مصوبات شوراها دهه اول شهریور ۱۴۰۲

Instagram
Telegram
WhatsApp
LinkedIn

مصوبات شوراها

منتشره از تاریخ

1402/06/01 لغایت 1402/06/10

در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران

 

الف ـ شورای‌عالی شهرسازی و معماری

مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر ایلام

مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون شناسایی پهنه‌های دارای قابلیت توسعه شهری جدید در شهر اردکان

مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شاهین‌شهر

ب ـ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

مصوبه انتخاب عضو جدید و رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران

اساسنامه جایزه ملی و بین‌المللی گوهرشاد

آیین‌نامه جذب دانش‌آموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان به عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور

مصوبه اصلاح روز چهارمحال و بختیاری در تقویم رسمی کشور

مصوبه اجازه پذیرش دانشجو به صورت شرایط خاص و از طریق مصاحبه به دانشگاه سوره

الف ـ شورای‌عالی شهرسازی و معماری

مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر ایلام

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22846-1402/06/06

شماره 79112/300 – ۱۴۰۲/۵/۷

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ایلام

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۲ مصوبه جلسه مورخ ۱۴۰۱/۳/۳۰ خود در خصوص الحاق 26/5 هکتار اراضی دولتی به محدوده شهر ایلام را با توجه به بازدید اعضاء منتخب کمیته فنی شماره یک مورد بررسی مجدد قرار داد و با توجه به این‌که از میزان 26/5 هکتار، پس از حذف حریم راه، دو مسیل، اراضی با شیب زیاد، اراضی در معرض سیل و …، تنها ۸ هکتار برای اختصاص به امر مسکن باقی می‌ماند و بنا بر هزینه زیاد آماده‌سازی زمین و لزوم ایجاد تقاطع غیر هم‌سطح و …، مقرر شد مراجع استانی با بررسی مجدد امکان استفاده از اراضی مذکور را در قالب تعیین کاربری انتفاعی در مقیاس شهری و منطقه‌ای در حریم شهر به منظور استفاده بهینه در چارچوب آئین‌نامه مولدسازی بررسی و نتیجه را به دبیرخانه شورای‌عالی منعکس نماید تا حسب تشخیص دبیرخانه به شورای‌عالی ارجاع شود.

ضمناً با توجه به مضیقه شدید شهر ایلام در تأمین اراضی موردنیاز نهضت ملی مسکن مقرر شد با قید فوریت و با استفاده از ظرفیت مهندسان مشاور ذی‌صلاح مطالعات مکان‌یابی شهرک مسکونی دولتی در اراضی مستعد در خارج از حریم شهر ایلام در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی استان ایلام قرار گیرد. همچنین استفاده از سایر ظرفیت‌های مندرج در قانون جهش تولید مسکن از جمله اراضی بلااستفاده در اختیار دستگاه‌های دولتی و همچنین ظرفیت بالقوه بافت فرسوده نیز به صورت هم‌زمان مورد پیگیری قرار گیرد.

مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌شود. خواهشمند است دستور فرمایید نتیجه اقدامات مراجع محترم استانی به این معاونت منعکس شود.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون شناسایی پهنه‌های دارای قابلیت توسعه شهری جدید در شهر اردکان

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

 

شماره 77817/300 ـ ۱۴۰۲/۵/۴

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد

معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۳/۲۹ طرح شناسایی پهنه‌های دارای قابلیت توسعه شهری جدید در شهر اردکان را پیرو مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۸/۷ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد و با توجه به صورت‌جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۳ کمیته تخصصی ضوابط، مقررات و سیاست‌گذاری (کمیته فنی شماره ۴) مورد بررسی قرار داد و در راستای تحقق قانون جهش تولید مسکن و پاسخگویی به نیاز کارآفرینان و کارگران و با رعایت دستورالعمل ترویج شهرک‌سازی کشور مصوب ۱۳۹۹/۲/۸ شورای‌عالی و با توجه به ضرورت رعایت قوانین، سیاست‌ها و برنامه‌های کلان در حوزه آمایش سرزمین و با عنایت به محدودیت‌های اقلیمی در استان یزد و حضور گسترده و افزایش چشمگیر صنایع طی چند دهه اخیر و مهاجرت فزاینده به این شهر و جلوگیری از بروز پیامدهای اجتماعی جمعیت مهاجر و ساکنین بومی و پرهیز از تغییر سبک زندگی و تأکید بر الگوی معماری بومی، کلیات طرح جامع شهرک مذکور و مکان‌یابی محدوده معرفی‌شده (سایت شماره ۲ در نقشه پیوست) در اراضی واقع در شهرستان اردکان و خارج از حریم شهرهای احمدآباد و اردکان تصویب و مقرر نمود:

ـ سقف جمعیت‌پذیری برای شهرک، برابر با ۳۰ هزار نفر تعیین می‌شود.

ـ الزامات الگوی معماری و طراحی ایرانی ـ اسلامی منطبق با شرایط بومی منطقه در طراحی شهرک مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.

ـ مطالعات پدافند غیرعامل در انطباق با دستورالعمل الزامات و ملاحظات دفاعی و پدافند غیرعامل مصوب ۱۳۹۶/۲/۱۱ شورای‌عالی انجام و در اسناد طرح لحاظ شود.

لازم به ذکر می‌باشد پس از تائید اسناد و مدارک طرح جامع شهرک توسط دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، طرح آماده‌سازی شهرک در ستاد شهرک‌سازی مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.

مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌شود. خواهشمند است دستور فرمایید در اجرای ماده ۴۲ آئین‌نامه نحوه بررسی طرح‌ها … اسناد طرح جامع جهت بررسی و ابلاغ به ستاد شهرک‌سازی در اختیار دبیرخانه شورای‌عالی قرار گیرد.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌مالواجرد

 

مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شاهین‌شهر

 منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

 

شماره 79344/300 – ۱۴۰۲/۵/۸

استاندار محترم و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان

شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۲ مصوبه جلسه مورخ ۱۳۹۷/۴/۱۴ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان موضوع “الحاق به محدوده و تعیین کاربری اراضی جهت تأمین مسکن ایثارگران شاهین‌شهر” مشتمل بر “الحاق یک قطعه زمین با مساحت حدود ۷۳ هکتار با کاربری مسکونی و خدمات پشتیبان به محدوده شهر شاهین‌شهر” و “تعیین کاربری خدماتی با مقیاس عملکرد شهری و فراشهری در یک قطعه زمین با مساحت حدود ۴۰ هکتار واقع در حریم شهر شاهین‌شهر” را با توجه به صورت‌جلسه مورخ ۱۴۰۲/۳/۳۱ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داده و مقرر نمود:

الف ـ در خصوص الحاق حدود ۷۳ هکتار اراضی با کاربری مسکونی و خدمات پشتیبان به محدوده شهر

با توجه به اعلام موافقت کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها طی مکاتبه شماره 140110/353494 مورخ ۱۴۰۱/۹/۵ و نیز اعلام اداره کل راه و شهرسازی استان مبنی بر عدم شمول ‌قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن بر اراضی ۷۳ هکتاری طی مکاتبه شماره 11/1401/58884 مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ ضمن موافقت با الحاق به محدوده مطابق مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مقرر شد طرح تفصیلی اراضی با رعایت چارچوب زیر به تائید کمیسیون ماده ۵ رسیده و مبنای اقدامات اجرایی قرار گیرد:

۱ ـ با عنایت به نیاز انباشته تأمین زمین برای ایثارگران در شاهین‌شهر و شهرهای پیرامونی و محدودیت موجود، واحدپذیری اراضی با الگوی تراکم ساختمانی ۴ طبقه، حدود ۵ هزار واحد تعیین گردد.

۲ ـ سرانه خدماتی طرح بر اساس مصوبه تعاریف و مفاهیم کاربری‌های شهری و تعیین سرانه آنها شورای‌عالی در همه مقیاس‌ها تأمین شود.

۳ ـ با استعلام مجدد از اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان کلیه آثار ثبتی تحت کاربری تاریخی در اسناد طرح تثبیت شوند.

۴ ـ در راستای تکلیف مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۶/۷ شورای‌عالی، مطالعات عارضه‌سنجی ترافیکی طرح تهیه و به تائید شورای هماهنگی ترافیک استان برسد.

۵ ـ با عنایت به نظر نماینده وزارت نیرو، تأمین آب شرب در این اراضی از طریق مدیریت مصرف منابع داخلی شهر خواهد بود.

ب ـ در خصوص تعیین کاربری خدماتی با مقیاس عملکرد شهری و فراشهری در حدود ۴۰ هکتار اراضی واقع در حریم شهر

با توجه به عدم اخذ مجوز کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، نبود دلیل توجیهی مبنی بر احراز ضرورت و مصوبات استانی مشابه در اراضی مجاور واقع در حریم، تعیین کاربری خدماتی با مقیاس عملکرد شهری و فراشهری در حدود ۴۰ هکتار اراضی واقع در حریم شهر مورد مخالفت شورای‌عالی قرار گرفت.

مراتب جهت استحضار و صدور دستور انعکاس و اقدام اعلام می‌شود. خواهشمند است دستور فرمایید در اجرای ماده ۴۲ آئین‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرح‌ها نقشه محدوده شهر با الحاق اراضی جهت ابلاغ به مراجع ذی‌ربط تحویل دبیرخانه شورای‌عالی شود.

معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ـ فرزانه صادق‌مالواجرد

 

ب ـ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

 

مصوبه انتخاب عضو جدید و رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران

 منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

(مصوب جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۳/۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)

 

شماره 1402/6121/دش ـ ۱۴۰۲/۴/۳

نهاد ریاست جمهوری ـ فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران

ماده‌واحده “انتخاب عضو جدید و رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران” که در جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

“ماده‌واحده ـ به استناد مواد ۱۵ و ۸ اصلاحی اساسنامه فرهنگستان هنر (مصوب جلسه ۶۵۰ مورخ ۱۳۸۸/۰۷/۲۱ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)، آقای مجید شاه‌حسینی به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان هنر و به مدت چهار سال به عنوان رئیس این فرهنگستان انتخاب می‌شود”.

رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی

 

اساسنامه جایزه ملی و بین‌المللی گوهرشاد

 منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

(مصوب جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۳/۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)

شماره 1402/6123/دش ـ ۱۴۰۲/۴/۳

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ شورای فرهنگ عمومی

مجمع ملی حجاب و عفاف قرارگاه فرهنگی اجتماعی خاتم‌الاوصیاء

مصوبه “اساسنامه جایزه ملی و بین‌المللی گوهرشاد” که در جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۱۴۰۱/۰۴/۲۱ شورای فرهنگ عمومی کشور به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می‌گردد:

ماده ۱ ـ تعریف و ماهیت

واقعه مسجد گوهرشاد در اعتراض به سیاست‌های فرهنگی غرب‌گرایان مستبد؛ نقطه عطفی در تاریخ فرهنگی معاصر ایران و تأکیدی بر مبادی مسأله حجاب و ترسیم خط هویت ملی در برابر تهاجم گسترده به سبک زندگی و فرهنگ عمومی مردم ایران است. این واقعه باید نمادی برای تداوم مقاومت فرهنگی و شکوه فرهنگ حجاب و عفاف و مروجان و محافظان آن در ایران و سایر کشورهای جهان باشد. بر این اساس؛ مطابق بند ۱ (در اولویت قرار دادن موضوع حجاب و عفاف در برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی کشور برای مقابله با روند فزاینده بدحجابی)، بند ۸ (اصالت‌بخشی به فرهنگ عفاف از طریق محصولات متنوع فرهنگـی و هنری متناسب) و بند ۱۵ (فراهم کردن زمینه‌های لازم جهت تهیه کتب، نشریات و تولیدات علمی ـ فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ عفاف و پاسخگویی به شبهات موجود در مورد آن) از راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مصوب جلسه ۴۲۷ مورخ ۱۳۸۴/۱۰/۱۳ شورای فرهنگ عمومی و همچنین منطبق با راهبرد موضوع بند ۲ ماده ۲ مصوب جلسه ۸۲۰ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی (به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مغفول علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی برای ارتقاء وضعیت عفاف و حجاب)، “جایزه ملی و بین‌المللی گوهرشاد” به عنوان یک چرخه مولد مهندسی فرهنگی؛ در جایگاه دیده‌بان جامع اقدامات غیردولتی حجاب و عفاف کشور با هویت اسلامی، انقلابی و مردمی قرار گرفته و افق چشم‌انداز و کارکرد مؤثر این جایزه؛ شناسایی، ارزیابی و معرفی چند سطحی اقدامات و محصولات فاخر فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در خصوص اصالت دهی به فعالیت‌های خودجوش و مؤثر مردمی برای ایجاد حرکت عظیم فرهنگی با اهداف تعیین‌شده می‌باشد.

ماده ۲ ـ اهداف

۱ ـ رصد و معرفی اقدامات مؤثر مردمی برای هماهنگ‌سازی و اتصال ظرفیت‌های مردمی، دولتی، عمومی و انقلابی در سطح ملی و تحقق مجاهدانه اوامر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در حوزه ترویج حجاب و سبک زندگی عفیفانه

۲ ـ حضور حداکثری فعالان و مجموعه‌ها در کنار فعالیت‌ها و تولیدات حجاب و عفاف در تراز گفتمان انقلاب اسلامی

۳ ـ ذائقه‌سازی یا مدسازی الگوهای هویت‌بخش زنان در ایران و جهان معاصر

۴ ـ مبارزه هوشمندانه با جبهه‌های معارض انقلاب اسلامی در عرصه گفتمانی

۵ ـ تشکیل دبیرخانه دائمی مردمی یکپارچه، هدایت‌گر و الهام‌بخش در الگوسازی زیست عفیفانه

ماده ۳ ـ سیاست‌های اجرایی

۱ ـ شناسایی، رصد و شناسنامه‌دار کردن جامع تولیدات علمی، فرهنگی، هنری و رسانه‌ای مردمی با موضوع حجاب و عفاف و هویت زن انقلاب اسلامی

۲ ـ ارزیابی و رده‌بندی تخصصی آثار به کمک شاخص‌های کمی و کیفی

۳ ـ خوشه‌بندی تفکیکی آثار بر مبنای گروه مخاطبین و تنوع محصولات با هدف شناسایی نقاط خلأ و متراکم، برای سیاست‌گذاری و راهبری تولید محصولات اثربخش و عملیات مستمر یا موج‌آفرین فرهنگی در سطح ملی و بین‌المللی

۴ ـ معرفی آثار برگزیده به جامعه مخاطب و مصرف‌کنندگان از طریق تکثیر، تبلیغ و برندسازی

۵ ـ تقدیر و حمایت مادی و معنوی از پدیدآورندگان و تولیدکنندگان آثار برگزیده

۶ ـ ظرفیت افزایی، حمایت از شبکه‌سازی، ایجاد شناخت و ارتباطات هم‌افزا و همدلانه میان فعالان و مجموعه‌های تخصصی با موضوع حجاب و عفاف و هویت زن انقلاب اسلامی

۷ ـ حرکت از وضعیت انفعال به موضع فعال، تهاجمی و مطالبه‌گری از بخش بین‌المللی در عرصه حجاب و عفاف و موضوع زن و حق فرهنگی ناظر بر آن

ماده ۴ ـ رویکردهای کلان جایزه

۱ ـ برگزیدگان، آثار و نتایج جایزه در اولویت حمایت و برنامه‌ریزی دستگاه‌ها در عرصه حجاب و زیست عفیفانه می‌باشند.

۲ ـ رصد موانع و خلأهای موجود در تولید محتوا و فعالیت‌های عرصه حجاب و زیست عفیفانه بر اساس گزارش سالانه دبیرخانه و طرح آنها در شورای فرهنگ عمومی به عنوان سیاست‌های آتی نهادها و دستگاه‌های فرهنگی در حوزه حجاب محسوب می‌شود.

ماده ۵ ـ دوره زمانی جایزه

دوره زمانی جایزه گوهرشاد یک‌ساله می‌باشد

تبصره ـ برنامه‌ریزی اجرایی باید به نحوی باشد که اختتامیه و معرفی برگزیدگان جایزه هر سال با روز ۲۱ تیرماه (روز حجاب و عفاف) تناسب داشته باشد.

ماده ۶ ـ شورای راهبردی

الف) سیاست‌گذاری کلان جایزه، هرساله در شورای فرهنگ عمومی انجام خواهد شد. برنامه‌ریزی راهبردی و عملیاتی‌سازی چرخه جایزه گوهرشاد توسط شبکه فراگیر مردمی حجاب و عفاف (مجمع ملی حجاب و عفاف قرارگاه فرهنگی اجتماعی خاتم‌الاوصیاء) به عنوان دبیرخانه دائمی این جایزه انجام می‌پذیرد.

ب) اعضای شورای راهبردی ناظر به عرصه‌های نظری، ترویجی و اجرایی به پیشنهاد دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی بر اساس ظرفیت‌های فعالان مردمی و با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس شورای فرهنگ عمومی) برای دو سال منصوب می‌شوند که تعداد اعضای آن حداکثر ۹ نفر می‌باشد.

تبصره ـ یک نفر از اعضای شورای فرهنگ عمومی به انتخاب شورا و یک نفر از بانوان متخصص و مطلع در موضوع جایزه به انتخاب شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، عضو شورا خواهند بود.

ماده ۷ ـ مخاطبان هدف جایزه

۱ ـ فرهیختگان (حمایت و جهت‌دهی تولید به فرهیختگان)

۲ ـ مروجان (تجهیز و تغذیه مناسب مروجان)

۳ ـ عموم (انتخاب و مصرف بهینه عموم)

۴ ـ مسئولان (انتخاب و تصمیم‌گیری هدفمند مسئولان)

تبصره ـ در طراحی و اجرای جایزه، تفکیک زنان و مردان و تفکیک سنی: خردسال (۶ ـ ۴)، کودک (۹ ـ ۷)، نوجوان ۱ (۱۵ ـ ۱۰)، نوجوان ۲ (۱۸ ـ ۱۶)، جوان (۳۰ ـ ۱۹)، بزرگسال (۳۱ و بالاتر) مدنظر می‌باشد.

ماده ۸ ـ فرآیند انتخاب محصولات

مراحل گزینش، ارزیابی و داوری آثار، محصولات و مفاخر در جایزه گوهرشاد، در یک فرآیند چهار سطحی ویژه و تخصصی طراحی می‌شود تا نهایت دقت و جامعیت در انتخاب آثار و محصولات و برگزیده‌ها لحاظ شود. این چهار سطح عبارتند از:

الف) ارزیابی و انتخاب اولیه محصولات توسط گروه‌های تخصصی

ب) بازبینی و اعتباربخشی نتایج ارزیابی‌ها توسط داوران

ج) داوری و رتبه‌بندی نهایی محصولات توسط کارشناسان نامدار و شهیر ملی

د) بازخوردگیری مردمی محصولات توسط بازدیدکنندگان و مخاطبان (جایزه مردمی)

تبصره ـ چرخه این جایزه در ۱۰ گام اصلی شامل: ساختارشناسی، تعیین شاخص‌ها، رصد، شناسایی، تحلیل دانشی، ارزیابی اجمالی، ارزیابی تفصیلی، اعتباربخشی، داوری کارشناسی و داوری مردمی طراحی شده است.

ماده ۹ ـ موضوعات

الف) موضوعات جایزه در بخش ملی شامل موارد زیر می‌باشد که فرآیند داوری آنها از طریق ۱۲ کمیته تخصصی به صورت مستقل انجام خواهد شد.

 ـ آثار سینمایی و نمایشی

 ـ آموزش، پژوهش و تبلیغ

 ـ فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای

 ـ ادبیات داستانی

 ـ محصولات و هدایای فرهنگی

 ـ طرح‌ها و الگوهای تربیتی

 ـ الگوهای اقامه امر به معروف و نهی از منکر

 ـ موسیقی و سرود

 ـ طراحی، تولید یا توزیع پوشاک اسلامی ـ ایرانی

 ـ کتاب، مطبوعات و نشریات مکتوب

 ـ شعر

 ـ عکس

ب) موضوعات جایزه در بخش بین‌المللی

 ـ پژوهش و نقد

 ـ ادبیات و کتاب

 ـ کنشگر فضای مجازی و سواد رسانه‌ای

 ـ فعالان تبلیغی و تربیتی

 ـ زنان محجبه فعال اجتماعی ـ علمی و سیاسی

ماده ۱۰ ـ اعتبارات لازم جهت اجرای مفاد این اساسنامه با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی در قالب همکاری تأمین خواهد شد.

ماده ۱۱ ـ این اساسنامه با ۱۱ ماده و ۴ تبصره در جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی

 

آیین‌نامه جذب دانش‌آموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان به عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

(مصوب جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۳/۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)

 

شماره 1402/6127/دش ـ ۱۴۰۲/۴/۳

بنیاد ملی نخبگان ـ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

دانشگاه آزاد اسلامی ـ سازمان اداری و استخدامی کشور

سازمان برنامه و بودجه کشور

هیأت عالی جذب اعضای هیأت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور

دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

“آیین‌نامه جذب دانش‌آموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان به عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور” که در جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسات ۴۰۸ و ۴۰۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۹ و ۱۴۰۲/۰۳/۰۲ شورای معین شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

مقدمه

با عنایت به رهنمودها و تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با ضرورت و اهمیت نگهداشت نخبگان علمی کشور از طریق فراهم ساختن تسهیلات جذب آنها به‌عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و در راستای تحقق راهبردهای کلان ۲ ـ ۲ ـ ۴ و ۳ ـ ۱ ـ ۲ سند راهبردی کشور در امور نخبگان، (مصوب ۱۳۹۱/۰۸/۱۷ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)، “آیین‌نامه جذب دانش‌آموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان به‌عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور” در قالب مواد آتی تدوین گردیده و برای کلیه دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط، لازم‌الاجرا است.

ماده ۱ ـ تعاریف و اختصارات

اصطلاحات و اختصارات به ‌کار رفته در این آیین‌نامه در معانی مشروحه ذیل است:

۱ ـ ۱ ـ هیأت عالی جذب: “هیأت عالی جذب اعضای هیأت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور”.

۱ ـ ۲ ـ بنیاد: “بنیاد ملی نخبگان”

۱ ـ ۳ ـ دبیرخانه جذب: “دبیرخانه جذب نخبگان و استعدادهای برتر” مستقر در بنیاد

۱ ـ ۴ ـ وزارتین: “وزارت علوم، تحقیقات و فناوری” و “وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی”

۱ ـ ۵ ـ مؤسسه: هر یک از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به وزارتین، دانشگاه آزاد اسلامی و یا سایر دستگاه‌های اجرایی که با مجوز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی یا شورای گسترش آموزش عالی وزارتین و یا سایر مراجع ذی‌صلاح قانونی فعالیت می‌کنند.

۱ ـ ۶ ـ دانش‌آموخته برتر: بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان، به دانش‌آموخته برجسته و کارآمد دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی داخل و خارج کشور و حوزه‌های علمیه اطلاق می‌شود که در خلق، گسترش و پیاده‌سازی علم، فناوری، هنر، ادب و فرهنگ کشور در چارچوب ارزش‌های اسلامی ظرفیت بالقوه و یا اثرگذاری بارزی داشته باشد و همچنین فعالیت‌های وی بر پایه هوش، خلاقیت، انگیزه و توانمندی‌های ذاتی از یک‌سو و خبرگی، تخصص و توانمندی‌های اکتسابی از سوی دیگر، موجب تسریع پیشرفت و اعتلاء کشور شود.

۱ ـ ۷ ـ برگزیده: دانش‌آموخته برتر واجد شرایط حمایت بنیاد جهت جذب به عنوان عضو هیأت‌علمی

ماده ۲ ـ هدف

هدف این آیین‌نامه، تدوین و اعمال ضوابط ویژه برای تسهیل و تسریع در فرآیند جذب و استخدام دانش‌آموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان به‌عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و رفع موانع مربوطه است.

ماده ۳ ـ هیأت جذب نخبگان

اعضای هیأت جذب نخبگان عبارتند از:

۳ ـ ۱ ـ رئیس بنیاد ملی نخبگان یا قائم‌مقام بنیاد (رئیس هیأت جذب نخبگان)

۳ ـ ۲ ـ رئیس هیأت عالی جذب یا نماینده تام‌الاختیار

۳ ـ ۳ ـ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یا معاون ذی‌ربط

۳ ـ ۴ ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ذی‌ربط

۳ ـ ۵ ـ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذی‌ربط

۳ ـ ۶ ـ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یا معاون ذی‌ربط

۳ ـ ۷ ـ دبیر هیأت جذب نخبگان

۳ ـ ۸ ـ دبیر هیأت مرکزی جذب وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی (حسب مورد)

۳ ـ ۹ ـ پنج نفر از اساتید سرآمد دانشگاهی و حوزوی با تأیید شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که دو نفرشان از میان بانوان باشند.

تبصره ۱ ـ معاونین ذی‌ربط موضوع بندهای ۳ تا ۶ فوق باید شخصاً و ثابت در جلسات هیأت شرکت نمایند.

تبصره ۲ ـ جلسات هیأت جذب نخبگان با حضور رئیس هیأت جذب نخبگان و حداقل دو سوم اعضا رسمیت می‌یابد و مصوبات آن با رأی موافق اکثریت حاضران معتبر می‌باشد.

تبصره ۳ ـ آیین‌نامه داخلی هیأت جذب نخبگان در اولین جلسه آن به تصویب می‌رسد.

تبصره ۴ ـ اجرای تبصره ۱ ماده ۱ مصوبه جذب، نگهداشت و تعامل مؤثر و بازگشت نخبگان (مصوب جلسه ۸۴۱ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۰۴)، بر اساس مصوبات هیأت جذب نخبگان و توسط دبیرخانه جذب انجام می‌شود.

ماده ۴ ـ فرآیند شناسایی

۴ ـ ۱ ـ شناسایی “برگزیده” در دبیرخانه جذب مطابق با شاخص‌هایی خواهد بود که توسط بنیاد تدوین و توسط هیأت امنای بنیاد تصویب می‌‌شود.

تبصره ۱ ـ تا زمان تأیید شاخص‌های فوق، شناسایی “برگزیده” مطابق فرآیند “شیوه‌نامه‌ تسهیلات جذب دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی در مؤسسه‌های علمی بنیاد” (موضوع ابلاغیه شماره 5/67608/د مورخ ۱۴۰۱/۴/۱۲ بنیاد و اصلاحیه‌های بعدی آن)، تحت نظارت دبیر هیأت جذب نخبگان در دبیرخانه جذب انجام می‌شود.

تبصره ۲ ـ معاونت علمی و فناوری اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، وزارتین و رؤسای مؤسسات می‌توانند نسبت به معرفی دانش‌آموختگان برجسته دانشگاهی و حوزوی به دبیرخانه جذب جهت بررسی سوابق اقدام نمایند.

تبصره ۳ ـ بنیاد ملی نخبگان می‌تواند از طرق مختلف برای شناسایی فعال (پیشینی) دانش‌آموختگان برتر دانشگاه‌های ممتاز داخل و خارج کشور اقدام نماید.

۴ ـ ۲ ـ استعلامات و تحقیقات فرد برگزیده معرفی‌شده از طرف دبیرخانه جذب حسب مورد در مرکز جذب وزارتین و یا مرکز جذب و امور هیأت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی انجام می‌شود و کارگروه صلاحیت عمومی متشکل از اعضای زیر تشکیل می‌شود:

۴ ـ ۲ ـ ۱ ـ نماینده هیأت عالی جذب

۴ ـ ۲ ـ ۲ ـ نماینده هیأت مرکزی جذب مربوطه (مسئول کارگروه)

۴ ـ ۲ ـ ۳ ـ نماینده بنیاد

۴ ـ ۲ ـ ۴ ـ نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

۴ ـ ۲ ـ ۵ ـ سه نفر از اعضای کارگروه‌ صلاحیت عمومی مؤسسات

تبصره ۱ ـ اعضای کارگروه بند ۴ ـ ۲ ـ ۵ با تأیید هیأت عالی جذب و با حکم رئیس هیأت عالی جذب به مدت چهار سال منصوب می‌شوند.

تبصره ۲ ـ مهلت انجام استعلامات و تحقیقات، تشکیل جلسات کارگروه و همچنین اعلام نتیجه بررسی صلاحیت عمومی برگزیدگان به دبیرخانه جذب توسط مرکز جذب مربوطه حداکثر دو ماه است.

تبصره ۳ ـ مهلت پاسخ به استعلامات از سوی مراجع ذی‌صلاح حداکثر سی روز کاری است. در صورت عدم دریافت پاسخ در مهلت مقرر، صلاحیت عمومی فرد معرفی‌شده به صورت مشروط تأیید گردد.

تبصره ۴ ـ نتیجه بررسی صلاحیت عمومی توسط کارگروه بررسی صلاحیت عمومی برای هیأت‌های اجرایی جذب مؤسسات، مکفی و ملاک عمل خواهد بود.

ماده ۵ ـ فرآیند جایابی و جذب

۵ ـ ۱ ـ “برگزیده” جهت ارسال تقاضای جذب به عنوان عضو هیأت‌علمی، حسب مورد می‌تواند از طریق راهکارهای ذیل اقدام نماید:

۵ ـ ۱ ـ ۱ ـ ارائه تقاضا از طریق فراخوان‌های عمومی: شرکت در فراخوان‌های عمومی جذب اعضای هیأت‌علمی و ارسال سوابق به مؤسسات جهت بررسی در چارچوب ضوابط مربوطه

۵ ـ ۱ ـ ۲ ـ ارائه تقاضا در خارج از بازه‌های زمانی فراخوان‌های عمومی: ارسال تقاضا به هیأت‌های اجرایی جذب مؤسسات در خارج از بازه‌های زمانی فراخوان‌های جذب عمومی، از طریق مرکز جذب مربوطه با ارائه معرفی‌نامه از دبیرخانه جذب

تبصره ۱ ـ “موسسه” مکلف است پس از تأیید تقاضای برگزیدگان از طریق فراخوان و یا خارج از آن توسط هیأت اجرایی موسسه، در صورت تأمین ردیف استخدامی؛ بلافاصله حکم پیمانی یک‌ساله برگزیده را (با قابلیت تمدید به مدت یک سال توسط موسسه) صادر کرده و در مدت مذکور فرآیند جذب و اخذ تأیید هیأت مرکزی مربوطه را انجام دهند.

تبصره ۲ ـ هیأت اجرائی موسسه تقاضاهای دریافتی برگزیدگان از طریق فراخوان و یا خارج از آن را حداکثر در مدت دو ماه بررسی کرده و در صورت عدم اولویت درخواست، نتیجه را همراه با ارائه دلایل به هیأت مرکزی جذب مربوطه و دبیرخانه جذب اعلام نماید.

۵ ـ ۱ ـ ۳ ـ ارائه تقاضای جایابی متمرکز به هیأت جذب نخبگان: برگزیده باید هفت مؤسسه مرتبط شامل حداقل سه دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی و پژوهشی خارج از کلان‌شهرها را به ترتیب اولویت به دبیرخانه جذب پیشنهاد نماید. تقاضای جایابی به همراه نظر کارگروه صلاحیت عمومی در خصوص برگزیده در هیأت جذب نخبگان بررسی و در صورت تأیید، حسب مورد جهت جایابی محل خدمت به وزارتین و یا دانشگاه آزاد اسلامی ارسال می‌شود.

تبصره ـ وزارتین و یا دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند حداکثر ظرف مدت یک ماه گزارش اقدامات و نتیجه جایابی برگزیده را به هیأت جذب نخبگان اعلام ‌کنند. پس از تعیین مؤسسه محل خدمت برگزیده و اختصاص ظرفیت استخدامی، نتیجه جهت صدور حکم پیمانی یک‌ساله برگزیده به مؤسسه ابلاغ می‌شود.

۵ ـ ۲ ـ “مؤسسه”، نتیجه بررسی تقاضای برگزیده را به مرکز جذب مربوطه و دبیرخانه جذب اعلام می‌نماید.

۵ ـ ۳ ـ بررسی تقاضای برگزیدگان مشمول خدمت نظام‌وظیفه عمومی، همانند سایر برگزیدگان انجام می‌پذیرد و صدور حکم کارگزینی و اتمام فرآیند استخدام برای آنها، مستلزم ارائه مدارک مربوطه مطابق با قوانین و مقررات خواهد بود.

۵ ـ ۴ ـ “مؤسسه” موظف است در صورت تصمیم به لغو قرارداد پیمانی برگزیده، تأیید نهایی مرکز جذب وزارتین و یا دانشگاه آزاد اسلامی را در این خصوص حسب مورد اخذ نماید. هیأت مرکزی جذب نیز پیش از تأیید، نظر مشورتی دبیرخانه جذب را اخذ می‌نماید.

ماده ۶ ـ وظایف و تعهدات دستگاه‌های ذی‌ربط

۶ ـ ۱ ـ سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه مکلفند در اجرای این آیین‌نامه سالانه بر مبنای مصوبات هیأت جذب نخبگان در خصوص تأمین ردیف مجوز استخدام و تأمین و تخصیص منابع مالی لازم؛ اقدام نمایند.

۶ ـ ۲ ـ کلیه دستگاه‌های اجرایی، وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند:

۶ ـ ۲ ـ ۱ ـ از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه سالانه حداقل ۲۰% از اعضای هیأت‌علمی موردنیاز مؤسسات تابعه خود را از میان معرفی‌شدگان دبیرخانه جذب (در صورت وجود متقاضی)، جذب نمایند.

۶ ـ ۲ ـ ۲ ـ بررسی پرونده معرفی‌شدگان دبیرخانه جذب برای جذب به‌عنوان هیأت‌علمی را در کلیه مراحل جذب، استخدام و تبدیل وضعیت استخدامی در اولویت قرار دهند.

تبصره: هیأت های اجرایی جذب مؤسسات مکلفند پرونده برگزیده را بدون غربالگری اولیه بررسی نمایند.

۶ ـ ۳ ـ از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، در شهریورماه هر سال گزارشی از وضعیت جذب و استخدام برگزیدگان و روند اجرای آن را جهت بررسی توسط هیأت جذب نخبگان، به دبیرخانه جذب ارسال نمایند.

۶ ـ ۴ ـ مراکز جذب وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی موظفند حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، دسترسی‌های لازم در سامانه‌های مربوطه را به این منظور برای دبیرخانه جذب ایجاد کنند.

۶ ـ ۵ ـ تقاضای برگزیدگانی که قبل از اجرای این آیین‌نامه در فراخوان‌های عمومی جذب شرکت کرده‌اند، می‌بایست حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، توسط مراکز جذب وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی تعیین تکلیف شود.

۶ ـ ۶ ـ اعتراض برگزیده نسبت به تصمیم مؤسسات در خصوص تقاضای جذب، طبق مفاد دستورالعمل رسیدگی به شکایات متقاضیان جذب هیأت‌علمی (مصوب جلسه ۳۱۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۸ هیأت عالی جذب)، وصول و بررسی خواهد شد.

۶ ـ ۷ ـ بنیاد مکلف است از طریق اصلاح شیوه‌نامه‌های مربوطه از جمله حمایت‌های پسادکتری و نظام‌وظیفه، امکان حمایت مالی از برگزیده را در طی فرآیند جذب فراهم آورد و همچنین تمهیدات لازم را برای ارتقای توانمندی وی به عمل آورد.

ماده ۷ ـ دبیرخانه جذب، مسئولیت رصد و پایش وضعیت جذب برگزیدگان، شناسایی موانع جذب، نگهداشت، اثرگذاری و کارآمدی ایشان و همچنین ارائه گزارش سالیانه در این خصوص به هیأت جذب نخبگان و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را بر عهده دارد.

ماده ۸ ـ برگزیدگانی که بر اساس فرآیند این آیین‌نامه به عنوان عضو هیأت‌علمی جذب می‌شوند، تابع آیین‌نامه استخدامی اعضای هیأت‌علمی مؤسسه محل خدمت خود خواهند بود.

ماده ۹ ـ تفسیر موارد ابهام و اجمال در این آیین‌نامه و همچنین تصمیم‌گیری در خصوص موضوعات پیش‌بینی نشده و موارد خاص بر عهده هیأت عالی جذب است.

ماده ۱۰ ـ این آیین‌نامه مشتمل بر یک مقدمه، ۱۰ ماده و ۱۵ تبصره در جلسه شماره ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب گردید و بر کلیه آیین‌نامه‌ها، مصوبات و تصمیمات مشابه در موارد مغایرت، حاکم است.

رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی

 

 

مصوبه اصلاح روز چهارمحال و بختیاری در تقویم رسمی کشور

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

(مصوب جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۳/۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)

 

شماره 1402/6129/دش ـ ۱۴۰۲/۴/۳

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ شورای فرهنگ عمومی

ماده‌واحده “اصلاح روز چهارمحال و بختیاری در تقویم رسمی کشور” که بنا به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی در جلسه ۸۸۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۹ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

ماده‌واحده ـ مناسبت موضوع بند ۱ شق ب ماده‌واحده “تعیین مناسبت‌های جدید جهت درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی سال ۱۴۰۲ کشور”، (مصوب جلسه ۸۷۱ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۶ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی) با تغییر از تاریخ ۳۱ اردیبهشت به ۲۰ بهمن برای درج در ضمیمه تقویم رسمی سال ۱۴۰۲ به شرح ذیل اصلاح و تعیین می‌گردد.

 رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی

 

 مصوبه اجازه پذیرش دانشجو به صورت شرایط خاص و از طریق مصاحبه به دانشگاه سوره

منتشره در روزنامه رسمی شماره 22848-1402/06/08

(مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۳ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی)

 

شماره 1402/9035/دش ـ ۱۴۰۲/۵/۱۰

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

سازمان سنجش آموزش کشور

دانشگاه غیردولتی و غیرانتفاعی سوره

ماده‌واحده “اجازه پذیرش دانشجو به صورت شرایط خاص و از طریق مصاحبه به دانشگاه سوره” که در جلسه ۸۸۴ مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۳ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۱۱ مورخ ۱۴۰۲/۳/۹ شورای معین شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌گردد:

“ماده‌واحده ـ به دانشگاه غیردولتی و غیرانتفاعی سوره اجازه داده می‌شود از میان داوطلبان معرفی‌شده چند برابر ظرفیت آزمون‌های سراسری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، در قالب پذیرش با شرایط خاص و از طریق انجام مصاحبه، نسبت به پذیرش دانشجو در تمامی رشته‌های دایر در آن دانشگاه؛ اقدام نماید.”

رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ـ سیدابراهیم رئیسی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بیشتر بخوانید:

سایر مصوبات دهه اول شهریور ۱۴۰۳

سایر مصوبات منتشره از تاریخ 1403/06/01 لغایت 1403/06/20 در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران نظریه‌‌ رئیس مجلس شورای اسلامی موضوع صدر…
keyboard_arrow_up