمل موضوع بند (ت) تبصره (۱۳) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
آییننامه اجرایی بندهای (د) و (ذ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
الحاق متن به ماده (۲۴) آییننامه تشکلهای مردمنهاد
اصلاح تصویبنامه شماره ۳۷۲۹۷/ت ۲۷۴۷۵ هـ مورخ ۱۳۸۱/۸/۱۱
اصلاح تصویبنامه شماره ۲۴۲۹۷/ت ۶۲۵۶۷ هـ مورخ ۱۴۰۳/۲/۱۶
اصلاح تصویبنامه شماره ۲۴۱۶۷۰/ت ۵۹۷۹۳ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
اصلاح جدول پیوست تصویبنامه شماره ۴۶۸۶۱/ت ۵۲۴۳۸ هـ مورخ ۱۳۹۶/۴/۲۴
اصلاح آییننامه مالی موضوع ماده (۱) قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها
اصلاح ماده (۱۱۸) آییننامه اجرایی قانون معادن
اصلاح ماده (۱۴) آییننامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی
اصلاح ماده (۵) آییننامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدیدپذیر
آییننامه آرامستانهای کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23080-1403/04/02
شماره ۵۲۱۰۹/ت ۶۲۴۵۹ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت کشور ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ وزارت راه و شهرسازی
وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت امور خارجه ـ وزارت دادگستری ـ سازمان حفاظت محیطزیست
بنیاد شهید و امور ایثارگران ـ مرکز مدیریت حوزههای علمیه ـ سازمان تبلیغات اسلامی
سازمان ثبتاحوال کشور ـ سازمان اوقاف و امور خیریه
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/23 به پیشنهاد شماره ۲۷۰۸۰۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۶ وزارت کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آییننامه آرامستانهای کشور را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه آرامستانهای کشور
ماده ۱ ـ در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ ـ آرامستان: مکانی محدود جهت به خاک سپردن متوفی و جوارح انسانی که باید دارای امکانات کافی برای رفاه مراجعین و انجام امور شرعی و قانونی باشد.
۲ ـ متوفی (درگذشته): فردی که به لحاظ پزشکی با تأیید اشخاص دارای صلاحیت دچار توقف غیرقابلبرگشت قلب و تنفس شده است.
۳ ـ غسالخانه: محلی برای تغسیل و تکفین متوفی که دارای امکانات لازم و موردنیاز باشد.
۴ ـ غسال و غساله: مرد و زنی که وفق احکام شرعی، مسئولیت انجام تغسیل و تکفین متوفای مرد و زن را به عهده دارد.
۵ ـ گواهی پزشکی فوت: برگهای رسمی برای تأیید فوت در موارد مرگهای طبیعی یا دارای پرونده پزشکی که از طریق پزشکان و مراکز درمانی در قالب کاربرگ چاپشده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر میشود.
۶ ـ جواز دفن: به اجازه دفن متوفی اطلاق میگردد که در موارد مرگهای طبیعی یا دارای پرونده پزشکی توسط پزشکان دارای صلاحیت در ذیل برگه گواهی پزشکی فوت و در خصوص اقسام مرگهای موضوع فهرست پیوست این تصویبنامه که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است، در قالب چاپ برگهای رسمی توسط اداره پزشکی قانونی صادر میگردد.
۷ ـ مجوز محل دفن: برگهای رسمی که توسط شهرداری/دهیاری چاپ و به منظور تعیین محل و مکان در نظر گرفتهشده برای دفن متوفی صادر میشود.
۸ ـ خودروی حمل متوفی: خودروی دارای مجوز از شهرداری/دهیاری منحصراً برای حمل متوفی و جوارح انسانی که عنوان “خودروی حمل متوفی” روی آن درج شده و کابین
عقب آن از اتاق راننده جدا، سرپوشیده، قابل شستوشو و دارای امکانات موردنیاز از جمله ریل، تختروان (برانکارد)، تابوت، پوشش (کاور) متوفی و سامانه (سیستم) تهویه هوا باشد.
۹ ـ حمل متوفی: انتقال و جابهجایی متوفی از مکانی به مکان دیگر با خودروی حمل متوفی پس از اخذ مجوزهای قانونی تا زمان تدفین.
ماده ۲ ـ هرگونه ساختوساز و نحوه خدماترسانی در آرامستان و نیز اداره تشکیلات و انتظام امور آرامستان بر عهده شهرداری/دهیاری است.
تبصره ۱ ـ آرامستانهایی که قبل از لازمالاجرا شدن این آییننامه فعال بودهاند جهت ادامه فعالیت نیاز به اصلاح و تطبیق وضعیت موجود خود با مفاد این آییننامه و کسب موافقت کتبی از شهرداری/دهیاری دارند.
تبصره ۲ ـ صدور مجوز محل دفن و انجام مراحل تدفین در تمام آرامستانهای هر شهر/روستا منوط به کسب مجوز کتبی از شهرداری/دهیاری تحت نظارت آن است.
تبصره ۳ ـ مکان مورد نیاز جهت احداث آرامستان در داخل محدوده و حریم شهر توسط وزارت راه و شهرسازی و خارج از حریم شهر توسط وزارت جهاد کشاورزی تأمین خواهد شد.
تبصره ۴ ـ ساختوساز، نگهداری و ساماندهی گلزار شهدا و یادمانها و بقاع متبرکه منوط به رعایت قوانین و مقررات مربوط و هماهنگی با بنیاد شهید و امور ایثارگران و
نهاد متولی بقاع مزبور (حسب مورد) است.
ماده ۳ ـ حمل متوفی یا فردی که بنا به گزارش عوامل واحد امدادی فوریتهای پزشکی (اورژانس) (کارشناس/ فنورز (تکنسین) اورژانس) فاقد علائم حیاتی است، با اخذ مستندات معتبر از قبیل دستور قضایی، گواهی پزشکی فوت یا گزارش عوامل واحد امدادی فوریتهای پزشکی (اورژانس) دائر بر فقدان علائم حیاتی، توسط خودروی حمل متوفی، انجام میپذیرد.
تبصره ۱ ـ اشخاص مجهولالهویه که در اماکن و فضاهای عمومی و گذرگاههای شهری و روستایی فوت شدهاند، با هماهنگی دستگاه قضایی یا انتظامی به منظور صدور جواز دفن، توسط خودروی حمل متوفی به اداره پزشکی قانونی انتقال داده میشوند.
تبصره ۲ ـ اخذ گواهی بهداشت برای حمل متوفی از شهرستانی به شهرستان دیگر یا از داخل به خارج کشور بهمنظور جلوگیری از انتشار بیماری ضروری است.
تبصره ۳ ـ بهمنظور انتقال متوفی از خارج به داخل کشور، داشتن گواهی بهداشت با تأیید وزارت امور خارجه کشور مبدأ و نمایندگی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آن کشور و تأیید شبکه بهداشت مقصد الزامی است.
ماده ۴ ـ شهرداری/دهیاری میتواند در صورت صلاحدید، امور حمل متوفی را با رعایت مفاد این آییننامه و مقررات مربوط، به بخش خصوصی واگذار و بر عملکرد آنها نظارت نماید.
تبصره ـ کلیه مراکز درمانی، بیمارستانها، منازل و سایر اماکنی که فرد در آنجا فوت میکند موظف به تحویل متوفی فقط به خودروی حمل متوفای شهرداری/دهیاری یا خودروی بخش خصوصی تحت نظارت همان محل هستند.
ماده ۵ ـ حمل متوفی از شهری به شهر دیگر به صورت زمینی باید با خودروی ویژه حمل متوفی مجهز به سامانه (سیستم) خنککننده متناسب با شرایط اقلیمی صورت پذیرد و متوفی در مقصد به آرامستان مورد تأیید شهرداری/دهیاری آن محل تحویل گردد.
تبصره ـ حمل اجساد متوفیان ناشی از تصادفات رانندگی در خارج از حریم شهرها بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (سازمان اورژانس کشور) است.
ماده ۶ ـ تغسیل متوفی در غسالخانههای تحتنظر شهرداری/دهیاری انجام میشود.
تبصره ـ در صورت تمایل خانواده متوفی، امکان تغسیل در مکانهای خارج از غسالخانههای تحتنظر شهرداری/دهیاری وجود دارد.
ماده ۷ ـ تغسیل و تدفین متوفی قبل از ارائه جواز دفن ممنوع است.
ماده ۸ ـ نگهداری متوفی در سردخانههای تحتنظر شهرداری/دهیاری با تشخیص مرجع قضایی یا درخواست خانواده متوفی امکانپذیر است.
ماده ۹ ـ متصدیان تغسیل، تکفین و تدفین باید دارای گواهی انجام معاینات دورهای و گواهی دوره آموزشی احکام شرعی مربوط و مجهز به تجهیزات حفاظت و بهداشت فردی باشند.
تبصره ـ برگزاری دوره آموزشی مربوط به احکام شرعی تغسیل، تکفین و تدفین بر عهده شهرداری/دهیاری است و شهرداری/دهیاری موظف است محتوای دوره آموزشی یادشده را به تأیید مرکز مدیریت حوزههای علمیه یا سازمان تبلیغات اسلامی برساند.
ماده ۱۰ ـ تدفین هر متوفی در آرامستانها صرفاً در صورت صدور مجوز توسط شهرداری/ دهیاری امکانپذیر است.
تبصره ۱ ـ تدفین متوفی در مجموعه بقاع متبرکه و آرامستانهای موقوفه منوط به رعایت ضوابط ابلاغی سازمان اوقاف و امور خیریه و ضوابط اجرایی مربوط و اطلاع به شهرداری/دهیاری است.
تبصره ۲ ـ نحوه و مکان تدفین شهدا بر اساس آییننامهای است که به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب هیئتوزیران خواهد رسید.
ماده ۱۱ ـ امانت گذاردن متوفی در آرامستانها منوط به اخذ مجوز لازم از مرجع قضایی دارای صلاحیت است.
ماده ۱۲ ـ آرامستانها میتوانند با رعایت موازین شرعی نسبت به دفن متوفی در یک قطعه بهصورت طبقاتی بر اساس شرایط منطقه و محل اقدام نمایند.
ماده ۱۳ ـ رعایت مقررات بهداشتی و محیطزیستی در سردخانه، غسالخانه، سرویسهای بهداشتی، مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، اماکن عمومی، انتقال متوفی، برگزاری مراسم خاکسپاری و سوگواری الزامی است. همچنین دسترسی به آب آشامیدنی سالم، جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب و پسماند ضروری است.
تبصره ـ دستورالعمل مقررات بهداشتی و محیطزیستی آرامستانها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) و سازمان حفاظت محیطزیست ظرف شش ماه پس از تاریخ ابلاغ این آییننامه، تدوین و ابلاغ میشود.
ماده ۱۴ ـ زمین آرامستان موردنیاز هر شهر/روستا با اولویت مکانیابی درون محدوده و حریم آنها انتخاب میگردد.
ماده ۱۵ ـ بهمنظور تسریع در ارائه خدمات به شهروندان، اداره ثبتاحوال کشور مکلف است در محلی که توسط شهرداری کلانشهرها و مراکز استانها در آرامستان تأمین میشود، نسبت به استقرار نماینده اقدام نماید.
تبصره ـ استقرار نماینده اداره ثبتاحوال در آرامستانهای سایر شهرها با توجه به ظرفیتهای موجود، در صورت درخواست و تخصیص فضا از سوی شهرداری قابل انجام خواهد بود.
ماده ۱۶ ـ آرامستان شهرداری/دهیاری موظف است برای ثبت و پردازش اطلاعات از نرمافزار رایانهای و زیرسامانه یکپارچه جامع مناسب که توسط وزارت کشور (سازمان ثبتاحوال کشور) حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ این آییننامه راهاندازی میشود، استفاده و نسبت به ثبت مشخصات متوفی، محل فوت، علت فوت و سایر اطلاعات موردنیاز اقدام نماید.
ماده ۱۷ ـ آیین تغسیل، تکفین و تدفین متوفیان اقلیتهای مصرح در قانون اساسی از نظر تشریفات مذهبی تابع مقررات خاص مربوط و از لحاظ بهداشت و انتظام امور، تابع این آییننامه هستند.
ماده ۱۸ ـ منابع درآمدی آرامستانها پس از تصویب شورای شهر/روستا به شرح زیر است:
۱ ـ بهای خدمات مربوط به متوفیان.
۲ ـ بهای بهرهبرداری از معابر و فضای عمومی آرامستانها بهمنظور ارائه خدمات از قبیل اجاره غرفه.
۳ ـ مشارکت شهروندان در قالب نذر، وقف، هبه و کمک اشخاص حقیقی و حقوقی.
ماده ۱۹ ـ دستورالعمل اجرایی مربوط به شرایط و ویژگیهای تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز آرامستانها توسط وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) تهیه و از طریق وزیر کشور ابلاغ میشود.
ماده ۲۰ ـ این آییننامه از تاریخ ابلاغ، برای همه آرامستانهای شهرداریها و دهیاریهای کشور لازمالاجرا است.
ماده ۲۱ ـ از تاریخ لازمالاجرا شدن این آییننامه، آییننامه مردهشویخانه و گورستان موضوع تصویبنامه شماره ۳۳۹۵ مورخ ۱۳۱۹/۳/۳ لغو میشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
فهرست پیوست
۱) مرگ به دنبال اقدام به قتل.
۲) مرگ به دنبال اقدام به خودکشی.
۳) مرگ به دنبال هرگونه منازعه (اعم از درگیری فیزیکی و یا لفظی).
۴) مرگ به دنبال حوادث شدآمدی (ترافیکی) (به هر شکل و با هر فاصله زمانی از حادثه که مرگ رخ دهد).
۵) مرگ به دنبال مسمومیت (شیمیایی، دارویی، گازگرفتگی و …).
۶) مرگ به دنبال سوءمصرف مواد (مخدر، روانگردان، توهمزا و …).
۷) مرگ متعاقب برقگرفتگی، سوختگی، غرقشدگی، سرمازدگی، گرمازدگی، سقوط از ارتفاع و …).
۸) مرگ ناشی از کار (حوادث شغلی، مواد آلاینده محیط کار و …).
۹) مرگ در زندان یا بازداشتگاه.
۱۰) مرگ در مراکز اقامت جمعی مانند آسایشگاه، پرورشگاه، اردوگاه، پادگان، خوابگاه و … .
۱۱) مرگ ناشی از اقدامات تشخیصی و درمانی.
۱۲) مرگ مادر ناشی از اقدامات تشخیصی و درمانی در حین بارداری، حین زایمان یا متعاقب زایمان و یا سقط.
۱۳) مرگ حین یا متعاقب ورزش.
۱۴) مرگهای ناگهانی، غیرمنتظره و غیرقابلتوجیه.
۱۵) هر مرگی که احتمال شکایت از کسی در آن وجود داشته باشد.
۱۶) هر نوع مرگ مشکوک و مرگ با علت ناشناخته.
۱۷) هر نوع مرگ افراد ناشناس و مجهولالهویه.
۱۸) هر مرگی که احتمال جنحه یا جنایت در آن برود.
۱۹) مرگ ناشی از حوادث غیرمترقبه.
آییننامه حمایت از ایمنسازی تأسیسات گردشگری
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23082 -1403/04/04
شماره ۵۱۹۲۰/ت ۶۱۹۸۲ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت راه و شهرسازی
سازمان برنامه و بودجه کشور
وزارت کشور
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
هیئتوزیران در جلسه 1403/02/23 به پیشنهاد شماره ۱۴۰۲۲۱۰۰/۱۵۹۴۴ مورخ ۱۴۰۲/۸/۱۴ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آییننامه حمایت از ایمنسازی تأسیسات گردشگری را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه حمایت از ایمنسازی تأسیسات گردشگری
ماده ۱ ـ در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ ـ وزارت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی.
۲ ـ تأسیسات گردشگری: هریک از تأسیسات گردشگری اقامتی مندرج در ماده (۱) آییننامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجهبندی و نرخگذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها، موضوع تصویبنامه شماره ۷۵۷۹۱/ت ۵۱۰۰۱ هـ مورخ ۱۳۹۴/۶/۱۱، که با اخذ مجوز از وزارت فعالیت مینمایند.
۳ ـ متقاضی: شخص حقیقی یا حقوقی که درخواست صدور مجوز تأسیس و بهرهبرداری یک یا چند عنوان از مصادیق تأسیسات گردشگری را دارد.
۴ ـ واحد در حال احداث: هر یک از مصادیق تأسیسات گردشگری که متقاضی آن قصد ایجاد بنا یا سازه را داشته یا بنای ساختمانی آن در مرحله سفتکاری و یا قبل از آن بوده و پس از طی فرآیند مربوط به صدور موافقت اصولی، درخواست احداث و بهرهبرداری واحد گردشگری را دارد.
۵ ـ واحد تبدیلی: واحدهایی که بنای ساختمانی آن در حال حاضر وجود داشته و متقاضی آن درخواست تبدیل آن بنا به یکی از مصادیق گردشگری را دارد.
۶ ـ تأسیسات گردشگری فاقد استحکام بنا و مقاومت در برابر آتش: ساختمانها و تأسیسات گردشگری پرخطر، ناایمن و کمخطر.
۷ ـ بهسازی: مجموعه اقدامات فنی ـ اجرایی شامل ارزیابی، طراحی، اجرا و نظارت بر ساختمانها و تأسیسات فاقد ایمنی در برابر زلزله و آتش و سیل، وفق مقررات ملی ساختمان، آییننامه طراحی ساختمان در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) و پیوستهای آن و یا نشریات فنی سازمان برنامه و بودجه کشور حسب مرجع تأمینکننده مالی آن.
۸ ـ تأسیسات پرخطر: هریک از ساختمانها و تأسیسات گردشگری که مطابق ضوابط و مقررات مباحث ملی ساختمان و آییننامه طراحی ساختمان در برابر زلزله
(استاندارد ۲۸۰۰) و سایر ضوابط موجود، علاوهبر اینکه ساختار (سیستم) سازهای و عملکردی مقاوم در برابر زلزله و امکانات حفاظت در برابر آتش در آنها وجود ندارد، امکان بیشترین خطر و تلفات جانی را نیز به همراه داشته و به تشخیص کارشناس ذیصلاح، امکان فنی بهسازی در برابر زلزله، آتش و سیل را ندارد.
۹ ـ تأسیسات ناایمن: هریک از ساختمانها و تأسیسات گردشگری که مشمول تعریف تأسیسات پرخطر نبوده، لیکن به علت نقص اساسی و یا عدم وجود ساختار (سیستم) سازهای مقاوم در برابر زلزله و یا نقص شرایط حفاظت در مقابل آتش و سیل، نیاز به بهسازی دارد.
۱۰ ـ تأسیسات کمخطر: هریک از ساختمانها و تأسیسات گردشگری که مطابق ضوابط و مقررات فنی و مهندسی زمان خود طراحی و اجرا شدهاند، لیکن وفق ویرایشهای جدید مقررات ملی ساختمان و آییننامه طراحی ساختمان در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) دارای ضعف ایمنی در برابر زلزله، آتش و سیل بوده و نیازمند اقدامات تکمیلی بهسازی میباشند.
ماده ۲ ـ صدور پروانه بهرهبرداری برای متقاضی ایجاد واحد احداثی توسط وزارت، منوط به دارا بودن پروانه ساخت و گواهی پایانکار یا تأییدیه ایمنی از سوی مرجع صدور پروانه ساخت میباشد.
ماده ۳ ـ در فرآیند ساخت تأسیسات گردشگری، علاوهبر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی در خصوص ایمنی و اصول فنی و پایش (کنترل) ساخت و سازها، اجرا و پیادهسازی ضوابط تخصصی ابلاغشده از سوی وزارت الزامی است و شهرداریها و سایر مراجع صدور پروانه ساخت موظفند قبل از صدور پروانه ساختمانی، تنها نقشههایی را بپذیرند که مورد تأیید وزارت نیز قرار گرفتهاند.
ماده ۴ ـ وزارت راه و شهرسازی موظف است با هماهنگی وزارت، حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه نسبت به شناسایی و درجهبندی تأسیسات گردشگری فاقد استحکام بنا و مقاومت در برابر آتش در سه گروه پرخطر، ناایمن و کمخطر اقدام نماید.
تبصره ـ شهرداریها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی مکلفند در ارزیابی ایمنی با وزارت راه و شهرسازی همکاری نمایند و نسبت به ابلاغ اخطار رفع خطر تأسیسات گردشگری موضوع این ماده اقدام کنند.
ماده ۵ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاههای ذیربط تسهیلات مورد نیاز مربوط به بهسازی تأسیسات گردشگری فاقد استحکام بنا و مقاومت در برابر آتش را در اولویت پرداخت تسهیلات مربوط به حمایت از اشتغال قرار دهد و در لوایح بودجه سنواتی پیشبینی نماید.
تبصره ـ در صورت فراهم بودن تسهیلات و عدم اقدام به استحکامبخشی از سوی مالک، پروانه بهرهبرداری تمدید نمیشود و وزارت موظف است مراتب را به مراجع انتظامی و قضایی برای جلوگیری از فعالیت اعلام نماید.
ماده ۶ ـ تمدید پروانه بهرهبرداری تأسیسات گردشگری پرخطر، ممنوع بوده و این گروه از تأسیسات گردشگری از حیث اعطای تسهیلات نوسازی در اولویت میباشند.
ماده ۷ ـ صدور پروانه بهرهبرداری گردشگری برای واحدهای تبدیلی فاقد پایانکار، منوط به اخذ تأییدیه ایمنی از مرجع صدور پروانه ساختمانی است.
ماده ۸ ـ تمدید پروانه بهرهبرداری تأسیسات گردشگری فاقد استحکام بنا و مقاومت در برابر آتش که گواهی پایانکار ندارند، در صورتی که در فهرست تأسیسات گردشگری پرخطر نباشد، با اخذ بیمهنامه مسئولیت مدنی در قبال کارکنان و اشخاص ثالث، بیمهنامه آتشسوزی و خطرات تبعی و اخذ تعهدنامه از بهرهبردار مبنی بر قبول مسئولیت، حداکثر برای یک دوره سهساله بلامانع است و در صورتی که در طول این مدت با وجود فراهم بودن تسهیلات بانکی، تأییدیه ایمنی مرجع ذیربط را اخذ ننماید، مطابق تبصره ماده (۵) این آییننامه از فعالیت آن ممانعت به عمل میآید.
ماده ۹ ـ صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری تأسیسات گردشگری واقع در بافتهای تاریخی که نوسازی و بهسازی آنها به لحاظ قوانین میراث فرهنگی دارای محدودیت بوده و همچنین اقامتگاههای بومگردی و سنتی، مستلزم اخذ بیمهنامه مسئولیت مدنی در قبال کارکنان و اشخاص ثالث، بیمهنامه آتشسوزی و اخذ تعهدنامه از بهرهبردار مبنی بر قبول مسئولیت و مشروط به رعایت ضوابط تخصصی ارزیابی وزارت میباشد.
ماده ۱۰ ـ ادارههای نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند با اعلام وزارت، نسبت به جلوگیری از فعالیت واحدهای غیرمجاز که بدون اخذ پروانه از وزارت نسبت به اسکان و پذیرایی میهمانان و مسافران مبادرت مینمایند، جلوگیری نمایند.
تبصره ـ تشکلهای حرفهای گردشگری موظفند در شناسایی واحدهای غیرمجاز و فاقد مجوز بهرهبرداری، همکاری لازم را با دستگاههای ذیربط به عمل آورند.
ماده ۱۱ ـ وزارت مکلف است ضمن نظارت مستمر بر فعالیت تأسیسات گردشگری، با همکاری تشکلهای حرفهای ذیربط، گزارش اجرای این آییننامه را در مقاطع زمانی ششماهه به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هیئت دولت ارائه کند.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
تصویبنامه در خصوص بازپرداخت هزینه صدور (۸۱۶) فقره پروانه ساختمانی توسط شهرداری سی سخت برای واحدهای آسیبدیده در اثر وقوع زلزله مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۲۹ در شهرستان سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۱۹۱۴/ت ۶۲۶۹۳/هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت کشور ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی
سازمان برنامه و بودجه کشور
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۲۰ به پیشنهاد وزارت کشور و تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
۱ ـ تا مبلغ هشتاد و یک میلیارد و ششصد میلیون (81600000000) ریال به صورت هزینهای از محل منابع بند (م) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳، بهمنظور بازپرداخت هزینه صدور (۸۱۶) فقره پروانه ساختمانی توسط شهرداری سیسخت برای واحدهای آسیبدیده در اثر وقوع زلزله مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۲۹ در شهرستان سیسخت استان کهگیلویه و بویراحمد (به ازای هر واحد تا سقف یکصد میلیون ریال)، در اختیار سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گیرد تا برابر قوانین و مقررات مربوط اقدام شود.
۲ ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کهگیلویه و بویراحمد موظف است گزارش عملکرد این تصویبنامه را در مقاطع زمانی سهماهه به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
تصویبنامه در خصوص دلیل عدم واگذاری شرکت ملی حفاری ایران
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۲۰۷۳/ت ۶۲۶۵۳ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت نفت
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۲۳ به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت نفت و به استناد جزء (۲) بند (ب) ماده (۱۳) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۷ به شرح زیر تصویب کرد:
شرکت ملی حفاری ایران مشمول موضوع جزء (۲) بند (ب) ماده (۱۳) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۷ تلقی میشود و واگذار نمیشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
دستورالعمل موضوع بند (ت) تبصره (۱۳) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۱۹۲۱/ت ۶۲۵۱۶ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۲۳ به پیشنهاد شماره ۱۱۴۱۹ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۸ شورای اطلاعرسانی دولت و به استناد اصل یکصد و سی و هشت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ت) تبصره (۱۳) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، دستورالعمل موضوع بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
دستورالعمل موضوع بند (ت) تبصره (۱۳) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
ماده ۱ ـ در این دستورالعمل، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ ـ رسانه: هر بستر مجازی یا حقیقی که انواع محتوای رسانهای و خبری را در قالب متنپایه، صداپایه، تصویرپایه و چندرسانهای منتشر مینماید.
۲ ـ تبلیغات: هر فعالیتی که در جهت اطلاعرسانی، آگاهیبخشی و معرفی مأموریتها، فعالیتها و دستاوردهای دستگاههای اجرایی ذیل قوه مجریه و شرکتهای دولتی که از این پس به اختصار “دستگاه اجرایی” نامیده میشوند، انجام میشود؛ از قبیل برگزاری رویدادها و پویشها.
ماده ۲ ـ دستگاه اجرایی ضمن اهتمام به تحقق اطلاعرسانی هنرمندانه و اقناع افکار عمومی در خصوص عملکرد خود، مکلف است برای کلیه طرحهای کلان و برنامههای با تأثیرات عمومی خود، پیوست ارتباطی، اطلاعرسانی و تبلیغاتی، پیشبینی و هزینه مربوط را در قالب هزینههای طرح و برنامه منظور نماید.
ماده ۳ ـ دستگاه اجرایی برای ثبت فعالیتها و دستاوردهای خود، مکلف است هزینههای مرتبط با مستندنگاری را از محل اعتبارات مصوب مربوط تأمین نماید.
تبصره ـ دستگاه اجرایی مکلف است در قراردادهای برونسپاری، مستندنگاری فعالیتها و دستاوردهای خود را ضمن شرح خدمات پیمانکار پیشبینی کند.
ماده ۴ ـ رویکردها و سرفصلهای اختصاص منابع ناظر بر حوزه رسانه و تبلیغات به شرح زیر است:
۱ ـ اطلاعرسانی مؤثر و اقناعی.
۲ ـ امیدافزایی و تقویت اعتماد در مردم.
۳ ـ پاسخگویی بهموقع، اقناعی و مستند به اخبار جعلی، شایعات و شبهات احتمالی پیرامون برنامهها و عملکرد دستگاه اجرایی.
۴ ـ تبیین و اجراییسازی سیاستها و طرحهای کلان دولت از جمله روایت پیشرفت، جوانی جمعیت و مردمیسازی.
۵ ـ تبیین فرهنگ دریایی و تبلیغات و تولیدات رسانهای و فضای مجازی پیرامون موضوعات مرتبط نظیر ترویج فرهنگ غذایی، توسعه کسب و کارهای دریاپایه و حفاظت از محیطزیست دریایی موضوع ماده (۳۷) برنامه جامع تحقق سیاستهای کلی توسعه دریامحور مصوب ۱۴۰۳ که با روشهای زیر انجام میشود:
الف ـ مردمیسازی شبکه اطلاعرسانی دولت و جلب مشارکت عمومی در آن.
ب ـ تولید، انتشار و توزیع محتوای مؤثر و متنوع در قالبها و ساختارهای مختلف.
پ ـ بهرهگیری از ظرفیت تبلیغات محیطی، رادیویی و تلویزیونی، مطبوعاتی و برخط.
ت ـ بهرهگیری از ظرفیت سکوهای رسانهای.
ماده ۵ ـ ذیحساب دستگاه اجرایی مکلف است گزارش هزینهکرد فعالیتها و اقدامات مرتبط با رسانه و تبلیغات را بر اساس قالب زیر هر سه ماه یکبار صرفنظر از محل و منبع تأمین اعتبار، به دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت ارائه نماید:
نام دستگاه اجرایی: | |||||
سال گزارش: | دوره/فصل گزارش: | ||||
نام و نام خانوادگی تنظیمکننده گزارش: | نام و نام خانوادگی تأییدکننده گزارش: | ||||
سمت سازمانی تنظیمکننده گزارش: | سمت سازمانی تأییدکننده گزارش: | ||||
ردیف | شرح هزینهکرد | تاریخ هزینهکرد | مبلغ هزینهکرد | توضیحات | |
تبصره ۱ ـ هر نوع پرداخت بابت عملکرد بند (چ) ماده (۳۷) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و ماده (۱۳) ضوابط اجرایی بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشمول گزارش موضوع این ماده است.
تبصره ۲ ـ افرادی که بهعنوان نماینده صاحب سهام به نمایندگی از طرف دولت در هیئتمدیره شرکت حضور دارند یا توسط دولت، معرفی یا انتخاب میشوند، رعایت الزامات مقرر در این دستورالعمل در شرکت مزبور را پیگیری نمایند. دستگاه اجرایی مربوط مکلف است گزارش موضوع این ماده را از مدیرعامل یا اعضای هیئتمدیره شرکتهایی که آنها را به عنوان نماینده دولت در آن شرکتها منصوب یا معرفی کرده است، اخذ و به دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت ارائه نماید.
ماده ۶ ـ نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل و ارائه گزارش آن به شورای اطلاعرسانی دولت، بر عهده دبیرخانه آن شورا است.
ماده ۷ ـ رعایت مفاد این دستورالعمل در خصوص کلیه فعالیتهایی که توسط دستگاه اجرایی صورت پذیرفته و داخل در تعاریف موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۱) این دستورالعمل باشد، اعم از آنکه فعالیت مزبور تحت عناوین مذکور در این بندها و یا غیر آن صورت گرفته باشد، الزامی است.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
آییننامه اجرایی بندهای (د) و (ذ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۱۹۳۳/ت ۶۲۵۹۴ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت نفت ـ وزارت کشور
وزارت امور اقتصادی و دارایی
سازمان برنامه و بودجه کشور
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۲۳ به پیشنهاد وزارت نفت (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانههای کشور و امور اقتصادی و دارایی) و به استناد بندهای (د) و (ذ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، آییننامه اجرایی بندهای مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه اجرایی بندهای (د) و (ذ) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
ماده ۱ ـ در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ ـ فرآورده نفتی: هرگونه هیدروکربن تولیدی در شرکتهای پالایش نفت، پتروشیمی و سایر تولیدکنندگان شامل فرآوردههای نفتی اصلی (بنزین، نفت گاز، نفتکوره، نفت سفید، گاز مایع و سوخت هوایی) و سایر فرآوردههای نفتی (ویژه) موضوع بند (پ) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.
۲ ـ قانون الحاق (۲): قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی
دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳.
۳ ـ آییننامه اجرایی ماده (۱): آییننامه اجرایی ماده (۱) قانون الحاق (۲).
۴ ـ شرکت تولیدکننده: هر یک از شرکتهای پالایش نفت و شرکتهای پتروشیمی.
۵ ـ شرکت نفت: شرکت ملی نفت ایران.
۶ ـ شرکت گاز: شرکت ملی گاز ایران.
۷ ـ شرکت پالایش و پخش: شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران.
۸ ـ خوراک: نفت خام، میعانات گازی، مایعات گازی، نفتای طبیعی، گاز طبیعی، محصولات فرعی گازی شامل اتان، پروپان، بوتان و اجزاء سنگینتر که به صورت تفکیک شده یا نشده برای مصرف خوراک به شرکتهای تولیدکننده از جمله شرکتهای پالایش نفت و پتروشیمی تحویل میشود.
۹ ـ مابهالتفاوت: تفاضل بهای خوراک نفت خام، میعانات گازی و مایعات گازی خریداریشده توسط شرکتهای تولیدکننده از شرکت نفت یا شرکت پالایش و پخش و بهای فرآوردههای نفتی خریداریشده توسط شرکت پالایش و پخش از شرکتهای تولیدکننده.
ماده ۲ ـ فروش خوراک به شرکتهای تولیدکننده و شرکت پالایش و پخش صرفاً از طریق انعقاد قرارداد فروش و به قیمتهای اعلامی وزارت نفت مطابق ماده (۵) آییننامه اجرایی ماده (۱) (به استثنای عرضه در بورس) مجاز است.
تبصره ـ هزینههای جانبی صادرات و فروش مرزی فرآوردههای نفتی و نیز هزینه انتقال خوراک معادل آن در قیمت اعلامی وزارت نفت برای دریافت فرآوردههای نفتی، منظور و شرکت پالایش و پخش، مجاز به دریافت مبلغ نقدی آن از تولیدکنندگان است.
ماده ۳ ـ دریافت فرآوردههای نفتی مورد نیاز برای پاسخ به تقاضای کشور توسط شرکت نفت یا شرکت پالایش و پخش از شرکتهای تولیدکننده صرفاً از طریق قرارداد خرید با رعایت سقف مندرج در آن و به قیمتهای اعلامی وزارت نفت وفق ماده (۵) آییننامه اجرایی ماده (۱) مجاز است.
تبصره ۱ ـ اعمال شاخصهای کیفی در قیمتگذاری و خرید فرآوردههای نفتی الزامی است.
تبصره ۲ ـ تأمین هزینههای مواد افزودنی برای دستیابی به شاخصهای کیفی فرآوردههای نفتی، بر عهده شرکت تولیدکننده است.
ماده ۴ ـ شرکت نفت و شرکت پالایش و پخش مکلفند حسب مورد با رعایت
قوانین و مقررات، صورتحسابهای ماهانه مربوط به فروش خوراک به هر یک از شرکتهای تولیدکننده طرف قرارداد خود و شرکت پالایش و پخش، صورتوضعیت خرید فرآوردههای نفتی از هر یک از شرکتهای تولیدکننده طرف قرارداد خود را پس از دریافت قیمتهای اعلامی وزارت نفت و با کسر هزینههای جانبی، حداکثر تا پایان ماه بعد، به تولیدکنندگان مذکور ارائه نمایند. شرکت تولیدکننده مکلف است حسب مورد بر اساس صورتوضعیتهای خرید فرآوردههای نفتی، نسبت به صدور صورتحساب فروش فرآوردههای نفتی به شرکت نفت و شرکت پالایش و پخش حسب مورد اقدام نماید. در خصوص نحوه تسویه مابهالتفاوت صورتحسابهای مربوط به فروش خوراک توسط شرکت نفت، شرکت ملی گاز و شرکت پالایش و پخش و فروش فرآوردههای نفتی توسط شرکتهای تولیدکننده در هر ماه مطابق ترتیبات زیر عمل شود:
۱ ـ در صورتی که شرکت تولیدکننده در ماه مورد نظر، به شرکت نفت، شرکت گاز یا شرکت پالایش و پخش بدهکار باشد، ابتدا وضعیت طلب/بدهی تولیدکننده از ابتدای سال جاری بررسی و در صورت عدم وجود طلب تسویه نشده، شرکت تولیدکننده مکلف است نسبت به گشایش اعتبار اسنادی با سررسید (۴۵) روز به نفع شرکت نفت، شرکت گاز یا شرکت پالایش و پخش حسب مورد و به مبلغ بدهی اقدام نماید. در غیر این صورت، مانده مبلغ طلب تسویه نشده از ابتدای سال جاری، از محل بدهی شرکت تولیدکننده در ماه مورد نظر، تسویه و گشایش اعتبار اسنادی به مبلغ باقیمانده بدهی شرکت تولیدکننده، صورت میپذیرد.
۲ ـ در صورتی که شرکت تولیدکننده در ماه مورد نظر، از شرکت نفت یا شرکت پالایش و پخش طلبکار باشد، شرکت اخیرالذکر از محل اعتبارات اسنادی سررسیدنشدهی در اختیار موضوع این آییننامه نسبت به تسویه مطالبات شرکت تولیدکننده که در موضوع این آییننامه از ابتدای سال جاری ایجاد شده و تسویه نشده است، اقدام مینماید.
۳ ـ شرکت پالایش و پخش موظف است در تخصیص اعتبارات اسنادی سررسیدنشده برای پرداخت مطالبات سال جاری شرکتهای تولیدکننده بر اساس نسبت مطالبات هر شرکت تولیدکننده نسبت به کل مطالبات در سال جاری اقدام نماید.
۴ ـ شرکت نفت و شرکت پالایش و پخش مکلفند اعتبارات اسنادی گشایشیافته و منتقلنشده مربوط به فروش نفت خام و میعانات گازی به شرکتهای پالایش نفت و نیز سهم دولت از فروش میعانات گازی به سایر تولیدکنندگان داخلی را طی پنج روز باقیمانده تا تاریخ سررسید هر یک از اعتبارات، به نفع حساب معرفیشده دولت (خزانهداری کل کشور) منتقل نمایند.
۵ ـ اعتبارات اسنادی موضوع این آییننامه باید به نحوی گشوده شود که امکان واگذاری/ تنزیل سند تعهد پرداخت اعتبار اسنادی داخلی مدتدار توسط ذینفع یا دارندگان بعدی سند مزبور در بانک عامل وجود داشته باشد.
۶ ـ پرداخت مطالبات سررسید شده تا پایان سال قبل مربوط به شرکتهای تولیدکننده که برآمده از مابهالتفاوت فروش خوراک به آنها و دریافت فرآوردههای نفتی از آنها بوده است، از محل اعتبارات اسنادی موضوع بند (۴) این ماده توسط شرکت نفت و شرکت پالایش و پخش مجاز است. همچنین شرکتهای نفت و پالایش و پخش مکلفند مانده موجودی امانی فرآوردههای نفتی فروش نرفته هر یک از شرکتهای تولیدکننده نزد خود یا شرکت نفت در پایان سال قبل را به قیمتهای اسفندماه سال قبل محاسبه و به حساب بستانکاری شرکت-های تولیدکننده منظور نمایند. طلب و بدهی ناشی از این ثبت حساب، به عنوان مطالبات/بدهیهای سال جاری لحاظ نمیگردد.
۷ ـ شرکتهای تولیدکننده مکلفند بدهیهای سررسید شده تا پایان سال قبل مربوط به خرید خوراک از شرکتهای تابعه ذیربط وزارت نفت را بر اساس برنامه زمانبندی مورد پذیرش شرکت طرف قرارداد و از طریق گشایش اعتبارات اسنادی به نفع فروشنده خوراک تسویه نمایند.
۸ ـ در مواردی که به استناد جزء (۲) بند (پ) تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، شرکت پالایش و پخش اقدام به خرید فرآوردههای نفتی از واحدهای تولیدی داخلی کشور غیر از شرکتهای پالایش نفت مینماید، تسویه مطالبات ایجادشده توسط شرکت نفت بر اساس قوانین و مقررات از خوراک میعانات گازی تحویلی به آنها یا سایر خریداران میعانات گازی مجاز است.
۹ ـ فرصت لازم برای اجرایی شدن مراحل مرتبط با گشایش اعتبار اسنادی، رافع مسئولیت و تعهد شرکتهای تولیدکننده برای تسویه بدهیهای سررسیدشده مربوط به خوراک (با لحاظ کسر مطالبات مربوط به فرآوردههای نفتی) نمیباشد و این شرکتها مکلف به پرداخت بدهیهای سررسید شده به حساب معرفیشده توسط شرکتهای تابعه ذیربط وزارت نفت میباشند.
۱۰ ـ تولیدکنندگان خریدار خوراک از شرکت گاز مکلفند با دریافت صورتحساب فروش، نسبت به گشایش اعتبار اسنادی با سررسید (۴۵) روزه و به نفع شرکت گاز اقدام نمایند. همچنین رعایت بند (۷) این ماده توسط تولیدکنندگان نیز الزامی است.
ماده ۵ ـ در راستای اجرای بند (ذ) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور،
وزارت نفت مجاز است در صورت وجود مطالبات تسویه نشده برای شرکتهای پالایش نفت، با رعایت بند (پ) تبصره (۸) قانون مذکور و جداول پیوست آن، در مقاطع سهماهه نسبت به صدور مجوز صادرات فرآوردههای نفتی اصلی تولیدی آنها پس از تأیید کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر رعایت برنامه تولید و مفاد بند (پ) تبصره (۸) قانون یادشده اقدام نماید.
ماده ۶ ـ شرکت پالایش و پخش مکلف است فروش داخلی و صادراتی فرآوردههای نفتی را در چارچوب قرارداد فیمابین شرکت نفت و شرکت پالایش و پخش و بر اساس مفاد این آییننامه تا سقف مبلغ بستانکاری دولت بابت بهای تمامشده خوراک، حسب مورد به حساب بدهکار دولت ثبت نمایند. خزانهداری کل کشور مکلف است بر اساس صورتهای حسابرسیشده، معادل آن را در حسابهای خود ثبت نماید.
تبصره ـ شرکت پالایش و پخش مکلف است هرگونه مابهالتفاوت ناشی از فروش داخلی و صادراتی فرآوردههای نفتی خریداریشده بر اساس مفاد این آییننامه و نیز مبالغ معادل کسری و سرک برآمده از عملیات انتقال، توزیع و فروش این فرآوردههای نفتی را به حساب بدهکار/بستانکار دولت (خزانهداری کل کشور) ثبت نماید.
ماده ۷ ـ در مواردی که احکام این آییننامه با مفاد آییننامه اجرایی ماده (۱) مغایر است، احکام این آییننامه ملاک عمل خواهد بود، مگر احکامی که مغایر قانون الحاق (۲) باشد. همچنین دستورالعمل حسابداری موضوع بند (ح) ماده (۱) قانون الحاق (۲) بر این اساس و در صورت لزوم اصلاح خواهد گردید.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
آییننامه اجرایی تبصره اصلاحی بند (ب) ماده (۱) قانون هدفمند کردن یارانهها، موضوع جزء (۴) بند (الف) ماده (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۱۹۳۹/ت ۶۲۳۹۳ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت نفت ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت امور اقتصادی و دارایی
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۱۶ به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای نفت، امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره اصلاحی بند (ب) ماده (۱) قانون هدفمند کردن یارانهها موضوع جزء (۴) بند (الف) ماده (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳، آییننامه اجرایی تبصره مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه اجرایی تبصره اصلاحی بند (ب) ماده (۱) قانون هدفمند کردن یارانهها
موضوع جزء (۴) بند (الف) ماده (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳
ماده ۱ ـ در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ ـ خوراک گاز: گاز طبیعی و گاز غنی.
۲ ـ خوراک مایع: نفت خام، میعانات گازی، نفتا، مایعات گازی (اِنجیاِل) و متانول.
۳ ـ مناطق کمترتوسعهیافته: مناطق موضوع تصویبنامه شماره ۷۶۲۵۴/ت ۳۶۰۹۵ هـ مورخ ۱۳۸۸/۴/۱۰ و اصلاحات بعدی آن.
۴ ـ تخفیف پلکانی خوراک: تخفیفی که توسط وزارت نفت از طریق شرکتهای تابعه ذیربط اعطا میشود و بر اساس آن فروشندگان خوراک گاز و مایع به واحدهای تولیدی مشمول تخفیف این آییننامه و نیز سایر فروشندگان خوراک در حلقههای قبلی زنجیره تولید ذیربط، مکلف به اعمال آن در بهای خوراک تحویلی خواهند بود.
۵ ـ اوراق تسویه: اوراقی که وزارت نفت با رعایت قوانین از طریق شرکتهای تابعه ذیربط به نفع سرمایهگذاران یا واحدهای تولیدی مشمول تخفیف این آییننامه صادر مینماید. این اوراق دارای ارزش اسمی مشخص است و صرفاً برای تسویه هزینه خوراک خریداریشده در زنجیره، کاربرد دارد.
ماده ۲ ـ واحدهای تولیدی زیر که تاریخ بهرهبرداری آنها پس از تاریخ ابلاغ این تصویبنامه است، مشمول تخفیف پلکانی خوراک میباشند:
۱ ـ واحدهای تولیدکننده فرآوردههای نفتی اصلی از خوراک متانول.
۲ ـ واحدهای تولیدکننده الفینها و آروماتیکها.
۳ ـ سایر واحدهایی که به تشخیص کارگروهی متشکل از وزارت نفت و سازمان
برنامه و بودجه کشور زنجیره ارزشافزوده پتروپالایشی را افزایش میدهند. وزارت نفت مکلف است موارد مشمول اضافهشده به این ماده را به صورت عمومی منتشر نماید.
تبصره ۱ ـ تخفیف پلکانی خوراک قابل انتقال به حلقههای پیشین زنجیره تولید ذیربط برای استفاده نهایی در مرحله تسویه خوراک و سوخت خریداریشده از شرکتهای تابعه وزارت نفت میباشد. کلیه واحدهای تولیدی فعال در حلقههای پیشین واحدهای تولیدی مشمول تخفیف، مکلف به پذیرش تخفیف پلکانی خوراک اعطایی این آییننامه در تسویه بهای خوراک تحویلی به واحد تولیدی حلقه بعدی خود میباشند و این موضوع باید به صراحت در قراردادهای فروش خوراک بین مجتمعی قید گردد.
تبصره ۲ ـ تخفیف پلکانی خوراک برای واحدهایی قابل اعمال است که نسبت به تأمین مواد اولیه واحدهای میانی و نهایی در قالب قرارداد بلندمدت با دوره اعتبار حداقل (۱۰) ساله و در چارچوب قیمتگذاری وزارت نفت و یا در قالب سهامداری مشترک اقدام نمایند. محصولاتی که در بورس کالا عرضه میگردد و با مقررات بورس به فروش میرسد، مشمول تخفیف پلکانی خوراک نمیشوند.
تبصره ۳ ـ وزارت نفت از طریق شرکتهای تابعه ذیربط مجاز به استفاده از ابزار
“اوراق تسویه” برای اعطای مستقیم تخفیفهای پلکانی خوراک موضوع این آییننامه به واحدهای تولیدی مشمول تخفیف است.
تبصره ۴ ـ میزان اوراق تسویه اعطایی به هر یک از سرمایهگذاران یا واحدهای تولیدی مشمول تخفیف، معادل ارزش ریالی تخفیفی است که بر اساس این آییننامه به سرمایهگذار یا واحد تولیدی مربوطه تعلق میگیرد.
تبصره ۵ ـ وزارت نفت از طریق شرکتهای تابعه ذیربط مجاز به استفاده از اوراق تسویه برای خرید فرآوردههای نفتی از جمله فرآوردههای نفتی مورد نیاز از شرکتهای موضوع این آییننامه است. این اوراق تسویه قابل انتقال به غیر و قابل استفاده برای تسویه مبلغ خرید خوراک و سوخت توسط هر یک از خریداران از شرکتهای تابعه وزارت نفت است.
تبصره ۶ ـ مدت اعتبار تخفیف پلکانی خوراک، (۱۰) سال از تاریخ بهرهبرداری واحد تولیدی مشمول تخفیف و غیرقابل تمدید است.
تبصره ۷ ـ با هدف تسهیل تأمین مالی برای احداث واحدهای تولیدی مشمول تخفیف این آییننامه، اعطای تخفیف پلکانی خوراک، قبل از بهرهبرداری واحدهای تولیدی مذکور، با تشخیص وزارت نفت و به شرط تأیید پیشرفت فیزیکی چهل درصدی (۴۰%) احداث طرح توسعه شرکت تابعه ذیربط وزارت نفت و با دریافت ضمانتنامه معتبر، مجاز است. در صورت تأخیر در بهرهبرداری طرح نسبت به برنامه زمانبندی مصوب وزارت نفت، به ازای هر سال تأخیر، ده درصد (۱۰%) از تخفیف مربوط کسر میگردد. در هر صورت مجموع سالهای اعطای تخفیف پلکانی خوراک، قبل و بعد از بهرهبرداری از واحدهای تولیدی مشمول تخفیف، (۱۰) سال میباشد. در صورتی که سرمایهگذار طرحهای موضوع این تبصره، رأساً تأمینکننده خوراک واحد مذکور نباشد، اعطای اوراق تسویه برای برخورداری از تسهیلات این تبصره مجاز است.
ماده ۳ ـ میزان تخفیف مربوط به واحدهای تولیدی مطابق جدول زیر تعیین و محاسبه میشود:
تبصره ۱ ـ مبلغ ریالی معادل تخفیف پلکانی خوراک در جدول فوق، از حاصلضرب درصد تعیینشده، در بهای خوراک واحد تولیدی مشمول تخفیف محاسبه میگردد. این موضوع صرفاً در خصوص خوراک مستقیم واحد تولیدی مشمول تخفیف محاسبه میشود و اعمال تخفیف پلکانی خوراک در حلقههای پیشین زنجیره تولید ذیربط، به صورت انتقال عین مبلغ ریالی معادل تخفیف پلکانی خوراک میباشد. در هر صورت سقف تخفیف پلکانی خوراک در حلقه اول زنجیره تولید (خوراکهای تحویلی شرکتهای تابعه وزارت نفت) معادل سی درصد (۳۰%) خوراک مربوطه خواهد بود.
تبصره ۲ ـ ملاک استفاده از امتیاز مناطق کمترتوسعهیافته، واقع شدن محل واحد تولیدی مشمول تخفیف در مناطق کمترتوسعهیافته میباشد.
تبصره ۳ ـ در صورتی که واحدهای تولیدی مشمول تخفیف، بر اساس سایر قوانین و مقررات معتبر در زمان ابلاغ این آییننامه از تخفیفهای دیگری نیز برخوردار باشند، تنها مشمول بالاترین نرخ تخفیف خواهند شد و جمع کردن تخفیفها با یکدیگر مجاز نیست.
ماده ۴ ـ طرحهای دارای مجوز از وزارت نفت که در زمان ابلاغ این آییننامه، مشمول تخفیف پلکانی خوراک مطابق ضوابط تصویبنامه شماره ۷۳۳۱۲/ت ۵۲۲۵۲ هـ مورخ ۸/۶/۱۳۹۴ و اصلاحات بعدی آن بودهاند و بر اساس ضوابط این آییننامه مشمول تخفیف پلکانی خوراک کمتر میشوند، همچنان از تخفیف مذکور در تصویبنامه پیشین برخوردار خواهند بود.
ماده ۵ ـ شرکتهای تابعه وزارت نفت مکلفند اعمال تخفیف پلکانی خوراک مطابق ضوابط این آییننامه را در تمامی قراردادهای فروش خوراک خود به صراحت ذکر نمایند. خریداران خوراک از شرکتهای تابعه ذیربط نیز مکلفند در قرارداد خرید خوراک از شرکتهای تابعه وزارت نفت و نیز در قراردادهای مربوط به فروش خوراک به حلقه بعدی زنجیره تولید، اعمال تخفیف پلکانی خوراک برای تولیدکنندگان مشمول را به صراحت قید نمایند.
تبصره ـ شرکتهای تابعه وزارت نفت مکلفند میزان تعهد خود در قبال تأمین خوراک گاز و مایع را در قراردادهای فروش خوراک خود به صراحت قید نماید و متعهد به جبران خسارت وارده به خریداران در صورت قطع یا کاهش خوراک گاز و مایع خارج از شرایط قراردادی از محل ارزش خوراک تحویلی میباشند.
ماده ۶ ـ در صورت قطع و کاهش خوراک گاز و خوراک مایع واحدهای صنعتی، پالایشی و پتروشیمیایی با اراده دولت و خارج از مفاد و شرایط قرارداد فیمابین، وزارت نفت مکلف است برابر ماده (۲۵) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار خسارت وارده را از محل ارزش خوراک تحویلی جبران کند.
ماده ۷ ـ در خرید محصولات پتروشیمی توسط یا به دستور دولت، قیمت بورس مبنای عمل خواهد بود و یارانه مورد نظر دولت برای مصرفکنندگان داخلی در اختیار دستگاه ذیربط قرار میگیرد و در هر حال اعمال قیمتهای یارانهای مصوب برای اینگونه محصولات پتروشیمی نباید موجب ایجاد بار مالی برای واحدهای پتروشیمی تولیدکننده شود.
ماده ۸ ـ تصویبنامه شماره ۷۳۳۱۲/ت ۵۲۲۵۲ هـ مورخ ۱۳۹۴/۶/۸ لغو میشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
الحاق متن به ماده (۲۴) آییننامه تشکلهای مردمنهاد
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۹۳۳۲/ت ۶۲۴۵۷ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۲
وزارت کشور ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وزارت ورزش و جوانان ـ وزارت دادگستری
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
سازمان حفاظت محیطزیست
معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۲۰ به پیشنهاد شماره ۲۹۴۷۲۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۳ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
متن زیر به ماده (۲۴) آییننامه تشکلهای مردمنهاد، موضوع تصویبنامه شماره ۶۷۷۳۵/ت ۵۱۳۰۵ هـ مورخ ۱۳۹۵/۶/۶ با اصلاحات بعدی آن الحاق میشود:
“تبصره ۳ ـ قبل از تأیید نهایی امور تأسیس و فعالیت انجمنهای دوستی، سازمانها، نهادها و تشکلهای فرهنگی بینالمللی دریافت نظر تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی) الزامی است.”
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح تصویبنامه شماره ۳۷۲۹۷/ت ۲۷۴۷۵ هـ مورخ ۱۳۸۱/۸/۱۱
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۹۳۲۶/ت ۶۲۰۵۰ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۲
وزارت نفت ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت نیرو ـ وزارت کشور
سازمان برنامه و بودجه کشور
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
هیئتوزیران در جلسه ۱۶/۳/۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۷۴۷ ـ ۲۰/۲ مورخ ۱۴۰۲/۸/۲۹ وزارت نفت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
تصویبنامه شماره ۳۷۲۹۷/ت ۲۷۴۷۵ هـ مورخ ۱۳۸۱/۸/۱۱ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ ـ در جزء (۱) بند (الف) عبارت “چهار محال و بختیاری،” حذف میشود.
۲ ـ متن زیر به عنوان جزء (۳) به ذیل بند (الف) الحاق میشود:
“۳ ـ وزارت نفت مکلف است در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، نسبت به صدور مجوز احداث یک طرح زنجیره ارزش پاییندستی پتروشیمی با خوراک بین مجتمعی (به غیر از اتیلن) در شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری برای سرمایهگذار خصوصی واجد شرایط اقدام نماید. کلیه زیرساختها و سرمایهگذاریهای مورد نیاز از جمله تأمین و انتقال خوراک، انتقال آب و برق مورد نیاز طرح و همچنین صادرات محصول بر عهده سرمایهگذار خواهد بود.”
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح تصویبنامه شماره ۲۴۲۹۷/ت ۶۲۵۶۷ هـ مورخ ۱۴۰۳/۲/۱۶
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۱۹۱۱/ت ۶۲۶۸۸ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت راه و شهرسازی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت امور اقتصاددی و دارایی ـ وزارت کشور
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
هیئتوزیران در جلسه ۱۶/۳/۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۵۴۶۱۴/۴۴۳۳۹ مورخ ۱۴۰۳/۳/۱۳ معاونت حقوقی رییسجمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
تصویبنامه شماره ۲۴۲۹۷/ت ۶۲۵۶۷ هـ مورخ ۱۴۰۳/۲/۱۶ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ ـ در صدر تصویبنامه، قبل از عبارت “و کشور”، عبارت “، نفت” الحاق و پس از عبارت “و در اجرای” عبارت “قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۰ با اصلاحات بعدی و” اضافه میشود.
۲ ـ بند (۱) به شرح زیر اصلاح میشود:
“۱ ـ به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی، ثبت سفارش واردات (۲۰۰۰) دستگاه اتوبوس برونشهری با عمر کمتر از (۵) سال توسط بخش خصوصی با تأیید وزارت راه و شهرسازی و تأیید تأمین قطعات و وجود شبکه خدمات پس از فروش توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت قوانین مربوط مجاز است.”
۳ ـ بند (۲) به شرح زیر اصلاح میشود:
“۲ ـ سود بازرگانی واردات اتوبوسهایی که جهت حمل و نقل عمومی مسافر وارد میشوند پنج درصد (۵%) تعیین میگردد.”
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح تصویبنامه شماره ۲۴۱۶۷۰/ت ۵۹۷۹۳ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۷
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۲۱۰۶/ت ۶۲۱۱۲ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت کشور ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت نفت ـ سازمان حفاظت محیطزیست
سازمان ملی استاندارد ایران
هیئتوزیران در جلسه ۱۴۰۳/۳/۲۰ به پیشنهاد شماره ۱۴۰۲/۱۰۰/۴۲۲۱۲ مورخ ۱۴۰۲/۱/۱۹ سازمان حفاظت محیطزیست تصویب کرد:
تصویبنامه شماره ۲۴۱۶۷۰/ت ۵۹۷۹۳ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۷ (معیارهای تعیین سطح آلایندگی واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده) به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ ـ در ردیف (۲) جدول ماده (۴)، میزان شدت آلودگی آب کل واحد (بر اساس انحراف از حد مجاز آلودگی) از (۵۰) تا (۱۰۰) درصد به (۵) تا (۱۰۰) درصد اصلاح میشود.
۲ ـ در تبصره (۴) ماده (۴) عبارت “کلیه واحدهای پالایشگاهی نفت و پتروشیمی” به عبارت “کلیه واحدهای پالایشگاهی، نفت و پتروشیمی” اصلاح میشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح جدول پیوست تصویبنامه شماره ۴۶۸۶۱/ت ۵۲۴۳۸ هـ مورخ ۱۳۹۶/۴/۲۴
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۸۴۷۹/ت ۶۲۴۳۴ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۱
وزارت صنعت، معدن و تجارت
وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت کشور ـ وزارت امور خارجه
سازمان برنامه و بودجه کشور
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/16 به پیشنهاد شماره ۲۲۹۹۴۰۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰ وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
جدول پیوست تصویبنامه شماره ۴۶۸۶۱/ت ۵۲۴۳۸ هـ مورخ ۱۳۹۶/۴/۲۴ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ ـ در ردیف (۳۴)، عبارت “انتقال به شهابی” به عبارت “ابقاء” اصلاح میشود.
۲ ـ ردیف (۳۶) حذف میشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح آییننامه مالی موضوع ماده (۱) قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۵۴۵۹/ت ۶۱۵۶۷ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۱۶
وزارت کشور ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت راه و شهرسازی
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
سازمان برنامه و بودجه کشور
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
شورایعالی استانها
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/09 به پیشنهاد شماره ۷۵۷۰۳ مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۸ وزارت کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
آییننامه مالی موضوع ماده (۱) قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها موضوع تصویبنامه شماره ۲۳۵۴۷۲/ت ۶۰۷۰۲ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۰ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ ـ در ماده (۵)، بعد از عبارت “به صورت” عبارت “مستقل یا” اضافه میشود.
۲ ـ ماده (۸) و مفاد و شماره تبصره آن به شرح زیر اصلاح و دو تبصره به ماده مذکور الحاق میشود:
“ماده ۸ ـ کمیته فنی بازرگانی در سرمایهگذاری و مشارکت شهرداری/دهیاری (متشکل از حداقل سه عضو خبره فنی بازرگانی صلاحیتدار در زمینه سرمایهگذاری یا مشارکت و منتخب شهردار/دهیار) موظف است الگوی مالی سرمایهگذاری همراه با پیشبینی مشوقهای مربوط را قبل از مناقصه/(مزایده) سرمایهگذاری تدوین و با تأیید کمیسیون مناقصه/(مزایده)، در اسناد مناقصه (مزایده) درج نماید.
تبصره ۱ ـ مشوقهای موضوع این ماده، پیش از فرایند مناقصه (مزایده) سرمایهگذاری باید به تصویب شورای اسلامی شهر/روستا برسد.
تبصره ۲ ـ کمیته مربوط به دهیاریها در سطح بخشداریهای هر شهرستان تشکیل خواهد شد.
تبصره ۳ ـ دستورالعمل اجرایی ناظر بر فرآیندهای سرمایهگذاری و مشارکت کمیتهها در دو سطح شهرداریها و دهیاریها با رعایت ماده (۱۸) این آییننامه تعیین میشود.”
۳ ـ در صدر ماده (۱۲)، عبارت “ارزش حال پرداختی شهرداری یا بیشترین ارزش حال دریافتی شهرداری” به عبارت “ارزش پرداختی (نسبت داده به ستانده) شهرداری/دهیاری یا بیشترین ارزش دریافتی (نسبت ستانده به داده) شهرداری/دهیاری در زمان حال” اصلاح و متن زیر به عنوان تبصره (۵) به ماده مذکور الحاق میشود:
“تبصره ۵ ـ در موارد زیر فرایند سرمایهگذاری در شهرداریها و دهیاریها، بدون الزام به تشریفات مناقصه و فقط با انتشار اطلاعات قراردادی در سامانه ستاد با پیشنهاد کمیته فنی بازرگانی و تشخیص کمیسیون معاملات و تصویب شورای اسلامی مربوط انجام میشود:
الف ـ در مواردی که آورده شهرداری/دهیاری و سرمایهگذار یا شریک، هر دو شامل اموال غیرمنقول (اعم از عرصه و اعیان) باشد.
ب ـ فروش سهمالشرکه یا منافع متعلق به شهرداری/دهیاری صرفاً به سرمایهگذار یا شریک، مطابق ارزیابی هیئت کارشناسی رسمی دادگستری.”
۴ ـ ماده (۱۵) به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به آن الحاق میشود:
“ماده ۱۵ ـ در صورت درخواست متقاضی و در جهت تشویق فعالان سرمایهگذاری در طرحهای سرمایهگذاری، مشارکت و توسعه شهری به ویژه مسکن، به شهرداریها اجازه داده میشود در چهارچوب قوانین و مقررات و با تصویب شورای اسلامی شهر، در صورتی که آورده شهرداری ناشی از عوارض صدور پروانه، سایر عوارض و حقوق قانونی و نیز مطالبات شهرداری از اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی باشد، با زمین، املاک و مشارکت در طرح (پروژه)ها، به میزان مطالبه شهرداریها و با دریافت تضمین لازم، حسب مورد، واگذار، مبادله، تهاتر یا سرمایهگذاری نمایند.
تبصره ـ فرآیندهای اجرایی مربوط به این ماده در قالب دستورالعمل اجرایی ماده (۱۸) تدوین میشود.
۵ ـ تبصره زیر به ماده (۱۶) الحاق میشود:
“تبصره ـ شهرداریهایی که دارای سازمانهایی مطابق با ماده (۸۴) قانون شهرداریها میباشند که وفق اساسنامه و آییننامه معاملات مستقل و خاص خود اداره میشوند، در چهارچوب اسناد بالادستی و رعایت صلاحیت ارکان ذیصلاح خود میتوانند از ظرفیتهای این آییننامه استفاده نمایند.”
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح آییننامه تعیین میزان حقالزحمه متصدیان ایستگاههای اقلیمشناسی و بارانسنجی سازمان هواشناسی کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۹۳۴۶/ت ۶۲۵۷۶ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۲
وزارت راه و شهرسازی
سازمان اداری و استخدامی کشور
سازمان برنامه و بودجه کشور
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/20 به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و تأیید شورای حقوق و دستمزد و به استناد تبصره الحاقی ماده واحده قانون تعیین حقالزحمه متصدیان ایستگاههای اقلیمشناسی و بارانسنجی مصوب ۱۳۷۶ تصویب کرد:
الف ـ آییننامه تعیین میزان حقالزحمه متصدیان ایستگاههای اقلیمشناسی و بارانسنجی سازمان هواشناسی کشور موضوع تصویبنامه شماره ۸۱۴۳۳/ت ۱۹۰۲۸ هـ مورخ ۱۳۷۸/۵/۱۲ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱ ـ ماده (۱) به شرح زیر اصلاح میشود:
“ماده ۱ ـ میزان حقالزحمه متصدیان ایستگاههای اقلیمشناسی و بارانسنجی سازمان هواشناسی کشور بر اساس میزان تحصیلات، نوع و شرایط دیدهبانی در ایستگاه، به شرح جدول زیر برای انجام دیدهبانیهای مقرر و حفظ و حراست ایستگاه تعیین و از محل اعتبارات مصوب مربوط پرداخت میگردد:
نوع ایستگاه | مقطع تحصیلی متصدیان | امتیاز |
بارانسنجی | دیپلم و پایینتر | ۱۵۶۰ |
بالاتر از دیپلم | ۱۸۷۲ | |
اقلیمشناسی | کاردانی و پایینتر | ۳۱۲۰ |
بالاتر از کاردانی | ۳۷۴۴ |
تبصره ـ امتیازات مندرج در این ماده با اعمال ضریب ریالی حقوق سالانه کارکنان دولت محاسبه میشود.”
۲ ـ ماده (۲) حذف میشود.
۳ ـ در ماده (۳)، بعد از واژه “استخدام” عبارت “و به کارگیری” اضافه میشود.
ب ـ این تصویبنامه از تاریخ 1403/01/01 قابل اجرا است.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح ماده (۷) آییننامه اجرایی ماده (۳۰) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۰۲۶۸ /ت ۶۲۴۹۵ هـ ـ ۲۳ /۱۴۰۳/۳
وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت دادگستری ـ وزارت کشور
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/20 به پیشنهاد شماره ۶۲/۳۹۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۱/۱۵ وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
در ماده (۷) آییننامه اجرایی ماده (۳۰) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موضوع تصویبنامه شماره ۵۸۶۶۶/ت ۵۳۶۳۶ هـ مورخ ۱۳۹۶/۵/۱۶، پس از عبارت “محل مناسب برای تعمیر” عبارت “و کسر قیمت وسیله نقلیه” اضافه و عبارت زیر به انتهای ماده یادشده الحاق میشود:
“هرگونه افزایش حق بیمه و نرخ آن بابت پرداخت خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه توسط شرکتهای بیمهگر و مراجع تصمیمگیر در تعیین حق بیمه و نرخ آن در سال جاری و سالهای آتی مجاز نیست. دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (راهنمایی و رانندگی)، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوهقضائیه و کانون کارشناسان رسمی دادگستری تهیه میشود و ظرف حداکثر سه ماه پس از ابلاغ این آییننامه به تصویب شورایعالی بیمه میرسد.”
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح ماده (۱۱۸) آییننامه اجرایی قانون معادن
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۵۱۹۵۴/ت ۶۲۴۷۵ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۷
اصلاح ماده (۱۱۸) آییننامه اجرایی قانون معادن
وزارت صنعت، معدن و تجارت
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/23 به پیشنهاد شماره ۲۴۲۰۲۵۵ مورخ ۱۴۰۳/۱/۷ و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
در ماده (۱۱۸) آییننامه اجرایی قانون معادن موضوع تصویبنامه شماره ۸۵۷۴۴/ت ۴۹۰۸۹ ک مورخ ۱۳۹۲/۴/۱۱ با اصلاحات بعدی آن، عبارت “معـادل یک درصـد اصـل مطالبات” به عبارت “با نرخی معادل دو دوازدهم نرخ سود تسهیلات بانکی سالیانه اعلامشده از سوی هیئت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران” اصلاح میشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح ماده (۱۴) آییننامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۹۲۶۶/ت ۶۲۵۷۶ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۲۲
وزارت امور اقتصادی و دارایی
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
اتاق تعاون ایران
هیئتوزیران در جلسه 1403/03/20 به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
در ماده (۱۴) آییننامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی موضوع تصویبنامه شماره ۳۲۵۵۶/ت ۲۷۰۳۲ هـ مورخ ۱۳۸۱/۷/۲۳ و اصلاحات بعدی آن، بعد از عبارت “ماده (۶) قانون” عبارت “و دو نفر اعضای مشخصشده در بند (ب) ماده (۹۱) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۶” اضافه و عبارتهای “حداقل سه نفر” و “حداقل سه رأی” به ترتیب به عبارتهای “حداقل چهار نفر” و “حداقل چهار رأی” اصلاح میشوند.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر
اصلاح ماده (۵) آییننامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدیدپذیر
منتشره در روزنامه رسمی شماره 23084-1403/04/07
شماره ۴۳۳۷۱/ت ۶۲۶۱۳ هـ ـ ۱۴۰۳/۳/۱۲
وزارت نیرو ـ وزارت جهاد کشاورزی ـ سازمان حفاظت محیطزیست
هیئتوزیران در جلسه ۲/۳/۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۶۷۲/۱۰۰ / ص/۱۴۰۳ مورخ 1403/02/04 وزارت نیرو و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
در ماده (۵) آییننامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدیدپذیر موضوع تصویبنامه شماره ۲۳۸۷۰۰/ت ۶۲۰۵۴ هـ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۳، عبارت “ماده (۱۱) قانون هوای پاک و” حذف میشود.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمد مخبر