کرسی الزامات ناظر بر آمره بودن نرخ سود بانکی، با تأکید بر رأی وحدت رویه 794

کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره کرسی ترویجی:

الزامات ناظر بر آمره بودن نرخ سود بانکی با تأکید بر رأی وحدت رویه 794

کرسی حقوق پولی و بانکی - پژوهشکده حقوق شهر دانش

ارائه کننده:

دکتر یاسر مرادی (استاد دانشگاه و مشاور حقوقی)

ناقدان:

ناقد نخست: دکتر حسین قربانیان (استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود)

ناقد دوم: دکتر زهرا فریور (استادیار دانشگاه آزاد واحد تهران شمال)

دبیر علمی:

دکتر ایمان دهقانی دهج

زمان برگزاری:

29 فروردین 1400     ساعت 10 صبح

مکان برگزاری:

پژوهشکده حقوقی شهر دانش

گزارش اجلاسیه:

در تاریخ چهارشنبه 29/1/1400 پژوهشکده حقوقی شهردانش با استعانت از پروردگار متعال، کرسی ترویجی را برگزار نمود.

در ابتدا رأس ساعت 10 صبح، قاری قرآن، با تلاوتی چند از آیات قران کریم جلسه را به‌طور رسمی آغاز کرد. بعد از آن دبیر جلسه از ارائه‌کننده محترم درخواست نمود در جایگاه خود حاضر شده و در مدت 30 دقیقه به ارائه مطالب خود بپردازد.

بعد از آن دبیر جلسه از ناقد اول درخواست نمودند که نظرات خود را بیان کنند. ناقد اول، جناب آقای دکتر حسین قربانیان، ضمن تقدیر و تشکر از ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی ومجموعه شهردانش بابت فراهم آوردن فرصتی جهت برگزاری کرسی، مطالب بسیار مفیدی را بیان داشتند. از دیدگاه ایشان، نرخ سود بانکی باید با شاخص‌های عرف بازار تعیین شود. دخالت دولت در بازار و تعیین نرخ می‌تواند روی بازار تأثیر منفی داشته باشد. از دیدگاه ایشان رای وحدت رویه 794 می‌توانست به گونه‌ای بهتر تدوین شود. رأی وحدت رویه 794 صرفا سود را شامل می‌شود و خسارت را شامل نمی‌شود.

بعد از آن دبیر جلسه از ناقد دوم درخواست کردند که در جایگاه حاضر شده و نظرات خود را بیان کنند. دکتر زهرا فریور به عنوان ناقد دوم، مطالبی بسیار ارزنده را بیان داشتند. از دیدگاه ایشان، بر مطالب ارائه شده انتقادات متعددی وارد می‌شود هرچند به نوبه خود قابل تقدیر و دفاع هم می‌باشد. ایشان بیان کردند جایگاه بانک مرکزی در اقدامات و رأی وحدت رویه باید مورد توجه قرار گیرد.

سپس دبیر جلسه از ارائه‌کننده محترم درخواست نمودند که در جایگاه حاضر شده و دفاعایت خود را بیان نمایند. آقای دکتر یاسر مرادی برخی ازا انتقادات را پذیرفته و نسبت به برخی دیگر دفاع کردند. در انتهای جلسه جمع‌بندی صورت گرفت و جهت اصلاح وضعیت حقوقی موجود راه حل های نوین و خوبی ارائه گردید.

در پایان از شرکت‌کنندگان در جلسه و داوران محترم قدردانی به عمل آمد و دبیر کرسی رأس ساعت 13 ختم جلسه را اعلام نمود.

گزارش کوتاهی از اجلاسیه:

فیلم کامل اجلاسیه: