مصوبات هیئت دولت دهه دوم دی 98

Instagram
Telegram
WhatsApp
LinkedIn

مصوبات هیئت دولت منتشره از

1398/10/11 لغايت 1398/10/20

در روزنامه رسمي جمهوري اسلامي ايران

 

آیین‌نامه تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر       

آیین‌نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور     

تصویب‌نامه در خصوص صادرات سیب درختی  

الحاق تبصره به ماده (۷۷) آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی       

تصویب‌نامه در خصوص خروج صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی از پیوست شماره (۲) آیین‌نامه اجرایی تشخیص، انطباق و طبقه‌بندی فعالیت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی          

آیین‌نامه اجرایی بند (پ) ماده (۶۳) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران     

اصلاح آیین‌نامه ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود در طرح‌های سرمایه‌گذاری  

تصویب‌نامه در خصوص تغییر نام شهرستان علی‌آباد استان گلستان به علی‌آباد کتول      

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری شهرستان بوشهر استان بوشهر      

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری استان ایلام     

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری استان کهگیلویه و بویراحمد         

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری شهرستان بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد      

الحاق متن به بند (۵) اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۶/۵/۱۳۹۷      

آیین‌نامه اجرایی طرح جایگزینی محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف (موضوع بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران)     

آیین‌نامه اجرایی قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد       

آیین‏نامه اجرایی قانون شکار و صید   

آیین‌نامه نحوه استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی       

آیین‌نامه اجرایی بند (ط) تبصره (۱۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور     

اصلاح ماده (۵) الحاقی به آیین‌نامه اجرایی اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران       

اصلاح تصویب‌نامه شماره ۱۵۶۵۹۱/ت۵۵۴۴۶ هـ مورخ ۲۴/۱۱/۱۳۹۷      

اصلاح بند (۵) اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۶/۵/۱۳۹۷  

اصلاح آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

 

 

آیین‌نامه تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21788-11/10/1398

شماره ۱۲۹۷۱۹/ت۵۳۳۰۸هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۹

وزارت ورزش و جوانان ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ بنیاد شهید و امور ایثارگران

سازمان برنامه و بودجه کشور ـ سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور) و به استناد ماده (۶۹) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران ـ مصوب ۱۳۸۶ـ آیین‌نامه تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشرح مربوط بکار می‌روند:

۱ـ نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر: خانواده شاهد و ایثارگران که بر اساس ضوابط و شاخص‌های موردنظر بنیاد ملی نخبگان در حوزه‌های علمی، فرهنگی، ورزشی (با هماهنگی

وزارت ورزش و جوانان) و هنری (با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به عنوان استعداد برتر، شناسایی و معرفی می‌شوند.

۲ـ بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران

۳ـ عرصه‌های ملی: همایش، هم‌اندیشی(سمینار)، مسابقات و جشنواره‌های معتبر داخلی که حسب مورد با تأیید یک یا چند دستگاه اجرایی یا مرجع قانونی مربوط در سطح ملی انجام می‌شود.

۴ـ عرصه‌های بین‌المللی: المپیاد، نمایشگاه، مسابقات و فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور که حسب مورد با مسئولیت یا تأیید مراجع ذی‌صلاح داخلی در سطح بین‌المللی انجام می‌شود.

ماده ۲ـ دستگاه‌های اجرایی مکلفند نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر را در استفاده از امکانات و تسهیلات مربوط به ایثارگران در اولویت قرار دهند.

ماده ۳ـ سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است با رعایت قوانین و مقررات مربوط و با هماهنگی بنیاد نسبت به معرفی مشمولین در عرصه‌های تولید، اشتغال و کارآفرینی، علمی و پژوهشی، ورزشی (با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان) و هنری (با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به عنوان الگوهای ایثارگر اقدام نماید.

ماده ۴ـ بنیاد مکلف است علاوه‌بر حمایت‌های قانونی دستگاه‌های اجرایی، اقدامات زیر را به عمل آورد:

۱ـ برگزاری جشنواره‌های نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر و اعطای جوایز به واجدین شرایط. دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، حسب وظایف قانونی مکلفند در اجرای این ماده همکاری لازم را با بنیاد به عمل آورند.

۲ـ تشکیل بانک اطلاعات نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر.

۳ـ انجام حمایت‌های لازم در خصوص تسهیل فرایندهای مربوط به تجاری‌سازی اندیشه (ایده)‌های نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر.

۴ـ حمایت از مخترعین و صاحبان اندیشه(ایده)‌های برتر نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در جهت رشد و شکوفایی و حضور مؤثر آنان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط از محل منابع داخلی.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21788-11/10/1398

شماره ۱۲۹۷۲۹/ت۵۶۸۵۲هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۹

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین‏نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

ماده ۱ـ در این آیین‏نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‏روند:

۱ـ وزارت: وزارت امور اقتصادی و دارایی

۲ـ دستگاه اجرایی: وزارتخانه‏ها و مؤسسات دولتی و شرکت‌های دولتی (در مواردی که بهره‌برداری از اراضی و املاک به نمایندگی از دولت به شرکت‌های دولتی واگذار شده باشد).

۳ـ کمیسیون ماده (۵): کمیسیون موضوع ماده (۵) قانون تأسیس شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ مصوب ۱۳۵۱ـ و اصلاحات بعدی آن

۴ـ بند (هـ) تبصره (۱۲): بند (هـ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

۵ ـ سامانه سادا: سامانه جامع اطلاعات اموال غیرمنقول دستگاه‌های اجرایی

ماده ۲ـ وزارت در اجرای بند (هـ) تبصره (۱۲)، از طریق واحدهای ستادی و استانی خود مجاز است اموال غیرمنقول مازاد در اختیار دستگاه‌های اجرایی را با هماهنگی دستگاه مربوط به صورت کلی یا جزئی از طریق اجاره بلندمدت، انتشار صکوک اجاره، ترهین و توثیق، مولدسازی نموده یا به فروش برساند. اموال و دارایی‏های منقول مازاد دولت نیز مشمول فروش می‏باشند. انفال و موارد مندرج در اصل (۸۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از شمول این آیین‏نامه مستثنا می‏باشند.

تبصره ۱ـ دستگاه‌های اجرایی مکلفند فهرست و مشخصات اموال غیرمنقول مازاد در اختیار خود را پس از ثبت اطلاعات آن در سامانه سادا برای مولدسازی یا فروش در چارچوب بند (هـ) تبصره (۱۲) به وزارت اعلام و تمهیدات لازم را برای اجرای آن فراهم نمایند.

تبصره ۲ـ چنانچه وزارت از طریق واحدهای ستادی و استانی خود رأساً اموال غیرمنقول مازاد در اختیار دستگاه‏ها را شناسایی نماید، می‏تواند نسبت به فروش یا مولدسازی آنها در چهارچوب بند (هـ) تبصره (۱۲) اقدام نماید و مخالفت دستگاه بهره‏بردار پس از اقدام وزارت و نیز انصراف دستگاه اجرایی پس از اعلام کتبی بلااثر می‏باشد و در صورت بروز اختلاف در تشخیص اموال مازاد، در سطح ملی نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی و در سطح استان، نظر استاندار مربوط ملاک عمل خواهد بود.

ماده ۳ـ به منظور شناسایی اموال غیرمنقول مازاد دستگاه‌های اجرایی در سطح هر استان و بررسی اولیه مستندات مولدسازی و فروش، کارگروهی با مسئولیت رئیس شورای برنامه‏ریزی و توسعه استان و با عضویت مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی استان و بالاترین مقام اجرایی دستگاه بهره‏بردار استان تشکیل می‏گردد. دبیرخانه این کارگروه در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان مستقر است.

ماده ۴ـ اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان‌ها درخواست تغییر کاربری اموال غیرمنقول مازاد موردنظر برای اجرای بند (هـ) تبصره (۱۲) را در هر یک از استان‌ها به دبیرخانه کمیسیون ماده (۵) ارسال می‌نمایند و این کمیسیون موظف است در چهارچوب ماده (۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) ـ مصوب ۱۳۹۳ـ اقدام و نتیجه را به اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان‌ها ابلاغ نماید.

ماده ۵ ـ سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است از محل اعتبارات مصوب مربوط قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور معادل هشتاد میلیارد (۸۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال بابت هزینه‏های موردنیاز برای اجرای این آیین‏نامه از جمله تثبیت مالکیت، تهیه نقشه رقومی برای صدور یا اصلاح سند رسمی حدنگار تک برگی، پرداخت عوارض تغییر کاربری، حق‌الزحمه ارزیابی کارشناسان رسمی، انتشار آگهی به وزارت اختصاص دهد.

 تبصره ـ وزارت موظف است عملکرد اجرای این ماده را هر سه ماه یک‌بار به سازمان برنامه و بودجه کشور گزارش نماید. تخصیص اعتبار منوط به ارائه این گزارش می‏باشد.

ماده ۶ ـ منابع حاصل از اجرای این قانون به ردیف‏های درآمدی (۲۱۰۲۲۰) و (۲۱۰۲۲۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور واریز می‏شود.

تبصره ـ به سازمان برنامه و بودجه کشور اجازه داده می‏شود پس از اطمینان از وصولی ردیف درآمدی (۲۱۰۲۲۱)، حداقل بیست درصد (۲۰%) از منابع وصولی را از محل ردیف (۵۴ـ۵۳۰۰۰۰) جدول شماره (۹) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور علاوه‌بر سهم اعتبارات تملک دارایی‏های سرمایه‏ای ملی/استانی دستگاه مربوط ابلاغ نماید. این اعتبار در اجرای طرح‏های تملک دارایی‏های سرمایه‏ای نیمه‌تمام همان دستگاه ملی/استانی با اولویت طرح‏های تملک دارایی‏های سرمایه‏ای پیوست شماره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور قابل هزینه است.

ماده ۷ـ کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری ـ مصوب ۱۳۸۶ ـ از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شهرداری‏ها موظفند در اجرای بند (پ) ماده (۱۰) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ـ ، نسبت به ایجاد دسترسی و برقراری ارتباط الکترونیکی با سامانه سادا و تبادل اطلاعات اقدام نمایند.

ماده ۸ ـ در اجرای بند (هـ) تبصره (۱۲)، نقل‌وانتقال اسناد مالکیت از طریق نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی (اداره کل اموال دولتی در مرکز و ادارات کل امور اقتصادی و دارایی در استان‌ها) صورت می‏گیرد.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

تصویب‌نامه در خصوص صادرات سیب درختی

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21790-14/10/1398

شماره ۱۲۵۰۰۵/ت۵۷۲۵۹هـ ـ۱۳۹۸/۹/۳۰

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت جهاد کشاورزی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۹/۱۷ به پیشنهاد شماره 60/240421 مورخ ۱۳۹۸/۹/۹ وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

به منظور حمایت از صادرات سیب درختی، واردات هر کیلوگرم انبه یا آناناس صرفاً در مقابل صادرات (۳) کیلوگرم سیب درختی تا پایان سال ۱۳۹۸ مجاز است.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

الحاق تبصره به ماده (۷۷) آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21790-14/10/1398

شماره ۱۲۸۴۶۰/ت۵۶۸۱۵هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۷

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد شماره ۹۸۳۴۴/و مورخ ۱۳۹۸/۴/۲۶ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

متن زیر به عنوان تبصره به ماده (۷۷) آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی موضوع تصویب‌نامه شماره ۲۶۲۷۵۸/ت۴۷۷۷۵هـ مورخ ۱۳۹۱/۱۲/۲۹ الحاق می‌شود:

تبصره ـ برای ورود موقت تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین تجهیزات با فناوری بالا حسب مورد با تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناری [فناوری]، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور مدت مندرج در این ماده دو سال خواهد بود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

تصویب‌نامه در خصوص خروج صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی از پیوست شماره (۲) آیین‌نامه اجرایی تشخیص، انطباق و طبقه‌بندی فعالیت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21790-14/10/1398

شماره ۱۲۸۴۶۲/ت۵۶۸۳۰هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۷

وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد شماره ۸۸۹۵۳ مورخ ۱۳۹۸/۵/۲ وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده (۲) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی ـ مصوب ۱۳۸۷ ـ تصویب کرد:

صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، زیرمجموعه شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، از پیوست شماره (۲) آیین‌نامه اجرایی تشخیص، انطباق و طبقه‌بندی فعالیت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی با هر یک از سه گروه اقتصادی مصرح در ماده (۲) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۱۵۳۲۰/ت۴۳۱۸۱ک مورخ ۱۳۸۸/۶/۷خارج می‌گردند.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه اجرایی بند (پ) ماده (۶۳) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21790-14/10/1398

شماره ۱۲۸۴۶۵/ت۵۵۳۱۸هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۷

وزارت آموزش‌وپرورش

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد شماره ۱۷۵۳ مورخ ۱۳۹۷/۱/۱۵ وزارت آموزش‌وپرورش و به استناد بند (پ) ماده (۶۳) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ـ آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه اجرایی بند (پ) ماده (۶۳) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱ـ تجهیزات و امکانات: تجهیزات و ملزومات اداری موردنیاز اعم از بخشی از یک ساختمان دایر یا یک ساختمان مستقل برای انجام فعالیت‌های موظف روزانه اداری.

۲ـ وزارت: وزارت آموزش‌وپرورش.

۳ـ نیروی انسانی: مستخدمان رسمی و پیمانی وزارت.

۴ـ سازمان: سازمان دانش‌آموزی

۵ ـ اتحادیه: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان.

۶ ـ بسیج: بسیج دانش‌آموزی.

ماده ۲ـ وزارت با رعایت مفاد تبصره (۲) ماده (۲۱) و ماده (۱۲۱) قانون مدیریت خدمات کشوری و آیین‌نامه اجرایی مربوط از طریق مأموریت، نیروی انسانی موردنیاز سازمان، اتحادیه و بسیج را تأمین می‌نماید.

تبصره ـ نیروهای مأمور از آخرین حقوق و مزایای مستمر مندرج در احکام کارگزینی قبل از مأموریت برخوردار می‌شوند.

ماده ۳ـ تجهیزات موردنیاز سازمان، اتحادیه و بسیج در حدود امکانات، از سوی وزارت تأمین خواهد شد.

ماده ۴ـ وزارت می‌تواند در هر استان حق استفاده از اردوگاه، کانون یا سالن ورزشی متعلق به خود را برای فعالیت‌های اردویی، فرهنگی، هنری و ورزشی دانش‌آموزان، با رعایت قوانین و مقررات در قالب تفاهم‌نامه واگذار نماید.

ماده ۵ ـ در طول اجرای قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، استفاده مراجع موضوع این آیین‌نامه از امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی وزارت، تابع مقررات این آیین‌نامه خواهد بود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

اصلاح آیین‌نامه ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود در طرح‌های سرمایه‌گذاری

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21790-14/10/1398

شماره ۱۲۸۴۷۰/ت۵۳۴۶۱هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۷

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

آیین‌نامه ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود در طرح‌های سرمایه‌گذاری، موضوع تصویب‌نامه شماره ۲۰۷۰۰/ت۵۳۴۶۱هـ مورخ ۱۳۹۶/۲/۲۵ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ـ در بند (ث) ماده (۱) عبارت “سازمان برنامه و بودجه کشور” به عبارت “معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور” اصلاح می‌شود.

۲ـ در ماده (۶) قبل از واژه “سازمان” عبارت “معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور

با همکاری” اضافه و عبارت “موظف است” به واژه “موظفند” و واژه “نماید” به واژه “نمایند”

اصلاح می‌شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

تصویب‌نامه در خصوص تغییر نام شهرستان علی‌آباد استان گلستان به علی‌آباد کتول

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۶۱۷/ت۵۷۰۶۱هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۱۳۳۴۲۸ مورخ ۱۳۹۸/۷/۶ وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب۱۳۶۲ـ تصویب کرد:

نام شهرستان علی‌آباد استان گلستان به علی‌آباد کتول تغییر می‏یابد.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری شهرستان بوشهر استان بوشهر

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۶۵۱/ت۵۷۰۹۳هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۱۴۰۲۰۰ مورخ ۱۳۹۸/۷/۱۴ وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب ۱۳۶۲ـ تصویب کرد:

الف ـ در بخش مرکزی شهرستان بوشهر استان بوشهر، روستاها، مزرعه‏ها و مکان‌های واقع در محدوده جغرافیایی موضوع نقشه پیوست که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است، ازجمله جزیره شیف و جزیره عباسک، از دهستان حومه منتزع و به دهستان انگالی ملحق می‌شوند.

ب ـ در بخش مرکزی شهرستان بوشهر، دهستان چاه‌کوتاه از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‌های واقع در محدوده جغرافیایی موضوع نقشه پیوست ازجمله روستاها، مزرعه‏ها و مکان‌های زیر ایجاد می‌شود:

۱ـ کنارآبادی ۲ـ چاه‌ کوتاه ۳ـ قلعه چاه ‏کوتاه ۴ـ تل ‏اشکی ۵ ـ آبطویل ۶ ـ حسینکی ۷ـ سرمل ۸ ـ حسن نظام ۹ـ نوکار گزی ۱۰ـ نوکار مخی ۱۱ـ تل بهی ۱۲ـ سهیلی ۱۳ـ هپولو ۱۴ـ احشام حسن ۱۵ـ زندان ۱۶ـ حیدری ۱۷ـ محمد شاهی ۱۸ـ زردکی علیا.

پ ـ روستای چاه کوتاه به عنوان مرکز دهستان چاه‌کوتاه تعیین می‏شود.

ت ـ در بخش مرکزی شهرستان بوشهر، دهستان دویره از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‌های واقع در محدوده جغرافیایی موضوع نقشه پیوست از جمله دویره، احمدی و تل سیاه ایجاد می‌شود.

ث ـ روستای دویره به عنوان مرکز دهستان دویره تعیین می‏شود.

ج ـ در شهرستان بوشهر، بخش چغادک از ترکیب دهستان‌های چاه کوتاه و دویره و شهر چغادک ایجاد می‌شود.

چ ـ شهر چغادک به عنوان مرکز بخش چغادک تعیین می‏شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

مصوبات هیئت دولت دهه دوم دی 98

 

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری استان ایلام

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۶۲۲/ت۵۶۷۸۴هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۷۷۴۹۶ مورخ ۱۳۹۸/۴/۲۲ وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب ۱۳۶۲ـ تصویب کرد:

الف ـ دهستان داجیوند از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‌های زیر، مطابق نقشه شماره (۱) پیوست که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است، در بخش هلیلان شهرستان چرداول استان ایلام ایجاد می‌شود:

۱ـ مهدیه ۲ـ تازه‌آباد ۳ـ زیرخاکی ۴ـ ماهیزان سفلی ۵ ـ ماهیزان علیا ۶ ـ گراب 7ـ تخم بلوط علیا ۸ ـ شهبازوند ۹ـ تخم بلوط سفلی ۱۰ـ ظاهروند سفلی ۱۱ـ دره باریک 12ـ ظاهروند علیا ۱۳ـ چم‏زرد ماهیزان ۱۴ـ ماهیزان ورمحمد.

ب ـ روستای مهدیه به عنوان مرکز دهستان داجیوند تعیین می‏شود.

پ ـ دهستان داربید از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‌های زیر، مطابق نقشه شماره (۲) پیوست که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است، در بخش هلیلان ایجاد می‌شود:

۱ـ سرچم ۲ـ داربید کرنی ۳ـ سامان ۴ـ چشمه ماهی ۵ ـ خورده چشمه ۶ ـ شهرک امام ۷ـ جوی شله ۸ ـ چم شیراوندی ۹ـ ورچشمه ۱۰ـ پچی کبود.

ت ـ روستای سرچم به عنوان مرکز دهستان داربید تعیین می‏شود.

ث ـ نام دهستان هلیلان بخش هلیلان، به گوران و مرکز دهستان یادشده به روستای شیراوند تغییر می‌یابد.

ج ـ بخش جزمان از ترکیب دهستان‌های زردلان و داربید در شهرستان چرداول ایجاد می‌شود.

چ ـ روستای چشمه ماهی به عنوان مرکز بخش جزمان تعیین می‏شود.

ح ـ شهرستان هلیلان از ترکیب بخش‌های زیر در استان ایلام ایجاد می‌شود:

۱ـ بخش مرکزی شامل دهستان‌های گوران و داجیوند و شهر توحید.

۲ـ بخش جزمان.

خ ـ شهر توحید به عنوان مرکز بخش مرکزی شهرستان هلیلان تعیین می‏شود.

د ـ شهر توحید به عنوان مرکز شهرستان هلیلان تعیین می‏شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

مصوبات هیئت دولت دهه دوم دی 98

مصوبات هیئت دولت دهه دوم دی 98

 

 

 

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری استان کهگیلویه و بویراحمد

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۶۲۹/ت۵۶۴۲۲هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۲۴۵۳۶۷ مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸ وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب ۱۳۶۲ـ تصویب کرد:‍

الف ـ دهستان دالون از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‏های زیر، مطابق نقشه پیوست که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است، در بخش مارگون شهرستان بویراحمد استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می‌شود:

۱ـ سردورون ۲ـ کلایه رون ۳ـ سردودم رون ۴ـ تلخدان جوکار ۵ ـ دره چپی جوکار 6 ـ پاچات جوکار ۷ـ چشمه تی دالون ۸ ـ دره بیدجوکار ۹ـ نسه گودهرمون جوکار ۱۰ـ له مله سفلی جوکار ۱۱ـ له مله علیا جوکار ۱۲ـ نسه گود ولی خانی جوکار ۱۳ـ لم آوگل اسپید ۱۴ـ میان دره جوکار ۱۵ـ تنگ سهالی ۱۶ـ نخجیر ۱۷ـ تنگ ریس ۱۸ـ چال سیاه منچاطون جوکار ۱۹ـ چشمه لشه ای جوکار ۲۰ـ داربری جوکار ۲۱ـ مور جوکار ۲۲ـ برج جوکار ۲۳ـ ده نو جوکار ۲۴ـ چهار مورون ۲۵ـ چهارانگج جوکار ۲۶ـ جوکار ۲۷ـ زرانگلی رون ۲۸ـ له بن رون ۲۹ـ له ماری جوکار ۳۰ـ ده برآفتاب ولی جوکار ۳۱ـ دره جوجق ۳۲ـ شهرونی ۳۳ـ گشورزیلائی ۳۴ـ طلعه زار علیا ۳۵ـ لال شهرونی ۳۶ـ سیلاب ۳۷ـ امامزاده غالب ۳۸ـ آبکل ۳۹ـ کلوار ۴۰ـ بورک سفلی ۴۱ـ بورک علیا ۴۲ـ خرمراه ۴۳ـ ادور ۴۴ـ کول ارزن ۴۵ـ گوهر مرده ۴۶ـ آبرش سیلاب ۴۷ـ سورزین ۴۸ـ برآفتاب ۴۹ـ کلاغ خورده ۵۰ ـ چربیون ۵۱ ـ تنگ خشک طلعه زار ۵۲ ـ لال علی محمد زرین ۵۳ ـ قبا سوخته ۵۴ ـ زرین دوتو.

ب ـ روستای جوکار به عنوان مرکز دهستان دالون تعیین می‏شود.

پ ـ دهستان شوروم از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‏های زیر، مطابق نقشه پیوست، در بخش مارگون ایجاد می‌شود:

۱ـ مله خویش علیا ۲ـ مله خویش‌سفلی۳ـ بردخفته میر فیض‏اله ۴ـ چهار تل میرمحمد فصیح ۵ ـ بردکلنگ علیا چهار تل ۶ ـ بهیون موشمی ۷ـ گله خور موشمی ۸ ـ دره صحه ۹ـ آب بیدک زیلائی ۱۰ـ پوله ۱۱ـ گود تلخدان زیلایی ۱۲ـ زیرنا ۱۳ـ بالرود ۱۴ـ سادات چاهن ۱۵ـ آبرش دره صحه ۱۶ـ مزرعه سیاه کوه ۱۷ـ تنگ سیب‌دار بری ۱۸ـ مورزرد نصراله ۱۹ـ داربری تامرادی علیا ۲۰ـ شرانگ رونگ ۲۱ـ ده دم برم مورزرد ۲۲ـ کتوزار مورزرد ۲۳ـ اشکفت قاطری ۲۴ـ آب بلی ۲۵ـ داربری محمد حسین ۲۶ـ دره بید مورزرد.

ث ـ روستای پوله به عنوان مرکز دهستان شوروم تعیین می‏شود.

ج ـ بخش زیلائی از ترکیب دهستان‏های زیلائی و شوروم در شهرستان بویراحمد ایجاد می‌شود.

چ ـ روستای ماشمی سفلی مرکز دهستان زیلائی، با تغییر نام به ماشمی به عنوان مرکز بخش زیلایی تعیین می‏شود.

ح ـ شهرستان مارگون از ترکیب بخش‌های مرکزی (شامل دهستان‏های مارگون و دالون) و زیلائی ایجاد می‌شود.

خ ـ شهر مارگون به عنوان مرکز بخش مرکزی شهرستان مارگون تعیین می‏شود.

د ـ شهر مارگون به عنوان مرکز شهرستان مارگون تعیین می‏شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

مصوبات هیئت دولت دهه دوم دی 98

 

 

 

تصویب‌نامه در خصوص تقسیمات کشوری شهرستان بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۴۶۹/ت۵۶۵۵۳هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۲۸۲۳۰ مورخ ۱۳۹۸/۲/۱۶ وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری ـ مصوب ۱۳۶۲ـ تصویب کرد:

الف ـ مرکز بخش مرکزی شهرستان بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد، به شهر یاسوج تغییر می‌یابد.

ب ـ مرکز دهستان سپیدار بخش مرکزی شهرستان بویراحمد، به روستای پازنان تغییر می‏یابد.

پ ـ دهستان سیوکی از ترکیب روستاها، مزرعه‏ها و مکان‏های زیر، مطابق نقشه پیوست که تأییدشده به مهر دفتر هیئت دولت است، در بخش مرکزی شهرستان بویراحمد ایجاد می‏شود:

۱ـ ده شیخ دیلگان ۲ـ تنگ آبشوره ۳ـ مله باریک بابکان ۴ـ بهمن گزلی ۵ ـ خشکدان بابکان ۶ ـ دره ماری بابکان ۷ـ کردان بابکان ۸ ـ امیرآباد بابکان ۹ـ سواره بابکان ۱۰ـ تل باغ جلیل ۱۱ـ دروهان جلیل ۱۲ـ اسلام‏آباد جلیل ۱۳ـ باغچه جلیل ۱۴ـ بردپهن عبداللطیف ۱۵ ـ امیر شیرخان ۱۶ ـ باقرآباد جلیل ۱۷ـ قاسم‏آباد جلیل ۱۸ ـ سیوکی جلیل.

ت ـ روستای سیوکی جلیل به عنوان مرکز دهستان سیوکی تعیین می‏شود.

ث ـ بخش سپیدار از ترکیب دهستان‏های سپیدار و سیوکی در شهرستان بویراحمد ایجاد می‏شود.

ج ـ روستای سپیدار به عنوان مرکز بخش سپیدار تعیین می‏شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

مصوبات هیئت دولت دهه دوم دی 98

 

 

 

الحاق متن به بند (۵) اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۶/۵/۱۳۹۷

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۰۴۲۴/ت۵۶۸۶۸هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۰

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت راه و شهرسازی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ وزارت نفت ـ وزارت اطلاعات

وزارت کشور ـ وزارت دادگستری ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

وزارت جهاد کشاورزی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ـ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد شماره

۹۸/۱۴۹۱۰۵ مورخ ۱۳۹۸/۵/۵ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد تبصره (۳) ماده (۷) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۳۹۲ـ تصویب کرد:

متن زیر به انتهای بند (۵) اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۳۹۷/۵/۱۶ موضوع تصویب‌نامه شماره ۷۰۲۲۰/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۵/۲۹/۱۳۹۷ الحاق می‌شود:

«در مواردی که کالا در هنگام ثبت سفارش و تأمین ارز در گروه (۱) قرار داشته و هنگام تأدیه معادل ریالی در گروه (۲) قرار گرفته باشد مابه‌التفاوت موضوع این بند بر اساس قیمت تعیین‌شده کارگروه تنظیم بازار، برای عرضه کالا به صورت عمده محاسبه و به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز خواهد شد. سایر ترتیبات تابع این بند خواهد بود.»

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه اجرایی طرح جایگزینی محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف (موضوع بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران)

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۵۶۴/ت۵۵۵۳۴هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت صنعت، معدن و تجارت

وزارت نفت ـ وزارت نیرو

سازمان برنامه و بودجه کشور

سازمان ملی استاندارد ایران

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، نفت و نیرو و به استناد تبصره بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ـ ، آیین‌نامه اجرایی طرح جایگزینی محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف موضوع بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه اجرایی طرح جایگزینی محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف (موضوع بند (ب) ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران)

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱ـ قانون: قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ـ .

۲ـ محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف: مجموعه‌ای از محصولات صنعتی مصرف‌کننده آب و انرژی که میزان مصرف انرژی یا آب آنها شامل دو رتبه آخر برچسب انرژی یا برچسب آب می‌باشد.

۳ـ تولیدکنندگان محصولات صنعتی: تولیدکنندگان داخلی تجهیزات انرژی بر (سوختی، برقی) و آب بر و آب پخش.

۴ـ متقاضی غیردولتی: اشخاص حقیقی و حقوقی که طرح تأمین و تولید کالای صنعتی با برچسب آب و انرژی بالاتر از وضع موجود را پیشنهاد و تعهد می‌نمایند.

۵ ـ برچسب انرژی: برچسب مصرف انرژی تجهیزات مصوب سازمان ملی استاندارد ایران.

۶ ـ برچسب انرژی متوسط: برچسب انرژی تجهیزات که معرف حداکثر تا دو رده انرژی کمتر از رده برچسب انرژی برتر است.

۷ـ برچسب مصرف آب: برچسب مصرف آب تجهیزات آب‌بر و آب‌پخش مصوب سازمان ملی استاندارد ایران.

۸ ـ برچسب مصرف آب برتر: برچسب مصرف آب تجهیزات که معرف بالاترین رده آب (کمترین مصرف آب) است.

۹ـ برچسب مصرف آب متوسط: برچسب آب تجهیزات که معرف حداکثر تا دو رده آب کمتر از رده برچسب آب برتر است.

۱۰ـ طرح: طرح(پروژ‌ه‌)های پیشنهادی اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی برای جایگزینی محصولات کم‌بازده صنعتی و پر مصرف و یا اصلاح جایگزینی خطوط تولید محصولات پربازده و کم‌مصرف.

۱۱ـ کارگروه: کارگروه ذی‌ربط موضوع ماده (۱۱) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی ـ مصوب ۱۳۸۹ـ و ماده (۲) آیین‌نامه اجرایی ماده (۱۴) قانون مذکور موضوع تصویب شماره ۱۶۵۱۶۳/ت۴۹۲۰۶هـ مورخ ۱۳۹۲/۱۰/۲۸.

۱۲ـ دبیرخانه: دبیرخانه‌های مستقر در وزارتخانه‌های نفت و نیرو موضوع ماده (۲) آیین‌نامه اجرایی ماده (۱۴) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی.

۱۳ـ سامانه: سامانه‌ وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت که برای انجام امور مربوط به ثبت‌نام و ارسال مدارک ایجاد می‌شود. سامانه‌های شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور (برای موضوعات مرتبط با آب) و سازمان ملی استاندارد ایران با این سامانه تبادل اطلاعات خواهند داشت.

تبصره ۱ـ بررسی موضوعات مرتبط با حوزه آب نیز به کارگروه ذی‌ربط وزارت نیرو واگذار می‌شود.

تبصره ۲ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت به اعضای کارگروه موضوع ماده (۱۱) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی اضافه می‌شود.

ماده ۲ـ وظایف کارگروه‌ به شرح زیر است:

۱ـ بررسی و تصویب برنامه جایگزینی محصولات کم‌بازده و پرمصرف پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت.

۲ـ بررسی و تصویب طرح‌های پیشنهادی.

۳ـ بررسی و تصویب میزان و سازوکار مشوق‌ها و تسهیلات.

۴ـ نظارت بر کاهش سالانه بیست درصد (۲۰%) تولید محصولات پرمصرف و کم‌بازده.

ماده ۳ـ منابع مالی موردنیاز برای اجرای بند (ب) ماده (۴۶) قانون، از محل منابع عمومی منظور در ردیف‌های قوانین بودجه سنواتی، منابع حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و یا بر اساس سازوکار پیش‌بینی‌شده در ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور ـ مصوب ۱۳۹۴ ـ و آیین‌نامه اجرایی آن موضوع تصویب‌نامه شماره ۶۷۵۷۳/ت۵۲۰۹۹هـ مورخ ۱۳۹۴/۵/۲۷ پس از تصویب شورای اقتصاد و درج در ردیف قوانین بودجه سنواتی تأمین می‌شود. تسهیلات مالی به صورت تسهیلات وجوه اداره شده نزد بانک عامل یا یارانه سود تسهیلات حسب مورد در اختیار شرکت بهینه-سازی مصرف سوخت، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور (برای موضوعات مرتبط با آب) قرار می‌گیرد تا پس از تصویب کارگروه و مبادله موافقت‌نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت مقررات مربوط در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

ماده ۴ـ نحوه اعطای تسهیلات و یارانه سود تسهیلات و تسهیلات جبران بخشی از سرمایه‌گذاری از محل ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور ـ مصوب ۱۳۹۴ـ (پس از سرمایه‌گذاری و تحقق عملکرد صرفه‌جویی) برای طرح‌های پیشنهادی به شرح زیر است:

۱ـ متقاضی غیردولتی دریافت تسهیلات، طرح پیشنهادی خود را همراه با گزارش ارزیابی فنی، اقتصادی و زیست‌محیطی و میزان صرفه‌جویی طرح و مستندات مربوط به آن (از جمله نحوه تأمین مالی و جریان نقدی سرمایه‌گذاری) از طریق سامانه به دبیرخانه مربوط ارسال می‌کند.

۲ـ دبیرخانه مربوط ظرف یک ماه نسبت به بررسی و امکان‌سنجی طرح در کارگروه اقدام و نتیجه را با ذکر دلایل به متقاضی اعلام می‌کند.

۳ـ کارگروه در خصوص طرح‌های مصوب، به صورت زیر عمل می‌کند:

الف ـ وجوه اداره شده: در صورت تأیید پیشنهاد و میزان وثیقه لازم برای تضمین استفاده از تسهیلات اعطایی در اجرای طرح پیشنهادی، نوع، میزان، مدت زمان و نحوه پرداخت تسهیلات اعطایی مشخص و پس از تکمیل مدارک موردنیاز توسط متقاضی، قرارداد با وزارتخانه‌های نفت یا نیرو یا شرکت‌های (سازمان‌های) مجاز از طرف آنها منعقد می‌گردد و سپس متقاضی برای دریافت تسهیلات طبق قوانین و مقررات مربوط به بانک عامل معرفی می‌شود.

ب ـ یارانه سود تسهیلات: کارگروه پس از تأیید طرح متقاضی و اطمینان از میزان تضمین قابل ارائه متقاضی و تأیید سهم آورده وی، میزان تسهیلات بانکی، نرخ، مدت و نحوه پرداخت یارانه سود تسهیلات را برای آن طرح تعیین و نتیجه را به دبیرخانه منعکس می‌نماید.

پ ـ بازپرداخت بخشی از سرمایه‌گذاری: مطابق سازوکار پیش‌بینی‌شده در ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و آیین‌نامه اجرایی آن موضوع تصویب‌نامه شماره ۶۷۵۷۳/ت۵۲۰۹۹هـ مورخ ۱۳۹۴/۵/۲۷ از محل ردیف قوانین بودجه سنواتی پس از ابلاغ تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور عمل می‌شود.

تبصره ۱ـ چنانچه اهداف مندرج در گزارش اولیه تحقق نیابد، متقاضی مکلف به تأدیه وجوه متناسب با بخش تحقق نیافته بر اساس نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار می‌باشد.

تبصره ۲ـ میزان تسهیلات در قالب وجوه اداره شده و یارانه سود تسهیلات سالانه برای جایگزینی هریک از محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف موضوع این آیین‌نامه، با توجه به منابع قوانین بودجه سنواتی و یا سایر منابع، توسط کارگروه تعیین خواهد شد.

ماده ۵ ـ مبنای محاسبه ارزش صرفه‌جویی انرژی به استثنای طرح‌های مشمول بازپرداخت بخشی از سرمایه‌گذاری از محل ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور بر مبنای محاسبه قیمت حامل‌های انرژی در طرح‌های صرفه‌جویی انرژی و گواهی‌های انرژی صرفه‌جویی صادر شده موضوع بندهای (۵ ـ ۱) و (۷ـ ۱) آیین‌نامه ایجاد بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست مصوب شورای‌عالی انرژی کشور می‌باشد.

تبصره ـ مبنای محاسبه ارزش صرفه‌جویی آب، مابه‌التفاوت قیمت تمام‌شده و تکلیفی آب می‌باشد.

ماده ۶ ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است در سه‌ماهه اول هر سال، با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران، نسبت به تهیه فهرست گروه محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف اقدام و جهت طرح و تصویب در کارگروه به دبیرخانه مربوط ارسال نماید.

تبصره ـ گروه محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف اولویت‌دار شامل محصولاتی می‌شود که بیش از پنجاه درصد (۵۰%) محصولات تولیدی در آن گروه مصرف انرژی و آب بیشتر از متوسط معیار مصرف انرژی و آب استاندارد کشور داشته باشند.

ماده ۷ـ به منظور جایگزینی محصولات کم‌بازده صنعتی و پرمصرف:

۱ـ به متقاضیان عرضه محصولات تولید داخل که دارای برچسب انرژی و آب برتر بوده و منطبق با گروه محصولات موضوع ماده (۶) این آیین‌نامه می‌باشد، تسهیلات و یارانه سود تسهیلات و تسهیلات جبران بخشی از سرمایه‌گذاری از محل ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور پرداخت خواهد شد.

۲ـ به متقاضیان سرمایه‌گذاری خط تولید جایگزین محصولاتی که دارای برچسب انرژی و آب برتر بوده و منطبق با گروه محصولات موضوع ماده (۶) این آیین‌نامه می‌باشد، پس از تصویب کارگروه، تسهیلات و یارانه سود تسهیلات و تسهیلات جبران بخشی از سرمایه‌گذاری از محل ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور پرداخت خواهد شد.

ماده ۸ ـ وزارتخانه‌های نفت، نیرو و صنعت،‌ معدن و تجارت موظفند هر شش ماه یک‌بار گزارش عملکرد این آیین‌نامه را به سازمان برنامه و بودجه کشور جهت انعکاس به هیئت‌وزیران ارسال نمایند.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه اجرایی قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۰۸۹/ت۵۵۵۲۵هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۱

سازمان ملی استاندارد ایران

هیئت‌وزیران در جلسه مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۴۷۳۶۵ مورخ ۱۳۹۷/۳/۲ سازمان ملی استاندارد ایران و به استناد ماده (۶۰) قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ـ مصوب ۱۳۹۶ـ آیین‌نامه اجرایی قانون یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه اجرایی قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱ـ سازمان: سازمان ملی استاندارد ایران

۲ـ شورا: شورای‌عالی استاندارد

۳ـ قانون: قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد

ماده ۲ـ بر اساس تبصره (۲) بند (۱) ماده (۷) قانون، صادرات کالاهای تولید داخل کشور در صورت درخواست متقاضی منوط به دریافت نشان حلال از سازمان است. صدور هرگونه گواهی و نشان حلال و نظارت بر آن در کشور منحصراً با سازمان می‌باشد.

ماده ۳ـ در اجرای بند (۱۷) ماده (۷) قانون و تبصره ذیل آن، سازمان می‌تواند برای انجام آزمون نمونه‌های تولید داخل، وارداتی و صادراتی و تجهیزات اندازه‌شناسی، از خدمات آزمایشگاه آزمون و برسنجی تأییدصلاحیت‌شده داخلی و خارجی با رعایت قوانین و مقررات مربوط استفاده نماید.

ماده ۴ـ بر اساس بند (۱۰) ماده (۷) و ماده (۹) قانون، مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران تنها مرجع رسمی تأیید صلاحیت، اعتبارسنجی و اعتباردهی می‌باشد که بر اساس قوانین و مقررات حاکم بر مرکز اقدام می‌نمایند.

ماده ۵ ـ نهادهای اعتباردهی موضوع ماده (۸) قانون، پس از تأیید مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران مجاز به انجام فعالیت در چارچوب بند (۱۰) ماده (۳۵) قانون می‌باشند.

ماده ۶ ـ در راستای اجرای ماده (۱۳) قانون، در زمینه واپایش (کنترل) عیار مصنوعات فلزی گران‌بهای عرضه‌شده در سطح کشور، سازمان مجاز است علاوه‌بر رویه‌های نظارتی خود نسبت به نمونه‌برداری فلزات گران‌بها از مراکز عرضه به صورت امانی اقدام نماید.

ماده ۷ـ در اجرای مواد (۳)، (۴)، (۱۶) و ( ۱۷) قانون، دستگاه‌های اجرایی مکلفند پس از وصول گزارش‌های سازمان ضمن انجام اقدامات اصلاحی و اعمال نظرات سازمان، از نتایج اقدامات به عمل آمده سازمان را مطلع نمایند. سازمان مکلف است در صورت عدم وصول نتایج اقدامات دستگاه‌ها، گزارش عدم همکاری را به مراجع ذی‌ربط اعلام کند.

ماده ۸ ـ در صورت نیاز، تا زمان تصویب دستورالعمل‌های تخصصی و روش‌های اجرایی جدید موضوع قانون، دستورالعمل‌ها و روش‌های اجرایی موجود در حدودی که مغایر قانون نباشد به قوت خود باقی است.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه اجرایی قانون شکار و صید

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۳۳۳/ت۵۴۵۸۲هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ وزارت جهاد کشاورزی

سازمان حفاظت محیط‌زیست

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره ۲۰۴۵۱ـ۱ مورخ ۱۳۹۶/۵/۱۶ سازمان حفاظت محیط‌زیست و به استناد ماده (۲۸) قانون شکار و صید ـ مصوب۱۳۴۶ـ و اصلاحات بعدی آن، آیین‏نامه اجرایی قانون یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه اجرایی قانون شکار و صید

ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‏روند:

۱ـ سازمان: سازمان حفاظت محیط‌زیست

۲ـ جانوران وحشی: جانورانی که منشأ طبیعی داشته و ذاتاً به صورت وحشی در طبیعت زندگی و تولیدمثل می‏کنند. جانوران وحشی موضوع این آیین‏نامه اعم از پستانداران‌، پرندگان‌، خزندگان‌ و دوزیستان، بی‏مهرگان و آبزیان می‏باشند.

۳ـ جانوران وحشی بومی: جانوران وحشی که در طبیعت ایران زندگی می‏کنند. جانوران وحشی در اسارت نیز مشمول این تعریف می‏باشند.

۴ـ جانوران وحشی غیربومی: جانوران وحشی که بومی ایران نبوده و به هر ترتیب از خارج به کشور واردشده یا می‌شوند.

۵ ـ جانوران وحشی در معرض خطر انقراض: جانوران وحشی که به دلیل جمعیت کم یا قرار گرفتن در شرایط زیستی بحرانی و یا تهدیدات ناشی از فعالیت‌های انسانی و تخریب زیستگاه یا تغییرات محیطی و زیست بومی و مانند آنها در معرض خطر نابودی قرار دارند.

۶ ـ جانوران وحشی حمایت‏شده و حفاظت‏شده: جانوران وحشی که با عوامل تهدیدکننده طبیعی و انسانی یا تخریب زیستگاه با کاهش جمعیت مواجه بوده و چنانچه مورد حمایت و حفاظت ویژه قرار نگیرند، در معرض خطر انقراض خواهند بود.

۷ـ جانوران وحشی عادی: جانوران وحشی که از لحاظ وضعیت زیستی و جمعیتی شرایط مناسبی داشته و در معرض خطر انقراض نیستند.

۸ ـ جانوران وحشی زیانکار و آسیب‏رسان: جانوران وحشی که به دلیل افزایش تراز جمعیت سرزمینی مورد تأیید سازمان، موجب ورود خسارت به انسان یا مزارع، باغات و دام و یا سایر گونه‏های جانوری و گیاهی می‏شوند.

۹ـ قرق‌ اختصاصی: ‌محدوده‏ای از جنگل، مرتع، آب (به جز محدوده‏های مقرر در ماده (۲۹) قانون شکار و صید ـ مصوب۱۳۴۶ـ با اصلاحات بعدی آن) و آب‌بندان، کوهستان و زمین‏های بایر یا دایر که پروانه شکار و صید در آن با رعایت حقوق اشخاص و مقررات مربوط به حفظ و تکثیر و بهره‏برداری از جانوران قابل شکار و صید، پس از هماهنگی با مقامات صلاحیت‌دار وزارت جهاد کشاورزی از طرف سازمان برای مدت معین به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار می‏گردد.

تبصره ـ ایجاد قرق اختصاصی در مناطق چهارگانه موضوع بند (الف) ماده (۳) قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست ـ مصوب ۱۳۵۳ـ با اصلاحات بعدی آن، ممنوع است.

۱۰ـ شکار: تعقیب‌ یا تیراندازی یا هر عمل دیگری که منجر به زنده‏گیری یا زخمی شدن یا کشتن جانوران وحشی موضوع این آیین‏نامه (به استثنای آبزیان) شود.

۱۱ـ صید: کشتن یا گرفتن آبزیان به هر کیفیت و وسیله و طریق یا تیراندازی به آنها

۱۲ـ شکارگاه اختصاصی: محدوده‏ای محصور که جانوران وحشی در آن تکثیر می‏شوند یا جانوران وحشی که در اسارت تکثیر شده‏اند، به منظور شکار در آنجا رهاسازی می‏گردند.

تبصره ـ مرجع تشخیص مصادیق بندهای این ماده شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست می‏باشد.

ماده ۲ـ سازمان موظف است شرایط‌ و مقررات‌ شکار و صید را که هرساله توسط شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست تعیین و ابلاغ می‏گردد، اجرا کند.

ماده ۳ـ پروانه‌های‌ شکار و صید مذکور در قانون‌ شکار و صید به‌ صورت‌ پروانه‌های‌ عادی، ویژه‌ و انتفاعی‌ صادر می‏گردند.

ماده ‌۴ـ پروانه‏های عادی بر حسب درخواست به متقاضیان شکار جانوران وحشی قابل شکار یا صید برای یک یا چند دسته یا مجموع آنها صادر می‏گردد و‌ برای مواردی است که مشمول محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های‌ پنج‌گانه‌ زیر نباشد:

۱ـ محدودیت‌ و ممنوعیت‌ زمانی (فصول‌، روزها و ساعات)

۲ـ محدودیت‌ و ممنوعیت‌ مکانی (پارک‏های ملی، مناطق‌ حفاظت‌شده، پناهگاه‏های حیات وحش، اثر طبیعی ملی، قرق‏های‌ اختصاصی‌ و مناطق شکار ممنوع)

۳ـ محدودیت‌ و ممنوعیت‌ نوعی‌ (جانوران‌ در معرض خطر انقراض و حمایت‌شده و حفاظت‌شده)

۴ـ محدودیت‌ و ممنوعیت‌ طریقی‌ (انواع‌ اسلحه‌ و مهمات‌ و روش‏ها‌ و ابزار‌)

۵ ـ محدودیت و ممنوعیت اعلامی از سوی سازمان دامپزشکی کشور راجع به شیوع بیماری‏ها در جانوران وحشی که قابل انتقال به انسان است.

ماده ۵ ـ سازمان مکلف است محدوده‏هایی از جنگل، مرتع، آب، آب‌بندان، کوهستان و زمین‏های بایر یا دایر (به غیر از مناطق چهارگانه تحت مدیریت خود) را که قصد صدور پروانه شکار و صید در آن محدوده‏ها را دارد با موافقت شورای‌عالی حفاظت محیط‌زیست تعیین و از طریق روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به اطلاع عموم برساند.

ماده ۶ ـ پروانه‏های ویژه برای‌ شکار و صید در مناطق‌ حفاظت‌شده، پناهگاه‏های حیات وحش، قرق‏های‌ اختصاصی و همچنین‌ شکار و صید جانوران‌ حمایت‌شده‌ و حفاظت‌شده صادر می‌گردند.

تبصره ـ حقوق و تکالیف دارندگان پروانه قرق‏های اختصاصی توسط شورای‏عالی محیط‌زیست تعیین می‏شود.

ماده ‌۷ـ پروانه‌های‌ انتفاعی‌ حسب‌ مورد برای‌ شکار و صید جانوران وحشی قابل شکار و صید که‌ جنبه‌ حرفه‌ای‌ یا کسب‌ یا تجارت‌ داشته‌ باشد و همچنین‌ برای‌ خرید و فروش‌، عرضه، نگهداری، صادرات، واردات، صادرات مجدد، تکثیر و پرورش جانوران وحشی قابل شکار و صید اعم از زنده یا مرده یا اجزای‌ آنها‌ صادر می‏شود.

ماده ۸ ـ خرید و فروش، آکنده‏سازی (تاکسیدرمی)، عرضه، نگهداری، حمل، صادرات، واردات و صادرات مجدد کلیه‌ جانوران‌ وحشی‌ (اعم از بومی و غیربومی) زنده‌ و کشته‌ و اجزای آنها و جانوران وحشی آکنده‏سازی (تاکسیدرمی) شده بدون‌ تحصیل‌ پروانه از سازمان‌ ممنوع‌ است و متخلفین علاوه‌بر جبران ضرر و زیان وارده مشمول مجازات‌های موضوع ماده (۱۰) قانون شکار و صید ـ مصوب ۱۳۴۶ ـ با اصلاحات بعدی آن می‏شوند.

ماده ۹ـ تکثیر یا پرورش‌ یا رهاسازی جانوران‌ وحشی‌ به استثنای آبزیان و همچنین ایجاد شکارگاه بدون اخذ‌ پروانه از سازمان‌ ممنوع است‌.

تبصره ۱ـ پروانه تکثیر و پرورش جانوران وحشی با توجه به شرایط زیر صادر می‏گردد:

۱ـ محل تأسیسات تکثیر و پرورش به تشخیص سازمان نباید مخل بهداشت، آسایش و ایمنی عمومی یا موجب وارد شدن خسارت به جنگل‏ها و مراتع و آلوده شدن آب‏های عمومی و همچنین ایجاد خطر بیماری یا تضعیف نژاد برای جانوران قابل شکار و صید باشد.

۲ـ طرح عملیات و نقشه ساختمان‏ها باید مورد تأیید سازمان باشد .

تبصره ۲ـ سایر ضوابط مربوط به این قبیل فعالیت‌ها توسط سازمان تعیین و ابلاغ می‏گردد.

ماده ۱۰ـ دارندگان پروانه تکثیر و پرورش باید اصول بهداشت و آسایش و ایمنی عمومی و عدم آلودگی آب‌ها و موارد مندرج در این آیین‌نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط را رعایت کنند .

ماده ۱۱ـ سازمان از صدور پروانه تکثیر و پرورش جانوران وحشی که موجب تضعیف نژاد یا ایجاد خطر برای جانوران قابل شکار و صید کشور گردد خودداری خواهد نمود.

ماده ۱۲ـ رهاسازی جانوران وحشی تکثیرشده با هماهنگی سازمان صورت خواهد گرفت.

ماده ۱۳ـ ترخیص جانوران وحشی زنده و مرده و اجزای آنها و تخم پرندگان و خزندگان و دوزیستان وحشی از گمرک جمهوری اسلامی ایران موکول به ارائه موافقت مقامات صلاحیت‌دار دامپزشکی مبدأ صدور، موافقت سازمان دامپزشکی کشور مبنی بر بهداشتی بودن آنها و همچنین مجوز سازمان است؛ به استثنای مواردی که در صلاحیت سایر مراجع صلاحیت‌دار قانونی می‏باشد.

ماده ۱۴ـ واردات، صادرات و صادرات مجدد گونه‏های ضمیمه کنوانسیون تجارت بین‏المللی گونه‏های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض ( cites ) مستلزم رعایت مقررات این کنوانسیون و حسب مورد اخذ مجوزهای مربوط از مراجع قانونی مرتبط می‏باشد. گونه‏های جانوری و گیاهی ضمیمه کنوانسیون مذکور و اجزای آنها یا وسایل و ابزار و تجهیزات و ترکیبات و مانند آنها که از اجزای آنها ساخته یا تولید و برخلاف مقررات کنوانسیون به کشور وارد گردند، توقیف و برابر مقررات کنوانسیون با آنها رفتار خواهد شد.

ماده ۱۵ـ سازمان مکلف است قبل از صدور، تمدید یا تجدید دفترچه‏های شناسایی شکارچیان نسبت به برگزاری دوره‏های آموزشی قوانین و مقررات شکار و صید اقدام و گواهی آموزشی مربوط را صادر نماید.

 ماده ۱۶ـ مقامات مسئول در صورتی مبادرت به صدور یا تمدید اعتبار پروانه‏های حمل اسلحه شکاری می‏نمایند که متقاضی طبق مقررات شکار دارای پروانه معتبر شکار باشد.

تبصره ـ پروانه‏های حمل سلاح شکاری که به موجب قوانین و مقررات خاص صادر می‏شود، از شمول این حکم مستثنا می‌باشد.

ماده ۱۷ـ صدور پروانه حمل و نگهداری سلاح شکاری برای افراد دارای سابقه کیفری مؤثر و افراد فاقد گواهی آموزشی موضوع ماده (۱۵) این آیین‌نامه ممنوع است.

ماده ۱۸ـ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌های سازنده و تولیدکننده و واردکننده اسلحه و مهمات شکاری موظفند در راستای حمایت از تنوع زیستی کشور، در برنامه‏ریزی‏های سالانه خود برای تولید و واردات اسلحه و مهمات شکاری برای مصرف داخلی، نظر سازمان را اخذ نمایند.

ماده ۱۹ـ وزارت‌ دفاع‌ و پشتیبانی نیروهای مسلح و سایر مقامات‌ صلاحیت‌دار به تقاضای سازمان، پروانه حمل اسلحه کسانی را که برخلاف مقررات شکار عمل نمایند لغو خواهد نمود.

ماده ۲۰ـ وزارتخانه‏ها، سازمان‏ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی در مواقعی که اجرای طرح(پروژه)‏ها و اقدامات مرتبط با وظایف آنها از لحاظ حفظ نسل جانوران وحشی در معرض خطر تهدید و زیستگاه‏های آنها زیان‏آور بوده و خطر انقراض یا کاهش جمعیت حیات وحش را در پی داشته باشد، تدابیر لازم را مطابق نظر سازمان برای اصلاح و تجدیدنظر در طرح‏(پروژه)‏ها به نحوی که باعث کاهش خطرات و حفظ نسل جانوران وحشی شود، به عمل خواهند آورد.

ماده ۲۱ـ وزارتخانه‏ها، سازمان‏ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی باید در مواردی که سازمان تشخیص دهد طرح‏های مربوط به سدسازی، آبراه(کانال)‏سازی، تغییر و انحراف مسیر رودخانه‏ها، ساختمان پل‏ها، قطع جنگل، اجاره مراتع دولتی، دفع آفات و سایر موارد مشابه که از لحاظ حفظ نسل جانوران وحشی زیان‏آور است، نظر سازمان را مورد توجه قرار دهند.

ماده ۲۲ـ آیین‏نامه اجرایی قانون شکار و صید موضوع تصویب‌نامه شماره 7/7640 مورخ ۱۳۴۶/۱۰/۱۳ و اصلاحات بعدی آن لغو می ‏شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه نحوه استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۳۱۷/ت۵۴۴۷۹هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۴

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد شماره 24206/101/22/26 مورخ ۱۳۹۶/۴/۱۳ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و تأیید ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (۳۷) قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۶۶ ـ و ماده (۲۴) قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ـ مصوب ۱۳۷۰ ـ آیین‌نامه نحوه استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به شرح زیر تصویب کرد:

 

فصل اول ـ کلیات

ماده ۱ـ استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت به موجب قراردادی است که در چهارچوب این آیین‌نامه بین ارتش، سپاه و سازمان‌های وابسته با اشخاص دارای تخصص لازم برای مدت یک سال و بدون هیچ‌گونه تعهدی در مورد تمدید قرارداد منعقد می‌شود. تمدید قرارداد در هر صورت حداکثر تا دو مرتبه (هر مرتبه حداکثر یک سال) در چهارچوب اعتبارات مصوب مربوط مجاز خواهد بود.

تبصره ـ برگه (فرم) نمونه قرارداد توسط ستاد کل نیروهای مسلح تهیه و در اختیار نیرو و سازمان‌های مربوط، گذاشته می‌شود.

ماده ۲ـ کارکنان خرید خدمت در زمان انعقاد قرارداد و در طول مدت خدمت باید دارای شرایط زیر باشند:

۱ـ تابعیت جمهوری اسلامی ایران.

۲ـ اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی و اصل ولایت‌فقیه.

۳ـ نداشتن سابقه عضویت یا هواداری از احزاب، گروه‌ها و سازمان‌های غیراسلامی، التقاطی، الحادی و غیرقانونی در جمهوری اسلامی ایران.

۴ـ داشتن شرایط تحصیلی، تخصصی و مهارتی لازم برای ارائه خدمت موردنظر.

۵ ـ نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر و محرومیت از خدمات دولتی.

۶ ـ نداشتن شهرت به فساد اخلاقی و اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان‌های صنعتی.

۷ـ داشتن سلامت و توانایی جسمی و روانی متناسب با خدمت موردنظر.

۸ ـ دارا بودن کارت پایان خدمت دوره ضرورت و حسب مورد معافیت‌های مقرر در قانون خدمت وظیفه عمومی ـ مصوب ۱۳۶۳ـ با اصلاحات بعدی.

۹ـ دارا بودن حداقل هجده سال سن.

۱۰ـ عدم عضویت و هواداری در سازمان‌ها و احزاب قانونی در طول خدمت.

تبصره ۱ـ انعقاد قرارداد و اشتغال به کار اشخاص خرید خدمت پس از کسب نظر هیئت گزینش مجاز خواهد بود.

تبصره ۲ـ در صورتی که به تشخیص دستگاه و تأیید سازمان عقیدتی، سیاسی یا نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و حفاظت اطلاعات، شرایط ایجاب نماید که شخص داوطلب خرید خدمتی سریعاً به کار گرفته شود، مراتب از طریق دستگاه طرف قرارداد به گزینش مربوط اعلام خواهد شد. در این صورت هیئت گزینش موظف است ظرف ده روز از تاریخ اعلام دستگاه، در خصوص آن شخص اعلام‌نظر کند و در صورت عدم اظهارنظر ظرف مهلت مقرر، فرد پذیرفته‌شده تلقی خواهد شد.

ماده ۳ـ تشخیص ضرورت به کارگیری اشخاص موردنظر و تأیید صلاحیت تخصصی آنان برعهده کارگروهی مرکب از افراد زیر است:

۱ـ معاون نیروی انسانی یا جانشین وی در نیرو یا سازمان مربوط به عنوان رئیس.

۲ـ رئیس یا جانشین دارایی ارتش و رئیس یا جانشین امور بودجه در سپاه.

۳ـ فرمانده یا رئیس یا نماینده تام‌الاختیار یگان یا قسمت متقاضی.

تبصره ـ کارگروه مذکور با حضور فرد متخصص با ارائه صورت‌جلسه کمیسیون موضوع ماده (۴۱) قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران و ماده (۳۲) قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل می‌شود و اختیارات آن قابل تفویض به کارگروه مشابه در یک رده پایین‌تر خواهد بود.

فصل دوم ـ حق‌الزحمه و مزایا

ماده ۴ـ حداقل و حداکثر حق‌الزحمه ثابت کارکنان خرید خدمت موضوع این آیین‌نامه، تابع مقررات موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری ـ مصوب ۱۳۸۶ـ است که هرساله توسط هیئت‌وزیران تصویب و ابلاغ می‌شود و میزان آن بر اساس شرایط بازار کار، اهمیت وظایف، مهارت، تجربه و تخصص کارکنان خرید خدمت به موجب دستورالعملی که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تعیین و ابلاغ می‌شود، در قرارداد تعیین می‌شود.

ماده ۵ ـ سایر فوق‌العاده‌ها اعم از اضافه‌کاری، فوق‌العاده مأموریت داخل و خارج کشور، فوق‌العاده مناطق کمتر توسعه‌یافته، فوق‌العاده بدی آب و هوا و عیدی سالانه کارکنان خرید خدمت تابع ضوابط و مقررات قانون مدیریت خدمات کشوری است.

ماده ۶ ـ در پایان مدت قرارداد به کارکنان خرید خدمت معادل یک ماه آخرین حق‌الزحمه دریافتی (عوامل مبنای کسر کسور در همان سال) به عنوان پاداش پرداخت می‌شود. در هر حال پرداخت پاداش این ماده به نسبت خدمت تمام‌وقت آنان در همان سال خواهد بود.

فصل سوم ـ حقوق و تکالیف

ماده ۷ـ ساعات کار و تعطیل و همچنین مرخصی استحقاقی و استعلاجی کارکنان خرید خدمت مشابه ضوابط مقرر برای پایوران نیروهای مسلح است، مگر اینکه در قرارداد مربوط به اقتضای نوع کار به ترتیب دیگری توافق شده باشد که در این صورت مطابق توافق به عمل آمده اقدام خواهد شد.

تبصره ۱ـ حق استفاده از مرخصی مربوط به هر ماه برای ماه‌های بعدی محفوظ ‏است و کارکنان خرید خدمت می‏توانند قبل از انقضای مدت قرارداد با موافقت قبلی نیرو یا سازمان، از مرخصی استحقاقی ذخیره‌شده خود استفاده کنند. در صورتی که از مرخصی مذکور به اختیار استفاده نکنند و قرارداد آنها نیز تمدید نشود، حق مذکور ساقط خواهد شد.

تبصره ۲ـ در مورد آن دسته از کارکنان خرید خدمت که کتباً درخواست استفاده از مرخصی استحقاقی خود را ارائه کنند ولی به لحاظ نیاز نیرو یا سازمان مربوط امکان استفاده از مرخصی تا پایان قرارداد برای آنان فراهم نشود، حق‌الزحمه ایام مرخصی درخواستی استفاده‌نشده در خاتمه مدت قرارداد به آنان پرداخت خواهد شد.

ماده ۸ ـ به ایام غیبت کارکنان خرید خدمت حق‌الزحمه‏ای تعلق نمی‌گیرد، به جز در مواردی که مسبوق به اطلاع و مستند به عذر موجه یا تشخیص مبادی ذی‌ربط باشد و مراتب نیز به تأیید نیرو یا سازمان ذی‌ربط رسیده باشد که در این حالت ایام مذکور جزء مرخصی استحقاقی منظور خواهد شد.

ماده ۹ـ کارکنان خرید خدمت تمام‌وقت در طول مدت قرارداد، حق تعهد استخدامی و اشتغال در سایر دستگاه‌های کشوری و لشکری ندارند.

ماده ۱۰ـ کارکنان خرید خدمت از بدو اشتغال به کار از حیث درمان، بازنشستگی و از کارافتادگی مشمول مقررات قانون تأمین اجتماعی ـ مصوب ۱۳۵۴ـ و اصلاحات بعدی آن هستند و حق بیمه مقرر همه ماهه برابر مقررات قانون یادشده به صندوق ذی‌ربط واریز خواهد شد و از حیث بیمه فوت و حوادث مشمول تصویب‌نامه شماره ۱۵۴۶۷/ت۲۸۹۱۶هـ مورخ ۱۳۸۵/۲/۱۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی هستند.

تبصره ـ سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح می‌تواند در چهارچوب تفاهم‌نامه‌ای که بین آن سازمان و سازمان تأمین اجتماعی منعقد می‌شود، ارائه خدمت بیمه درمان مشمولین این آیین‌نامه را عهده‌دار شود.

فصل چهارم ـ امور کیفری و انضباطی

ماده ۱۱ـ کارکنان خرید خدمت موضوع این آیین‌نامه از نظر مقررات کیفری و انضباطی در غیر از مواردی که در این آیین‌نامه پیش‌بینی شده است، تابع قوانین و مقررات نیروهای مسلح خواهند بود.

ماده ۱۲ـ برای رسیدگی به تخلفات انضباطی کارکنان خرید خدمت و نیز شکایت آنان در امور خدمتی، هیئت انضباطی مرکب از اعضای زیر تشکیل می‌شود. این هیئت حسب مورد نسبت به ادامه همکاری آنان با اکثریت آرا تصمیم‌گیری می‌کند:

۱ـ معاون یا جانشین نیروی انسانی (رئیس هیئت).

۲ـ معاون بازرسی یا مدیر ذی‌ربط.

۳ـ نماینده عقیدتی، سیاسی یا نمایندگی ولی‌فقیه.

۴ـ نماینده حفاظت اطلاعات.

۵ ـ مسئول مستقیم فرد خرید خدمت.

تبصره ـ تنبیهات انضباطی و نحوه اعمال آن برابر دستورالعمل اجرایی مصوب ستاد کل نیروهای مسلح و با رعایت ماده (۱۱) این آیین‌نامه خواهد بود.

فصل پنجم ـ پایان قرارداد

ماده ۱۳ـ موارد فسخ قرارداد خرید خدمت قبل از انقضای مدت قرارداد به شرح زیر است:

۱ـ تقاضای شخص طرف قرارداد در صورت موافقت نیرو یا سازمان مربوط.

۲ـ از دست دادن شرایط عمومی مندرج در ماده (۲) این آیین‌نامه.

۳ـ از دست دادن صلاحیت مکتبی و امنیتی (به تشخیص مراجع ذی‌صلاح) در طول مدت قرارداد.

۴ـ عدم نیاز سازمان.

۵ ـ غیبت غیرموجه و بدون اطلاع بیش از هفت روز متوالی، با نظر نیرو یا سازمان مربوط.

۶ ـ نداشتن کارایی لازم یا عدم انجام وظیفه به نحو مطلوب، به تشخیص کارگروه مذکور در ماده (۳) این آیین‌نامه.

فصل ششم ـ سایر مقررات

ماده ۱۴ـ به استناد ماده (۱۸۸) قانون کار ـ مصوب ۱۳۶۹ـ مشمولان این آیین‌نامه در شمول مقررات قانون مذکور قرار نمی‌گیرند و هیئت‌های تشخیص و حل‌اختلاف موضوع قانون کار، صلاحیت ذاتی را برای رسیدگی به دعاوی مربوط به قراردادهایی که بر اساس این آیین‌نامه تنظیم می‌شود، ندارند.

ماده ۱۵ـ از تاریخ لازم‌الاجراشدن این تصویب‌نامه، کلیه مقررات مغایر با آن از جمله آیین‌نامه نحوه استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت و برای خدمت مشخص، معین و محدود متناسب با تخصص شخص و در شرایطی که استفاده از خدمات مشمولان قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۶۶ـ امکان‌پذیر نباشد موضوع تصویب‌نامه شماره ۴۰۲۵۴/ت۴۴۸هـ مورخ ۱۳۶۹/۱۱/۹ و اصلاحات بعدی آن ملغی است.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

آیین‌نامه اجرایی بند (ط) تبصره (۱۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۰۴۲۰/ت۵۶۶۹۸هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۰

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

سازمان برنامه و بودجه کشور ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد شماره ۱۵۱۴۴۴ مورخ ۱۳۹۸/۳/۲۷ سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ط) تبصره (۱۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

 

آیین‌نامه اجرایی بند (ط) تبصره (۱۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

ماده ۱ـ به منظور تسهیل در تأمین مسکن بازنشستگان صندوق‌های کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی از محل منابع حاصل از بازپرداخت اقساط مسکن مهر و با رعایت سایر تکالیف مقرر ازجمله اعطای تسهیلات برای سایر واحدهای مسکن مهر و تأمین منابع صندوق پس‌انداز مسکن یکم، چهل هزار (۴۰۰۰۰) فقره تسهیلات خرید یا ساخت مسکن با رعایت الگوی مصرف مسکن پرداخت می‌شود.

ماده ۲ـ سقف فردی تسهیلات پرداختی از محل بند (ط) تبصره (۱۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور در کلان‌شهرها پانصد میلیون (۵۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال و سایر شهرها و روستاها چهارصد میلیون (۴۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال در قبال اخذ وثایق و تضامین معتبر مطابق ضوابط و مقررات ذی‌ربط تعیین می‌شود و سایر شرایط اعطای تسهیلات با پیشنهاد بانک مسکن به تصویب شورای پول و اعتبار می‌رسد.

ماده ۳ـ نرخ تسهیلات مذکور در شهر تهران نه درصد (۹%)، مراکز استان‌ها هفت درصد (۷%) و سایر مناطق شهری و روستایی چهار درصد (۴%) تعیین می‌شود.

ماده ۴ـ بازنشستگان کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی برای دریافت تسهیلات مذکور ‌باید دارای شرایط زیر باشند:

۱ـ طی (۱۰) سال گذشته خود و همسرشان فاقد واحد مسکونی بوده و از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده ننموده باشند.

۲ـ حداقل پنج سال از تاریخ بازنشستگی آنها گذشته باشد.

۳ـ مستمری آنها کمتر از سی میلیون (۳۰۰۰۰۰۰۰) ریال در ماه باشد.

تبصره ـ افراد با سابقه بازنشستگی بالاتر در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارند.

ماده ۵ ـ تسهیلات خرید مسکن صرفاً برای واحد‌های کمتر از (۱۵) سال ساخت قابل پرداخت می‌باشد و مدت بازپرداخت اقساط تسهیلات مذکور با احتساب دوران مشارکت مدنی، (۱۰) سال تعیین می‌شود.

ماده ۶ ـ صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی موظفند بازپرداخت اقساط تسهیلات پرداختی به بازنشستگان معرفی‌شده را تا تسویه کامل تضمین نمایند و ظرف یک ماه بعد از ارسال اطلاعات اعلامی بانک مسکن نسبت به کسر اقساط ماهانه تسهیلات یادشده از مستمری دریافت‌کنندگان تسهیلات اقدام و حداکثر تا ده روز از تاریخ پرداخت مستمری‌های ایشان به حساب بانک مسکن کارسازی نمایند.

ماده ۷ـ بانک مسکن متناسب با منابع مالی در اختیار، حاصل از وصول اقساط تسهیلات طرح مسکن مهر با رعایت ماده (۱) این آیین‌نامه بر اساس نسبت اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراتب را به صندوق‌های بازنشستگی اعلام و صندوق‌های مذکور بر حسب تعداد اعلامی، نسبت به معرفی افراد واجد شرایط به صورت برخط به بانک مسکن اقدام نمایند.

تبصره ـ بانک مسکن با استعلام از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، شرایط صدر بند (۱) ماده (۴) این آیین‌نامه را احراز می‌نماید.

ماده ۸ ـ بانک مسکن موظف است عملکرد اجرای این تصویب‌نامه را هر سه ماه یک‌بار به سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش نماید.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

اصلاح ماده (۵) الحاقی به آیین‌نامه اجرایی اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۰۹۰/ت۵۶۵۰۲هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۱

وزارت امور اقتصادی و دارایی

دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره 982/10/191 مورخ ۱۳۹۸/۱/۲۵ دبیرخانه شورای-عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و به استناد ماده (۱۰) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۷۲ـ با اصلاحات بعدی، تصویب کرد:

ماده (۵) الحاقی به آیین‌نامه اجرایی اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی جمهوری اسلامی ایران و تبصره آن موضوع تصویب‌نامه شماره ۶۷۱۶۷/ت۵۳۲۲۳هـ مورخ ۱۳۹۵/۶/۴ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۵ ـ سازمان‌ها مکلفند در اجرای بند (خ) ماده (۲) این آیین‌نامه از شروع فعالیت‌های بدون مجوز و یا ادامه فعالیت‌هایی که نسبت به تمدید مجوز از سازمان منطقه اقدام ننمایند جلوگیری به عمل آورند.

تبصره ۱ـ مجوزهایی که در مهلت مقرر هیچ‌گونه فعالیتی در ارتباط با آن‌ها صورت نگرفته باشد، ابطال می‌شود.

تبصره ۲ـ مجوزهایی که فعالیت موضوع آن‌ها در حال انجام بوده ولی در مهلت قانونی مقرر در مجوز تمدید نشده است با تصویب هیئت‌مدیره مطابق دستورالعمل اجرایی اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی در سال اول تأخیر با اخذ عوارض مربوط به آن سال (سال تمدید) به اضافه ده درصد تمدید می-شود. در تمدید برای سنوات بیش از یک سال تأخیر به ازای هر سال اضافه به صورت پلکانی ده درصد به عوارض مصوب سال تمدید اولیه اضافه می‌گردد. تمدید با تأخیر مجوز برای دفعات بعد صرفاً تا دو مرتبه دیگر و برای تأخیرهای کمتر از سه سال صورت خواهد گرفت و از فعالیت واحدهایی که شرایط تعیین‌شده را رعایت ننموده‌اند، جلوگیری خواهد شد.

تبصره ۳ـ فعالیت‌های کلیه اشخاص اعم از ایرانی یا خارجی مشمول این ماده خواهد بود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

اصلاح تصویب‌نامه شماره ۱۵۶۵۹۱/ت۵۵۴۴۶ هـ مورخ ۲۴/۱۱/۱۳۹۷

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۰۹۷۳/ت۵۶۷۵۵هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۱

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ وزارت راه و شهرسازی

وزارت کشور ـ وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

سازمان برنامه و بودجه کشور ـ ستاد مرکزی مبارز با قاچاق کالا و ارز

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ـ سازمان ملی استاندارد ایران

دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی

گمرک جمهوری اسلامی ایران ـ معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۴ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

الف ـ تصویب‌نامه شماره ۱۵۶۵۹۱/ت۵۵۴۴۶ هـ مورخ ۱۳۹۷/۱۱/۲۴ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ـ تبصره بند (۲) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

تبصره ۲ـ واردات کالاهای موضوع جدول پیوست (۲) منوط به ثبت آماری و تأیید منشأ ارز توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مطابق دستورالعمل ابلاغی کارگروهی مرکب از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (مسئول) و وزارتخانه‌های کشور و صنعت، معدن و تجارت و با رعایت استانداردها و ضوابط دستگاه‌های ذی‌ربط و مقررات بهداشتی و قرنطینه‌ای است.

۲ـ متن زیر به عنوان بند (۴) الحاق و بند (۴) قبلی به عنوان بند (۵) تلقی می‌شود:

۴ـ تعیین نوع و میزان اقلام قابل ورود با رویه مرزنشین مشمول تسهیلات مبادلات بازارچه‌های مرزی، ملوانان و کارکنان شناورهای زیر (۵۰۰) تن ظرفیت و مرزنشنیان و شرکت‌های تعاونی آنها به کارگروه ماده (۱۲) قانون ساماندهی مبادلات مرزی تفویض و بر اساس ماده (۷) قانون یادشده، در صورت تأیید کارگروه مذکور توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ می‌گردد.

۳ـ متن زیر به عنوان بند (۶) الحاق می‌شود:

۶ ـ واردات مواد اولیه و قطعات یدکی و ملزومات تولید قابل ورود توسط مرزنشینان با تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رعایت تبصره (۲) بند (۲) به صورت تجمیعی مجاز است. وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است اطلاعات مربوط به واردات موضوع این بند را به گمرک جمهوری اسلامی ایران ارسال کند.

ب ـ کالاهای وارداتی از بازارچه‌های مرزی رسمی غرب کشور مشمول بند (۱) تصمیم‌نامه شماره 44492/85793 مورخ ۱۳۸۹/۴/۲۲ به میزان ده درصد (۱۰%) تخفیف سود بازرگانی می‌شوند.

تبصره ـ بازارچه‌های مرزی رسمی غرب کشور دارای تخفیف سود بازرگانی بالای ده درصد (۱۰%) از شمول این بند مستثنا می‌باشند.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

اصلاح بند (۵) اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۶/۵/۱۳۹۷

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۰۸۷/ت۵۷۳۱۶هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۱

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت راه و شهرسازی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ وزارت نفت ـ وزارت اطلاعات

وزارت کشور ـ وزارت دادگستری ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ وزارت جهاد کشاورزی

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ـ سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۸ به پیشنهاد شماره 40872/125059 مورخ ۱۳۹۸/۹/۳۰ معاونت حقوقی رئیس‌جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

در بند (۵) اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳هـ مورخ ۱۳۹۷/۵/۱۶ موضوع تصویب‌نامه شماره ۷۰۲۲۰/ت ۵۵۶۳۳ هـ مورخ ۱۳۹۷/۵/۲۹ ، عبارت “که هنگام مطالبه خدمت از بانک، تعهدنامه مربوط به پذیرش تغییرات و نوسانات نرخ ارز و همچنین ایفای نهایی تعهد (تعهد ارائه پروانه ترخیص قطعی کالا) را امضا کرده است” بعد از عبارت “با اخذ تعهدنامه از واردکننده” اضافه می‌شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

اصلاح آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور

منتشره در روزنامه رسمی شماره 21794-18/10/1398

شماره ۱۳۱۰۰۱/ت۵۷۱۲۴هـ ـ۱۳۹۸/۱۰/۱۱

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

هیئت‌وزیران در جلسه 8/10/1398 به پیشنهاد شماره ۴۲۱۲۲۴ مورخ ۱۳۹۸/۷/۳۰ سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور موضوع تصویب‌نامه شماره ۴۴۸۶۴/ت۵۶۶۸۳هـ مورخ ۱۳۹۸/۴/۱۷ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ـ در ماده (۲)، عبارت “دارای مجوز موضوع ماده (۲۳) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) ـ مصوب ۱۳۹۳ ـ حذف می‌شود.

۲ـ در بند (الف) ماده (۳)، بعد از واژه “کمک” عبارت “از جمله” و بعد از عبارت “برای استملاک زمین” عبارت “و تأمین بخشی از هزینه سرمایه در دوران احداث یا توسعه طرح (پروژه)” اضافه می‌شود.

۳ـ در جزء (۱) بند (الف) ماده (۴) عبارت “و در چهارچوب اعتبارات تخصیص‌یافته برای همان فصل، شهرستان یا استان” حذف می‌شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 

 

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

بیشتر بخوانید:

سایر مصوبات دهه دوم مهر ۱۴۰۳

سایر مصوبات منتشره از تاریخ 1403/07/11 لغایت 1403/07/20 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران دستورالعمل رسیدگی به دعاوی ورشکستگی.. دستورالعمل تشکیل…

مصوبات شوراها دهه دوم مهر ۱۴۰۳

مصوبات شوراها منتشره از تاریخ 1403/07/11 لغایت 1403/07/20 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران شورای‌عالی شهرسازی و معماری مصوبه شورای‌عالی…

آرای وحدت رویه دهه دوم مهر ۱۴۰۳

آراء وحدت رويه قضايی منتشره از 1403/07/11 لغايت 1403/07/20 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران   الف ـ هیئت‌عمومی دیوان…

سایر مصوبات دهه اول مهر ۱۴۰۳

سایر مصوبات منتشره از تاریخ 1403/07/01 لغایت 1403/07/10 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران     کشاورزی در خصوص تعیین قیمت…
keyboard_arrow_up