پژوهشکده حقوق شهر دانش از همان ابتدای تشکیل پژوهشکده درصدد تدارک یک کتابخانه پژوهشی تخصصی حقوق برآمد. هسته اولیه این کتابخانه با خرید چند کتابخانه تخصصی حقوقی و سپس تهیه کتب حقوقی قابلتهیه از بازار آغاز گردید. از ابتدا تصمیم گرفته شد که کلیه کتب و نشریات حقوقی فارسی از ابتدای صنعت چاپ در ایران تاکنون در این کتابخانه جمعآوری گردد. نیل به این هدف کار آسانی نبود و تلاشهای زیادی برای تهیه نسخههای قدیمی صورت گرفت و حتی برای برخی از نسخههای قدیمی چاره ای جز تصویربرداری از برخی کتب قدیمی در کتابخانه ملّی یا مجلس شورای اسلامی نبود. از آن پس این مجموعه بهروز نگه داشته شده و شاید کاملترین مجموعه کتب و نشریات حقوقی فارسی در کشور باشد.
همچنین منابع وسیعی از فقه امامیه و برخی مذاهب اهل سنت نیز جهت استفاده محققان تهیه شده است. همچنین با توجه به پیوند و استفاده علم حقوق از علوم دیگر تلاش شده است معدودی از آثار مرتبط مهم در زمینههای علوم سیاسی، روابط بینالملل، فلسفه، علوم اجتماعی، روانشناسی و اقتصاد به زبانهای فارسی و انگلیسی تهیه و در اختیار محققان قرار گیرد. در تاریخ تهیه این بروشور بیش از 10000 عنوان کتاب فارسی حقوقی و 9500 عنوان کتاب به زبانهای خارجی که بعضی از آنها متجاوز از صد جلد است در دسترس پژوهشگران قرار دارد. یکی از بخشهای مهم کتابخانه که تدریجاً توسعه خوبی یافته است، بخش پایاننامههای حقوقی دانشگاههای کشور است که به دو صورت کاغذی و مجازی تهیه و آرشیو شده است. تعداد این پایاننامهها تا این تاریخ به بیش از 1000 عنوان پایان نامه از دانشگاههای مختلف کشور بالغ میشود و مرتباً درحال فزونی است. البته استفاده از این بخش بهدلیل اهمیت جلوگیری از سرقت ادبی با ضوابط خاصی صورت میپذیرد. کتابخانه از دریافت نسخه های اساتید محترم راهنما و مشاور پایان نامه ها استقبال کرده نام ایشان را در ردیف اهداکنندگان به کتابخانه ثبت خواهد کرد.
سیستم کتابخانه قفسه باز بوده و استفادهکنندگان مستقیماً میتوانند به قفسه کتابها مراجعه نمایند.
کتابخانه پژوهشکده حقوقی شهر دانش با هدف تأمین منابع مورد نیاز پژوهشگران رشتههای مختلف حقوق تأسیس شده است. منابع وسیع این کتابخانه تقریبا تمامی کتب و نشریات فارسی منتشره حقوقی در ایران را شامل میشود و علاوه بر آن ، گستره وسیعی از منابع خارجی از آثار حقوقي كشورهاي عربي، شرق دور، كشورهاي اروپایی و آمریکای شمالی را نیز در بر میگیرد. همچنین منابع وسیعی از فقه امامیه و برخی مذاهب اهل سنت نیز جهت استفاده محققان تهيه شده است.
تأسيس كتابخانه تخصصي مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي حقوقي شهردانش به سال 1373 برميگردد.
هسته اوليه اين كتابخانه با خريد چند كتابخانه تخصصي حقوقي و سپس تهیه کتب حقوقی قابل تهیه از بازار آغاز گرديد. از آنجا كه هدف اولیه آن بود كه كليه كتب و نشريات حقوقي فارسي از ابتدای صنعت چاپ در ایران تاكنون در اين كتابخانه جمع آورده شود و هیچ فهرست جامعی از این کتب وجود نداشت، به منظور شناسايي اين آثار از فهارس كتب و نشريات حقوقي چاپ شده و فهارس کتابخانه های مختلف از جمله کتابخانه ملی، كتابخانه مجلس شوراي اسلامي و كتابخانه دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران و چند کتابخانه دیگر استفاده گردید و از مقایسه آنها با هم در دوره ای که هنوز اطلاعات کتابخانه ها بصورت رایانه ای در درسترس نبود ، صورت منقحي از منابعي كه ميبايست جهت تكميل اين مجموعه تهيه ميشد فراهم گرديد. در مرحله دوم اين طرح، ابتدا سعي شد در صورتي كه از منابع اين فهرست نسخهاي اصلي در بازار و يا كتابخانههاي شخصي وجود دارد خريداري شود و در غير اين صورت آن منابع به طور اماني از كتابخانههاي دارنده دريافت ميشد تا نسبت به تهيه كپي از کتب قدیمی و صحافي و ورود به مجموعه اقدام شود.
با توجه به كارهاي صورت گرفته با در نظر داشتن احتیاط در کلام ميتوان گفت اکثر منابع حقوقي فارسي چاپي ایران در اين كتابخانه موجود است. با این وجود كار تكميل منابع و به روز نگهداشتن آنها از کتب جدیدالانتشار جزء مأموریتهای این کتابخانه قرار دارد.
درخصوص تكميل نشريات حقوقي فارسي منتشره در كشور از ابتدا تاكنون نيز مراحلي كه جهت تهيه كتب حقوقي صورت گرفته بود عیناً در اين مورد نيز انجام شد و ظرف چند سال حدود 80 درصد نشريات حقوقي منتشره به طور كامل تهيه و دوره آنها تکمیل شد و مابقی نیز تا حد قابل توجهي تهيه و جمعآوري شده است.
سالن مطالعه:
سیستم کتابخانه قفسه باز بوده و استفادهكنندگان مستقيماً ميتوانند به قفسه كتابها مراجعه نمايند. اگرچه اين كتابخانه فاقد سيستم امانتدهي است و امکان خروج هیچ کتابی از کتابخانه موسسه وجود ندارد ولي امكان كپيبرداري محدود از بخشهایی از منابع مورد نظر در حدود مجاز در محل كتابخانه وجود دارد و امكانات لازم براي مطالعه در محل مؤسسه تدارك ديده شده است. محيط كتابخانه بویژه براي پژوهشگران حقوق و مولفان و محققان و نیز دانشجويان دورههاي تحصيلات تكميلي كه نگارش پاياننامه يا رساله خود را در دست دارند ايدهآل است.
اینترنت:
دسترسی به اینترنت به صورت شبکه بی سیم برای اعضای کتابخانه که از لپتاپ یا تبلت خود استفاده مینمایند در ازای هزینه مختصری مهیا شده است.
امانت کمد:
كمدهاي مخصوص براي نگهداري لپتاپ و وسایل شخصی در كتابخانه وجود دارد و در صورت نياز افراد مي توانند از آنها استفاده كنند.
پیشنهاد کتاب:
علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند كتب حقوقي مورد نیاز خود و نیز کتبی كه خريد آنها را براي كتابخانه تخصصي مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي حقوقي شهر دانش مناسب ميدانند به ما پيشنهاد دهند تا در صورت امکان تهیه شود. همچنین از اساتيد و دانشجوياني كه مایل باشند پاياننامه خود را به این مجموعه هديه كنند، قدرداني و استقبال میشود.
کتابخانه آنلاین:
امکان استفاده از بسیاری از منابع کتابخانه بعلاوه بسیاری دیگر از آثار داخلی و خارجی که تنها نسخه دیجیتالی آنها در دسترس است در کتابخانه آنلاین پژوهشکده حقوق فراهم آمده است که تنها در اختیار اعضای این کتابخانه قرار می گیرد. جهت اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.
كتابخانه غير از تعطيلات رسمي، در روزهاي شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 19 و پنجشنبه ها از 8 الی 18 باز است. برای اطلاع از تعطیلات از پیش اعلام نشده یا تعطیلات ناشی از بدی آب و هوا می توانید اطلاعیه های ما در خصوص وضعیت کار کتابخانه در آن روزها را در همین جا ملاحظه کنید.
بخش وسیعی از اطلاعات کتابخانه در نرم افزار کتابخانه وارد شده است و ورود اطلاعات باقیمانده نیز در جریان است. محققان از هر كجاي دنيا ميتوانند از طريق شبكه اينترنت به نرم افزار كتابخانه دسترسي داشته و از وجود منابع مورد نظر خود در اين كتابخانه آگاهي يابند.
اگر قبلا از نرم افزار سیمرغ استفاده نکرده اید ، براي آشنايي با روش جستجو در منابع كتابخانه ميتوانيد راهنماي جستجو را ملاحظه نماييد.
انواع عضویت در کتابخانه
انواع عضویت | هزینه |
---|---|
عضویت یکماهه + 500 مگابایت اینترنت با تاریخ انقضای یکماهه | 250.000 تومان |
عضویت سه ماهه + 1 گیگا بایت اینترنت با تاریخ انتقضای سه ماهه | 500.000 تومان |
عضویت ششماهه + 2 گیگا بایت اینترنت با تاریخ انقضای ششماهه | 900.000 تومان |
عضویت یکساله + 4 گیگا بایت اینترنت با تاریخ انقضای یکساله | 1.700.000 تومان |