مصوبات هیأت دولت دهه دوم خرداد ۱۴۰۲

Instagram
Telegram
WhatsApp
LinkedIn

مصوبات هیأت دولت منتشره از

1402/03/11 لغايت 1402/03/20

در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ايران

 

 

تصویب‌نامه در خصوص تعیین فهرست کالاهای سهمیه‌‌ای موضوع بند (ب) تبصره (۳) ماده (۵۶) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۴۰۰

تصویب‌نامه در خصوص نرخ فعالیت دفاتر کاریابی غیردولتی داخلی، خارجی و نرخ خدمات مرتبط با معرفی مشاغل آزادکاری خارج از کشور به کارجویان

تصویب‌نامه در خصوص اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش واردات دو هزار (۲۰۰۰) دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال.

اصلاح آیین‌نامه اجرایی مواد (۵۵) و (۵۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

اصلاح آیین‌نامه حمایت از نخبگان غیرایرانی

اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها

اصلاح اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران

 

تصویب‌نامه در خصوص تعیین فهرست کالاهای سهمیه‌‌ای موضوع بند (ب) تبصره (۳) ماده (۵۶) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۴۰۰

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

 

شماره ۳۳۱۵۶/ت ۶۰۸۶۱ هـ – ۱۴۰۲/۲/۳۰

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت جهاد کشاورزی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت نفت ـ وزارت کشور

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ وزارت راه و شهرسازی

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۲/۲۴ به پیشنهاد شماره 01/201494/ص مورخ ۱۴۰۱/۵/۴ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ب) تبصره (۳) ماده (۵۶) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۴۰۰ ـ فهرست کالاهای سهمیه‌‌ای موضوع بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

۱ ـ فهرست کالاهای سهمیه‌‌ای موضوع بند (ب) تبصره (۳) ماده (۵۶) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۴۰۰ ـ به شرح زیر تعیین می‌‌شود:

الف ـ کالاهای وارداتی:

۱ ـ برنج و چای.

۲ ـ جو، ذرت، کنجاله، سویا و دانه‌‌های روغنی.

۳ ـ مکمل و افزودنی‌‌های دام و طیور، خوراک آماده مخصوص دام، ماکیان و آبزیان.

۴ ـ دام سبک و سنگین، گوشت قرمز، کره، حبوبات و تخم‌مرغ خوراکی.

۵ ـ سموم دفع آفات نباتی.

ب ـ سایر کالاها اعم از وارداتی یا تولید داخل:

۱ ـ دارو.

۲ ـ واکسن.

۳ ـ تجهیزات بیمارستانی اعم از مصرفی و با دوام، دستگاه‌‌های پزشکی و دندان‌‌پزشکی و تجهیزات سرمایه‌‌ای.

۴ ـ شیر خشک صنعتی و غیرصنعتی.

۵ ـ شکر، قند، روغن، آرد و گوشت.

۶ ـ لاستیک خودرو و روغن‌موتور.

۷ ـ کاغذ (چاپ، تحریر، روزنامه و خمیر کاغذ).

۸ ـ بنزین، نفت گاز (گازوئیل)، نفت سفید، گاز مایع، نفت‌کوره و انواع سوخت هوایی شامل سوخت جت (اِی‌‌تی‌‌کا، جی‌‌پی ۴).

۹ ـ کود شیمیایی.

۲ ـ توزیع یا عرضه کالاهای موضوع این تصویب‌‌نامه در محل تخصیص سهمیه، منوط به صدور تأییدیه وزارتخانه مربوط است.

۳ ـ در صورت عدم اعطای تأییدیه توزیع یا عرضه کالاهای سهمیه‌‌ای در محل تخصیص سهمیه، محل توزیع یا عرضه با رعایت تبصره (۳) ماده (۵۶) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۴۰۰ ـ توسط وزارتخانه مربوط اعلام می‌‌گردد.

۴ ـ توزیع یا فروش کالاهای موضوع این تصویب‌‌نامه منوط به رعایت ضوابط ایمنی، بهداشتی و قرنطینه‌‌ای و اخذ مجوزهای لازم در این خصوص از دستگاه‌‌های متولی است.

۵ ـ توزیع یا عرضه کالاهای موضوع این تصویب‌‌نامه توسط خریدار، صرفاً در محل اعلامی مطابق ترتیبات مقرر در این تصویب‌‌نامه صورت می‌‌پذیرد. در غیراین‌صورت توزیع یا عرضه آن مشمول ضمانت‌اجرای مقرر در تبصره (۴) ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۳۹۴ ـ می‌‌باشد.

۶ ـ فروش این کالاها مطابق ترتیبات مقرر در تبصره (۳) ماده (۵۶) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ مصوب ۱۴۰۰ ـ و آیین‌‌نامه اجرایی آن صورت می‌‌پذیرد.

۷ ـ اصلاحات لازم برای به‌‌روزرسانی فهرست کالاهای موضوع این تصویب‌‌نامه،

با پیشنهاد ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تصویب کارگروهی متشکل از وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیرو، راه و شهرسازی، نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشور می-رسد. مصوبات کارگروه یادشده با رعایت ماده (۱۹) آیین‌‌نامه داخلی هیئت دولت قابل ابلاغ است.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

تصویب‌نامه در خصوص نرخ فعالیت دفاتر کاریابی غیردولتی داخلی، خارجی و نرخ خدمات مرتبط با معرفی مشاغل آزادکاری خارج از کشور به کارجویان

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

شماره ۳۶۶۰۱/ت ۶۱۱۴۴ هـ – ۱۴۰۲/۳/۳

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۲/۳۱ به پیشنهاد شماره ۲۹۲۸۵۵ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۵ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد تبصره (۲) ماده‌واحده قانون مجازات اشتغال به حرفه کاریابی و مشاوره شغلی بدون داشتن پروانه کار ـ مصوب ۱۳۸۰ ـ تصویب کرد:

۱ ـ نرخ فعالیت دفاتر کاریابی غیردولتی داخلی برای ارائه خدمات مندرج در بند (الف) ماده (۱۱) آیین‌‌نامه اجرایی قانون مجازات اشتغال به حرفه کاریابی و مشاوره شغلی بدون داشتن پروانه کار موضوع تصویب‌نامه شماره ۲۱۷۳۰۹/ت ۵۹۷۲۹ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۴ و به‌کارگیری (اشتغال) یک‌ساله و بیشتر کارجو در واحد پذیرنده نیروی کار، حداکثر معادل یک ماه حقوق پرداختی یا اعلامی از سوی کارفرما، تعیین می‌‌شود. در هر حال میزان سهم پرداختی کارجو، حداکثر سی درصد (۳۰%) حداقل حقوق مصوب شورای‌عالی کار در آن سال می‌‌باشد.

۲ ـ نرخ فعالیت دفاتر کاریابی غیردولتی خارجی برای ارائه کلیه خدمات مندرج در جزءهای (۱) تا (۴) بند (ب) ماده (۱۱) آیین‌‌نامه اجرایی یادشده و به‌کارگیری (اشتغال) یک‌ساله و بیشتر کارجو در کشور نیروپذیر، حداکثر معادل یک ماه حقوق پرداختی یا اعلامی از سوی کارفرمای خارجی می‌‌باشد.

تبصره ـ در صورت شناسایی و اعلام فرصت شغلی موردنیاز در کشورهای نیروپذیر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نرخ فعالیت دفاتر کاریابی خارجی برای اعزام نیرو به کشورهای نیروپذیر، حداکثر سی درصد (۳۰%) حقوق پرداختی یا اعلامی ماهانه از سوی کارفرمای خارجی می‌‌باشد.

۳ ـ نرخ خدمات مرتبط با معرفی مشاغل آزادکاری (فریلنسری) خارج از کشور به کارجویان، حداکثر معادل پنج درصد (۵%) مبلغ قرارداد کاری می‌‌باشد.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

تصویب‌نامه در خصوص اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش واردات دو هزار (۲۰۰۰) دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

 

شماره ۳۹۶۷۶/ت ۶۱۲۶۹ هـ ـ ۱۴۰۲/۳/۷

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت راه و شهرسازی ـ وزارت کشور

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۲/۲۰ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌‌های صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بند (ص) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و بند (ت) ماده (۳۰) قانون احکام دائمی برنامه‌‌های توسعه کشور ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ تصویب کرد:

۱ ـ به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارایه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی، به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داده می‏شود با تأیید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌‌ای، نسبت به ثبت سفارش واردات دو هزار (۲۰۰۰) دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال و تأیید تأمین قطعات، وجود شبکه خدمات پس از فروش و معاینه فنی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو اقدام نماید.

۲ ـ وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‏ای) مجاز است به منظور ایجاد انگیزه و تسریع در فرایند واردات از محل منابع داخلی خود در قالب وجوه اداره شده موضوع بند (ت) ماده (۳۰) قانون احکام دائمی برنامه‏های توسعه کشور ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ یارانه سود و تسهیلات بانکی را پرداخت نماید.

۳ ـ سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس‏ که با تأیید وزارت کشور جهت جابه‌‌جایی مسافرین اربعین حسینی استفاده می‌‌شود، مشمول پنجاه درصد (۵۰%) تخفیف می‏باشد. دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ابلاغ می‌‌شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

اصلاح آیین‌نامه اجرایی مواد (۵۵) و (۵۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

شماره ۳۳۰۹۲/ت ۶۱۲۸۰ هـ ـ ۱۴۰۲/۲/۳۰

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت نفت ـ وزارت دادگستری

وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت کشور ـ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ـ سازمان برنامه و بودجه کشور

سازمان ملی استاندارد ایران ـ سازمان حفاظت محیطزیست

ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۲/۲۷ به پیشنهاد شماره 50868/24098 مورخ ۱۴۰۲/۲/۱۷ معاونت حقوقی رئیس‌‌جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

آیین‌‌نامه اجرایی مواد (۵۵) و (۵۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع تصویب‌نامه شماره ۲۱۶۱۰۵/ت ۶۰۱۷۸ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۳ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ ـ در بند (۱۲) ماده (۱) عبارت “و حضوری” حذف می‌‌شود.

۲ ـ در تبصره (۳) ماده (۱۰) عبارت‌‌های “وزارت آموزش و پرورش،” و “و قرارگاه‌های محرومیت‌‌زدایی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی” حذف می‌‌شوند.

۳ ـ در تبصره‌‌های (۱) و (۲) ماده (۱۶)، به ترتیب عبارت‌‌های “بودجه عمومی کشور” و “بودجه کل کشور” به عبارت “اعتبارات مصوب مربوط” اصلاح می‌‌شوند.

۴ ـ در ماده (۲۴)، پس از عبارت “اعتبارات مصوب” واژه “مربوط” الحاق می‌‌شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

اصلاح آیین‌نامه حمایت از نخبگان غیرایرانی

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

شماره ۳۹۶۶۲/ت ۶۱۱۸۸ هـ ـ ۱۴۰۲/۳/۷

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

وزارت کشور ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ وزارت امور خارجه

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان رئیس‌‌جمهور

بنیاد ملی نخبگان ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۲/۶ به پیشنهاد شماره 50864/10258 مورخ ۱۴۰۲/۱/۲۷ معاونت حقوقی رئیس‌‌جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

آیین‌‌نامه حمایت از نخبگان غیرایرانی موضوع تصویب‌‌نامه شماره ۲۱۹۴۳۷/ت ۶۰۴۴۱ هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۶ به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

۱ ـ در ماده (۱) پس از عبارت “شهروندی” عبارت “جمهوری اسلامی ایران” الحاق و واژه “مناصب” به واژه “مقامات” اصلاح می-شود.

۲ ـ ماده (۴) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

ماده ۴ ـ کمیسیون موضوع ماده (۳) این آیین‌‌نامه موظف است پس از استعلام از مراجع امنیتی ظرف دو ماه نسبت به بررسی و تصمیم-گیری در خصوص پرونده‌‌های ارسالی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان رئیس‌‌جمهور اقدام و در صورت تأیید، نسبت به ارسال آنها به فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید. این فرماندهی موظف است ظرف دو هفته در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط در خصوص اعطای اقامت به متقاضیان مورد تأیید کمیسیون تصمیم‌‌گیری نماید.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

 

شماره ۳۳۱۷۶/ت ۵۸۵۲۰ هـ ـ ۱۴۰۲/۲/۳۰

سازمان برنامه و بودجه کشور ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

هیئت‌وزیران در جلسه‌‌های ۱۴۰۰/۵/۶ و ۱۴۰۱/۱۱/۹ به پیشنهادهای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و معاونت حقوقی رئیس-جمهور و به استناد ماده واحده قانون استفساریه در خصوص اختیار اصلاح اساسنامه سازمان‌‌ها، شرکت‌‌ها و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت ـ مصوب ۱۳۷۷ ـ تصویب کرد:

اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌‌ها موضوع تصویب‌‌نامه شماره ۱۰۲۵۹۵/ت ۴۷۶۳۲ هـ مورخ ۱۳۹۱/۵/۲۲ و اصلاح بعدی آن موضوع تصویب‌‌نامه شماره ۴۸۰۰۳/ت ۴۷۶۳۲ هـ مورخ ۱۳۹۲/۲/۳۱ به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

۱ ـ صدر اساسنامه به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

هیئت‌وزیران در جلسه‌‌های ۱۳۹۰/۱۲/۱۰ (موضوع تصویب‌‌نامه شماره ۱۰۲۵۹۵/ت ۴۷۶۳۲ هـ مورخ ۱۳۹۱/۵/۲۲)، ۱۳۹۲/۱/۱۸ (موضوع تصویب‌‌نامه شماره ۴۸۰۰۳/ت ۴۷۶۳۲ هـ مورخ ۱۳۹۲/۲/۳۱)، ۱۴۰۰/۵/۶ و ۱۴۰۱/۱۱/۹ به پیشنهاد مشترک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور و در اجرای بنـد (د) ماده (۹۵) قانون برنامه پنج‌ساله پنجـم توسعـه جمهـوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۸۹ ـ و به استناد ماده واحده قانون استفساریه در خصوص اختیار اصلاح اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت ـ مصوب ۱۳۷۷ ـ اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها را به شرح زیر تصویب کرد:

۲ ـ بند (ت) ماده (۵) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

ت ـ سرمایه‌‌گذاری در اوراق مالی منتشره یا ضمانت شده توسط بانک مرکزی یا دولت، حداکثر تا سقف هشتاد درصد منابع صندوق و صرفاً در مواقعی که منابع صندوق آزاد بوده و تعهدی بر ذمه صندوق وجود نداشته باشد. خرید اوراق یادشده در بازار اولیه با هماهنگی بانک مرکزی و پس از آن در بازارهای ثانویه، مجاز است.

۳ ـ متن زیر به عنوان تبصره به ماده (۷) الحاق می‌شود:

تبصره ـ افرادی که مسئولیت انجام وظایف یکی از ارکان صندوق را بر عهده می‌گیرند و نیز افرادی که انجام امور مربوط به یکی از ارکان صندوق به ایشان واگذار می‌شود، باید مسلمان، مؤمن، مورد وثوق و امین باشند.

۴ ـ در ماده (۱۲)، عبارت “هفته‌‌ای یک‌‌بار” به عبارت “دو بار در ماه” اصلاح و بعد از عبارت “مدیرعامل” عبارت “در محل صندوق” حذف می‌‌شود.

۵ ـ در بندهای (پ) و (ج) ماده (۱۳)، به ترتیب واژه “کنترل” به عبارت “واپایش (کنترل)” و عبارت “کنترل‌های” به عبارت “واپایش (کنترل)های” اصلاح می‌‌شود.

۶ ـ در بند (ر) ماده (۱۳)، عبارت “در چهارچوب مقررات قوانین و مقررات موجود” به عبارت ” در چهارچوب قوانین و مقررات موجود” اصلاح می‌‌شود.

۷ ـ بند (ت) ماده (۱۵) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

ت ـ تهیه آیین‌نامه‌های اداری، استخدامی، مالی و معاملاتی جهت ارائه به هیئت‌مدیره، هیئت‌امنا و هیئت‌وزیران برای تصویب در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط.

۸ ـ در ماده (۲۱)، عبارت “سی درصد” به عبارت “بیست درصد” اصلاح می‌‌شود.

این اصلاحیه به موجب نامه شماره 102/36712 مورخ ۱۴۰۲/۲/۲۰ شورای‌نگهبان تأیید شده است.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

اصلاح اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22777-1402/03/16

 

شماره ۳۶۶۱۶/ت ۶۰۴۷۹ هـ ـ ۱۴۰۲/۳/۳

وزارت امور اقتصادی و دارایی

هیئت‌وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۲/۲۴ به پیشنهاد شماره 80/139627 مورخ ۱۴۰۱/۷/۱۶ وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد تبصره (۲) ماده واحده قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذی‌صلاح به عنوان حسابدار رسمی ـ مصوب ۱۳۷۲ ـ تصویب کرد:

اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران موضوع تصویب‌‌نامه شماره ۵۹۲۱۸/ت ۱۷۳۲۱ هـ مورخ ۱۳۷۸/۶/۲۹ و اصلاحات بعدی آن به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ ـ ماده (۸) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

الف ـ بندهای (۳)، (۴) و (۷) حذف و شماره بندهای بعدی به ترتیب اصلاح می‌شود.

ب ـ در انتهای بندهای (۵) و (۶)، عبارت “با رعایت بند (چ) ماده (۱۷) این اساسنامه” الحاق می‌‌شود.

پ ـ بند (۷) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۷ ـ تعیین حقوق و مزایای اعضای هیئت‌مدیره و کارگروه‌های تخصصی به استثنای کارگروه‌های پایش(کنترل) کیفیت، آیین رفتار حرفه-ای و هیئت‌‌های انتظامی بدوی.

ت ـ در انتهای بند (۱۳)، عبارت “(به استثنای کارگروه‌‌های پایش(کنترل) کیفیت و آیین رفتار حرفه‌‌ای) برای پایش(کنترل) وضعیت مؤسسات حسابرسی و پایش(کنترل) کیفیت کار شاغلین انفرادی.” الحاق می‌‌شود.

ث ـ در انتهای بند (۱۴)، بعد از عبارت “تعیین نشده است” عبارت “، با تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی” الحاق می‌‌شود.

۲ ـ ماده (۱۳) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

الف ـ بند (۳) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۳ ـ تهیه و تنظیم و به‌روزرسانی آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های موضوع این اساسنامه از جمله آیین رفتار حرفه‌ای و آیین‌نامه‌های مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی.

ب ـ در انتهای بند (۷)، عبارت “با رعایت بند (چ) ماده (۱۷) این اساسنامه” و در انتهای بند (۸)، عبارت “با رعایت بند (ج) ماده (۱۷) این اساسنامه” الحاق می‌‌شود.

پ ـ متن زیر به عنوان بند (۱۷) الحاق می‌‌شود:

۱۷ ـ رتبه‌‌بندی مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی عضو جامعه، بر مبنای پایش(کنترل) کیفیت کار و پایش(کنترل) وضعیت. امتیاز پایش(کنترل) کیفیت کار مؤسسات حسابرسی توسط هیئت عالی نظارت جامعه تعیین می‌‌شود.

۳ ـ ماده (۱۵) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

الف ـ متن زیر به عنوان بند (۸) الحاق و شماره بند بعدی به (۹) اصلاح می‌‌شود.

۸ ـ نظارت حرفه‌ای

ب ـ متن زیر به عنوان تبصره‌‌های (۲) و (۳) الحاق و تبصره قبلی به عنوان تبصره (۱) تلقی می‌‌شود:

تبصره ۲ ـ اعضای کارگروه‌‌های تخصصی پایش(کنترل) کیفیت و آیین رفتار حرفه‌ای نباید از دو سال گذشته تا تاریخ انتخاب، مسئولیتی از منظر حسابرسی و یا بازرسی قانونی شرکت‌ها در مؤسسات حسابرسی داشته باشند. همچنین این اعضا نباید سهام‌دار یا از شرکای مؤسسات حسابرسی باشند.

تبصره ۳ ـ اعضای کارگروه‌های تخصصی پایش(کنترل) کیفیت و آیین رفتار حرفه‌ای، در صورت وجود موارد زیر، نمی‌توانند اقدام به رسیدگی به موضوع نمایند:

الف ـ بین عضو کارگروه با یکی از مدیران، شرکا و حسابرسان مؤسسات حسابرسی یا شاغل انفرادی، قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه وجود داشته باشد.

ب ـ عضو کارگروه، قیم یا مخدوم یکی از مدیران، شرکا و حسابرسان مؤسسات حسابرسی یا شاغل انفرادی باشد و یا یکی از آنها مباشر یا متکفل امور عضو کارگروه یا همسر او باشد.

پ ـ عضو کارگروه یا همسر یا فرزندان او، وارث یکی از مدیران، شرکا و حسابرسان مؤسسات حسابرسی یا شاغل انفرادی باشد.

ت ـ عضو کارگروه یا همسر یا فرزندان او دارای نفع شخصی در موضوع مطرح باشند.

ث ـ ‌عضو کارگروه دارای رابطه استخدامی اعم از دائم، موقت، مشاوره و غیره با مؤسسات حسابرسی باشد.

۴ ـ متون زیر به عنوان بندهای (چ)، (ح) و (خ) و تبصره‌های (۱) و (۲) به ماده (۱۶) الحاق و تبصره قبلی به عنوان تبصره (۳) تلقی می‌‌شود:

چ ـ از امتیاز معافیت از آزمون، موضوع بند (ز) ماده (۳) آیین‌نامه تعیین صلاحیت، مربوط به مدیران دستگاه‌های اجرایی استفاده نکرده باشد.

ح ـ اعضای هیئت یا همسر یا فرزندان وی، دارای نفع شخصی در موضوع مطرح نباشند.

خ ـ اعضای هیئت دارای رابطه استخدامی اعم از دائم یا موقت، مشاوره و غیره با مؤسسه حسابرسی نباشند.

تبصره ۱ ـ سه نفر از اعضای هیئت به شرح صدر ماده (۱۶) این اساسنامه باید از دو سال قبل تا تاریخ انتخاب، مسئولیتی از بابت حسابرسی و بازرسی قانونی در مؤسسات حسابرسی نداشته باشند و همچنین نباید با سهامداران یا شرکا، مدیران و حسابرسان مؤسسات حسابرسی یا شاغل انفرادی قرابت سببی و نسبی داشته باشند.

تبصره ۲ ـ کلیه اعضای هیئت ‌عالی نظارت در حین مسئولیت و تا دو سال پس از اتمام مسئولیت در هیئت مذکور نمی‌‌توانند به عنوان حسابرس و یا بازرس قانونی شرکت‌ها و یا سهامداران یا شرکا، مدیران و حسابرسان مؤسسات حسابرسی یا شاغل انفرادی باشند و یا با آنها قرابت سببی و نسبی داشته باشند.

۵ ـ ماده (۱۷) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

الف ـ در انتهای بند (ت)، عبارت “به منظور حصول اطمینان از کیفیت مناسب خدمات حرفه‌‌ای” و در انتهای بند (ث) ماده مذکور، عبارت “و مجامع عمومی جامعه” الحاق می‌‌شود.

ب ـ متون زیر به عنوان بندهای (ج)، (چ)، (ح) و (خ) الحاق می‌‌شوند:

ج ـ تهیه، تنظیم و به‌‌روزرسانی آیین‌‌نامه‌‌های انضباطی و نظارت حرفه‌‌ای و آیین رفتار حرفه‌‌ای در چهارچوب استانداردهای اعلام‌شده توسط مراجع ذی‌‌صلاح قانونی.

چ ـ تعیین اعضای هیئت‌‌های انتظامی بدوی و اعضای کارگروه‌های پایش(کنترل) کیفیت و آیین رفتار حرفه‌‌ای.

ح ـ پایش(کنترل) کیفیت پرونده‌‌های حسابرسی مؤسسات حسابرسی و بررسی شکایات ارکان جامعه و نظارت بر امتیازات رتبه‌بندی مؤسسات حسابرسی.

خ ـ تعیین حق‌‌الزحمه اعضای هیئت‌‌های انتظامی بدوی، کارگروه‌های پایش(کنترل) کیفیت و آیین رفتار حرفه‌‌ای.

پ ـ تبصره (۲) حذف و تبصره بعدی به عنوان تبصره (۲) تلقی می‌‌شود.

۶ ـ در ماده (۱۸)، عبارت “در صورت لزوم” حذف می‌‌شود.

۷ ـ ماده (۲۳) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

ماده ۲۳ ـ هیئت عالی نظارت موظف است به طور مستمر گزارش فعالیت‌های خود را علاوه‌بر ارسال به وزیر امور اقتصادی و دارایی، در تارنمای عمومی جامعه حسابداران رسمی ایران منتشر نماید.

۸ ـ صدر ماده (۲۷) به شرح زیر ارسال می‌شود:

ماده ۲۷ ـ مؤسسات حسابرسی موظفند کلیه مقررات مرتبط با قانون و مقرراتی را که توسط جامعه در مورد تشکیل، اداره و نحوه فعالیت مؤسسات حسابرسی وضع می‌شوند، رعایت کنند.

۹ ـ متن زیر به عنوان تبصره (۳) به ماده (۲۹) الحاق می‌‌شود:

تبصره ۳ ـ نظارت هیئت عالی نظارت جامعه مانع از نظارت سایر ارکان برای اعضای جامعه نیست.

۱۰ ـ ماده (۳۱) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

ماده ۳۱ ـ هیئت‌مدیره موظف است هر سال حداقل یک‌بار بر اساس آیین‌نامه نظارت حرفه‌ای، نتایج نظارت بر فعالیت حرفه‌ای اعضای شاغل را طبق نظر هیئت عالی نظارت در پایگاه اطلاع‌رسانی جامعه منتشر نماید. این بررسی شامل پایش(کنترل) وضعیت (در مورد مؤسسات حسابرسی) و پایش(کنترل) کیفیت حسابرسی می‌باشد.

۱۱ ـ ماده (۳۳) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

الف ـ در صدر ماده، عبارت “توسط شورای‌عالی” به عبارت “توسط هیئت عالی نظارت” و عبارت “با تصمیم دوسوم آرای اعضای شورای‌عالی” به عبارت “با تصمیم دو رأی از سه رأی اعضای هیئت عالی نظارت” اصلاح می‌‌شود.

ب ـ در تبصره (۳)، عبارت “توسط شورای‌عالی” به عبارت “توسط هیئت عالی نظارت” اصلاح می‌شود.

پ ـ تبصره (۵) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

تبصره ۵ ـ جلسات هیئت‌ها با حضور کلیه اعضا رسمیت می‌‌یابد و تصمیمات با نظر اکثریت معتبر است. نظر اقلیت باید در صورت‌جلسه درج شود.

ت ـ متن زیر به عنوان تبصره (۶) الحاق می‌‌شود:

تبصره ۶ ـ اعضای هیئت‌های انتظامی مشمول تبصره (۳) ماده (۱۵) این اساسنامه می‌باشند.

۱۲ ـ ماده (۳۴) به شرح زیر اصلاح می‌‌شود:

الف ـ در بند (۱)، عبارت “به انتخاب شورای‌عالی جامعه” به عبارت “(عدم داشتن مسئولیت حسابرسی و یا بازرس قانونی در مؤسسات حسابرسی و همچنین عدم شراکت و یا سهام‌داری در مؤسسات حسابرسی از دو سال گذشته تا تاریخ انتخاب) به انتخاب هیئت عالی نظارت” اصلاح می‌‌شود.

ب ـ در بند (۲)، بعد از عبارت “حسابدار رسمی”، عبارت “غیرشاغل (عدم داشتن مسئولیت حسابرسی و یا بازرس قانونی در مؤسسات حسابرسی و همچنین عدم شراکت و یا سهام‌داری در مؤسسات حسابرسی از دو سال گذشته تا تاریخ انتخاب)” الحاق می‌‌شود.

پ ـ در تبصره (۱)، عبارت “شورای‌عالی جامعه” به عبارت “هیئت عالی نظارت” اصلاح می‌شود.

ت ـ متون زیر به عنوان تبصره‌‌های (۶) و (۷) الحاق می‌‌شوند:

تبصره ۶ ـ اعضای هیئت عالی انتظامی یا همسر یا فرزندان وی، دارای نفع شخصی در موضوع مطرح نباشند.

تبصره ۷ ـ اعضای هیئت عالی انتظامی دارای رابطه استخدامی اعم از دائم یا موقت، مشاوره و غیره با مؤسسه حسابرسی نباشند.

۱۳ ـ ماده (۳۷) مکرر به شرح زیر اصلاح و تبصره‌‌های آن حذف می‌‌شوند:

ماده ۳۷ مکرر ـ مصوبات خلاف مقررات شورای‌عالی و هیئت‌مدیره با اعلام هیئت عالی نظارت و موافقت وزیر امور اقتصادی و دارایی ابطال می‌شوند.

۱۴ ـ در ماده (۴۱)، عبارت “شورای‌عالی” به عبارت “هیئت عالی نظارت” اصلاح می‌‌شود.

۱۵ ـ صدر و بند (الف) ماده (۵۱) به شرح زیر اصلاح می‌‌شوند:

ماده ۵۱ ـ شورای‌عالی و هیئت عالی نظارت باید موارد زیر را حسب مورد برای تصویب به وزیر امور اقتصادی و دارایی ارسال نمایند:

الف ـ آیین‌نامه‌ نظارت حرفه‌‌ای و آیین رفتار حرفه‌‌ای با رعایت بند (ج) ماده (۱۷) این اساسنامه.

۱۶ ـ در ماده (۵۲)، قبل از عبارت‌های “شورای‌عالی” عبارت “هیئت عالی نظارت یا” الحاق می‌‌شود.

معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمد مخبر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بیشتر بخوانید:

قوانین دهه دوم اسفند ۱۴۰۲

قوانین منتشره از 1402/12/11 لغايت 1402/12/20 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران   قانون الحاق يک بند به تبصره…

سایر مصوبات دهه اول اسفند ۱۴۰۲

سایر مصوبات منتشره از تاریخ 1402/12/01 لغایت 1402/12/10 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران   مصوبات جلسه پنجاه سوم…
keyboard_arrow_up