(The National Radio and Television Administration and the Ministry of Culture and Tourism Jointly Issued the Code of Conduct for Internet Anchors)
دولت چین برای مجریان برنامه های اینترنتی مجموعه ای از ضوابط رفتاری لازم الاجرا منتشر کرد.
در راستای تقویت بیشتر اخلاق حرفهای مجریان برنامههای اینترنتی و استانداردسازی رفتار حرفهای آنان، اداره رادیو و تلویزیون ملی و وزارت فرهنگ و گردشگری بهطور مشترک درتاریخ 8 ژوئن 2022 مجموعهای از ضوابط رفتاری (Code of Conduct) برای اجرای مجریان برنامههای اینترنتی منتشر کردند. این مجموعه ضوابط در مجموع 18 ماده دارد و عمدتاً شامل تعریف موضوع، استانداردهای رفتاری، اعمال ممنوعه، نحوه نظارت و مدیریت مجریان برنامههای اینترنتی و غیره است.
تعریف مجریان برنامههای اینترنتی:
براساس مواد مندرج در این مجموعه ضوابط رفتاری، کلیه مجریان برنامههای اینترنتی که خدمات اجرای آنلاین و برنامههای سمعی و بصری را از طریق اینترنت ارائه میدهند، از جمله کسانیکه در پلتفرمهای آنلاین به طور زنده برنامه دارند، یا تعامل بیدرنگ با کاربران دارند یا اجرای صوتی یا تصویری در قالب بارگذاری برنامههای صوتی و تصویری دارند، باید تابع این مجموعه ضوابط باشند. حتی اگر گوینده یا مجری انسان نباشد و از محتوای ساخته شده توسط فناوری هوش مصنوعی استفاده شده باشد نیز مشمول این مجموعه ضوابط هستند.
بنابراین، افرادی که از طریق اینترنت به اجرا میپردازند و گویندگان مجازی که هر یک از اقدامات فوق را اجرا میکنند، باید الزامات مجموعه ضوابط رفتاری را رعایت نمایند و رفتارهای خود را در چارچوب آن کنترل کنند.
استانداردهای رفتاری:
این مجموعه ضوابط رفتاری، عمدتاً استانداردهای مورد نیاز برای رفتار مجریان برنامههای اینترنتی را برحسب ضوابط قانونی، ارزشهای فرهنگی، جهتگیری اخلاقی، رفتار تعاملی، وجهه ظاهری، زبان بدن، صلاحیتهای حرفهای و پرداخت مالیات مطابق قانون تبیین مینماید.
به طورخلاصه، مجریانی که از طریق اینترنت روی صحنه ظاهر میشوند میبایست قوانین و مقررات ملی کشور در در حوزه کار خود را رعایت کنند، به جهتگیری اخلاقی مردم- محور پایبند باشند، بهطور فعال ارزشهای اصلی سوسیالیستی را بهکار بندند، به سبک و سلیقه اجتماعی سالم پایبند باشند، به شیوهای متمدنانه با دیگران تعامل داشته باشند، به حفاظت از حریم خصوصی دیگران توجه کنند، حقوق مالکیت معنوی را حفظ کنند، درآمد خود را صادقانه به دولت اظهار کنند و مالیات آن را بپردازند و آگاهانه مطالعات خود را در زمینه مهارتهای حرفهای تقویت کنند. برای محتوای پخش زنده در موضوعاتی که نیاز به سطح بالایی از دانش حرفهای دارد (مانند مراقبتهای پزشکی و بهداشتی، مالی، حقوقی، آموزشی)، مجری برنامه اینترنتی باید واجد صلاحیتهای علمی و عملی مربوطه باشد.
اعمال ممنوع:
این مجموعه ضوابط رفتاری، نه تنها به طور مثبت اصول رفتاری را که مجریان برنامههای اینترنتی باید از آن پیروی کنند، تصریح میکند، بلکه بهطور سلبی نیز اقداماتی را که مجریان برنامههای اینترنتی نباید مرتکب شوند، شامل 31 مورد روشن میسازد؛ مواردی نظیر عدم انتشار محتوایی که قوانین و مقررات را نقض میکند، امنیت ملی را به خطر میاندازد، سعی در براندازی حاکمیت ملی و وحدت ملی دارد، سعی در سرنگونی رهبری حزب کمونیست چین دارد، فرهنگ سنتی چین یا شهدای انقلابی را تحریف میکند و افراطگرایی مذهبی را ترویج میدهد. همچنین، اعمال خلاف اخلاق حسنه، قمار، تروریسم، نشر اکاذیب، نقض حریم خصوصی دیگران یا حقوق مالکیت معنوی و تبلیغ اسراف، از آن جملهاند.
نظارت و مدیریت:
به طور کلی، مجموعه ضوابط رفتاری مبنایی را برای تنظیمگری رفتار مجریان اینترنتی فراهم میکند. به همه مجریان برنامههای اینترنتی پلتفرمهای پخش و آژانسهای واسط توصیه شده است که این مجموعه ضوابط را به عنوان مرجعی برای بررسی و تطبیق رفتار خود و بهبود سیستم مدیریت داخلی در نظر گیرند تا بهدلیل نقض الزامات مندرج در این مجموعه ضوابط، عملکرد عادی کسبوکارشان تحت تأثیر قرار نگیرد.
منبع:
leetsai.com
مترجم:
دکتر سیده مریم اعتماد
میتوانید برای خواندن اخبار دیگر جهان به صفحه پویش های حقوقی پژوهشکده حقوقی شهر دانش مراجعه کنید.