هشدار ناسا به سرمایه‌گذاران در مورد کلاهبرداری در متاورس

هشدار ناسا به سرمایه‌گذاران در مورد کلاهبرداری در متاورس

NASAA Warns Investors of Fraud in The Metaverse

در 31 اوت 2022 ناسا توصیه‌نامه‌ای را در راستای آموزش به سرمایه‌گذاران در مورد کلاهبرداری‌های مالی احتمالی در متاورس وضع نمود و به سرمایه‌گذاران هشدار داد که دقت لازم را در سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مجازی، توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) و سایر مشاغل بکار گیرند؛ زیرا که فقدان مقررات جامع در متاورس و امکان انجام عملیات از هر نقطه از جهان و نیز امکان مخفی‌کردن طرح‌های مالی، راه را برای بروز انواع کلاهبرداری‌ها تسهیل می‌نماید. علاوه ­بر­این، نقص‌های امنیتی در برخی از پلتفرم‌های موجود نیز می‌تواند منجر به هک، کلاهبرداری یا سرقت دارایی کاربران شود.

ملانی سنتر لوبین، رئیس ناسا و کمیسر اوراق بهادار مریلند بیان نمود: «سرمایه‌گذاران می‌بایست این نکته را در نظر داشته باشند که سرمایه‌گذاری اغلب با ریسک همراه است و ضررها در بیشتر موارد قابل­ پیش‌بینی و تضمین ­شدنی نیست. کلاهبرداری‌ها به همان شیوه‌های قدیمی صورت می‌گیرد که صرفاً لباسی نو به تن کرده است. سرمایه‌گذاران باید نسبت به هرگونه سرمایه‌گذاری که بازده‌ای غیرواقعی را نوید می‌دهد محتاط باشند.»

در توصیه‌نامه ناسا موارد ذیل تدوین شده است:

• تلاش برای حفاظت از رمز عبور و دیگر اطلاعات شخصی و محرمانه
  • اجتناب از بحث در مورد سرمایه‌گذاری در تالارهای گفتگوی عمومی
  • رعایت احتیاط در مورد اخبار جعلی و شایعات افراد مشهور که سرمایه‌گذاری‌های خاصی را تبلیغ می‌کنند
  • تلاش برای برقراری ارتباط با دنیای واقعی، قبل از سرمایه‌گذاری، برای تأیید مشروعیت
  • نادیده‌گرفتن هرگونه توصیه سرمایه‌گذاری که از طرف مشاورِ تائید شده ارائه نشده باشد
  • شناسایی پرچم‌های قرمز آشکار مانند «ضمانت عدم ضرر» یا سرمایه‌گذاری بدون ریسک
  • تحقیق پیرامون موضوع مدنظر برای سرمایه‌گذاری، که آیا پیشنهاد مزبور قانونی است یا خیر
  • حصول اطمینان از اینکه نهاد سرمایه‌گذاری در یک یا چند تنظیم‌کننده اوراق بهادار ثبت شده است
  • ارزیابی خطرات و ریسک انجام کار ازجمله امکان از بین‌ رفتن کل سرمایه.

ناسا همچنین سرمایه‌گذاران را تشویق می­کند که به قید فوریت هرگونه فعالیت مشکوک یا کلاهبرداری احتمالی را به نهادهای تنظیم‌گر و مقامات دولتی اوراق بهادار گزارش نمایند.

منبع:

NASAA

مترجم:

دکتر مهدیه وجدانی فخر

میتوانید برای خواندن اخبار دیگر جهان به صفحه پویش های حقوقی پژوهشکده حقوقی شهر دانش مراجعه کنید.