مصوبات شوراها
منتشره از تاریخ
1402/09/01 لغایت 1402/09/10
در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران
شورایعالی شهرسازی و معماری
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر رفسنجان
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون ضوابط بلندمرتبهسازی در شهر سمنان
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون طرح جامع شهر مبارکه
شورایعالی شهرسازی و معماری
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر رفسنجان
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22919-1402/06/09
شماره 120183/300-۱۴۰۲/۷/۹
استاندار محترم و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان کرمان
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۶/۲۰ مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۷ شورای برنامهریزی و توسعه استان کرمان موضوع «الحاق ۲۷۸ هکتار به محدوده شهر رفسنجان در راستای طرح نهضت ملی مسکن» را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۲/۴/۲۵ کمیته فنی شماره یک موردبررسی قرار داد و با الحاق اراضی موردنظر به محدوده شهر موافقت و مقرر نمود طرح جامع اراضی مذکور با واحدپذیری ۱۱۰۰۰ واحد و با رعایت چارچوب زیر پس از تائید دبیرخانه شورایعالی ملاک اقدامات بعدی در کمیسیون ماده (۵) قرار گیرد:
۱ ـ بنا به تأکید وزارت نیرو و با توجه به بحران تأمین آب و ممنوعیت حفر چاه در پهنه دشت رفسنجان، همچنین با عنایت به جابجایی جمعیت موجود و عدم استقرار جمعیت جدید در اراضی الحاقی خارج از شهر رفسنجان، تأمین آب صرفاً از طریق صرفهجویی در منابع موجود و یا از طریق روشهایی چون بازچرخانی آب صورت پذیرد.
۲ ـ حریم رشته قناتها و آبراهههای متداخل با اراضی بر اساس استعلام مجدد از آب منطقهای در طرح لحاظ گردد. همچنین حریم کیفی چاه آب شرب مجاور در صورت تداخل با زمین به کاربریهای متناسب، نظیر فضای سبز اختصاص یابد.
۳ ـ با توجه به قرارگیری شهر رفسنجان و اراضی الحاقی در مسیر سیلاب، طرح هدایت و جمعآوری آبهای سطحی تهیه و در طرح اعمال شود.
۴ ـ حریم خطرزایی و ایمنی خط لوله گاز واقع بر ضلع شرقی اراضی، از اداره کل پدافند استان استعلام و بر اساس پاسخ مربوطه، حریم ایمنی از محدوده اراضی حذف و حریم خطرزایی از طریق استقرار باند فضای سبز حفاظتی رعایت گردد.
۵ ـ حریم خط انتقال برق متداخل با اراضی، مطابق پاسخ استعلام شرکت برق منطقهای رعایت گردد.
۶ ـ ساخت و ساز در اراضی با رعایت فاصله ۲۵۰ متر از مرز آرامستان واقع در شرق اراضی انجام شود.
۷ ـ اقدامات قبلی انجامشده جهت ایجاد فضای سبز و کاشت درختان در داخل محدوده اراضی و مجاور کنارگذر جنوبغربی، در قالب نوار سبز حفاظتی در طرح ابقا و تکمیل گردد.
۸ ـ با توجه به عدم امکان الحاق اراضی جدید به محدوده و به منظور استفاده کامل از ظرفیت اراضی الحاقی و پاسخگویی کامل به متقاضیان مسکن حمایتی، الگوی تراکمی ساخت و ساز در اراضی، متناسب با الگوی غالب تراکم ساختمانها در شهر رفسنجان، به صورت ۲ و ۳ طبقه در نظر گرفته شود.
۹ ـ کاربریهای خدماتی از سطح محله تا شهر بر اساس مصوبه شورایعالی در زمینه «تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربریهای شهری و تعیین سرانه آنها» تأمین گردد.
۱۰ ـ مطالعات عارضهسنجی ترافیکی طرح به تائید شورای هماهنگی ترافیک استان برسد.
همچنین بر موارد زیر تأکید مینماید:
لزوم اتخاذ تدابیر مناسب و مؤثر توسط استانداری کرمان و اداره کل راه و شهرسازی استان و در زمینه تعیین تکلیف تجدیدنظر طرح جامع با توجه به تطویل بسیار زیاد مراحل تهیه، بررسی و تصویب در استان و سپری شدن بیش از ۱۵ سال از پایان افق طرح جامع؛
اتخاذ تدابیر حفاظتی در خصوص عرصههای یکپارچه زراعی و باغی داخل محدوده در تجدیدنظر طرح جامع با توجه به ارزش باغات؛
بازپسگیری اراضی مازاد دانشگاه علوم پزشکی در غرب شهر به منظور بهرهبرداری در طرحهای مسکن حمایتی؛
عدم گسترش افقی شهر از طریق مصوبات موردی یا طرح تجدیدنظر، با عنایت به محدودیتهای توسعه افقی نظیر فرونشست در پهنههای پیرامونی شهر (به غیر از پهنههای جنوبی)، تراکم بسیار پایینشهر رفسنجان و خالی شدن بافت مرکزی شهر و مهاجرت شهروندان بومی به بافت پیرامونی که علاوهبر مغایرت این امر با اصول فنی و شهرسازی، با عنایت به اختلاط جمعیت شهر با اتباع خارجی و سکونت اتباع مذکور در بافت مرکزی، منجر به پیامدهای اجتماعی و امنیتی خواهد شد؛
اهتمام مدیریت شهری به نوسازی بافتهای فرسوده با استفاده از قوانین و مقررات موضوعه و مصوبات شورایعالی نظیر مصوبه «سیاستهای تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری» به منظور افزایش عرضه مسکن و پاسخگویی به تقاضای مربوطه و احیای بافتهای مذکور که عمدتاً در مرکز شهر میباشد، از طریق بازگرداندن ساکنان اصلی این بافتها از مناطق پیرامونی
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام میشود. در اجرای ماده ۴۲ آئیننامه نحوه بررسی طرحها و… خواهشمند است دستور فرمائید نقشه محدوده شهر با لحاظ الحاق مذکور جهت ابلاغ به مراجع ذیربط تحویل دبیرخانه شورایعالی شود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ خسرو دانشجو
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون ضوابط بلندمرتبهسازی در شهر سمنان
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22919-1402/09/06
شماره 120188/300-۱۴۰۲/۷/۹
استاندار محترم و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان سمنان
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۶/۲۰ مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۲/۲۱ شورای برنامهریزی و توسعه استان سمنان در خصوص “ضوابط بلندمرتبهسازی در شهر سمنان” را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۰/۵/۲۰ کمیسیون ماده پنج شهر سمنان و صورتجلسه مورخ ۱۴۰۲/۳/۶ کمیته فنی شماره چهار (کمیته مقررات، لوایح و سیاستگذاری) و پیرو صورتجلسه مورخ ۱۳۹۸/۵/۲ شورایعالی با موضوع “نحوه تعیین ضرورت و تعیین عرصه مناسب جهت احداث ساختمانهای بلندمرتبه” موردبررسی قرار داد و در نهایت با کلیات احداث ساختمانهای بلند در زون واقع در منطقه موسوم به بلوار شهید نوروزی (محدوده پیوست) بر اساس شرایط موجود، میزان عرصه مناسب در دسترس و احداث ساختمانهای بلندمرتبه در همین زون قبل از ابلاغ ضوابط عام بلندمرتبهسازی، با شرایط ذیل موافقت نمود:
۱ ـ حداقل نصاب عرصه برای احداث ساختمان بلندمرتبه با حداکثر تعداد طبقات ۱۲ سقف از روی کد ارتفاعی معبر، ۱۰۰۰ مترمربع و حداقل نصاب عرصه برای احداث ساختمان بلندمرتبه با حداکثر تعداد طبقات ۱۵ سقف، ۱۵۰۰ مترمربع میباشد. بدیهی است مطابق ضوابط عام ساختمانهای بلند، حداکثر سطح اشغال در ساختمانهای بلندمرتبه ۴۰ درصد میباشد.
۲ ـ تشخیص میزان تراکم مناسب برای عرصههای مورد تقاضا، متناسب با موقعیت مکانی و محور وقوع ملک با رعایت مقررات جاری (پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و …) با در نظر گرفتن جمیع جهات و دسترسیها، عارضهسنجی ترافیکی، شعاع عملکرد مناسب خدمات عمومی و همچنین نحوه جانمایی توده ساختمانی در عرصه و رعایت ملاحظات قانونی، فنی، سیما و منظر شهری و … بر عهده کمیسیون ماده ۵ استان خواهد بود.
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام میشود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ خسرو دانشجو
مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون طرح جامع شهر مبارکه
منتشره در روزنامه رسمی شماره 22919-1402/09/06
شماره 120192/300-۱۴۰۲/۷/۹
استاندار محترم و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان اصفهان
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۶/۲۰ «طرح جامع شهر مبارکه» مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۱ شورای برنامهریزی و توسعه استان اصفهان را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۴۰۲/۴/۲۸ کمیته فنی شماره یک موردبررسی قرار داده و ضمن تصویب طرح مقرر نمود اصلاحات به شرح زیر در اسناد ابلاغی طرح جامع اعمال گردد:
۱ ـ افق طرح با حفظ سقف جمعیتی ۹۳ هزار نفر به سال ۱۴۱۷ افزایش یابد.
ـ محدوده شهر
نظر به مستندات ارائهشده مبنی بر تراکم جمعیتی بسیار پایینشهر در وضع موجود (۳۸ نفر در هکتار) الحاق اراضی و گسترش محدوده فاقد ضرورت ساختاری در نظام توسعه شهری بوده، لذا محدوده مصوب شورای برنامهریزی و توسعه استان با لحاظ اصلاحات زیر مورد تائید قرار میگیرد:
۲ ـ به جهت ضرورت صیانت از اراضی زراعی و باغی شهر به عنوان عوامل پالایش آلودگیهای صنعتی مؤثر بر شهر، سرانه کاربریهای «خدماتی» از طریق «حذف پیشنهادهای واقع بر اراضی زراعی» تا حد کمینه میزان مندرج در مصوبه مورخ ۱۳۸۹/۳/۱۰ شورایعالی در خصوص «تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربریهای شهری و تعیین سرانه آنها» با کنترل و تائید حقوق مکتسبه توسط اداره کل راه و شهرسازی استان، تعدیل شود.
۳ ـ حرایم کیفی (ناحیه حمایت و پشتیبان) و کمی رودخانه زایندهرود (بهویژه در دو موضع شمال شرق و شمال غرب شهر) و مسیلها و آبراهههای متداخل با محدوده و حریم شهر مطابق استعلام مجدد از شرکت آب منطقهای در اسناد طرح منعکس گردد.
۴ ـ حریم ۲۵۰ متر خط لوله گاز در سمت جنوبی شهر از محدوده شهر کسر شده و تحت کاربری حریم در سند پهنهبندی حریم منعکس گردد.
۵ ـ خط محدوده در سمت جنوبغربی شهر بر حد خارجی حریم مسیل منطبق گردد.
۶ ـ الحاق اراضی زراعی با کاربری پیشنهادی «تجهیزات شهری» در سمت غربی خیابان ۴۵ متری جنوب شهر با عنایت به اثر منفی آن بر سطح سرویس معبر ۴۵ متری، عدم ضرورت مبنی بر نیاز به کاربری مذکور در شعاع عملکردی مربوطه و نیز صیانت از اراضی زراعی دایر موجود مورد مخالفت قرار گرفت.
۷ ـ الحاق اراضی با کاربری «پارک و فضای سبز» در بخش شرقی شهر (حدفاصل مجموعه اداری انتظامی و استادیوم شهر) به دلیل عدم وجود توجیه فنی و امکان تثبیت کاربری در حریم مورد مخالفت قرار گرفت.
ـ مطالعات حمل و نقل
۸ ـ اسناد طرح در انطباق با آخرین ویرایش «آییننامه راههای شهری» اصلاح شود.
۹ ـ سند شبکه حمل و نقل عمومی شهر، متکی بر مسیر مصوب مترو، ایستگاههای تبادلی و نحوه اتصال آن به سایر مدهای حمل و نقل عمومی شهر در راستای اعمال رویکرد TOD به عنوان یکی از اسناد طرح تهیه گردد.
ـ حریم شهر
سند پهنهبندی حریم شهر پس از اعمال اصلاحات به شرح زیر و کنترل دبیرخانه به مراجع ذیربط ابلاغ گردد:
۱۰ ـ حریم خطرزایی خط لوله انتقال گاز در سمت جنوب محدوده مطابق اعلامنظر اداره کل پدافند غیرعامل استان در اسناد طرح منعکس شود.
۱۱ ـ حریم مسیر راهآهن در کلیه اسناد طرح مطابق اعلامنظر مرجع مربوطه منعکس گردد.
۱۲ ـ در بخشهای تداخلی مسیر راهآهن با محدوده شهر، خط مربوط به حاشیه ۳۰ متری نوار تأسیساتی پس از حریم قانونی منعکس گردد.
۱۳ ـ تداخلات احتمالی حریم شهر با حرائم شهرهای طالخونچه و مجلسی با هماهنگی اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداریهای مرتبط تحت نظارت استانداری رفع و مبنای اصلاح اسناد ابلاغی قرار گیرد.
۱۴ ـ به جهت افزایش خوانایی حریم، در بخش شمال غربی خط حریم با تأکید بر رعایت مرز تقسیمات کشوری بر معبر کنارگذر و محور مواصلاتی موجود منطبق شود.
۱۵ ـ لزوم تعیین تکلیف شورای برنامهریزی و توسعه استان در خصوص سکونتگاه موجود (مسکن مهر) واقع در شمال غرب حریم (در سمت شمالی بداغ آباد) با عنایت به اینکه سکونتگاه مذکور درحالحاضر در محدوده هیچ شهری واقع نگردیده است.
۱۶ ـ با توجه به تبعات زیستمحیطی قابل توجه مجتمع فولاد مبارکه برای شهر مقرر میگردد ضمن درج نواز سبز حفاظتی در طرفین میسر ارتباطی با شهر با پیگیری استانداری اصفهان، زمینه تحقق و اجرای آن با مشارکت مجتمع فولاد مبارکه، در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی نسبت به شهروندان فراهم گردد.
ـ ضوابط و مقررات طرح
۱۷ ـ الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل طرح در انطباق با «دستورالعمل پدافند غیرعامل» مصوب ۱۳۹۶/۲/۱۱ شورایعالی اصلاح و در اسناد طرح لحاظ گردد.
۱۸ ـ کلیه باغات و اراضی زراعی از نقشه تراکم ساختمانی طرح حذف و ضوابط احداث بنا در آنها به دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری مقید شود.
۱۹ ـ با عنایت به احاطه شهر با اراضی کشاورزی و محدودیتهای توسعه افقی، مقرر شد با هماهنگی اداره کل راه و شهرسازی استان، شهرداری و استانداری حداکثر تراکم قابل احداث در پهنههای مناسب شهری از ۱۸۰ به ۲۴۰ درصد افزایش یابد. تبعاً با توجه به ایجاد ظرفیت مذکور پهنه تراکمی شهر در قالب پهنه کمتراکم (۶۰%)، تراکم متوسط (۱۲۰%) و تراکم زیاد (۲۴۰%) قابل دستهبندی خواهد بود.
“همچنین با توجه به عدم طی فرآیندهای قانونی لازم در اعلام مغایرت اساسی طرح تفصیلی ملاک عمل با طرح جامع از سوی مرجع مرتبط استانی که علیرغم تغییرات گسترده در محدوده (از جمله الحاق دو روستای دهنو و اسماعیل ترخان به محدوده شهر) بدون اخذ مصوبه شورایعالی انجام شده است، بر اتخاذ رویکرد مناسب منجر به اصلاح رویههای خلاف ضوابط و مقررات از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان و استانداری اصفهان تأکید میگردد.”
مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام میشود. در اجرای ماده ۴۲ آئیننامه نحوه بررسی طرحها و… خواهشمند است دستور فرمائید اسناد طرح پس از اصلاح بر اساس نظر شورایعالی جهت ابلاغ به مراجع ذیربط تحویل دبیرخانه شورایعالی شود.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ خسرو دانشجو