فراخوان جمع آوری محصولات به‌دلیل نداشتن کیفیت مطلوب در بریتانیا

(Recall of products due to poor quality)

بریتانیا به‌منظور مقابله با افت کیفیت محصولات تولید و توزیعی در سطح جامعه و حفظ استانداردهای تعریف شده قانونی در تهیه و توزیع کالاها، محصولاتی را که سطح انتظارات عموم افراد را برآورده نمی‌­سازد، طی فراخوانی جمع‌آوری می­‌نماید.

گاهی اوقات علیرغم تلاش‌های صورت‌گرفته در کنترل کالاها، باز هم محصولاتی ناایمن یا آن­هایی که براساس دستورالعمل‌های قانونی انتظارات مطلوب را برآورده نکرده‌اند، مراحل کنترل و مدیریت کیفیت را دور زده و به بازار راه می­یابند. هنگامی­ که یک محصول ناایمن از کنترل تولیدکننده و یا توزیع‌کننده خارج شود، باید قبل از فروش بیشتر از بازار حذف گردد و اگر ایمنی مشتریانی را که آن را خریداری کرده‌اند، تهدید می­کند باید به ایشان اطلاع داده شود که کالا را برگردانند تا یا با کالای بی‌نقص جایگزین شده یا رفع نقص شده و عودت داده شود یا این­که بهای آن به ایشان برگشت داده شود. به این فرآیند، «فراخوانی» (recall) می­گویند.

این شیوه فراخوانی محصولات که جهت جمع‌آوری آن­ها از بازار و یا مشتریان صورت می­گیرد می­تواند تهدید بزرگی علیه شرکت تولیدکننده به‌واسطه­ هزینه زیاد آن، از دست دادن بازار فروش، اعتماد مشتری و یا لغو قراردادهای ارائه کالاها و عرضه خدمات از سوی مشتری‌ها محسوب شود؛ با این حال، یک فراخوان خوب و به‌موقع می­تواند تأثیرات منفی این واقعه را کاهش داده و حتی با نشان­ دادن صداقت و درستکاری تولیدکننده، موجب ارتقای اعتبار  آن شرکت نزد عموم مصرف‌کنندگان گردد.

بدین‌منظور لازم است طرح‌های فراخوان اهداف کلیدی زیر را دنبال نمایند:

1- جلوگیری از تحویل و فروش بیشتر محصول دارای نقص؛

2- اطلاع‌رسانی سریع به سازمان‌های نظارتی و مشتریانی که قبلاً خریداری کرده‌اند؛

3- حذف مناسب و به‌موقع محصول مورد نظر از بازار تا زمانی که رفع نقص گردد.

منبع:

marsh

مترجم:

دکتر مرضیه سلمانی سیبنی

میتوانید برای خواندن اخبار دیگر جهان به صفحه پویش های حقوقی پژوهشکده حقوقی شهر دانش مراجعه کنید.

::اخبار مرتبط::