مصوبات شوراها دهه سوم خرداد ۱۴۰۲

Instagram
Telegram
WhatsApp
LinkedIn

مصوبات شوراها

منتشره از تاریخ

1402/03/21 لغایت 1402/03/31

در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران

 

الف ـ شورای‌‌عالی آموزش و پرورش

مصوبه هزار و بیست و ششمین (۱۰۲۶) جلسه شورای‌‌عالی آموزش و پرورش موضوع «ماده‌‌واحده آموزش زبان‌‌های خارجی» 

ب ـ شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی

مصوبه شیوه‌‌نامه نظام استاد ـ شاگردی در آموزش هنر

ج ـ شورای عالی شهرسازی و معماری

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر سمنان

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون موافقت با تمدید مدت زمان تعیین تکلیف تعهدات و پروژه‌‌های سرمایه‌‌گذاری ساخته نشده در محدوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع)

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون تدقیق حریم گسل‌‌های متداخل با کلان‌‌شهر تهران و تعیین پارامترهای مهندسی آن

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص تدقیق محدوده و حریم پروازی فرودگاه مهرآباد در نقشه‌‌های طرح‌‌های جامع و تفصیلی تهران و ابلاغ نقشه‌‌های مربوطه

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر برازجان 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر فیروزآباد اصلاح حریم

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون نظام مدیریت اجرائی و پایش و بهنگام‌‌سازی آیین‌‌نامه طراحی معابر شهری 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر جدید پرند

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص الحاق روستای مشاء به محدوده شهر دماوند و نقشه ممیزی اراضی مشاء در حریم دماوند

الف ـ شورای‌‌عالی آموزش و پرورش

 

مصوبه هزار و بیست و ششمین (۱۰۲۶) جلسه شورای‌‌عالی آموزش و پرورش موضوع «ماده‌‌واحده آموزش زبان‌‌های خارجی»

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 120/124466-۱۴۰۲/۳/۱۳

وزارت آموزش و پرورش

به پیوست تصویر مصوبه هزار و بیست و ششمین (۱۰۲۶) جلسه شورای‌‌عالی آموزش و پرورش تاریخ ۱۴۰۲/۱/۲۸ موضوع «ماده‌‌واحده آموزش زبان‌‌های خارجی» برای ابلاغ و اجرا ارسال می‌‌شود.

دبیرکل شورای‌‌عالی آموزش و پرورش ـ محمود امانی

ماده‌‌واحده آموزش زبان‌‌های خارجی

مصوبه هزار و بیست و ششمین (۱۰۲۶) جلسه شورای‌‌عالی آموزش و پرورش تاریخ ۱۴۰۲/۱/۲۸

در راستای عملیاتی کردن راهکار ۵ ـ ۱ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبنی بر «ارائه آموزش زبان خارجی در چهارچوب بخش انتخابی (بیمه/ تجویزی) برنامه درسی، با رعایت اصل تثبیت و تقویت هویت اسلامی ـ ایرانی» و اصلاح مصوبه جلسه ۶۷۸ شورای‌‌عالی آموزش و پرورش در تاریخ ۱۳۸۱/۸/۲، به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می‌‌شود حسب نیازها و تقاضای اجتماعی جدید و با رعایت اصل تنوع‌‌بخشی به زبان‌‌های خارجی علاوه‌‌بر زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبان‌‌های عربی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی اقدام نماید.

وزارت آموزش و پرورش موظف است:

۱ ـ برنامه درسی زبان‌‌های خارجی را به تصویب شورای‌‌عالی آموزش و پرورش برساند.

۲ ـ مواد و منابع آموزشی ـ تربیتی مبتنی بر برنامه درسی زبان‌‌های خارجی مصوب شورای‌‌عالی آموزش و پرورش را با مشارکت سایر بخش‌‌های دولتی و غیردولتی تألیف، تدوین، متناسب‌‌سازی یا معرفی نماید.

۳ ـ با اولویت برگزاری کلاس‌‌های حضوری، در مناطقی که امکان ارائه حضوری زبان‌‌های غیرانگلیسی وجود ندارد، از طریق آموزش‌‌های حضوری یا ترکیبی اقدام نماید.

۴ ـ ساز و کارهای لازم برای دانش‌‌آموزان متقاضی یادگیری و ارزشیابی زبان‌‌های خارجی غیرانگلیسی را در کانون زبان ایران یا سایر مؤسسات تربیتی ـ تخصصی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش فراهم نماید.

۵ ـ بررسی جامع و کاملی از وضعیت آموزش زبان انگلیسی، همراه با پیشنهادهای کیفی بهبود آموزش زبان ظرف مدت شش ماه به شورای‌‌عالی آموزش و پرورش ارائه دهد.

تبصره ۱ ـ دستورالعمل اجرایی این ماده‌‌واحده توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و با امضای وزیر آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.

تبصره ۲ ـ با ابلاغ این مصوبه، مصوبات مغایر در آموزش زبان‌‌های خارجی لغو می‌‌شود.

موضوع: ماده‌‌واحده آموزش زبان‌‌های خارجی در هزار و بیست و ششمین جلسه شورای‌‌عالی آموزش و پرورش، تاریخ ۱۴۰۱/۱/۲۹ به تصویب رسید.

دبیر شورا ‌‌ـ محمود امانی

رییس جلسه ـ رضا مراد صحرایی

ماده‌‌واحده آموزش زبان‌‌های خارجی، مورد تأیید است، به اجرا گذاشته شود.

رئیس‌‌جمهور و رئیس شورای‌‌عالی آموزش و پرورش ـ سیدابراهیم رئیسی

 

ب ـ شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی

 

مصوبه شیوه‌‌نامه نظام استاد ـ شاگردی در آموزش هنر

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

(مصوب جلسه ۸۸۱ مورخ ۱۴۰۲/۲/۱۲ شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی)

شماره 1402/4519/دش ـ ۱۴۰۲/۳/۱۰

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی ـ واحد ویژه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان

مصوبه «شیوه‌‌نامه نظام استاد ـ شاگردی در آموزش هنر» که در جلسه ۸۸۱ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۲ شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۷۶ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۲ شورای هنر به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌‌شود:

مقدمه

واحد هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان دانشگاه آزاد اسلامی با تصویب شورای‌‌عالی گسترش و برنامه‌‌ریزی این دانشگاه، همسو با اسناد بالادستی آموزش‌‌عالی کشور بازنگری نظام آموزشی هنرهای سنتی اسلامی ـ ایرانی را با محوریت نظام استاد ـ شاگردی در دستور کار و در صدر اولویت‌‌‌‌های کاری خود قرار داده است. برای نیل به این مقصود؛ نظام‌‌‌‌نامه اجرایی تحصیلات عالی (کارشناسی و کارشناسی ارشد) با همکاری، هماهنگی و بهره‌‌‌‌مندی از نظرات کارشناسان و متخصصان امر آموزش از جمله هنرمندان، استادان دانشگاه‌‌های مطرح کشور، مدیران عالی هنری و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین با رعایت ضوابط کلی و عنایت به ساختار موجود در آیین‌‌‌‌نامه دوره کارشناسی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تهیه و تدوین شده است.

نظام آموزشی استاد ـ شاگردی

آموزش در فرهنگ و هنر ایرانی همواره یک سنت سینه به سینه در انتقال آموزهای اخلاقی و فنی از استاد به شاگرد بوده است. در این نظام، استاد صرفاً آموزش‌‌دهنده نیست بلکه عامل تربیت شاگرد می‌‌باشد. مراحل شاگردی دربرگیرنده مشق نظری، مشق قلمی و مشق خیالی بوده است. مشق نظری مطالعه کردن سبک و سیاق استاد، مشق قلمی تقلید از سبک استاد و مشق خیالی آفرینش اثر هنری به قوت طبع و ذوق و آموخته‌‌های شاگرد است.

این شیوه آموزش اکنون در ایران در فضاهای سنتی چون کارگاه‌‌های تولیدی و هنرهای مردمی که ریشه در سنت‌‌های خانوادگی دارند جاری است، اما در دانشگاه‌‌های کشور، هنرهای سنتی و صناعی به شیوه مدرن غربی در قالب ترمی– واحدی آموزش داده می‌‌شوند که در این نظام فرم و محتوا همخوانی نداشته و آموزش به صورت ناقص صورت می‌‌گیرد. البته تلاش‌‌هایی برای تطبیق آیین‌‌نامه‌‌های رسمی با نظام سنتی آموزش هنرهای سنتی در دانشگاه‌‌های هنری ایران صورت گرفته که آن تلاش‌‌ها نیز با مشکلات خاصی همچون پاره‌‌پاره بودن آموزش، تجربه بهره‌‌گیری از محضر یک استاد به صورت بسیار مختصر، منقطع بودن واحدهای آموزشی، عدم تعمیق روابط استاد و شاگرد، عدم پیگیری روند رشد شاگرد در فرآیند آموزش و مواردی از این دست مواجه است. در برخی از مراکز دانشگاهی و هنری جهان و کشورهایی نظیر ژاپن، هند، چین، انگلستان و آمریکا آموزش هنرهای سنتی و صنایع‌‌دستی به صورت استاد محور آموزش داده می‌‌شود.

نظام کنونی آموزش‌‌عالی هنر در کشور که بر مبنای شاخصه‌‌های غربی طراحی‌‌شده در تقابل با سنت آموزش هنر در ایران است و ناکارآمدی آن در پرورش هنرمندان توانمند و استاد در حوزه هنرهای سنتی مشهود و مسأله‌‌زا می‌‌باشد. محدودیت زمانی در انتقال مفاهیم عمیق و انسانی و به تبع آن ارزشیابی کمّی از یک‌‌سو و فن‌‌محور شدن آموزش هنر از سوی دیگر؛ چالش‌‌های جدی نظام آموزش هنر در فضای دانشگاهی ایران است. نظام سنتی آموزش هنر در ایران بر پایه استاد ـ شاگردی استوار بوده و هنرمندان بزرگ و نامداری در این نظام پرورش یافته‌‌اند. مسأله نظام‌‌نامه کنونی ارائه راهکاری جهت ایجاد تحول و تعالی در نظام آموزش‌‌عالی هنر و احیاء و اجرای آن در رشته‌‌های هنری و به طور خاص رشته‌‌های هنرهای بومی مانند هنرهای سنتی، هنرهای صناعی، نمایش‌‌‌‌های سنتی، معماری سنتی، آواها و نواهای بومی و… است.

ماده ۱) ضرورت و اهمیت

۱) افزایش کارآمدی آموزشی و هنری، کیفیت آثار خلق شده و کارآفرینی در حوزه هنرهای سنتی و صناعی

۲ ) نیاز به احیای رشته‌‌ها و فرآیندهای آموزشی هنرهای سنتی در سطح آموزش‌‌عالی کشور

۳) نیاز به بهره‌‌گیری، به‌‌روزآوری و متناسب‌‌سازی شیوه‌‌های آموزش بومی

۴ ) عدم تناسب نظام‌‌نامه‌‌های آموزشی جاری با نظام استاد ـ شاگردی در آموزش‌‌عالی هنرهای سنتی و صناعی

۵) همگام‌‌سازی مهارت‌‌های خلق آثار هنری با آموزش اخلاق حرفه‌‌‌‌ای و مبانی اعتقادی و حِکمی

ماده ۲) اهداف

۱) تدوین الگوی متناسب بومی برای نظام آموزشی هنرهای سنتی

۲ ) تعیین چارچوب قانونی برای اجرای صحیح دوره‌‌های آموزش‌‌عالی و تحصیلات تکمیلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری) هنرهای اسلامی ـ ایرانی در قالب شیوه استاد ـ شاگردی

۳) ایجاد نظم و وحدت رویه اجرایی در اجرای برنامه‌‌های آموزشی

ماده ۳) تعاریف

۱ ) مؤسسه: منظور هر یک از دانشگاه‌‌‌‌ها و مراکز آموزشی عالی و پژوهشی (اعم از دولتی و غیردولتی) است که دارای مجوز تأسیس از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند.

۲) دانشگاه: منظور دانشگاه آزاد اسلامی است.

۳) واحد: منظور واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی است.

۴) واحد فرشچیان: منظور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ویژه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان است که با همیاری و نظارت شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌‌نماید.

۵) نگارستان: منظور دانشکده است.

۶) شورا: منظور شورای آموزشی و تحصیلات تکمیلی است که در واحد فرشچیان تشکیل می‌‌‌‌شود.

۷ ) دوره پذیرش: منظور دوره‌‌ای است که از طریق معرفی فرآیندهای آموزشی و اخلاق حرفه‌‌ای اسلامی ـ ایرانی، هنرپژوه با رسالت واحد فرشچیان، اساتید و نظام استاد ـ شاگردی آشنا شده و ضمن آن، قابلیت‌‌ها و توانمندی‌‌های شاگرد برای پذیرش احراز می‌‌شود.

۸ ) پایه تحصیلی: منظور مدت‌‌زمان آموزشی متشکل از حداقل ۹۶ روز درسی و ۱۰ روز بررسی آثار خلق شده و یا امتحانات دروس نظری ارائه‌‌شده در آن پایه که به صورت مستقل انتخاب شده است، می‌‌باشد.

۹) سنوات تحصیلی (طول دوره): منظور مدت زمان مجاز برای اتمام یک دوره تحصیلی است.

 ـ دوره کارشناسی معادل ۸ پایه در دوره ۴ ساله

 ـ دوره کارشناسی ارشد معادل ۴ پایه در دوره ۲ ساله

افزایش دوره‌‌‌‌ها بر اساس قوانین دانشگاه و نظر استاد کلان می‌‌‌‌باشد.

۱۰) هنرمند: منظور کسی است که در یکی از رشته‌‌های هنری به ‌‌طور مستمر خالق اثر و آفرینش‌‌های هنری بوده و در رشته‌‌ تخصصی خود اطلاعات، دانش، مهارت و خلاقیت داشته باشد.

۱۱) درجه هنری: منظور عنوان نشان ملی در حوزه فرهنگ و هنر است که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هنرمندان در پنج سطح اعطا می‌‌شود. این سطوح عبارتند از؛ درجه یک (معادل دکتری)، درجه دو (معادل کارشناسی ارشد)، درجه سه (معادل کارشناسی)، درجه چهار (معادل کاردانی) و درجه پنج (معادل دیپلم). اعتبار این مدارک طی آیین‌‌‌‌نامه اجرایی تبصره ماده (۶۶) قانون مدیریت خدمات کشوری توسط معاون اول رئیس‌‌جمهور در تاریخ ۱۳۸۹ به دستگاه‌‌ها ابلاغ گردیده است.

۱۲) استاد کلان‌‌تر: منظور استادی است که چندین استاد کلان زیر نظر وی فعالیت نموده و عالی‌‌ترین مقام هنری و معنوی دانشگاه است.

۱۳) استاد کلان (راهنما و مشاور): منظور هنرمندی است از اعضای هیأت‌‌علمی واحد فرشچیان با نشان درجه یک هنری و یا حداقل مرتبه استادیاری که مسئولیت راهنمایی هنرپژوه را در دروس کارگاهی، عملی، خلق اثر بدیع و نگارنامه به ‌‌‌‌عهده دارد.

۱۴ ) استاد: منظور هنرمندی است دارای نشان درجه یک یا در صورت لزوم درجه دو هنری به ‌‌‌‌صورت تمام‌‌وقت، نیمه‌‌‌‌وقت یا پاره‌‌‌‌وقت که در جهت آموزش مهارت‌‌‌‌های هنری به ‌‌‌‌عنوان همکار استاد کلان ایفای نقش می‌‌‌‌کند. استاد می‌‌تواند در پروژه نهایی به عنوان استاد مشاور به همراه استاد کلان در راهنمایی خلق آثار بدیع و نگارنامه مشارکت داشته باشد.

۱۵) دستیار: منظور هنرمندی است دارای نشان درجه دو هنری یا هنرپژوهان دوره‌‌‌‌های عالی که در جهت آموزش مهارت‌‌‌‌های هنری به -صورت نیمه‌‌‌‌وقت یا پاره‌‌‌‌وقت به ‌‌‌‌عنوان همکار استاد کلان ایفای نقش می‌‌‌‌کند.

۱۶) استاد نظری: منظور فردی است که در آموزش و پژوهش حوزه‌‌هایی چون: حکمت و زیبایی‌‌شناسی، فتوت، منش، اهلیت، اخلاق حرفه‌‌‌‌ای و… سرآمد و شاخص بوده و به ‌‌‌‌صورت تمام‌‌‌‌وقت، نیمه‌‌‌‌وقت یا پاره‌‌وقت آموزش واحدهای نظری را به عهده دارد.

۱۷) هنرپژوه (شاگرد): منظور فردی است دارای پرونده فعال و کد تحصیلی که در یکی از نگارستان‌‌‌‌های واحد فرشچیان زیر نظر استاد کلان به هنرآموزی اشتغال دارد.

۱۸ ) رشته هنری: منظور برنامه آموزشی ـ هنری با محتوا و روش‌‌‌‌شناسی خاص، در قالب دروس نظری، عملی و کارگاهی با هدف پرورش استاد و خلق آثار فاخر هنرهای اسلامی ـ ایرانی است.

۱۹) درس: منظور مقدار مفاهیم و مهارت‌‌‌‌هایی است که هنرپژوه در طول زمان مشخص فرامی‌‌گیرد (دروس هر رشته هنری با تناسب یک‌‌چهارم دروس نظری، دوچهارم دروس عملی ـ کارگاهی و یک‌‌چهارم خلق اثر و نگارنامه نهایی است).

۲۰) برنامه درسی: منظور مجموعه به هم پیوسته از دروس و فعالیت‌‌های هنرپژوهان در هر رشته هنری است که اهداف مشخصی را دنبال می‌‌‌‌کند.

۲۱ ) معرفت‌‌‌‌نامه: منظور قرائت مهم‌‌ترین راهبردهای آموزش نظام استاد ـ شاگردی است که هنرپژوه متعهد به اجرای آداب و نظام تربیتی آن می‌‌شود.

۲۲) تصدیق‌‌‌‌نامه: منظور گواهی است که هنرپژوه پس از پایان هر درس عملی یا کارگاهی از استاد کلان در قالب تأییدیه کیفی مبیّن سطح آثار هنری و توانمندی هنرپژوه دریافت می‌‌‌‌کند.

۲۳ ) سطح هنری: منظور پنج سطح: ممتاز، عالی، خوب، متوسط و ضعیف در ارزیابی کیفی آثار هنری و پیشرفت هنرپژوه است (ممتاز معادل نمره ۱۸ تا ۲۰، عالی معادل نمره ۱۶ تا ۱۷.۹۹، خوب معادل نمره ۱۴ تا ۱۵.۹۹، متوسط معادل نمره ۱۲ تا ۱۳.۹۹ و ضعیف معادل نمره کمتر از ۱۲ از ۲۰ نمره).

۲۴ ) نگارنامه (پایان‌‌نامه): منظور مجموعه نمایشگاهی از اثر یا آثار بدیع خلق شده هنرپژوه در طول دوره آموزشی و کار نهایی به همراه رساله‌‌ای (گزارش مکتوب) است که به تبیین آثار خلق شده از منظر طراحی، ویژگی‌‌های هنری، انتقادی، تاریخی و نظری می‌‌پردازد.

۲۵) اجازه‌‌نامه: منظور دریافت گواهی نهایی است که هنرپژوه پس از گذراندن موفقیت‌‌آمیز دوره با امضاء استاد کلان، رئیس واحد، رئیس دانشگاه و استاد کلان‌‌تر، به آن نائل می‌‌شود.

۲۶) سوگند‌‌‌‌نامه: منظور قرائت، پذیرش و امضاء متن سوگندی است که توسط هنرپژوه پس از اتمام دوره شاگردی و برگزاری جلسه نهایی دفاع، ادا می‌‌‌‌شود تا به دریافت اجازه‌‌نامه نائل شود.

ماده ۴) شرایط پذیرش هنرپژوه در واحد فرشچیان

الف) داشتن صلاحیت‌‌های عمومی ورود به دوره برابر ضوابط دانشگاه؛

ب) دارا بودن مدرک مرتبط هنری اعم از پیوسته یا ناپیوسته مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛

ج) دارا بودن مدارک معادل هنری درجه چهار یا سه هنری در صورت عدم داشتن مدرک کاردانی یا کارشناسی دانشگاهی مرتبط هنری (به ترتیب برای ورود به دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد).

ماده ۵) فرآیند پذیرش در واحد فرشچیان

الف) گذراندن دوره یک هفته‌‌ای تمهیدی در واحد فرشچیان؛

ب) پذیرفته شدن در آزمون عملی و تخصصی ورودی واحد فرشچیان زیر نظر مرکز سنجش پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی؛

ج) پذیرفته شدن در مصاحبه شخصیت‌‌‌‌شناسی و بررسی آثار هنری هنرپژوه توسط اساتید کلان و شورا.

ماده ۶) اولویت‌‌‌‌های پذیرش واحد فرشچیان

الف) اولویت اول: هنرمندان دارای حداقل نشان درجه چهار یا سه هنری، معرفی‌‌شده توسط اساتید راهنما و درجه یک هنری؛

ب) اولویت دوم: فارغ‌‌‌‌التحصیلان رشته‌‌‌‌های هنرهای سنتی اسلامی ـ ایرانی؛

ج) اولویت سوم: فارغ‌‌‌‌التحصیلان سایر رشته‌‌های هنری؛

د) اولویت چهارم: فارغ‌‌‌‌التحصیلان‌‌‌‌ رشته‌‌های غیرهنری دارای سابقه هنری.

ماده ۷) زبان آموزشی:

آموزش در واحد فرشچیان به زبان فارسی است. واحد دانشگاهی اختیار دارد برنامه درسی مصوب را با رعایت ضوابط برای هنرپژوهان خارجی و یا دوره‌‌‌‌های بین‌‌المللی به زبان غیرفارسی نیز ارائه نماید.

ماده ۸) سرفصل آموزشی:

واحد فرشچیان برنامه‌‌‌‌های آموزشی ویژه خود را در هر رشته که به تصویب شورای‌‌عالی گسترش و برنامه‌‌ریزی آموزشی دانشگاه رسیده باشد، اجرا می‌‌‌‌کند.

ماده ۹) سنوات تحصیلی:

الف) آغاز سال تحصیلی برای تمام هنرپژوهان، اول مهرماه است (به جز ورودی‌‌‌‌های بهمن هر دوره که اولین دوره آنها، بهمن‌‌ماه پذیرش می‌‌‌‌شوند).

ب) دوره کارشناسی‌‌ شامل حداکثر ۴۶۰۸ ساعت آموزشی است. در صورتی که هنرپژوه در مدت مقرر فارغ‌‌التحصیل نشود، واحد فرشچیان می‌‌تواند با رعایت قوانین نظام‌‌وظیفه، مدت تحصیل را تا حداکثر ۴۵۰ ساعت افزایش دهد.

ج) دوره کارشناسی‌‌ارشد شامل حداکثر ۲۲۴۰ ساعت آموزشی است. در صورتی که هنرپژوه در مدت مقرر فارغ‌‌التحصیل نشود، واحد فرشچیان می‌‌تواند با رعایت قوانین نظام وظیفه، مدت تحصیل را تا حداکثر ۲۰۰ ساعت افزایش دهد.

ماده ۱۰) روند آموزشی:

۱) نظام آموزشی در واحد فرشچیان به صورت حضوری و درسی ـ ساعتی است.

۲) هرسال تحصیلی از دو پایه مستقل تشکیل‌‌‌‌شده و قبولی یا عدم قبولی در درس هر پایه، به همان درس محدود می‌‌‌‌شود.

۳) در هر سال تحصیلی، علاوه‌‌بر دو پایه تحصیلی، دوره تابستانی نیز برگزار می‌‌شود.

۴) در هر پایه تحصیلی، حد معمول انتخاب درس برای هنرپژوهان فعال (شاغل به تحصیل) از ۲۵۰ تا ۵۰۰ ساعت است.

۵) ترتیب ارائه دروس عملی و کارگاهی در هر دوره تحصیلی، رشته یا گرایش با رعایت پیش‌‌نیاز هر درس، طبق سرفصل رشته تحصیلی و بر عهده استاد کلان است.

۶) هنرپژوه موظف است از ابتدای هر نیمسال تحصیلی تا حداکثر دو هفته بعد، انتخاب درس خود را طبق ضوابط به معاونت علمی و هنری دانشگاه اعلام کند.

۷) هنرپژوه با رعایت حدمعمول انتخاب درس می‌‌‌‌تواند تا پایان هفته دوم هر پایه تحصیلی با تأیید استاد کلان و شورا دروس خود را حذف یا اضافه کند.

۸) هنرپژوه در صورت اضطرار، با رعایت بند ۵ روند آموزشی، می‌‌‌‌تواند تا ۵ هفته پیش از پایان پایه تحصیلی یکی از درس‌‌های خود را با تأیید استاد کلان حذف کند.

۹) حداکثر ظرفیت پذیرش هر استاد کلان در راهنمایی و دوره نگارنامه، ۷ نفر است که با تأیید شورا و معاون علمی و هنری واحد فرشچیان، امکان افزایش دارد.

۱۰) استاد کلان موظف است به میزان همه ساعات مشخص‌‌شده برای هر درس (مطابق جدول و سرفصل درسی آیین‌‌نامه آموزشی) جلسه درس برگزار کند.

تبصره ۱) چنانچه استاد کلانی قادر به حضور در جلسه‌‌ای از کلاس درس نباشد، موظف است تا پیش از شروع کلاس، معاونت علمی و هنری واحد فرشچیان را مطلع تا جهت اطلاع‌‌رسانی به هنرپژوهان یا جایگزینی با استادان، تصمیم لازم را اتخاذ نماید.

تبصره ۲) در صورت عدم برگزاری بیش از یک‌‌هشتم ساعات هر درس، استاد کلان موظف به برگزاری کلاس جبرانی و یا معرفی یک استاد (مورد تأیید شورا) جهت برگزاری کلاس جبرانی به معاونت علمی و هنری واحد فرشچیان است.

۱۱ ) مدت زمان مفید هر ساعت درس در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، ۵۰ دقیقه برای هر واحد نظری و ۱۰۰ دقیقه برای هر واحد کارگاهی است.

۱۲ ) اساتید کلان می‌‌توانند در طول هر پایه تحصیلی، تا سقف ۱۰ ساعت برای مشاوره و جلسات ارزیابی آثار، افزون بر ساعات مقرر، برگزار کنند.

۱۳ ) نگارستان‌‌ها موظف به برنامه‌‌ریزی درسی و آموزشی مطابق تقویم آموزشی سالانه واحد فرشچیان و دانشگاه هستند.

ماده ۱۱) ارزیابی پیشرفت تحصیلی هنرپژوه

۱) استاد کلان شرح فعالیت کیفی هنرپژوهان خود در پنج سطح ممتاز، عالی، خوب، متوسط و ضعیف را در پایان هر پایه تحصیلی به صورت کتبی به شورای آموزشی دانشگاه ارائه می‌‌دهد.

۲) استاد نظری، ارزیابی نهایی دروس خود را به صورت کمی از صفر تا بیست (از بیست نمره) و در پایان هر پایه تحصیلی ارائه می‌‌دهد.

ماده ۱۲) دریافت تصدیق‌‌نامه (قبولی دروس)

۱ ) برای قبولی در دروس عملی و کارگاهی کسب حداقل سطح متوسط الزامی است.

۲) حداقل نمره تصدیق در دروس نظری ۱۲ و میانگین قابل قبول ۱۴ از ۲۰ است.

۳) هنرپژوهی که در هر سال تحصیلی، نمره تصدیق درس نظری را کسب نکند، نمره آن درس در آن سال بی‌‌اثر شده و در کارنامه تحصیلی وی ثبت و در میانگین کل نمرات لحاظ نمی‌‌شود.

۴) چنانچه میانگین کل نمرات نظری هنرپژوه در هر نیمسال تحصیلی کمتر از ۱۴ از ۲۰ باشد، در آن نیمسال مشروط تلقی می‌‌شود.

۵) چنانچه میانگین سطح کیفی آثار هنری هنرپژوه در دروس عملی و کارگاهی ضعیف ارزیابی شود، وی می‌‌تواند با صلاح‌‌‌‌دید استاد کلان تا حصول میانگین خوب، درس خود را ادامه دهد.

ماده ۱۳) حضور هنرپژوه:

دوره‌‌‌‌های دانشگاه استاد فرشچیان به صورت حضوری و تمام‌‌وقت است.

تبصره ۱) غیبت هنرپژوه در هر درس نظری نباید از سه شانزدهم جلسات آن درس تجاوز نماید، در غیر این صورت برای آن درس، حذف آموزشی و درج غیبت در پرونده منظور می‌‌گردد.

تبصره ۲) ارزیابی میزان حضور هنرپژوه در دروس عملی و کارگاهی بر عهده استاد کلان است.

ماده ۱۴) مرخصی تحصیلی:

۱) هنرپژوه می‌‌تواند با احتساب سنوات تحصیل با کسب موافقت از استاد راهنما و استاد کلان واحد فرشچیان، از مرخصی تحصیلی به میزان پیش‌‌بینی‌‌شده در مقررات آموزشی دانشگاه استفاده نماید.

تبصره ۱) درخواست مرخصی تحصیلی باید قبل از شروع ثبت‌‌نام در هر پایه تحصیلی به واحد فرشچیان تسلیم ‌‌‌‌شود.

تبصره ۲) بررسی مصادیق مرخصی پزشکی مانند مرخصی زایمان و درمان در صورت تأیید پزشک معتمد واحد دانشگاهی، بدون احتساب در سنوات تحصیلی در اختیار واحد دانشگاهی است.

تبصره ۳) در صورتی که هنرپژوه بدون موافقت با استاد کلان و واحد فرشچیان حتی برای یک پایه ترک تحصیل نماید از ادامه تحصیل محروم می‌‌شود.

۲) در مدت مرخصی تحصیلی، هنرپژوه مجاز به شرکت در امتحان نیست.

۳) مرخصی تحصیلی در پایه اول تحصیلی، مجاز نیست.

ماده ۱۵) انتقال

۱ ) انتقال هنرپژوه از واحد یا موسسه‌‌ای به واحد فرشچیان، با شرایط زیر ممکن است:

الف) فعال بودن پرونده تحصیلی؛

ب) اشتغال به تحصیل، حداقل به مدت یک سال تحصیلی در موسسه یا دانشگاه مبدأ؛

ج) موافقت و تأیید رئیس موسسه یا واحد مبدأ و استاد کلان، معاون آموزش و پژوهش و ریاست واحد فرشچیان به عنوان مقصد

۲) زمان انتقالات، از پایان امتحانات پایه دوم یا چهارم تا پیش از شروع سال تحصیلی جدید است.

۳) هنرپژوه تا پیش از نهایی شدن انتقال و تغییر کد محل تحصیل، از هنرپژوهان واحد/ موسسه مبدأ محسوب شده و طبق ضوابط باید در درس حضور مستمر داشته باشد.

ماده ۱۶) منع و انصراف از تحصیل:

در موارد آموزشی زیر، هنرپژوه از ادامه تحصیل منع می‌‌شود:

۱. ترک تحصیل بیش از یک ماه، بدون اطلاع قبلی و بدون عذر موجه؛

تبصره ۱: برای تشخیص عذر موجه، مقررات آموزشی دانشگاه ملاک عمل خواهد بود.

۲. عدم قبولی در هیچ‌‌یک از درس‌‌های انتخابی در دو پایه متوالی یا سه‌‌پایه غیرمتوالی؛

۳. غیبت غیرموجه در همه امتحان‌‌های دروس انتخابی دو پایه؛

۴. حذف همه درس‌‌های یک پایه به دلیل غیبت؛

۵. تشخیص عدم رشد تحصیلی در مدت زمان تحصیل با استاد کلان است؛ چنانچه استاد کلان (راهنما) تشخیص دهد هنرپژوه توانایی لازم در یادگیری دروس عملی و کارگاهی با سطح مطلوب را ندارد، پس از معرفی به شورا و معاونت علمی و هنری واحد فرشچیان، در صورت تأیید شورا، از ادامه تحصیل منع و اخراج می‌‌گردد.

تبصره ۲: در این شرایط چنانچه میانگین دروس نظری وی حداقل ۱۴ از ۲۰ باشد، گواهی دروس گذرانده شده به او اعطا خواهد شد.

۶. متقاضی انصراف از تحصیل باید درخواست خود را به صورت کتبی و شخصاً به استاد کلان تسلیم کند.

تبصره ۳: هنرپژوه می‌‌‌‌تواند تنها یک‌‌بار و تا سه ماه از تاریخ ارائه درخواست، تقاضای انصراف خود را پس بگیرد. حکم انصراف از تحصیل، پس از انقضاء این مهلت صادر می‌‌شود.

۷. مدت عدم حضور در جلسات درس، طبق ضوابط، غیبت لحاظ می‌‌شود و مرجع تصمیم‌‌گیری برای حذف درس یا ادامه تحصیل، استاد کلان و شورا است.

تبصره ۴: معاونت علمی و هنری واحد فرشچیان موظف است انصراف هنرپژوه را به معاونت مرتبط دانشگاه اطلاع دهد.

ماده ۱۷) دوره نهایی (خلق اثر/آثار بدیع، نگارنامه و دفاع) و اخذ اجازه‌‌‌‌نامه:

۱ ) هنرپژوه باید پس از طی ساعات آموزشی نظری، عملی و کارگاهی دوره نهایی را با خلق یک یا مجموعه آثاری فاخر زیر نظر استاد کلان به انجام رسانده و مورد تأیید استاد کلان‌‌تر قرار گیرد.

۲) جهت فراغت از تحصیل؛ هنرپژوه می‌‌بایست نمایشگاهی از اثر نهایی به همراه آثار خلق شده در دروس عملی و کارگاهی ارائه دهد. این نمایشگاه می‌‌بایست همراه با ارائه گزارشی مکتوب با حداقل ۱۰۰۰۰ کلمه و شامل گزارش فرآیند خلق اثر از حیث طراحی، زیبایی‌‌شناختی، تاریخی و فنی باشد.

۳) نمره دوره نهایی به صورت کیفی (ممتاز، عالی، خوب، متوسط و ضعیف) با تأیید استاد کلان، معاون علمی و هنری و شورای آموزشی واحد فرشچیان ثبت می‌‌گردد.

۴ ) چنانچه هنرپژوه در اثر بدیع و نگارنامه خود اقدام به تخلف (مانند سرقت علمی، جعل و کپی‌‌‌‌برداری) نماید و این موضوع از سوی معاونت علمی و هنری واحد فرشچیان و بر اساس رأی کمیته انضباطی اثبات شود؛ به مدت یک ترم، از ادامه تحصیل محروم می‌‌شود.

ماده ۱۸) فراغت از تحصیل:

۱) کسب حداقل سطح خوب در دوره نهایی، میانگین متوسط در دروس عملی و کارگاهی و میانگین نمره ۱۴ از ۲۰ در دروس نظری برای فارغ‌‌التحصیلی، ضروری است.

۲) ارائه گواهی شرکت در ۲ نمایشگاه جمعی یا فردی در دوره هنرپژوهی در خارج از واحد فرشچیان.

۳) تبصره: چنانچه هنرپژوهی نتواند دوره تحصیلی را به پایان برساند، اگر حداقل سطح متوسط را در دروس عملی و کارگاهی و میانگین ۱۴ از ۲۰ در دروس نظری را به دست آورده باشد، فقط گواهی گذراندن این دروس به وی اعطا می‌‌شود.

۴) تاریخ فراغت از تحصیل، زمان ارائه آثار و تحویل نگارنامه برای دریافت اجازه‌‌‌‌نامه از دو استاد کلان و شورای آموزشی واحد فرشچیان است.

ماده ۱۹) این مصوبه در یک مقدمه و ۱۹ ماده و ۱۲ تبصره در جلسه ۸۸۱ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۲ شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

رئیس‌‌جمهور و رئیس شورای‌‌عالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی

 

ج ـ شورای عالی شهرسازی و معماری

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر سمنان

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 12115/300-۱۴۰۲/۱/۲۹

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان سمنان

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۲ مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۱ شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان سمنان با موضوع الحاق اراضی به مساحت ۵۵ هکتار به محدوده شهر سمنان جهت تأمین اراضی مورد نیاز نهضت ملی مسکن را با توجه به صورت‌‌جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۷ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و ضمن موافقت با الحاق اراضی مذکور واقع در شرق شهر و حدفاصل خط محدوده و پارک سوکان مطابق مصوبه شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان و با توجه به اینکه:

٭ الحاقات قبلی در کنار ظرفیت موجود داخل محدوده، صرفاً پاسخگوی بخش کمی از متقاضیان تأیید صلاحیت شده بوده است و حجم وسیع متقاضیان تعیین تکلیف نشده‌‌اند،

٭ از طرفی دیگر سایر اراضی قابل الحاق عمدتاً در شمال محور تهران ـ مشهد به لحاظ هم‌‌جواری‌‌ها و تأمین زیرساخت‌‌های موردنیاز موقعیت مناسبی ندارد و با عبور توسعه شهری از محور شریانی ملی ـ منطقه‌‌ای واجد تبعات زیان‌‌بار خواهد بود،

مقرر نمود با توجه به مرغوبیت زمین مذکور از جمیع جهات، حداکثر استفاده از ظرفیت آن صورت پذیرد و همسو با تراکم غالب شهر و همچنین بافت در حال احداث مجاور غربی این اراضی، طرح تفکیکی با تأمین سرانه‌‌های خدماتی در تمام مقیاس‌‌ها (محله تا شهر) و ظرفیت واحدپذیری حدود ۴۰۰۰ واحد، با رعایت موارد زیر به تصویب کمیسیون ماده ۵ برسد:

۱ ـ مطالعات عارضه‌‌سنجی ترافیکی طرح تهیه و توسط اداره کل تأیید شود.

۲ ـ رعایت حریم خط ۶۳ کیلوولت برق بر اساس اعلام‌‌نظر شرکت برق منطقه‌‌ای در اسناد و مدارک طرح ضروری است.

۳ ـ با توجه به وجود رودخانه زرتل و مسیل‌‌های دیگر در اراضی مذکور، حرائم آنها بر اساس اعلام‌‌نظر شرکت آب منطقه‌‌ای رعایت و در اسناد و مدارک طرح اعمال شود.

ضمناً، با توجه به وجود اراضی واگذارشده مازاد بر نیاز دانشگاه سمنان در شمال اراضی موضوع این مصوبه، مقرر می‌‌شود اراضی مازاد بر نیاز و ساخته نشده تحت‌‌نظر استاندار محترم و در اجرای ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن قرار گیرد.

دستور فرمائید در اجرای ماده ۴۲ آیین‌‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرح‌‌های توسعه و عمران، نقشه محدوده شهر با اعمال الحاق فوق جهت طی فرآیند ابلاغ در اسرع وقت به دبیرخانه شورای‌‌عالی ارسال گردد.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون موافقت با تمدید مدت زمان تعیین تکلیف تعهدات و پروژه‌‌های سرمایه‌‌گذاری ساخته نشده در محدوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع)

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 12120/300-۱۴۰۲/۱/۲۹

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان خراسان رضوی

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۲ پیرو مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ در مورد تصویب طرح ویژه بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) و با توجه به مفاد بند (۴) مصوبه مذکور مبنی بر تعیین مهلت زمانی دوماهه به منظور تعیین تکلیف تعهدات و پروژه‌‌های سرمایه‌‌گذاری ساخته نشده محدوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع)، با توجه به درخواست شماره 38/4/40699 مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۰ استانداری خراسان رضوی، با تمدید مهلت مذکور تا تاریخ ۱۴۰۲/۳/۳۱ موافقت نمود.

همچنین مقرر شد ضوابط ساخت و ساز پروژه‌‌هایی که مورد توافق قرار می‌‌گیرند در کمیسیون ماده پنج نهایی شود. در خصوص پروژه‌‌هایی که در مدت زمان تعیین‌‌شده مورد توافق قرار نگیرند، بر مبنای گزارشی که در پایان مهلت مقرر توسط استانداری خراسان رضوی ارائه می‌‌شود، مراحل بررسی و اقدام توسط دبیرخانه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری صورت پذیرد.

مراتب جهت استحضار و دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌‌شود.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون تدقیق حریم گسل‌‌های متداخل با کلان‌‌شهر تهران و تعیین پارامترهای مهندسی آن

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 12124/300-۱۴۰۲/۱/۲۹

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران

رئیس محترم سازمان مدیریت بحران

شهردار محترم تهران

رئیس محترم شورای اسلامی شهر تهران

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۲ پیرو مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۷/۲۱ خود، گزارش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص “تدقیق حریم گسل‌‌های متداخل با کلان‌‌شهر تهران و شعاع ۳۰ کیلومتری آن و تعیین پارامترهای مهندسی مربوطه” را استماع و ضمن تصویب مقرر نمود:

۱ ـ دبیرخانه شورای‌‌عالی در اسرع وقت نقشه تدقیق شده حریم گسل‌‌های شهر تهران و شعاع ۳۰ کیلومتری آن به همراه پارامترهای مهندسی مربوطه را به مراجع ذی‌‌ربط ابلاغ نماید.

۲ ـ شهرداری تهران موظف است در اسرع وقت ضمن بارگذاری حریم تدقیق شده گسل در سامانه طرح تفصیلی، صدور پروانه ساخت در قطعات واقع در حریم گسل را صرفاً بر اساس دستورالعمل ساخت و ساز در پهنه‌‌‌‌های گسل (موضوع مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱ شورای‌‌عالی) انجام دهد. بدیهی است محدودیت ارتفاعی ناشی از دستورالعمل مذکور بر ضوابط پهنه ارجحیت دارد.

۳ ـ هدف از تدقیق حریم گسل و به تبع آن دستورالعمل احداث بنا در آن ایجاد تسهیل لازم جهت استفاده شهروندان از حقوق مالکانه در بافت‌‌های موجود و متداخل با حریم گسل در عین رعایت ملاحظات فنی است. لذا طرح درخواست‌‌های مربوط به افزایش تراکم ساختمانی یا افزایش بارگذاری قطعات واقع در حریم گسل، در کمیسیون ماده ۵ به هیچ‌‌وجه موضوعیت نداشته و ممنوع می‌‌باشد.

۴ ـ وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران) از طریق استانداری‌‌های سراسر کشور اتخاذ تدابیر لازم برای رفع خطر از ساختمان‌‌های موضوع فراز ” الف ” مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۷/۲۱ را که فی‌‌الحال بر روی پهنه گسل واقع شده‌‌اند در اولویت اقدام قرار دهد.

۵ ـ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با برگزاری کارگاه‌‌های آموزشی نسبت به تبیین پارامترهای مهندسی طراحی سازه در پهنه‌‌های گسلی برای جامعه مهندسان اقدام نماید.

۶ ـ با توجه به ضرورت تسریع در فرایند تدقیق گسل‌‌های سایر شهرها و محدودیت‌‌های اعتباری موجود، وزارت کشور و سازمان شهرداری‌‌ها و دهیاری‌‌های کشور در قالب ظرفیت‌‌های قانونی موجود زمینه استفاده از کمک مالی شهرداری‌‌ها به وزارت راه و شهرسازی (مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی) به منظور تدقیق گسل‌‌های شهرهای مربوطه را فراهم نماید.

لذا در اجرای مصوبه صدرالذکر شورای‌‌عالی، به پیوست یک نسخه نقشه حریم تدقیق شده گسل‌‌های تهران و شعاع ۳۰ کیلومتری آن (در استان تهران) و همچنین پارامترهای مهندسی آن به همراه لوح فشرده حاوی نقشه‌‌های رقومی گسل‌‌های اصلی و حرایم آنها جهت اجرا ابلاغ می‌‌گردد.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص تدقیق محدوده و حریم پروازی فرودگاه مهرآباد در نقشه‌‌های طرح‌‌های جامع و تفصیلی تهران و ابلاغ نقشه‌‌های مربوطه

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 15658/300-۱۴۰۲/۲/۶

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران

شهردار محترم تهران

رئیس محترم شورای اسلامی شهر تهران

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ خود گزارش شرکت فرودگاه‌‌های کشور در خصوص محدوده فرودگاه مهرآباد و حرایم پروازی آن و چالش‌‌های مترتب بر عدم رعایت استانداردهای ارتفاعی حریم مذکور را استماع و ضمن تأکید بر اهمیت و نقش بی‌‌بدیل فرودگاه مهرآباد در شهر تهران از منظر حمل و نقل و پدافند غیرعامل، به جهت حفظ استانداردهای پروازی آن و بسترسازی لازم برای توسعه فضایی و عملکردی آن در تراز فرودگاه بین‌‌المللی با استانداردهای روز دنیا مقرر نمود:

۱ ـ محدوده فعلی و توسعه آتی موردنیاز فرودگاه و فعالیت‌‌های جانبی آن، با حذف عرصه‌‌های واگذارشده قبلی دارای حقوق مکتسبه شهری (بر اساس اعلام‌‌نظر سازمان ملی زمین و مسکن) با ابلاغ دبیرخانه شورای‌‌عالی تحت کاربری فرودگاه (Airport) در اسناد طرح‌‌های جامع و تفصیلی تهران تثبیت گردد.

۲ ـ به منظور جلوگیری از استعلامات موردی و در عین حال حفظ استانداردهای فرودگاه، حریم پروازی و محدودیت ارتفاعی مترتب بر آن بر اساس ضوابط اعلامی توسط شرکت فوردگاه‌‌های کشور در اسناد طرح تفصیلی تهران لحاظ و ملاک اقدام شهرداری در صدر پروانه‌‌های آتی قرار گیرد.

لذا در اجرای تکلیف مقرر در بند یک و با استناد به اعلام‌‌نظر سازمان ملی زمین و مسکن به شماره 600/1402/4279 مورخ ۱۴۰۲/۱/۳۰ منضم به نامه شماره 1402/1200/1044/ص مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۲ اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، به پیوست دو شیت نقشه مشتمل بر محدوده فرودگاه مهرآباد و حرایم پروازی آن جهت اجرا ابلاغ می‌‌گردد:

به استناد مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری:

  • محدوده فرودگاه مهرآباد به شرح نقشه مذکور تحت کاربری فرودگاه (Airport) در طرح تفصیلی تهران تثبیت می‌‌گردد.
  • حریم پروازی فرودگاه مشتمل بر ضوابط ارتفاعی مستحدثات واقع در آن به شرح نقشه پیوست در طرح تفصیلی درج و ملاک اقدام می‌‌گردد. بدیهی است ضوابط ارتفاعی قطعات واقع در حریم پروازی بر ضوابط پهنه اولویت دارد.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر برازجان

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 27498/300-۱۴۰۲/۲/۲۵

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان بوشهر

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۱ پیرو مباحث مطروحه در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۸/۲ مغایرت‌‌های اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر برازجان، موضوع الحاق ۶۰ هکتار اراضی دولتی به محدوده شهر جهت تأمین زمین قانون جهش تولید مسکن؛ مصوب مورخ ۱۴۰۱/۲/۲۸ شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان بوشهر را با توجه به صورت‌‌جلسه مورخ ۱۴۰۱/۷/۱۶ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود:

الف) ضمن موافقت با الحاق ۶۰ هکتار اراضی با مالکیت دولتی واقع در شرق شهر جهت تأمین اراضی قانون جهش تولید، مقرر گردید طرح تفصیلی اراضی با رعایت کامل موارد زیر به تائید کمیسیون ماده ۵ برسد:

۱) نظر به وجود مسیل‌‌ها و آبراهه‌‌های متعدد در زمین، بر رعایت حریم و بستر مسیل‌‌های متداخل با زمین و سایر ملاحظات مهندسی لازم بر اساس اعلام‌‌نظر وزارت نیرو (شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران) طی نامه شماره 1401/181/28750 مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱ و پیوست آن (نامه شماره 07/300/1401/32019 مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲) تأکید می‌‌گردد و هرگونه اقدام اجرایی در زمین موکول به انجام کامل تدابیر مهندسی لازم برای هدایت مسیل‌‌ها و آبراهه‌‌های متداخل با زمین بر اساس نظر وزارت نیرو است.

۲) سرانه‌‌های عمومی حداقل در مقیاس محله و ناحیه تأمین گردد.

۳ ) مطالعات عارضه‌‌سنجی ترافیکی ناشی اجرای طرح به تائید شورای ترافیک استان برسد.

ب) با عنایت به مضیقه شدید زمین دولتی مقرر شد سهم توافقی اداره کل راه و شهرسازی از شهرک مسکونی خلیج‌‌فارس (۱۰۰۰ واحد مسکونی سهم دولت) واقع در ۵ کیلومتری غرب شهر در جهت ایفای تعهد استان استفاده شود.

ج) با عنایت به وجود حجم وسیعی از تصرفات و ساخت و سازهای غیرقانونی و سازمان‌‌یافته در اراضی دولتی واقع در بلافصل شرقی محدوده شهر، شورای‌‌عالی بر ورود جدی دستگاه‌‌های نظارتی استان، برخورد با متخلفان و اعاده حق و حقوق دولت تأکید می‌‌کند.

مراتب جهت استحضار و دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌‌شود.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر فیروزآباد اصلاح حریم

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 29258/300-۱۴۰۲/۲/۲۷

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان فارس

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۱ مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۷/۱۶ شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان فارس مبنی بر «اصلاح حریم شهر فیروزآباد و انتراع دو روستای جایدشت و روزبدان (دهستان جایدشت) از حریم شهر» را با توجه به صورت‌‌جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۴ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و صرفاً معطوف به نظر استانداری و شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان در خصوص انتزاع مذکور به جهت مدیریت ملاحظات و درخواست‌‌های اجتماعی و سیاسی ناظر به تقسیمات سیاسی از سوی استانداری با مصوبه مرجع استانی موافقت نمود.

دبیرخانه شورای‌‌عالی موظف است پس از اخذ مصوبه هیأت‌‌وزیران در موافقت با ایجاد بخش جدید، نسبت به ابلاغ نقشه اصلاحی حریم شهر اقدام نماید. بدیهی است در صورتی که ایجاد بخش جدید به هر دلیل در طول فرایند اخذ مصوبه هیأت‌‌وزیران مورد مخالفت قرار گیرد، دو روستای مذکور کماکان در حریم شهر باقی خواهد ماند.

دستور فرمائید پس از طی فرآیند قانونی تغییرات تقسیمات و ایجاد بخش جدید، نقشه اصلاحی حریم شهر جهت طی فرآیند ابلاغ به دبیرخانه شورای‌‌عالی ارسال گردد.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون نظام مدیریت اجرائی و پایش و بهنگام‌‌سازی آیین‌‌نامه طراحی معابر شهری

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 30811/300-۱۴۰۲/۲/۳۱

معاون محترم حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی

پیرو نامه شماره 125105/300 مورخ ۱۳۹۹/۹/۲۲ موضوع اعلام مصوبه و ابلاغ «آیین‌‌نامه طراحی معابر شهری»، به استحضار می‌‌رساند شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۱، ضمن استماع گزارش معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی پیرامون نظام مدیریت اجرائی و پایش و بهنگام‌‌سازی آیین‌‌نامه طراحی معابر شهری و در اجرای تکلیف بند ۴ مصوبه جلسه مورخ ۱۳۹۹/۴/۲ خود در خصوص آیین‌‌نامه طراحی معابر شهری، مقرر نمود کمیته مدیریت اجرایی، پایش و به هنگام‌‌سازی آیین‌‌نامه طراحی معابر شهری با بهره‌‌گیری از ساختارهای جاری، با هدف پایش و بهنگام‌‌سازی آیین‌‌نامه در محل معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی تشکیل گردد. وظایف و اعضای کمیته مذکور به شرح ذیل تعیین می‌‌شود:

وظایف:

  • دریافت، بررسی و اعلام‌‌نظر در خصوص پیشنهادهای به هنگام‌‌سازی محتوای آیین‌‌نامه
  • بررسی نحوه اجرا و تحقق طرح‌‌های موضوع آیین‌‌نامه و ارائه گزارش سالانه به مراجع ذی‌‌ربط
  • تبیین و تفسیر محتوای آیین‌‌نامه
  • تدوین راهنما برای بررسی طرح‌‌ها (چک لیست‌‌های کنترلی و موارد مشابه)
  • سیاست‌‌گذاری آموزشی با هدف ظرفیت‌‌سازی برای کاربران آیین‌‌نامه (تدوین سرفصل‌‌ها، مدیریت دوره‌‌های آموزشی آیین‌‌نامه و …)

اعضا:

  • یک نفر از مدیران کل حوزه معاونت حمل و نقل با معرفی معاون حمل و نقل (دبیر کمیته)
  • یک نفر متخصص از حوزه معاونت حمل و نقل با معرفی معاون حمل و نقل
  • یک نفر متخصص از حوزه معاونت شهرسازی و معماری با معرفی دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری
  • دو نفر عضو حقیقی یا حقوقی صاحب‌‌نظر در حوزه‌‌های مرتبط با آیین‌‌‌‌نامه با تأیید مشترک معاونان حمل و نقل و شهرسازی و معماری
  • یک نفر نماینده متخصص از دبیرخانه شورای‌‌عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور با معرفی دبیر شورای‌‌عالی هماهنگی ترافیک
  • اعضای مدعو به تناسب موضوعات مرتبط و دستور کار جلسات از سایر دستگاه‌‌ها

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر جدید پرند

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 35218/300-۱۴۰۲/۳/۶

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران

معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۱ موضوع الحاق ۱۴۵ هکتار اراضی (نمایشگاه بین‌‌المللی پرند) به محدوده شهر جدید پرند در راستای قانون جهش تولید مسکن، مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۱/۸/۱۰ شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران را با توجه به صورت‌‌جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۱۶ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و ضمن موافقت با الحاق اراضی به محدوده شهر جدید پرند، مقرر نمود طرح تفصیلی اراضی با رعایت چهارچوب زیر به تأیید کمیسیون ماده پنج برسد:

۱ ـ حریم و بستر آبراهه‌‌ها و مسیل‌‌های عبوری و حریم رشته قنات‌‌های موجود در محدوده طرح از شرکت آب منطقه‌‌ای استان استعلام و نقشه رقومی اعلام‌‌شده توسط آن مرجع در نقشه کاربری اراضی منعکس شود.

۲ ـ در اجرای مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۶/۷ شورای‌‌عالی مطالعات عارضه‌‌سنجی ترافیک تهیه و به تأیید شورای هماهنگی ترافیک استان برسد.

۳ ـ با توجه به مضیقه شدید استان تهران در تأمین اراضی مورد نیاز نهضت ملی، تعدد متقاضیان و همچنین موقعیت و ظرفیت مناسب این زمین، ظرفیت واحدپذیری اراضی به حداقل ۷۰ واحد در هکتار با رعایت الگوی طبقاتی ۵ طبقه و بیشتر افزایش یابد.

۴ ـ حریم امنیتی انبار کالاهای اساسی شهید مدرس در جنوب اراضی و پادگان نظامی موجود در شمال اراضی رعایت گردد.

همچنین با توجه به محدودیت شدید شهر جدید پرند در توسعه افقی در تمام جهات و عدم تکافوی اراضی تأمین‌‌شده برای نیاز متقاضیان، بر استفاده از اراضی بارگذاری نشده در داخل محدوده اعم از اراضی موسوم به تجارت جهانی، اراضی دانشگاه آزاد، دهکده سلامت، پارک علم و فناوری در جهت پاسخ به باقیمانده نیاز تأکید می‌‌شود.

مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌‌شود.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص الحاق روستای مشاء به محدوده شهر دماوند و نقشه ممیزی اراضی مشاء در حریم دماوند

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22788-1402/03/29

 

شماره 34419/300-۱۴۰۲/۳/۶

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران

شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۱ دو موضوع الحاق روستای مشاء دهستان تارود بخش مرکزی شهرستان دماوند به محدوده شهر دماوند (بر اساس تصویب‌‌نامه شماره ۳۸۸۹/ت ۵۸۱۲۲ هـ مورخ ۱۴۰۰/۱/۱۸ هیأت‌‌وزیران و مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۷ شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران و نیز نقشه ممیزی باقیمانده اراضی موسوم به منطقه مشاء در حریم شهر دماوند (تکلیف بند ۱ مصوبه مورخ ۱۳۹۵/۴/۱۴ شورای‌‌عالی) طرح ساماندهی منطقه مشاء را مورد بررسی قرار داد و با توجه به صورت‌‌جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۳ کمیته فنی شماره یک به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود:

۱ ـ همسو با مصوبه شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان تهران با الحاق حدود ۳۷ هکتار محدوده روستای مشاء به محدوده شهر دماوند موافقت و مقرر نمود طرح تفصیلی آن در اجرای تبصره ۲ ماده ۳ قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها، به عنوان یک ناحیه یا منطقه شهری، تهیه و به تأیید کمیسیون ماده پنج برسد. بدیهی است محدوده مذکور در سند طرح ساماندهی منطقه مشاء (نقشه ممزی) بدون درج کاربری به عنوان بخشی از محدوده شهر تثبیت خواهد شد.

۲ ـ محدوده طرح ساماندهی منطقه مشاء بر اساس مصوبه شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان با اعمال ۵ مورد اصلاح به شرح زیر (مطابق نقشه پیوست) مورد تأیید قرار گرفت:

۱ ـ ۲ ـ حذف اراضی منابع طبیعی واقع در محدوده موسوم به میرزا محله و تدقیق خط محدوده بر لبه خارجی حریم ایمنی خط لوله گاز (به نحوی که خط لوله و حریم ایمنی آن از محدوده خارج شوند.)

۲ ـ ۲ ـ حذف عرصه‌‌های منابع طبیعی (اراضی تپه‌‌ای) شمال محدوده و تدقیق خط بر روی معبر موجود

۲ ـ ۳ ـ حذف حریم و حاشیه قانونی جاده هراز در سمت غربی محدوده در کلیه بخش‌‌های فاقد مستحدثات

۲ ـ ۴ ـ حذف محدوده تفکیکی غیرمجاز موسوم به ترانه آرام و عرصه‌‌های پیرامونی و انطباق خط محدوده طرح بر محدوده طرح هادی شهری غیر مصوب موجود

۲ ـ ۵ ـ حذف پوسته و حرایم مربوط به تونل در حال احداث (تونل شماره ۲) از محدوده طرح بر اساس اعلام‌‌نظر معاونت حمل و نقل ورارت راه و شهرسازی

۳ ـ با عنایت به اینکه قانونی بودن تفکیک‌‌های اعمال‌‌شده بر روی طرح از سوی نمایندگان اداره کل راه و شهرسازی استان تأیید نشده است، مقرر شد با بررسی و کنترل و مسئولیت اداره کل راه و شهرسازی استان صرفاً تفکیک‌‌های قانونی انجام‌‌شده بر روی نقشه‌‌های طرح اعمال شود.

۴ ـ حرایم قانونی محور مرکزی مشاء بر اساس آخرین اعلام‌‌نظر اداره کل راهداری استان در اسناد منعکس گردد.

۵ ـ بر اساس مصوبه مورخ ۱۳۹۵/۴/۱۴ شورای‌‌عالی کاربری کل پهنه موسوم به مشاء گردشگری است. لذا لازمست ضمن حذف عناوین متعارض، به جهت تسهیل فرآیندهای صدور پروانه گونه‌‌بندی فعالیت‌‌های مرتبط با گردشگری متناسب با اندازه، ابعاد، موقعیت، دسترسی و سایر ویژگی‌‌های هر قطعه در قالب دستورالعمل مشخص از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی استان تهیه و پس از تائید در شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان به شهرداری اعلام و ملاک اقدام قرار گیرد.

۶ ـ ضوابط احداث بنا (سطح اشغال و تعداد طبقات) در کلیه قطعات بر اساس ضوابط مصوبه مورخ ۱۳۹۵/۴/۱۴ شورای‌‌عالی می‌‌باشد و هرگونه تغییر در آن نیازمند طی فرآیند قانونی مغایرت اساسی خواهد بود.

۷ ـ حرایم کمی و کیفی مسیل‌‌ها و آبراهه‌‌های متداخل با محدوده طرح و ضوابط مترتب بر آن بر اساس اعلام‌‌نظر آب منطقه‌‌ای استان و نشریه ۷۸۲ در اسناد طرح منعکس شود.

۸ ـ هرگونه اقدام بر اساس این مصوبه موکول به ابلاغ اسناد و نقشه‌‌های اصلاحی آن توسط دبیرخانه شورای‌‌عالی خواهد بود. لذا اداره کل راه و شهرسازی استان موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به ارسال نقشه‌‌های اصلاحی طرح به دبیرخانه شورای‌‌عالی اقدام نماید.

مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌‌شود.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌‌مالواجرد

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بیشتر بخوانید:

قوانین دهه اول فروردین ۱۴۰۳

قوانین منتشره از 1403/01/01 لغايت 1403/01/10 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران     قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل…

سایر مصوبات دهه سوم اسفند ۱۴۰۲

سایر مصوبات منتشره از تاریخ 1402/12/21 لغایت 1402/12/29 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران       مجموعه سیاست‌های…
keyboard_arrow_up