مصوبات شوراها
منتشره از تاریخ
1402/02/11 لغایت 1402/02/20
در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
الف ـ شورایعالی آموزش و پرورش
مصوبه کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش با موضوع: جابهجایی دو درس “”مدلسازی و ماهیچهها ” و “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) رشته متالورژی شاخه فنی و حرفهای “
ب ـ شورایعالی انقلاب فرهنگی
مصوبه اساسنامه اصلاحی جایزه جهانی امام خمینی (ره)
ج ـ شورایعالی شهرسازی و معماری
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر زاهدان
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرتهای اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر بندرعباس
د ـ شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی
الف ـ شورایعالی آموزش و پرورش
مصوبه کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش با موضوع: جابهجایی دو درس “”مدلسازی و ماهیچهها ” و “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) رشته متالورژی شاخه فنی و حرفهای “
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22755-1402/02/18
شماره 120/123464-۱۴۰۲/۱/۲۷
جناب آقای دکتر لطیفی
معاون محترم وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی
به استناد مصوبه ۹۸۶ جلسه شورایعالی آموزش و پرورش مورخ ۹۹/۱۱/۶ موضوع واگذاری اختیار تصویب برخی از مقررات به کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش، به پیوست تصویر مصوبه جلسه ۵۱ کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ موضوع “جابهجایی دو درس “مدلسازی و ماهیچهها ” و “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) رشته متالورژی شاخه فنی و حرفهای ” برای ابلاغ و اجرا ارسال میشود.
دبیرکل شورایعالی آموزش و پرورش ـ محمود امانی
جابهجایی دو درس “مدلسازی و ماهیچهها ” و “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) رشته متالورژی شاخه فنی و حرفهای “
مصوب پنجاه و یکمین جلسه کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
به استناد مصوبه ۹۸۶ شورایعالی آموزش و پرورش تاریخ ۹۹/۱۱/۶ موضوع “واگذاری اختیار تصویب برخی از مقررات به کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش “، در جدول مواد درسی رشته متالورژی شاخه فنی و حرفهای؛ درس “مدلسازی و ماهیچهها ” پایه دهم با درس “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) پایه یازدهم که هر دو در خوشه شایستگیهای فنی قرار دارند، جابهجا میشوند و عنوان درس تکمیلکاری قطعات فلزی به فلزکاری تغییر مییابد.
این مصوبه از سال تحصیلی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۲ قابل اجرا خواهد بود.
تأمین اعتبار، آموزش و توانمندسازی هنرآموزان برای پودمان جدید مدلسازی با چاپگر سهبعدی در درس مدلسازی و ماهیچهها از سوی وزارت آموزش و پرورش، مورد تأکید است.
موضوع: جابهجایی دو درس “مدلسازی و ماهیچهها ” و “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) در پنجاه و یکمین (۵۱) جلسه کمیسیون معین شورایعالی آموزش و پرورش تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ به تصویب رسید.
دبیر شورایعالی آموزش و پرورش ـ محمود امانی
جابهجایی دو درس “مدلسازی و ماهیچهها ” و “تکمیلکاری قطعات فلزی ” (فلزکاری) مورد تأیید است، به اجرا گذاشته شود.
وزیر آموزش و پرورش ـ یوسف نوری
ب ـ شورایعالی انقلاب فرهنگی
مصوبه اساسنامه اصلاحی جایزه جهانی امام خمینی (ره)
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22755-1402/02/18
(مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی)
شماره 1402/21270/دش – ۱۴۰۲/۲/۱۱
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ وزارت امور خارجه
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ـ جامعهالمصطفی العالمیه
مرکز مدیریت حوزههای علمیه ـ دانشگاه تهران
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)
مصوبه “اساسنامه اصلاحی جایزه جهانی امام خمینی (ره)” که در جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۳۹۵ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱ شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی، به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ میشود:
مقدمه:
پیروزی انقلاب اسلامی و برپایی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، نویدبخش زایش فصلی نو و بالنده و پربار در عرصه تاریخ و فرهنگ و تمدن نوین اسلامی است. رهبری و هدایت و پرورش این پدیده شگفت قرن را بزرگمردی بیبدیل از سلاله پیامبر اکرم ـ صلّیالله علیه و آله ـ بر عهده داشت که جان پاک و اراده نستوه خود را، به تمامت، در گرو تحقق اسلام و ترویج آموزههای الهی و انسانساز و جهانی آن نهاده بود و با بهرههایی بس گران از علوم و معارف دینی، بهویژه حکمت و اخلاق و عرفان ناب اسلامی و در پرتو نبوغ سرشار و به یاری زبان گویا و پیامبرگونه، ملت ایران و امت اسلام را رهنمون راه صلاح دنیا و فلاح آخرت میشدند.
گرچه از همان آغازین روزهای برآمدن و بالیدن جمهوری اسلامی ایران، استکبار جهانی و ایادی آن در جایجای جهان بر آن شدند تا با تمسک به تلبیس و ترفندهای گوناگون، چهرهای ناشایست از انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) به جهانیان ارائه کنند، اما با هشیاری و پایداری ملت بزرگ ایران و به پایمردی حقمدارانه اندیشمندان مسلمان و آزادگان جهان، آفتاب درخشان اندیشهها و آرمانهای امام و انقلاب، هماره روشنیبخش دل و دیده حقجویان و آزادیخواهان و عدالتطلبان عالم بوده است.
بُنمایهی اندیشهها و آرمانهای حضرت امام خمینی (ره)، آموزههای اصیل اسلامی، حراست از حقوق و کرامت انسانی، حمایت همهجانبه از مستضعفان و محرومان جهان، استقلالطلبی، آزادیخواهی و عدالتپروری، رویارویی با ظلم و استکبار، تشویق و ترویج دانش، تقویت خودکفایی ملی، توسعه پایدار مادی و معنوی با نگرش توحیدی، عدم تفکیک دین از سیاست و برقراری حکومت و سیاست الهی، مردمسالاری دینی و در یک کلام، تحقق “کرامت و کمال انسانی ” است. این بُنمایه و رویکردهای مبتنی بر آن، تحولاتی بس گسترده و تأثیرگذار در جهان معاصر، بهویژه در کشورهای اسلامی، به همراه داشته است. گسترش این آموزهها و آرمانهای والا و گرایشهای خاسته از آنها، نیازمند اشاعه آنها به شیوههای شایان است.
ماده ۱ ـ تعریف:
جایزه جهانی امام خمینی (ره)، که در این اساسنامه به اختصار “جایزه ” نامیده میشود، برجستهترین جایزه انقلاب اسلامی در عرصه ملی و بینالمللی است که در دو بخش نظری و عملی، با محوریت آثار شاخص و فاخر علمی و نیز اقدامات و فعالیتهای تأثیرگذار و گسترده فکری و سیاسی ـ اجتماعی به مؤثرترین اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در موضوعات این اساسنامه، اهدا خواهد شد.
ماده ۲ ـ اهداف:
۱. تبیین و نظریهپردازی در جهت هویت اسلامی و انقلابی و گسترش اندیشه تأسیس تمدن نوین اسلامی
۲. اعتلا و پاسداشت نام و راه راستین امام راحل عظیمالشأن (ره)
۳. جریانسازی و گسترش گفتمان و آرمانهای انقلاب اسلامی در جهان
۴. حمایت از اندیشمندان و دانشمندان فعال و همسو با اهداف عالی انقلاب اسلامی و اندیشههای امام خمینی (ره)
۵. تقویت جریان تقریب مذاهب اسلامی و تعامل و همافزایی میان ادیان توحیدی.
ماده ۳ ـ موضوعات و محورهای اعطای جایزه:
گزینش آثار و اشخاص و جریانها و مؤسسات و خدمات، بر اساس موضوعات و محورهای زیر خواهد بود:
۱) معرفی اندیشهها و منظومه فکری و سیره عملی امام خمینی (ره)
۲) ترویج اخلاق، عرفان و معنویتگرایی توحیدی
۳) عدالتطلبی، آزادیخواهی و دفاع از کرامت انسان
۴) تبیین و ترویج گفتمان پیشرفت و تمدن نوین اسلامی
۵) تقریب مذاهب اسلامی، ترویج روحیه اخوت و تعامل با ادیان
۶) مردمگرایی و خدمت به محرومان و مستضعفان
۷) استکبارستیزی، مقاومت و مبارزه با صهیونیزم و نژادپرستی
۸) ترویج صلح عادلانه و امنیت جمعی
۹) تبیین و ترویج سبک زندگی دین پایه
۱۰) ارتقای نقش زنان در جامعه و ترویج گفتمان خانوادهمحور
ماده۴ـ ارکان
ارکان اجرایی جایزه عبارتاند از:
۱. شورای سیاستگذاری
۲. هیأت داوران
۳. دبیرخانه
ماده ۵ ـ شورای سیاستگذاری:
شورای سیاستگذاری جایزه وظیفه تعیین سیاستها و اولویتهای جایزه، تصویب آییننامه اجرایی و مقررات اداری و مالی جایزه، تعیین هیأت داوران و گزینش نهایی واجدان شرایط دریافت جایزه را بر عهده دارد و متشکل از اعضای حقیقی و حقوقی زیر است:
۱. رئیسجمهور (ریاست عالیه)
۲. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (نایبرئیس شورا)
۳. رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر شورا)
۴. وزیر امور خارجه
۵. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
۶. مدیر حوزههای علمیه
۷. رئیس جامعهالمصطفی العالمیه
۸. رئیس دانشگاه تهران
۹. دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
۱۰. رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)
۱۱. دو نفر از رؤسای سازمانها و نهادهای اسلامی بینالمللی از جمله: مؤسسه فرهنگی اِکو، مؤسسه فرهنگی و هنری ارسیکا، دانشگاههای اسلامی بینالمللی
۱۲. هشت نفر از شخصیتهای برجسته و نخبه بینالمللی که حداقل دو تن از آنان از میان بانوان فرهیخته خواهند بود، به پیشنهاد دبیر شورای سیاستگذاری و تصویب آن شورا؛
تبصره ۱ ـ اعضای مذکور در بندهای ۱۱ و ۱۲، در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری، از مناطق مختلف جهان (به تفکیک: سه نفر از آسیا، دو نفر از اروپا و آمریکا، سه نفر از کشورهای آفریقایی ـ عربی، دو نفر از ایران) برگزیده میشوند.
تبصره ۲ ـ احکام اعضای حقیقی و حقوقی شورا از سوی رئیسجمهور، برای مدت چهار سال، صادر میشود. انتصاب مجدد اعضای حقیقی بلامانع است.
تبصره۳ ـ آییننامه نحوه اعطای جایزه و اولویتهای هر دوره آن، متناسب با اقتضائات آن دوره، با توجه به حرکت در راستای اندیشههای امام خمینی (ره) و ترویج آن و با تأکید بر تکریم اشخاص جریانساز و مؤثر، از سوی “شورای سیاستگذاری جایزه ” تعیین و توسط “دبیرخانه جایزه ” اعلان عمومی خواهد شد.
ماده ۶ ـ هیأت داوران:
هیأت داوران جایزه متشکل از رؤسای کمیتههای داوری است و بر مبنای موضوعات و محورهای دهگانه اعطای جایزه و از میان شخصیتهای داخلی و خارجی آشنا به اندیشههای امام خمینی (ره)، به پیشنهاد دبیر شورای سیاستگذاری و با حکم رئیس/ نایبرئیس آن شورا، منصوب میشوند. پیشنهاد داوران برای هر کمیته داوری به دبیرخانه جایزه و مدیریت فرآیند ارزیابی و گزینش آثار و اشخاص، بر عهده هیأت داوران خواهد بود.
تبصره۱: سنجههای گزینش و شیوهنامه داوری، به پیشنهاد دبیرخانه جایزه و با تصویب هیأت داوران، تعیین میشود و این هیأت، پس از بررسی و تأیید صحت فرآیند داوریها، اثر/ شخص برتر در هر موضوع را برای دریافت جایزه به دبیرخانه جایزه معرفی میکند.
تبصره ۲ ـ فرهنگستانها و مراکز علمی و فرهنگی داخلی و خارجی میتوانند نامزدهای دریافت این جایزه را به دبیرخانه جایزه و هیأت داوران پیشنهاد کنند.
ماده ۷ ـ دبیرخانه:
به منظور پایش و شناسایی آثار و اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع جایزه و نیز انجام امور اداری و اجرایی برگزاری آن، دبیرخانه جایزه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سقف پستهای سازمانی تشکیل میشود و زیر نظر رئیس آن سازمان، به عنوان دبیر شورای سیاستگذاری و دبیر جایزه، فعالیت میکند.
ماده۸ ـ نوع و میزان جایزه:
جایزه میتواند شامل مزایای مادی و معنوی زیر باشد:
۱. هدیه ویژه
۲. تندیس جایزه
۳. لوح سپاس رئیسجمهوری اسلامی ایران
۴. نصب تصویر و لوح یادبود برگزیدگان در موزه یا مرقد مطهر امام خمینی (ره)
تبصره۱ ـ میزان و نوع هدیه ویژه و نحوه تأمین آن، در هر دوره از جایزه به پیشنهاد دبیرخانه و تصویب شورای سیاستگذاری تعیین میگردد و بودجه آن، از محل اعتبارات بخش دولتی، در ذیل بودجه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشبینی میشود و تخصیص مییابد. جلب مشارکت و استفاده از کمک اشخاص حقیقی و حقوقی ملی و بینالمللی در اجرای این جایزه، با تأیید شورای سیاستگذاری، بلامانع است.
تبصره۲ ـ دریافت دیگر جوایز ملی یا بینالمللی، مانع پذیرش و گزینش آثار و خدمات واجد شرایط برای دریافت این جایزه نیست.
تبصره۳ ـ فاصله زمانی میان انتشار اثر و انجام و استمرار خدمت تا زمان برگزاری مراسم اهدا جایزه در هر دوره، نباید بیش از دو سال باشد.
ماده ۹ ـ دوره زمانی اعطای جایزه و برگزاری مراسم:
جایزه به صورت دوسالانه و آیین اعطای جایزه، در دهه مبارک فجر برگزار میشود.
ماده۱۰ ـ این اساسنامه، در ۱۰ ماده و ۸ تبصره، در جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ، جایگزین اساسنامه جایزه جهانی امام خمینی (ره) مصوب جلسه۷۳۳ مورخ ۱۳۹۲/۰۲/۰۳ این شورا خواهد شد.
رئیسجمهور و رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی
ج ـ شورایعالی شهرسازی و معماری
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر زاهدان
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22755-1402/02/18
شماره 300/8063 ـ ۱۴۰۲/۱/۲۲
استاندار محترم و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان سیستان و بلوچستان
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۲ مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۳ شورای برنامهریزی و توسعه استان سیستان و بلوچستان در خصوص الحاق حدود ۲۶۰ هکتار اراض توافقی دولت با ارتش جمهوری اسلامی به محدوده شهر زاهدان در جهت تأمین اراضی مورد نیاز نهضت ملی مسکن را با عنابت به نامه شماره 600/1401/67831 مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱ سازمان ملی زمین و مسکن مبنی بر حصول توافق نهایی آن سازمان با نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص این اراضی، و با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۰ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داده و ضمن موافقت با الحاق مذکور در چهارچوب توافق مابین وزارتخانههای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و راه و شهرسازی مقرر نمود طرح تفصیلی با رعایت چهارچوب زیر به تائید کمیسیون ماده ۵ برسد:
۱ ـ در راستای رعایت مفاد ماده ۴ “مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی ” سازمان حفاظت محیطزیست در خصوص حداقل فاصله مجاز سکونتگاههای شهری از واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی، حریم ۵۰۰ متری از محدوده شهرک صنعتی شهر زاهدان از گستره اراضی الحاق کسر و با تثبیت در حریم به خدمات مقیاس شهر و منطقهای مناسب (نظیر شبکه دسترسی، حمل و نقل و انبارداری، پارک و فضای سبز، تأسیسات و تجهیزات شهری و صنعتی رده ۱) اختصاص یابد.
تبعاً با توجه به وقوع اراضی شهرک صنعتی در حریم شهر، استقرار واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی در رده ۳ نیز در آن مجاز خواهد بود. در آن صورت میزان اراضی کسر شده به هزار متر افزایش خواهد یافت. لذا لازمست موضوع تحتنظر مقام عالی استان به نحوی مدیریت شود که با واحدهای رده ۳ در این شهرک مستقر نشوند و یا در بخشی از شهرک جانمایی شوند که فاصله هزار متری با محدوده سکونتگاهی رعایت شود.
۲ ـ آخرین نظر شرکت آب منطقهای در خصوص حریم و بستر مسیلهای متداخل با عرصه اخذ و در طرح تفصیلی منعکس شود. همچنین مقرر شد نقشه هدایت آبهای سطحی و نحوه مدیریت سیلاب تهیه و به تأیید مرجع استانی وزارت نیرو برسد.
۳ ـ با توجه به استقرار پادگان موجود آجا در سمت جنوب غرب اراضی، مقرر میشود ملاحظات ارتفاعی مدنظر آن مرجع در مجاورت پادگان در قالب نظام تراکمی طرح تأمین شود.
۴ ـ تأمین سرانههای خدماتی در کل سطوح (مقیاس شهر تا محله) در طرح تفصیلی ضروریست. ضمناً کاربریهای مقیاس شهری که در حریم حدفاصل با شهرک صنعتی قرار میگیرند، میتوانند به عنوان بخشی از سرانههای در مقیاس شهر ملاک عمل قرار گیرد.
۵ ـ مطالعات عارضهسنجی ترافیکی طرح تهیه و تائید شورای هماهنگی ترافیک استان برسد.
مراتب جهت استحضار و دستور انعکاس و اقدام اعلام میشود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادقمالواجرد
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرتهای اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر بندرعباس
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22755-1402/02/18
شماره 8037/300 – ۱۴۰۲/۱/۲۲
استاندار محترم و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان هرمزگان
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۲ موضوع مغایرتهای اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر بندرعباس (ضوابط و مقررات) که عمدتاً در دو محور ظرفیت جمعیتپذیری و تغییرات سطوح کاربری شهری با طرح جامع ایجاد شده است را بر اساس مصوبه مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱ شورای برنامهریزی و توسعه استان هرمزگان و با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۹ کمیته فنی شماره ۱ مورد بررسی قرار داد و مقرر نمود اسناد طرح تفصیلی با اعمال اصلاحات به شرح زیر پس از اخذ مصوبه جدید کمیسیون ماده ۵ توسط استاندار محترم ابلاغ شود.
الف ـ کلیات:
۱ ـ محدوده طرح تفصیلی مطابق با پیشنهاد شورای برنامهریزی و توسعه استان در سطحی معادل ۶۷۸۰ هکتار برای جمعیت حدود یک میلیون نفر و افق ۱۴۱۰ مطابق مصوبه طرح جامع و مصوبات قبلی شورایعالی مورد تأیید قرار گرفت.
۲ ـ بر اساس اطلاعات ارائهشده ظرفیت جمعیتپذیری طرح تفصیلی با فرض بهرهگیری همه قطعات از ضوابط احداث بنا در طرح تفصیلی تا حدود ۱۲۵۰۰۰۰ نفر بالغ خواهد شد که لازمست در منطقه ۲ شهر به جهت تأمین حداقل سرانههای خدماتی پشتیبان سکونت تعدیل شود.
۳ ـ حد بستر در سرتاسر نوار ساحلی در اجرای تکلیف مقرر در مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۶ شورایعالی، توسط شورای برنامهریزی و توسعه استان تعیین و حریم ۶۰ متر بعد از آن با کاربری حریم بدون درج هرگونه کاربری مغایر تثبیت شود.
۴ ـ با توجه به کمبود سرانه آموزشی در مقیاس محله در کل شهر (غالب نواحی)، لازمست سطح کاربری مذکور به نحو مقتضی (از طریق سایر سرانههای خدماتی مازاد یا کاهش سطوح مسکونی) تا حداقل استاندارد تأمین شود. همچنین با توجه به اینکه بسیاری از کاربریهای خدماتی دیگر در آستانه حداقلی قرار دارند، ضمن تأکید بر اتخاذ تدابیر سختگیرانه توسط کمیسیون در خصوص هرگونه تغییر کاربری خدماتی، مقرر میشود در جهت افزایش تحققپذیری آنها، لایه تثبیت کاربری خدماتی به اسناد طرح تفصیلی افزوده شود. همچنین لازم است در اسرع وقت سند بلندمرتبهسازی شهر در انطباق با مصوبه شورایعالی پس از اخذ مصوبه استانی به دبیرخانه شورایعالی ارسال شود.
۵ ـ در کلیه اسناد طرح، محدوده بافت تاریخی از محدودههای بافت فرسوده و ناکارآمد شهر مجزا و ضوابط احداث بنا در آنها به ضوابط اعلامی توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مستند شود.
ب ـ اصلاحات زیر در اسناد طرح تفصیلی لحاظ شود:
ـ منطقه یک:
۱ ـ بستر و حرائم کمی و کیفی مسیلها و خورهای “دامایی ” و “شیلات ” بر اساس اعلامنظر شرکت آب منطقهای، در اسناد طرح تفصیلی اعمال و از درج هرگونه کاربری در بستر و حریم کمی آبراهههای مذکور خودداری شود.
۲ ـ محدوده اراضی موسوم به “موشکی ” و “تفنگداران دریایی ” با کاربری نظامی تثبیت شود.
۳ ـ حریم خط لوله گاز در اراضی واقع در شمال ناحیه ۲ منطقه ۱ دقیقاً مطابق اعلامنظر شرکت گاز اعمال شود. بدیهی است به تصریح بند ۱ مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱ شورایعالی هرگونه اقدام در اراضی دولتی الحاقی موسوم به ۱۵۰ هکتاری موکول و موقوف به جابجایی خط لوله خواهد بود.
۴ ـ حداکثر تراکم ساختمانی در محله نخل ناخدا (ناحیه یک منطقه یک) تا حد عدم مغایرت با استانداردهای پروازی فرودگاه تعدیل شود. همچنین با توجه به مجاورت سکونتگاه غیررسمی سنگکن (در خارج محدوده) با فرودگاه، بر تشدید نظارت بر ساخت و سازهای غیرقانونی در این منطقه و اتخاذ تدابیر بازآفرینی و ساماندهی توسط ستاد بازآفرینی استان تأکید میشود.
ـ منطقه دو:
۱ ـ بر اساس اطلاعات ارائهشده، سرانه همه کاربریهای پشتیبان سکونت در این منطقه از حداقل استاندارد مورد نیاز کمتر و وضعیت بحرانی است. این در حالیست که بر اساس طرح مصوب ظرفیت جمعیتپذیری این منطقه قریب ۳۵ درصد نسبت به وضع موجود افزایش پیدا کرده است، لذا لازم است با اتخاذ تدابیر مختلف (از جمله کاهش سقف تراکم، افزایش اندازه قطعه، مشمول ضوابط، افزایش نصاب تفکیک و افزایش سرانه فضای باز و …) جمعیتپذیری منطقه تا حد ممکن کاهش یابد.
۲ ـ بستر و حرائم کمی و کیفی خور “گور سوزان ” بر اساس اعلامنظر شرکت آب منطقهای، در اسناد طرح تفصیلی اعمال و از درج هرگونه کاربری در بستر و حریم کمی آبراهه مذکور خودداری شود.
ـ منطقه سه:
۱ ـ بستر و حرائم کمی و کیفی مسیل (واقع در ادامه اراضی موسوم به پیامبر اعظم) بر اساس اعلامنظر شرکت آب منطقهای در اسناد طرح تفصیلی اعمال و از درج هرگونه کاربری در بستر و حریم کمی آبراهه مذکور خودداری شود.
۲ ـ اراضی مربوط به پادگان نظامی واقع در غرب منطقه ۳ تحت کاربری نظامی تثبیت شود.
ـ منطقه چهار:
با توجه به تداخل طرحهای تفکیکی مصوب قبلی با حریم و بستر مسیلها و آبراهه (بر اساس اعلامنظر آب منطقهای) مقرر شد با هماهنگی و نظارت استانداری، شرکت آب منطقهای و اداره کل راه و شهرسازی تدابیر لازم جهت رفع تداخل مذکور اتخاذ شود. بدیهی است در هر صورت هرگونه توسعه شهری برای عرصههایی که بنا به نظر نهایی آب منطقهای بستر یا حریم مسیل یا آبراهه تشخیص داده میشود ممنوع خواهد بود.
مراتب جهت استحضار و دستور انعکاس و اقدام اعلام میشود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادقمالواجرد
د ـ شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی
تصویبنامه شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید موضوع بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22757 – 1402/02/20
شماره 80/14552-۱۴۰۲/۲/۴
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ سازمان خصوصیسازی
شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در بیست و چهارمین نشست خود که در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۶ برگزار شد، به استناد ماده ۴۲ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مواردی را به شرح زیر تصویب نمود:
۱ ـ در اجرای بخش پایان بند (الف) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و به موحب تصویبنامه شماره ۲۲۰۵۷۳/ت ۶۰۷۹۱ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰ هیأتوزیران، نحوه واگذاری سهام عدالت جدید موضوع قانون مذکور به شرح ذیل تصویب گردید:
۱ ـ ۱) سازمان خصوصیسازی مکلف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکتهای قابل واگذاری، نسبت به تخصیص سهام به افراد فاقد سهام عدالت که تا تاریخ ابلاغ این مصوبه تحت پوشش کمیته امدام امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور و ایثارگران مشمول سه دهک اول قرار گرفتهاند، اقدام نماید.
۱ ـ ۲) میزان و سهام شرکتهای مورد واگذاری صرفاً از شرکتهای پذیرفتهشده در بورس و فرابورس با پیشنهاد سازمان خصوصیسازی به تصویب هیأت واگذاری خواهد رسید. قیمت سهام مورد واگذاری مطابق با آییننامه جزء (۳) بند (الف) ماده ۴۰ قانون اجرای سیاستهای کی اصل ۴۴ توسط هیأت مذکور تعیین میشود.
۱ ـ ۳) افراد مشمول بند (۱ ـ ۱) این تصویبنامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد؛ احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان (در طرح توزیع سهام عدالت ۱۳۸۵ لغایت ۱۳۹۵) بر عهده سازمان خصوصیسازی خواهد بود.
۱ ـ ۴) مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با اعمال ۵۰ درصد تخفیف و به مشمولین دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید بدون اعمال تخفیف، معادل حداکثر یکصد میلیون ریال به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال میباشد که از محل سود سالانه شرکتهای سرمایهپذیر تسویه خواهد شد.
۱ ـ ۵) شرکتهای موضوع بند (۱ ـ ۲) این تصویبنامه مکلفند در طول مدت قرارداد و به منظور تسویه اقساط، سود سهام واگذارشده را به حساب سازمان خصوصیسازی نزد خزانهداری کل کشور واریز نمایند. همچنین نحوه اعمال حقوق مالکانه سهام واگذارشده از تاریخ ابلاغ تصویبنامه تا پایان فرآیند آزادسازی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و پس از آن از طریق کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت و یا هر ساز و کار دیگری که با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب شورایعالی بورس خواهد رسید، تعیین خواهد شد.
۱ ـ ۶) مجموع سهم واگذار شده تا پایان مدت اقساط در کد واسط سازمان خصوصیسازی و به حالت وثیقه قرار خواهد گرفت و آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحلهای (طی سه مرحله) انجام خواهد شد.
۱ ـ ۷) سازمان خصوصیسازی مکلف است پس از تصویب الگوی نهایی ساماندهی واگذاری سهام عدالت (واگذاری سال ۱۳۸۵) نسبت به پیشنهاد سازوکار لازم برای واگذاری نهایی سهام عدالت جدید به روش غیرمستقیم به این شورا اقدام نماید.
۱ ـ ۸) در صورت عدم تسویه بهای سهام واگذارشده در پایان مدت اقساط، هر یک از سهامداران موظفند باقیمانده بهای سهام را طی مهلت حداکثر شش ماه پس از پایان مهلت مقرر، نقداً به حساب دولت واریز نماید؛ در غیر این صورت سازمان خصوصیسازی مجاز است پس از پایان مهلت فوق به میزان سهام تسویه شده، سهام در حالت وثیقه را به ترتیب مقرر در این تصویبنامه آزاد و مابقی را به مالکیت دولت برگرداند.
۱ ـ ۹) شورایعالی بورس و اوراق بهادار مکلف است در اجرای این تصویبنامه و به درخواست سازمان خصوصیسازی نسبت به تدوین و اصلاح مقررات موردنیاز در ارکان بازار سرمایه اقدام نماید.
۱ ـ ۱۰) نقل و انتقال سهام موضوع این مصوبه خارج از ساعت معاملات و خارج از اتاق پایاپای، انجام خواهد گرفت. این نقل و انتقال از پرداخت کلیه هزینهها و مالیات معاف میباشد.
۲ ـ مقرر شد در جلسه آینده گزارشی از میزان سهام واگذارشده از زمان ابلاغ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تاکنون، وضعیت مالکیت دولت در بنگاههای مشمول واگذاری و تکالیف قانونی در خصوص فروش و انتقال سهام شرکتهای مشمول واگذاری توسط سازمان خصوصیسازی ارایه شود.
۳ ـ با توجه به اقدامات مناسب و مؤثر صورت گرفته در راستای ارتقای شفافیت و قانونمند نمودن برنامه خصوصیسازی، رئیس محترم شورا از وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان خصوصیسازی تشکر و قدردانی نمودند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورایعالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ـ سیداحسان خاندوزی