به اشتراک بگذارید…

در قسمت سوم گفت‌وگو با آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق‌داماد که قسمت پایانیِ این گفت‌وگو است، پای صحبت‌های ایشان در موردِ «نسبت واجب و حرام شرعی با امر و نهی قانونی»، «لزوم یا عدم‌لزوم تعلق‌گرفتن نهی قانونی به تمامیِ محرّمات شرعی» و هم‌چنین، «امکان‌پذیر بودن یا نبودن تعلق‌گرفتن نهی قانونی به تمامیِ محرّمات شرعی» نشستیم. علاوه‌بر این، از ایشان سوالات زیر را پرسیدیم:

ـ چرا با وجود این‌که در کشور ما، قانون از پشتوانه علی‌حده‌ای برخوردار است و باید جایگاه به مراتب والاتری نسبت به جوامع و کشورهای دیگر داشته باشد، به‌راحتی از سوی اعضای جامعه نقض می‌شود؟

ـ اگر بنابر این باشد که قانون اساسی یا برخی از اصول آن اصلاح شود، با توجه به تجاربی که در این سال‌ها به دست آمده است، شما اصلاح کدام‌یک از اصول آن را لازم می‌‌دانید؟

ـ نظر شما در مورد مسئولیت حقوقیِ قانون‌گذار در قبال تصمیماتی که در قالب قانون به جامعه عرضه می‌شود و موجب ورود خسارت به مخاطبان قانون می‌شود، چیست؟

در انتهای این گفت‌وگو نیز از ایشان درخواست کردیم تا توصیه یا پیشنهاد خود به جامعه حقوق‌دانان را با مخاطبان باشگاه اندیشه‌های حقوقی در میان بگذارند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up