به اشتراک بگذارید…
  • بزه‌دیده شناسی (جلد دوم) درس گفتارهای ترجمانی

  • مؤلف: دکتر مهرداد رایجیان اصلی
  • انتشارت پژوهشکده حقوقی شهردانش
  • برای خرید کتاب کلیک کنید 

سال چاپ: 1400

نوبت چاپ: دوم

موضوع این کتاب چیست ؟

موضوع جلد دوم کتاب بزه دیده شناسی (درس گفتارهای ترجمانی)، مجموعه گفتارهایی شامل چند مقاله ترجمه شده به زبان انگلیسی از چهره های نام دار علوم جنایی و بزه دیده شناسی (از جمله، پروفسور فلچر، فن دایک و شادروان بسیونی) است که به صورت موضوعی، این قلمرو مطالعاتی را از کلیات و مقدمات آن تا برخی از تحولات آن در سطح تطبیقی (با نمونه پژوهی در سامانه حقوقی هلند) و بین المللی به تصویر می کشد.

مخاطب این کتاب چه کسانی هستند؟

دانشوران، پژوهش گران و دانشجویان رشته های حقوق و علوم اجتماعی (از جمله، حقوق جنایی و جرم شناسی، حقوق جنایی کودکان و نوجوانان، روان شناسی و علوم تربیتی) در سطح تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) هستند. بدین منظور، نویسنده/مترجم، تاکنون این دو کتاب را به عنوان منبع درسی برای دوره های تخصصی (از جمله در دو دوره تخصصی مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری دانشگاه پوآتیه فرانسه، با عنوان “روان شناسی جنایی و قضایی”) ارائه داده است. این دو کتاب همچنین به عنوان منبع درسی در برنامه جدید کارشناسی ارشد رشته حقوق کیفری و جرم شناسی (مصوب 1401/05/30 شورای عالی برنامه ریزی آموزشی وزارت عتف)، از جمله در درس “بزه دیده شناسی” معرفی شده اند.

نظریاتی متفاوت و نگاهی جدید:

از ویژگی های این دو کتاب که بیان گر دیدگاه های نو در این حوزه اند، می توان به موارد زیر اشاره داشت:

تفکیک مباحث در دو مجلد (به ترتیب، زیر عنوان درس گفتارهای تألیفی و ترجمانی)، از نظر روش شناختی، مبتکرانه است و این فایده را دارد که نوشتگان و ادبیات این قلمرو مطالعاتی را در دو بخش داخلی (ایران) و خارجی (تطبیقی و بین المللی) مرزبندی می کند.

قسمتی از کتاب:

موضوعِ حق‌های بزه‌دیدهْ امروز به یکی از جریان‌های غالبِ بین‌المللی در حقوق و علومِ جنایی تبدیل شده است. وانگهی، سیرِ تحوّل بزه‌دیده‌شناسی، هر خواننده یا پژوهش‌گری را از پژوهش‌های علّت‌شناختی‌ـ‌جرم‌شناختی به مطالعاتِ حمایتی‌ـ‌حقوقی می‌رسانَد. کتابِ کنونی می‌کوشد تا با آوردن دیدگاهِ تنی چند از حقوق‌دانان، جرم‌شناسان و بزه‌دیده‌شناسانِ معاصر، تبیینی از تاریخچۀ بزه‌دیده‌شناسی، نسبتِ آن با فلسفۀ حقوقِ جنایی، گریزی تطبیقی به هلند، به‌عنوانِ یکی از سامانه‌های مهمّ حقوقیِ اروپایی و بین‌المللی و یکی از پایگاه‌های مهمّ بزه‌دیده‌شناسی، و تحوّلِ بین‌المللیِ حق‌های بزه‌دیدگان ارائه دهد.

فهرست مطالب:

سخن ناشر

فهرستِ بلند

پیش‌گفتار مترجم

گفتارِ یکم. درآمدی بر بزه‌دیده‌شناسی

گفتارِ دوم. بزه‌دیده‌شناسی و فلسفۀ حقوقِ جنایی: جایگاهِ بزه‌دیده در نظریۀ سزادهی

گفتارِ سوم. بزه‌دیده‌شناسی و حقوقِ تطبیقی: جایگاهِ بزه‌دیده در حقوقِ جناییِ هلند

گفتارِ چهارم. بزه‌دیده‌شناسیِ بین‌المللی: شناساییِ بین‌المللیِ حق‌های بزه‌دیدگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up