درباره ما
- تأسیس پژوهشکده
- انتشارات
- مجلات تخصصی
- کتابخانه تخصصی حضوری
- کتابخانه تخصصی دیجیتال
- کارگاهها و دورههای آموزشی حقوق
- فیلم کارگاهها و دورههای آموزشی برگزار شده
- باشگاه اندیشههای حقوقی
- فروشگاه آنلاین
- حمایت و همکاری داوطلبانه
- همکاران پژوهشکده
تأسیس پژوهشکده
پژوهشکده حقوقی شهر دانش با نام (مؤسسه مطالعات و پژوهشهای حقوقی شهر دانش) در سال ۱۳۷۳ با همت و تلاش آقای دکتر وحید اشتیاق تأسیس گردید و فعاليت رسمی خود را از سال ۱۳۷۷ آغاز كرد.
هدف از تأسیس این پژوهشکده، پژوهش در معارف، فنون و دانش حقوق و مطالعه تجارب حقوقی ايران و ساير كشورها و ديگر نظامهای حقوقی و تعاليم شريعت اسلام در جهت ترقی و توسعه نظام حقوقی كشور تعیین گردیده است.
این پژوهشکده در سال ۱۳۷۷ موفق به تأسیس سه گروه پژوهشی حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق عمومی و بین الملل متشکل از پژوهشگران برجسته کشور در قالب پژوهشکده حقوق گردید و در سال ۱۳۸۳ به تأیید قطعی شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری رسید.
در سال ۱۴۰۰ به استناد صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 1400/04/05 به موجب مجوز شماره ۵۶۶۳۹/۱۸/۳ مورخ 1400/03/19 وزارت علوم تحقیقات و فنآوری اساسنامه جدید جایگزین اساسنامه قبلی گردید و نام مؤسسه به “پژوهشکده حقوقی شهر دانش” تغییر یافت.
این پژوهشکده به موجب اساسنامه خود به فعاليتهای ذيل اقدام مینمايد: تأسيس و اداره پژوهشكده حقوق؛ اجرای طرحهای تحقيقاتی حقوقی بر حسب سياستهای مؤسسه و يا سفارشهای پذيرفته شده از مؤسسات ديگر؛ شناسايی و جلب همكاری دانشمندان، محققان، اساتيد و مترجمان و صاحبنظران در رشتههای مختلف حقوقی؛ تأسيس و اداره كتابخانه تخصصی و تحقيقاتی و پايگاه اطلاعرسانی تخصصی؛ تشكيل انجمنها، كنفرانسها و سمينارها در موضوعات مختلف حقوقی و ايجاد محافلی براي تبادل نظريات علمی و انديشهها و نقد و بررسی قوانين و مقررات جاری و شيوههای اصلاح آنها؛ انتشار نشريات تخصصی و كتب علمی؛ تربيت محققان و پژوهشگران و برگزاری دورههای آموزشی؛ برقراری ارتباط با مراكز علمي و فرهنگی داخل و خارج از كشور به منظور همكاریهای علمی و تبادل آثار و نشريات علمی و فرهنگی.
انتشارات
پژوهشکده در سال ۱۳۷۸ فعالیت خود در زمینه انتشار كتاب را با رویکرد پژوهشی آغاز نمود و امروز يكي از مهمترین ناشران كتب تخصصی حقوقی در کشور است. بسیاری از کتب منتشره، در پی تحقیقات انجام شده در پژوهشکده یا ترجمه عناوین برگزیدهای که نیاز به آنها در ادبیات حقوقی کشور ضروری تشخیص داده شده است، به زیور طبع آراسته گردیدهاند. تعدادی از کتب منتشره پژوهشکده، به عنوان منبع درسی در دانشگاههای مختلف تدریس میشوند که به دفعات چاپ شده و بعضاً تا چاپ ۴۵ پیش رفتهاند.
پژوهشکده حقوقی شهر دانش، به عنوان تنها پژوهشکده حقوقی بخش خصوصی در ایران، مسئولیت خود را در نقد قوانین و مقررات کشور مورد توجه قرار داده و آثاری را نیز در این زمینه منتشر کرده است. همچنین، شناسایی نقاط ضعف در منابع و ادبیات حقوقی کشور، همواره مورد توجه واحد انتشارات پژوهشکده قرار داشته است و در بسیاری از حوزههای جدید حقوق، نخستین آثار، توسط مؤسسه منتشر گردیده است. نگاهی به عناوین کتب منتشره پژوهشکده، حکایت از نوع نگاه و سیاست انتشاراتی پژوهشکده دارد.
مجلات تخصصی
مجله پژوهشهای حقوقی كه انتشار آن در سال ۱۳۸۱ به صورت دو فصلنامه آغاز گرديد. این مجله در ۱۳۸۴ به استناد نامۀ شمارۀ ۳/۲۹۱۰/۵۸۸ مورخ ۱۳۸۴/۵/۱۱ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ در جلسۀ مورخ ۱۳۸۴/۵/۱ کمیسیون نشریات علمی کشور، واجد اعتبار علمی ـ ترویجی شد و با توجه به استقبال پژوهشگران و افزایش تعداد مقالات، از بهار ۱۳۹۷ و شماره ۳۳ به فصلنامه تبدیل گردید. این فصلنامه بر اساس ارزیابی و رتبه بندی جدید دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری در سال ۱۳۹۸ ، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ و موفق به اخذ رتبه “ب” شده است . مجله پژوهشهای حقوق جزا و جرمشناسی نشریه دیگر پژوهشکده است که از سال ۱۳۹۲ به استناد نامۀ شمارۀ ۳/۱۸/۵۲۳۸۹ مورخ ۱۳۹۲/۴/۱۶ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ در جلسۀ مورخ ۱۳۹۲/۴/۵ کمیسیون نشریات علمی کشور به صورت دو فصلنامه، دارای اعتبار علمی ـ پژوهشی شده است. همچنین انتشار مجله پژوهشهای حقوق خصوصی نیز از سال ۱۳۹۲ آغاز گردیده است که امیدواریم به زودی موفق به دریافت درجه علمی پژوهشی گردد.
در حال حاضر طبق آییننامه وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری مورخ 1398/02/09 تمامی نشریات ا از جمله فصلنامه پژوهشهای حقوقی و پژوهشهای حقوق جزا و جرم شناسی دارای اعتبار علمی می باشد.
کتابخانه تخصصی حضوری
کتابخانه تخصصی پژوهشکده یکی از مهمترین منابع تخصصی حقوقی کشور برای پژوهشگران به شمار میرود که مورد مراجعه بسیاری از حقوقدانان در سالهای اخیر و مکانی برای به ثمر رساندن تعداد زیادی از طرحهای پژوهشی حقوقی کشور در سالهای اخیر بوده است. همچنین کتابخانه آنلاین پژوهشکده امکان جدیدی برای ارائه تمام متن منابع حقوقی فارسی و لاتین برای اعضای کتابخانه است که در پی چند سال تلاش به ثمر رسیده و تکمیل آن در دست اجراست.
کتابخانه تخصصی دیجیتال
کتابخانه تخصصی حقوقی شهر دانش با هدف توسعه خدمات خود و ایجاد بسترهای مناسب برای تسهیل انجام پژوهشهای حقوقی با بهره گیری از فنآوری های روز اقدام به سرمایهگذاری و راهاندازی کتابخانه تخصصی دیجیتال نمود. در این کتابخانه اعضا میتوانند فارغ از محدویت مکانی و زمانی از طریق اینترنت از منابع کتابخانه با دسترسی به متن کامل آثار استفاده کنند اما امکان دانلود یا چاپ متن مقالات فارسی را ندارند ولی میتوانند کتب، مقالات و پایاننامههای لاتین را دانلود نمایند. در این کتابخانه تعداد زیادی از مقالات فارسی و مقالات و کتابهای انگلیسی تخصصی رشته حقوق گردآوری و سازماندهی شده است و تعداد آنها مستمراً در حال افزایش است.
کارگاهها و دورههای آموزشی حقوق
واحد آموزش پژوهشکده به منظور خدمت به جامعه حقوقی کشور در راستای اعتلای علم و فرهنگ ایران اسلامی در آذر ماه ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز نمود. این واحد در مدت کوتاه فعالیت خود نسبت به برگزاری دورههای کوتاه مدت و کارگاههای متعددی اقدام نموده است و در تمامی دورهها سعی بر این بوده که از اساتید و وکلای برجسته و پژوهشگران صاحب نظر کشور به عنوان مدرس بهره گرفته شود. هدف از برگزاری این دورهها و کارگاههای آموزشی بهرهگرفتن از تجربیات گرانقدر اساتید و وکلای صاحب نام و معتبر در عرصه علم حقوق به منظور بالا بردن مهارت علمی وکلای جوان و کارآموزان وکالت و همچنین مدیران و مشاوران حقوقی مجموعههای دولتی و خصوصی و مهمتر از همه تربیت پژوهشگران رشتههای حقوقی بوده است.
فیلم کارگاهها و دورههای آموزشی برگزار شده
با توجه به تقاضای فراوان دانشپژوهان ساکن خارج از شهر تهران و بعد مسافت که شرکت در این دورهها را برای آنها با مشکل مواجه میسازد واحد آموزش فیلمهای کارگاههای برگزار شده را به صورت بستههای آموزشی تهیه و در سطح کشور منتشر کرده است.
کرسیهای نظریه پردازی
پژوهشکده در تکمیل طرحها و فعالیتهای پژوهشی خود و به جهت مشارکت حقوقدانان صاحبنظر در ارائه نظریات علمی چالشهای حقوقی واقعی روز کشور، پرداختن به مهمترین معضلات جامعه حقوقی، تبادل اندیشهها و نظریات، طرح دیدگاههای گوناگون علمی و در نهایت اصلاح وضعیت موجود، اقدام به برگزاری اجلاسیههایی با شرکت حقوقدانان برجسته کشور مینماید. این جلسات که در قالب اجلاسیه کرسیهای نظریه پردازی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با مجوز این شورا برگزار میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه کرسیهای نظریهپردازی در همین وب سایت مراجعه نمایید.
فروشگاه آنلاین
در کنار انتشارات پژوهشکده حقوقی شهر دانش، هم اینک فروشگاه آنلاین شهر دانش آثار منتشره خود را در دامنه مستقلی از پورتال پژوهشکده به نشانی shahredanesh.com راه اندازی شده است و محصولات کاغذی و دیجیتال خود را به جامعه حقوقی ایران در سراسر کشور عرضه میکند که منافع آن تماماً به منظور تقویت بنیه پژوهشکده حقوق مورد استفاده قرار میگیرد.
حمایت و همکاری داوطلبانه
توسعه فعاليتهاي پژوهشکده از تاريخ تأسيس تاكنون به دليل محدوديتهای مالی در يك روند تدريجي و صبورانه اما در عوض توأم با گامهای استوار صورت پذيرفته است. و حمایت علاقمندان و حاميان بسیاری را از بين نخبگان و شايستگان کشور به خود جلب کرده است که همواره مشوق مدیران پژوهشکده در طی دشواریهای مسیر توسعه بوده اند. حمایت نخبگان جامعه حقوقی کشور به طرق مختلف این پژوهشکده را بهرهمند ساخته است؛ همانند همکاری در طرحهای پژوهشی، همکاری در هیأت تحریریه نشریات، همکاری در گزینش و انتشار و تولید کتب مناسب برای انتشار، شرکت در جلسات هماندیشی، تشویق دانشجویان به همکاری با پژوهشکده و یا استفاده از محصولات و نظایر آنها. در بسیاری از موارد نیز حقوقدانان و اساتید بدون آنکه حتی ما مطلع باشیم با معرفی پژوهشکده و محصولات آن ما را بدون آنکه مطلع شویم مشمول لطف خویش قرار دادهاند. ما از حمایت بیشتر حقوقدانان کشور استقبال میکنیم و تقاضا داریم که ما را از عنایات خود مطلع کنند. همچنین دربهای پژوهشکده برای استقبال از حقوقدانان، اساتید، پژوهشگران و صاحبنظران حقوق که با تعهد خود به سعادت مردم کشور قصد هر نوع حمایت و همکاری داوطلبانه داشته باشند هموار گشوده است.
همکاران پژوهشکده
اعضاي هيئت مديره:
- دكتر وحيد اشتياق : رئيس هيئت مديره
- دكتر سيّد قاسم زمانی : نایب رئیس هيئت مديره
- زهرا شیبانی : عضو هیئت مدیره
رئیس پژوهشکده
- دکتر وحید اشتیاق
دپارتمان نشریات تخصصی
- دكتر وحيد اشتياق:، بنیانگذار و مدير مسؤول نشریات تخصصی
- دكتر محمد آشوری:سردبیر مجله پژوهشهای حقوق جزا و جرمشناسی
- دکتر نجاد علی الماسی: سردبیر مجله پژوهشهای حقوق خصوصی
- دکتر سيّد قاسم زماني: سردبیر مجله پژوهشهای حقوقی
- دکتر ابراهیم عبدیپور فرد: سردبیر مجله پژوهشهای حقوق مالی و اقتصادی
- طناز زمردپوش: کارشناس مسئول، ویراستار، صفحهبند
- مرضیه قلیپور: کارشناس، ویراستار، صفحهبند
دپارتمان انتشارات:
- زهرا شیبانی : مدیر انتشارات
- سودابه رسولی: کارشناس اداری ـ صفحهبند ـ ویراستار
- زهرا کریمی : طراح جلد
دپارتمان پژوهش
- دکتر ایمان شاهبیگی: مدیر گروه پژوهشی
- دکتر مهدیه وجدانی فخر: پژوهشگر
- دکتر فرهاد باباخانی: پژوهشگر
- المیرا لطفی: پژوهشگر
دپارتمان آموزش
- دکتر محمد اسدی: مدیر گروه آموزش
- مرجان محمودی نیا: کارشناس
دپارتمان روابط عمومی:
- فاطمه جعفری: کارشناس
دپارتمان کتابخانه
- دکتر حمیده اسدی: مدیر کتابخانه
- ابراهیم جهانشاهی: کارشناس
دپارتمان فروش:
- رضا ریزنده : کارشناس فروش
دپارتمان رسانه
- علی لشگری: کارشناس تدوین ـ فیلمبردار
- امیرحسین دهقان : کارشناس تدوین ـ فیلمبردار
- زهرا کریمی : طراح
دپارتمان انفورماتیک:
- دکتر مهندس سحر میرزایی : مشاور نرم افزار
- مهندس رکسانا نژادرسولی: کارشناس نرم افزار
- مهندس هادی مهرزاد: کارشناس نرم افزار
- سمیه میرزایی: کارشناس نرم افزار
- مهندس یاسر نصری: مشاور شبکه و سخت افزار
- مهندس پوریا فرخ پور : کارشناس شبکه، سخت افزار
دپارتمان اداری و مالی
- رضا خالصی: مدیر گروه پشتیبانی
- مریم حسننسب: کارشناس ارشد حسابداری
- جمشید علی ویسی : تنخواه دار
حقوقدانان برجسته و همكاران پژوهشي پژوهشکده را شبکه وسیعی از دانشآموختگان حقوق تشکیل میدهند. برخی از همکاران فعّالتر به همراه اعضای هیأت تحریریه و گروه مشاوران نشریات مؤسسه به ترتیب حروف الفبا عبارتند از :
- دکتر محمد آشوری (استاد، دانشگاه تهران)
- دکتر بهروز اخلاقی (دانشیار، دانشگاه تهران)
- دکتر محمدعلی اردبیلی (استاد، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر علی اسلامیپناه (استادیار، دانشگاه تهران)
- دکتر وحید اشتیاق (دانشیار، پژوهشکده حقوقی شهر دانش)
- دکتر گودرز افتخار جهرمی (استاد، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر نجادعلی الماسی (استاد، دانشگاه تهران)
- آیتالله محمد امامی کاشانی (استاد، دانشگاه شهید مطهری)
- دکتر فرهاد ایرانپور (دانشیار، دانشگاه تهران)
- دکتر محمود باقری (دانشیار، دانشگاه تهران)
- دکتر محمدعلی بهمئی (استادیار، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر ابراهیم بیگزاده (دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر محمدرضا پاسبان (دانشیار، دانشگاه علامه طباطبایی)
- دکتر منصور جباری (دانشیار، دانشگاه علامه طباطبایی)
- دکتر لعیا جنیدی (دانشیار، دانشگاه تهران)
- دکتر سعید حبیبا (دانشیار، دانشگاه تهران)
- دکتر محمدجعفر حبیبزاده (استاد، دانشگاه تربیت مدرس)
- دکتر علی خالقی (استادیار، دانشگاه تهران)
- دکتر سیّد قاسم زمانی (استادیار، دانشگاه علامه طباطبایی)
- دکتر حسن سواری (استادیار، دانشگاه بوعلی)
- دکتر سیّد جمال سیفی (دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر حسین سیمایی صراف (استادیار، دانشگاه قم)
- دکتر آرامش شهبازی (پژوهشگر، مرکز امور حقوقی بینالمللی)
- دکتر سیّد حسین صفایی (استاد، دانشگاه تهران)
- دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی (استاد، دانشگاه علامه طباطبایی)
- دکتر محمد عیسائی تفرشی (استاد، دانشگاه تربیت مدرس)
- دکتر حسین غلامی (دانشیار، دانشگاه علامه طباطبایی)
- دکتر سیّدمحمّد قاریسیّدفاطمی (دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر سیّد مرتضی قاسمزاده (استاد، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری)
- دکتر کورُش کاویانی باغبادرانی (دانشیار، دانشگاه علامه طباطبایی)
- دکتر عباسعلی کدخدایی (دانشیار، دانشگاه تهران)
- دکتر ایرج گلدوزیان (استاد، دانشگاه تهران)
- دکتر حسنعلی مؤذنزادگان (دانشیار، دانشگاه علامه طباطبایی)
- آیتالله دکتر سیّد مصطفی محقق داماد (استاد، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر قاسم محمدی (استادیار، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر جمشید ممتاز (استاد، دانشگاه تهران)
- آیتالله سیّد محمد موسوی بجنوردی (استاد، دانشگاه خوارزمی)
- دکتر حسین میرمحمدصادقی (دانشیار، دانشگاه شهید بهشتی)
- دکتر علیحسین نجفی ابرندآبادی (استاد، دانشگاه شهید بهشتی)